vidkunsen Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Кулин Бан - Ban Kulin - Serbski władca Bośni 1180 - 1204 - Banat - nazwa rodzajowa odmiana księstwa. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Całkiem przyjemny i ciekawy instrumentalny album. Swego rodzaju psychodeliczne połączenie Dzikiego Zachodu i Orientu z funkowymi brzmieniami 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) EDIT: Utwór samplowany z piosenki grupy The Zombies z 1968 https://www.youtube.com/watch?v=gZWSDkIY6_0 Edytowane 30 Września 2021 przez Metastophalius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 @Metastophalius - ciekawe klimaty. Kojarzy mi sie z latami 60-tymi . A i okładka taka w styly Easy Ridera. BTW: jak Easy Rider to może to byłoby ciekawe ... Łezka w oku sie kreci .... bo to sie już " ne wrati"...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 @boberm Co ciekawe utwór pochodzi z albumu z 2008, gatunkowo jakiś instrumentalny trip-hop i downtempo, ale zdecydowanie słychać wpływy ze starszej muzyki. Mnie się najbardziej spodobał tamten właśnie repetytywny utwór. Steppenwolf, klasyka oczywiście Zaś film Easy Rider jeszcze mam do obejrzenia. Przypomniało mi się jak słuchałam nie tak dawno temu duże ilości hard/prog rocka. Tomasz Beksiński też w audycjach puszczał takie utwory, a mam archiwalne zapisy większości transmisji. Przypomniał mi się od razu Grand Funk Railroad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 @Metastophalius - a "z innej beczki" próbowałaś ? : https://www.youtube.com/watch?v=M_kTSBqQkME&t=99s https://www.youtube.com/watch?v=C-Gyl_Gf0Xo&list=RDy77PrmDcGjU&index=17 -wyrazisty głos , świetny tekst ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 @boberm O Kovacs chyba coś słyszałam, ale z reguły nieustannie poszukuję bardziej niszowych rzeczy i te popularne mi często umykają, do samego popu podchodzę na dystans, tutaj to trochę soul-pop, ale nie brzmi typowo, ma swój klimat. Sporo też słucham eksperymentalnych rzeczy, które raczej nie pasowałyby do "muzyki przy odpoczynku". Tak czy inaczej dzięki za rekomendację, rzeczywiście bardzo ciekawy głos ma ta piosenkarka Jeśli o głosie mowa, to bardzo fajnie brzmi poniższa piosenka od belgijskiego zespołu dEUS, trochę to właściwie spoken word: A ze spokojniejszych, nieco melancholijnych rzeczy, akurat na jesień, proponuję poniższe neofolkowe piosenki, sporo się nasłuchałam tego gatunku: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Fajny zespół jak i piosenka która została użyta w Max Payne 2 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Wszystko, czego dziś chcę w wykonaniu Brodki na potrzeby serialu Rojst. Spoiler I coś bardzo relaksującego, czyli legendarny Heroes III: Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Mi się na spokojnie takich dobrze słucha, nawet nie wiedziałem, że w tym roku wyszła nowa płyta. Niektóre kawałki Kasabian. Albo Blur. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Utwór w stylu surf-rocka, kojarzy się trochę z muzyką Nick Cave & The Bad Seeds. Moją uwagę przykuł jednak tytuł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Ta sama u dwóch narodów. Muzyka nie zna granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Historica: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Dzisiejszego wieczoru u mnie w tle pobrzmiewa polska zimna fala, chłód poniższego zespołu iście industrialny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 A u mnie dziś wieczorem takie klimaty: Polecam cała płytę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Kilka melodii dostosowanych do pory roku. https://www.youtube.com/watch?v=0EFrfHCb4gM https://www.youtube.com/watch?v=xKPnsER1AiE https://www.youtube.com/watch?v=zUDdBz9m5JM 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Trochę neofolku z jednej kompilacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Kawałek który otwiera serce ! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Strasznie miłego wieczoru🎃 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Kocham tą składankę i polecam gorąco! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Звезда · Кукрыниксы 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Odrobina gockich utworów na "Hallows' Eve" 👻🎃 Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 @Metastophalius jak Halloween to dynie 🎃 jak dynie to Smushing Pumpkins 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 @tom3kb Słuchało się kiedyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi