smerf45 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) CPU: AMD A10-6800K APU with Radeon HD Graphics [AuthenticAMD], GPU=NVidia GTX 660.8Gb RAMWIN 7 X64-Lost Alpha zainstalowany na dysku SSDGram teraz w Kordonie na dynamicznym oświetleniu,suwaki na max-i nie powiem gra hula ładnie.Zero zacięć,przycinek.Ale mam takie pytanie-gdzie znajdę ten klucz dla Wilka?Aż tak angielskiego nie znam,trochę panimaju ale za małoTaki błąd miałem kilka razy z rzędu-FATAL ERROR [error]Expression : m_foot_bones[leg_type] != BI_NONE [error]Function : CStepManager::get_foot_position [error]File : step_manager.cpp [error]Line : 196 [error]Description : foot bone had not been set Już znalazłem trzeba wyłączyć w opcjach widok nóg. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez smerf45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 @smerf45, w poście 403, @boberm wspomina, że załatwił error z takim logiem, jak masz Ty. Skontaktuj się z nim, a być może otrzymasz jakąś poradę. Edit// Spróbuj w pliku user (jest w folderze gry o nazwie appdata) ustawić w linijce:g_actor_body off Napisz, czy poskutkowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 CPU: AMD A10-6800K APU with Radeon HD Graphics [AuthenticAMD], GPU=NVidia GTX 660.8Gb RAMWIN 7 X64-Lost Alpha zainstalowany na dysku SSDGram teraz w Kordonie na dynamicznym oświetleniu,suwaki na max-i nie powiem gra hula ładnie.Zero zacięć,przycinek.Ale mam takie pytanie-gdzie znajdę ten klucz dla Wilka?Aż tak angielskiego nie znam,trochę panimaju ale za małoTaki błąd miałem kilka razy z rzędu-FATAL ERROR [error]Expression : m_foot_bones[leg_type] != BI_NONE [error]Function : CStepManager::get_foot_position [error]File : step_manager.cpp [error]Line : 196 [error]Description : foot bone had not been set Mam ten błąd non stop, gram teraz na statyku bo inaczej wywala co 20s do pulpitu, ludzi piszą że wyłączenie ciała na rzecz cienia pomaga, mnie nie ale samemu sprawdź u siebie. Ciało/Cień przełącza siew nemu ale nie graficznym a tej 3 zakładce. http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=129&t=23172&p=287151#p287151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karton95 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Gdzie jest książka strieloka :D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Patrz po kanałach wentylacyjnych pod sufitem, jak wyjdziesz z kryjówki Striełoka w prawo to w pierwszym przejściu w prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 LA Model Pack 0.92.7z - https://mega.co.nz/#!Mhp21Z7Q!A8YTd2wyuD5cQEuRLxPRRkbWJGku9zlEGjQiczgdvy0Zastępuje wygląd broni na te z modów LWO i LURK.Mała poprawka likwidująca wylot - https://disk.yandex.com/public/?hash=oqRZddYA/9a7vl/2VB0JBCvubKfSinQf1%2BfuXHEQgxE%3D Warto zainstalować, bo faktycznie wygląd broni jest dużo ładniejszy. Dodano.Nie wiem dlaczego nie mogę wstawić dobrze pierwszego linka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Serbołużyczanie, jeśli już :P Tylko vidkunsen zdecyduj się - bo jak Niesky, to nie Belu Voda, tylko Weißwasser - zresztą poprawnie po górnołużycku pisze się Běła Woda A jak Běła Woda, to nie Niesky tylko Niska :PBałem się, że nie zrozumie mnie nikt, troche tłumaczy moje braki językowe moje pochodzenie, i my apg 2312 nie wymawiamy tego np. jako weiswaser tylko bely woda - fonetycznie.Serbołużyczanie to nazwa Polska, Śląska nazwa to Miliczanie.od Jawora po Dereśnicę(Dresden) - ;) Lost Alpha - koleś mi to "kopsnie" - przegra, na razie testuje i mnie pocieszył bo: samodzielne, jest też opcja po rosyjsku. Dodam jeszcze , że na tym forum językiem Różewicza i Szymborskiej posługują się wszyscy (wyjątkiem może być @Hobby). Natomiast językiem Szekspira i Beckhama niekoniecznie i dlatego brak spolszczenia dla tych drugich stanowi problem , po prostu uniemożliwia grę .Znowu utrafiłeś w sedno, w domu język Lazy Kostica, w szkole Polski, Rosyjski, Niemiecki, w ostatniej szkole łacina i starogreka - zawodowo, ale jakoś do języka Athelstana nie mogę się przekonać... ;) Ja mam maturę z niemieckiego, a po niemiecku to kali jeść kali pić natomias z anglikiem lepiej się dogadam. Dlatego pewnie bym rozumiał część dialogów jak np. kill mutants albo find kase in the x18 to takie każdy by zczaił może połowę a jak nie to bym miał problem. Ale nie płaczę jak ludzie na forum że angielski, jak były mody po rosyjsku to tez płakali że krzaczki albo jak spolszczone że w nowych dialogach krzaczki ludzie ogarnijcie się bo to nie b***el nie wszystkim dogodzi. Chłopie "krzaczki" to ja miałem w szkole jak czytałem cyrylicę, głagolicę i odmiany grażdanki, to była jazda!!! ;) Witam,pytanie na szybko: jakie dotychczas doświadczenia z LA? Dużo bugów? Często wywala? Konieczne są kolejne patche? Pytam, bo nie chciałbym psuć sobie rozgrywki ciągłymi crachami, dlatego jeśli coś to poczekam do kolejnego patcha/uaktualnienia. ;)Przyłączam się do twojego pytania gdyż...biorę leki na nadciśnienie a wyloty, bugi i zacięcia nie poprawiają mojego stanu... ;) Udało mi się uruchomić LA na WIN 7 64-bit (na XP u mnie nie poszło) i jak na razie powiem, że mam mieszane uczucia ale chyba to jeszcze za wcześnie na jakąś konkretną ocenę pokręciłem się trochę po Kordonie i zrobiłem dwa zadania dla Sidorowicza.. Zobaczymy co będzie dalej.. Do vidkunsen: Nie mam uprzedzeń tego typu ;) A propozycja co do lokalizacji Zony BIS ciekawa :)vidkunsen daleko masz do Koszyc (Košice) ?Koszyce, byłem kiedyś na Słowacji na zawodach jak trenowałem maraton, a może chodzi cio o wioske w Polsce???jesli Słowacja to sobie weź linijke do mapy i odmierz odcinek Koszyce - Porajów, trochę km-ów będzie, znam osobiście ambasadora Słowacji w Polsce i !!! nawet mi się jego maibach podoba ;) Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Właśnie pobieram to zacne modziwo. Czytam i dużo błędów jak na początek, oraz też są poprawki np kolega smox podał linki do poprawki i upiększacza. Panowie można by było uporządkować temat i dodać wątek zatytułowany dodatki do LA. Tam wrzucać linki z opisami dodatków, sposobem instalacji. Na pewno trzeba poczekać na oficjalnego patcha likwidującego większość błędów. Co myślicie o tej propozycji bo na obecną chwilę jest lekki nieład w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Właśnie pobieram to zacne modziwo. Czytam i dużo błędów jak na początek, oraz też są poprawki np kolega smox podał linki do poprawki i upiększacza. Panowie można by było uporządkować temat i dodać wątek zatytułowany dodatki do LA. Tam wrzucać linki z opisami dodatków, sposobem instalacji. Na pewno trzeba poczekać na oficjalnego patcha likwidującego większość błędów. Co myślicie o tej propozycji bo na obecną chwilę jest lekki nieład w temacie.Myslę raczej o czymś na wzór - wszystko w jednym, tj. mod + wszystkie pacze, fiksy dodatki, link po linku w jednym poście do pobrania/zapoznania się z tymże zagadnieniem. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Jak myślę do LA powstanie tysiąc modów. Takie jest moje zdanie. Oby tylko błędy samej LA były poprawiane na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Pograłem dłużej w LA i muszę ze skruchą przyznać, że moja początkowa, nieprzychylna ocena nie była słuszna. Po wgraniu dostępnych poprawek, i po własnych zmianach, gra się bardzo fajnie. Będzie grało mi się jeszcze lepiej po dokończeniu spolszczenia i patchu usuwającym częste wyloty. Dziękuję Twórcą za kolejną część Stalkera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 @Smox na jutro jest zapowiadany patch zbiorczy usuwający większość błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Tak piszą, że ma być jutro. Mam nadzieję, że się wyrobią. Bardziej jednak czekam na spolszczenie. Gram po rus, ale tam też trafiają się teksty po angielsku. Po zainstalowaniu wszelkich znalezionych poprawek, jakoś przestałem wylatywać na pulpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Do Kazika: jestem fanem kapeli Biely Odpor. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Taka mała prośba - czy ktoś mógłby zbierać informacje i namiary na poprawki do LA? Panowie! Zachęcam do dzielenia się z forumowiczami co warto wygrywać. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Taka mała prośba - czy ktoś mógłby zbierać informacje i namiary na poprawki do LA? Panowie! Zachęcam do dzielenia się z forumowiczami co warto wygrywać.Witam http://ap-pro.ru/forum/101-10287-1Link do strony z nieautoryzowanymi poprawkami. Używać na własną odpowiedzialność.W moim przypadku pomogło.Chociaż postuluję poczekac na oficjalne fix-y.Pozdrawiam Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Ogólnie to proponuję utworzyć dział coś tak jak S.T.A.L.K.E.R. Cień Czarnobyla itp. Gdyż gra nie przypomina modu, a jest modowana (przez innych) i zawiera wiele fixów, dodatków od społeczności. Chodzi, żeby było to przejrzyście a nie w jednym temacie, szukanie odpowiedzi. Taka sugestia Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez qwert 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Sugestia słuszna. Dla potwierdzenia :http://www.dezowave.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=1704 Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Udało mi się ominąć te błędy, występują w Magazynach Wojskowych podczas emisji.Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)Function : CUIXmlInit::InitWindowFile : uiUIXmlInit.cppLine : 84Description : XML node not foundArgument 0 : global_wndArgument 1 : uigame_tutorials_16.xmli[error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)[error]Function : CUIXmlInit::InitWindow[error]File : uiUIXmlInit.cpp[error]Line : 84[error]Description : XML node not found[error]Argument 0 : global_wnd[error]Argument 1 : uigame_tutorials.xmlNie wiem na ile to działa, więc pamiętajcie aby zrobić kopie zapasowąpatch magazyny.rar Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez qwert 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf45 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 metek58 - wyłączyłem nogi w opcjach gry. Pograłem chwilę [coś koło 2h] i wylotu nie miałem na razie. Za pomoc dzięki A może wiesz coś na temat pełnego spolszczenia do LA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Niestety nie. Sam oczekuję konkretnego patcha, bo jak napisał @smox, też zaczynam się przekonywać do tej gry. To tak jak z Brzydkim Kaczątkiem może być, potem nabierze krasy. Próbowałem sam trochę podmieniać tekst na pl, ale nie mam pojęcia, dlaczego twórcy moda, nie wiem czy wszystkie, ale tak sformowali pliki (proszę otworzyć notatnikiem plik tekstowy z rus), że przy porównywaniu w WinMerge, pojawia się komunikat: "w tych plikach są używane różne typy znaków końca linii"Czyżby dla utrudnienia tłumaczenia? Współczuję kolegom tłumaczącym LA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 LA należy traktować jako oddzielną grę, kolejną część serii Stalker. Już się cieszę na te mody, które z pewnością zaczną się pojawiać jak grzyby po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Panowie jak zmniejszyć kołysanie po zażyciu wódki? Wiemy że ogólnie ona tak działa, ale chyba troszku przesadzili z tym kołysaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Panowie jak zmniejszyć kołysanie po zażyciu wódki? Wiemy że ogólnie ona tak działa, ale chyba troszku przesadzili z tym kołysaniem. Zkus tohle: https://disk.yandex.com/public/?hash=Ck2hLR8hENwrdIECRlxHzBauPn%2BLKKl07bcbukRMt9k%3D Řeší to nejen tu vodku ale i sejf u Dzika a jiné věci.Je to tady z rus: http://ap-pro.ru/forum/101-10287-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smerdojajeczny Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Nie śledziłem dokładnie wątku ..nie wiem o jakiej wersji mowa. Na torrentach pojawiła sie wersja 1.3000, ale jak tam grajacy pisze ma ta wersja pełno bugów. http://torrenty.org/torrent/906140#k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi