Gość Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Musisz założyć artefakt, który tam znajdujesz i podchodzić do drzew. Usłyszysz trzy razy sowę - pojawią się teleporty, które musisz ustrzelić. I tak w koło Macieju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 A to fajnie, czyli zabić i nie dyskutować A teraz szukam plecaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Attilan02 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Witam, czy tym uszkodzonym BTRem na obrzeżach da się podróżować po oddaniu wojskowemu mechanikowi części? Jeśli tak to pod jaką kombinacją klawiszy odpala się silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 @Attilan02 Nie wiem czy nim akurat da się jeździć, ale w opcjach musisz przypisać klawisz do włączania silnika. Znajdź "Włącz" i przypisz jakiś klawisz wedle uznania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @Attilan02 z uruchomieniem pojazdów był problem, jeżeli nie działa po przypisaniu klawisza to trzeba zrobić to co podał @smox. Trzeba do user.ltx dodać na końcu linijkę: bind turn_engine kB Zamiast B - dowolny przycisk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Attilan02 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @tom3kb i @mkk7 dziękuje wam za podpowiedzi. Wcześniej widziałem tą opcje "Włącz" tylko nawet nie pomyślałem, że dotyczy pojazdów. A oto screen z jazdy BTRem: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas66 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Mam pytanie do tych co przeszli cały mod: 1. Czy chomikowanie kasy ma jakiś sens czy wydawać na bieżąco? czy jesteśmy okradani jak np w Soliance 2.Czy części z mutantów (oprócz tych na zupki) będą do czegoś potrzebne? np tuszkany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 O ile się nie mylę nie ma zadań gdzie będzie potrzebna kasa, można wydawać na bieżąco albo zbierać na droższe rzeczy. Okradani jesteśmy ale nie z kasy a rzeczy dość szybko odzyskujemy. Części mutantów na posiłki i do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @xardas66 - tuszkany są przecież jadalne. Na niejadalne części jest mało kandydatów do kupna i zapłata niewielka. Ale przecież masz jeszcze inne opcje na przekształcenie części mutantów. Gotowanie "lekarstw". To te z prawej strony menu wywoływanego przez F5. To też środki ochrony i walki. A co dotyczy posiadanego wyposażenia, to AK47 na 7,62 z celownikiem i kupiona przez laptopa w sklepie internetowym lepsza Sajga, są całkowicie wystarczające do grania. Inna broń, to tylko dla uprzyjemnienia. Radzę, dobrze zapoznać się z wszystkimi opcjami które są w laptopach. Raz że przyjemność z uzyskania nowych, bardzo ciekawych fragmentów gry w moda, a dwa, to możliwość pozyskania wyposażenia po dziurki w nosie. Tak samo radzę przeczytać dokładnie możliwości jakie daje rozszczepianie artefaktów. Bo oprócz chyba już wszystkim znanej teleportacji, możemy je wykorzystać jako broń na nie tylko mutanty, oraz na np. łagodne lądowania przy zeskakiwaniu z dużej wysokości. I jeszcze parę innych. @vidkunsen ten przyrząd do likwidacji anomalii przy spychaczach, nie likwiduje innych. No i jak zlikwidujesz anomalię przy ostatnim, zadanie zostanie zaliczone, to go tam zostaw. Nikt go nie kupi, a tylko przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Kondotier, tego całego DAN-a coś tam Kondotier to użyję jeszcze raz na "swałce", tam tez jest taki sam zetor jak w dolinie i tak samo działa a koło niego jest plecak którego jak zakończyłem 1-y raz moda to opuściłem, zaliczę zetora z w/w "swałki" i zostawię dana tam gdzie jest, to tylko 5 kg. Teraz przełażę drugi raz i zaliczam zadania które ominąłem za pierwszym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @vidkunsen - nie tylko na wysypisku, ale też na Agro. Dopiero komplet spychaczy da rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 A dzięki za info, 5 kg to nie ciężar, więcej noża mniej amunicji i nie wadzi 5 kg w plecaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 A moja rada odnośnie wyposażenia jest inna - te wszystkie manele nie są ważne, to tylko środek do osiągnięcia przez Żekana celu. Nie posądzam autora o przesadni romantyzm w projektowaniu moda, jeśli już to sam nadaję fabule jakiś konkretny wydźwięk, ale... to dobrze o tym modzie świadczy Jak do tej pory nie miałem skrupułów, żeby zostawiać większość rzeczy za sobą. Przy okazji podjąłem też decyzję o cofnięciu na Wysypisko. Tracę spory kawałek gry, bo jestem na Magazynach Wojskowych, ale po pierwsze - chcę jeszcze sprawdzić spolszczenie, w końcu to beta, a drugi raz od razu raczej grał nie będę. Po drugie - nie dokończyłem zadania z Worpałem i mnie to ciśnie. Wiem, wiem, najwyżej będzie nieskończone, ale... nie lubię tak zostawiać spraw. Po trzecie: większość zapisów robiona na Magazynach w bazie mi się pieprzy, a nie mam ochoty z tym teraz walczyć. Nie wiem czy tylko u mnie, ale na wszelki wypadek uczulam Was by zwrócić uwagę, czy zegarek z ekranu nie zniknął. Także @Agrael spokojnie mnie prześcigniesz i to o kilka długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Pobrałem, trajner do złotej kuli, zainstalowałem i dałem sobie spokój, odradzam ale możecie sprawdzić sami, wywaliłem bo on mnie zawsze wywalał na ekran: http://stalker-mods.clan.su/load/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/trejner_13_zolotoj_shar_zavershenie_3_3/5-1-0-2525 gold_.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @vidkunsen - jak już tak koniecznie chcesz, to mod ma spawnera działającego, do którego link jest na forum. Ktoś go nawet lekko spolszczył. Znajdź, bo ja nie korzystałem, to nie wiem który to link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @tom3kb Prosił bym o dodanie informacji w 1 poście na temat odpalania silnika w BTR żeby nie szukać w całym dziale jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Przecież wiadomo, że jeśli jest jakaś nowa mechanika i nowa czynność (odpalanie silnika), to musi być na nią jakiś klawisz. W kilku modach już jeżdżenie pojazdami było i w żadnym mi się nie zdarzyło, żeby przypisany klawisz nie chciał działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @Sierioża Tak tylko np w moim przypadku nie miałem opcji uruchom czy start . Dopiero po dodaniu linijki pojawiła mi się możliwość zmiany binda w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 W ten sposób można dodać linijkę w każdym modzie... Chyba czas zaktualizować mój poradnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Tak tylko że nie każdy może o tym wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Dlatego napisałem, że czas zaktualizować poradnik - znajduje się w dziale, z którym każdy "niewiedzący" lub nowy powinien się zapoznać, żeby ograniczyć właśnie takie problemy jak powyższe. Koniec off topu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Kondotier! to nie jest spawner tylko trainer! taka mała różnica i nie ma go w poście nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ale spawnerem możesz sobie "przywołać" takie rzeczy, że żadna cziterka nie będzie potrzebna. A skoro z trainerem są tylko problemy to nie wydaje mi się, żeby ktoś miał ochotę testować. ZK to w sumie OGSE, więc jeśli istnieją jakieś trainery do niego, to i tu mogłyby działać - chyba, że autor i to uniemożliwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @vidkunsen Nie korzystam to nie wiem. Ale jak mi dasz na PW wyjaśnienie do czego służy ten trainer , to będę wdzięczny. Wiedzy nigdy dość. To dziwne, z tym brakiem opcji ustawienia w menu Uruchamiania. Miałem to od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Kondotier ten trajner miał/ma pierwotnie za zadanie uczynić twoją postać w grze m.in. nieśmiertelną, max amunicji, stamina, zdrowie itd. Po prostu kolejny trajner jakich wiele który nie każdemu działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi