Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

30a30b26f4ea019c26240a3586ac516c.jpg

Tytuł oryginalny: В Аду... "ПСЫ"
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 / Repack - wersja samodzielna
Data premiery: 01.09.2018 r.
Autor: Хемуль36рус
Autor spolszczenia: @gawron
Śr. długość rozgrywki: (ok. 8 godzin)

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

PORADY:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA: 

Pokaż ukrytą zawartość

Źródła: new_AP-PRO_LOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png  AMK forum.jpg  stalkermod.jpg.8090220402bc69c0080c4ca2946c79bb.jpg

• Super 1
  • Dodatnia 7

Przy pierwszej próbie odpalenia na pol podstawce mod wita nas wylotem jak poniżej, leczenie - fix na pp

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA NA POLSKĄ PLATFORMĘ:

Pokaż ukrytą zawartość

SŁOWO OD AUTORA:

Pokaż ukrytą zawartość

Parę screenów:

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 5

Gawron ty też w grze! to lubię ani jakieś tam stękanie, że OBT, że niedopracowany, że... .

Jak autor moda napisał: spróbujcie... oraz - "Мод не сложный, никакого "рыализма" в нем не ищите, так как нет его там." - Mod nie służy do pokazania jakiegokolwiek "realizmu" i jego nie ma tam, liczy się sama gra.

Zgadzam się, jak w instrukcji - robię krok lub 2, załączają się w/w informacje, polazłem na tartak i tu coś mnie tknęło, wlazłem na górę po drabince a tu na dole przezroczysty zombiak którego naprawdę trudno utrupić.

Edytowane przez vidkunsen

Gram, jest fajnie, te z maskami na ryjach bardzo żywotne i skoczne, wzięte z innych modów niby żaby nie rechoczą tylko miauczą jak koty. :biggrin:

2 kwest = artefakt w okolicy starej barki

3 kwest - 7 ogonów wilków

4 kwest - he he he - mam zebrać 3 bławatki lub niezapominajki na herbatę dla Spasa :biggrin:

• 2 tygodnie później...

Teraz misja od Kardana na manometr i chłodnice do miotacza ognia - do najmusów idę.

Przydatne info dot. schowków od Bobika:

Pokaż ukrytą zawartość

Części elektroniczne od najmusów z podstacji w zamian za zabicie pijawki na kręgu.

Dyktafon pod schodami do podziemi w Żelaznym Lesie.

Teraz idę obejrzeć tzw. "jużnoje płato" - czyli tam gdzie się skacze przy płonącej wiosce.

Mam już za misje detektor artefaktów, artefakty są nowe o innych właściwościach a mam dostać zmodyfikowany artefakt - w jakiejś anomalii oraz receptę.

Słowem - im dalej w strefę tym ciekawiej, inaczej, fajniej.

Polecam.

• Dodatnia 2

magneto.thumb.jpg.0fe39b01929c7883bbfee0a878014481.jpg

W piekle... Psy, bardzo dobry mod, moim zdaniem. Jest to utrzymana w konwencji z lekka baśniowej opowieść o zwykłym chłopaku, który trafia w okolice CEA w poszukiwaniu przygód i zarobku… a że jest pracowity, ma dobre serce i Zona mu sprzyja, więc znajduje jedno i drugie, a nawet więcej – spotyka prawdziwą miłość, co jak wiadomo, w strefie nie jest codziennością.

Podzieliłbym tę modyfikację na trzy umowne etapy. Pierwszy to preludium na Zatonie, ogólne zapoznanie się z panującymi warunkami, zdobywanie wyposażenia, pierwsze zarobione pieniądze i co ważne, uświadomienie, że nic nie przyjdzie łatwo. Drugi etap to Bagna, "trening" przed tym, co czeka Aleksa naszego GG po dotarciu na Jupiter i do Prypeci - to etap trzeci. Jupiter, dopiero tam po spotkaniu z agentką PSÓW (samodzielnej frakcji podpiętej pod Monolit) fabuła zaczyna się rozkręcać i akcja nabiera większego tempa, rozpoczyna się polowanie na naszego bohatera. Mod nie jest skomplikowany, co wcale nie oznacza, że jest łatwo i bezmyślnie, wręcz przeciwnie, odniosłem wrażenie, że im dalej z fabułą, tym trudniej i trzeba się wykazać znacznie lepszą oceną sytuacji. Nie będę się rozpisywał nad mutantami, tych jest cała plejada, na szczęście wszystko zostało użyte w przemyślany sposób tak, że nie miałem nudności, a nawet podskoczyłem parę razy na fotelu. Nie widzę sensu zatrzymywania się przy balansie i cenach, moim zdaniem w grach jest to zawsze sprawa umowna, z resztą myślę, że w przypadku "Psów" autor dobrze wiedział, co robi. Na koniec coś, czego fizycznie nie widać i na co chyba nie zawsze zwracamy uwagę, to serce, które autor włożył w tego moda, jest to jeden z elementów, który cechuje modyfikację "W piekle... Psy", takie przynajmniej odniosłem wrażenie.

Pokaż ukrytą zawartość

• Super 1
  • Dodatnia 6

Co dotyczy podtytułu " Псы ",  to wg słownika slangowego jest takie tłumaczenie: Псы - охpана ( Ochrona ). Bo literalne przetłumaczenie na Psy, chyba raczej nie jest odpowiednie.

Jest też wg tego słownika inne określenie: "Тот, кто вызывает негодование, заслуживает презрение своим поведением, поступками." , czyli Ten, kto wywołuje poczucie krzywdy, lub swoim zachowaniem, postępkami,  zasługuje na pogardę.

Psy - w trakcie moda jest wytłumaczone, że chodzi o frakcje Monolitu - Psy - i nie są to Psy Wojny (Słowiańsko-Germańskie psy Boga wojny), czy Dominikanie - Domini canes ale Psy Piekła/ieł.

Mod czerpie z NS5TT2 gdyż za kwesta jako bonus dostajemy recepty na artefakty np.- łzy ognia czy podobne.

Mod ma to coś czym się można parać długie wieczory, żadne zadanie nie jest proste choć na takie może wyglądać np.- idź po ikonę do cerkwi i przy okazji nie omieszkaj odwiedzić grobu mojej żony a ja ci w zamian podkopsam teleport na bazę.

Mutanty sa inne, jest ich więcej rodzajów - np. małe pijawki i duże, skrzydlate snorki itd.itp.

W dniu 19.09.2018 o 09:31, kondotier napisał(a):

Ten, kto wywołuje poczucie krzywdy, lub swoim zachowaniem, postępkami,  zasługuje na pogardę.

Rozwiń  

O to właśnie chodzi.

Przywódca "Psów" był już najbardziej bezwzględnym łotrem, zanim trafił do Zony. W strefie pod tym względem nic się nie zmieniło (wiem, bo czytam dialogi:)). Po tym, jak już się dowiedziałem co to za ekipa, pierwsze moje skojarzenie to - "Wściekłe psy", kto oglądał filmy Quentina Tarantino, od razu będzie wiedział, o co chodzi, ale sprawa pozostaje otwarta.

W dniu 19.09.2018 o 14:25, MaklerR napisał(a):

Ile mniej więcej zajęło ci przejście ów moda?

Rozwiń  

Grałem z przerwami kilkanaście dni i przeważnie tylko wieczorami. Masz rację, dobrze by było, gdyby ktoś go spolszczył, wart jest tego:), tak myślę. 

• Dodatnia 1

W dniu 19.09.2018 o 15:02, vidkunsen napisał(a):

Spolszczyć to, spolszczyć tamto, ale to jest OBT więc nie warto...

Rozwiń  

Rozumiem, że lubisz język Puszkina i Tołstoja, ale nie miałbyś chyba nic przeciwko spolszczeniu jeszcze jednego moda. Po ograniu modyfikacji i wypuszczeniu Fixa 2.1.3 zniknął dopisek OBT.

Doznaje takiego loga przy samym wejściu do zony. Pojawiam się przy bramie (nowa gra) i cyk wylot. Ktoś coś?

A no i się sugerowałem poradami instalacji @gawron'a

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Szeregowy Killer
dopiska

Gość Diegtiariow

Zainstalowałem tego moda, instalując sobie jeszcze paczkę broni, którą można pobrać stąd: http://ap-pro.ru/forum/35-91596-1177792-16-1536435368

Ale od razu wylot po przyjściu do Skadowska:

Pokaż ukrytą zawartość

Leczenie: Zmienić nazwę folderu AK na ŔĘ.

I następny wylot:

Pokaż ukrytą zawartość

Leczenie: Zmienić nazwę pliku shell_12x70 na shell_12ő70.

Podbicie: Postawiłem moda na rosyjskiej podstawce, dodałem ten pakiet broni. I też wyleciałem w pobliżu Skadowska na tym pliku dźwiękowym od AKSu.

Problem w tym, że mam tak :
[error]Arguments     : d:\mody\psy\gamedata\sounds\weapons\АК\aks74u_shot1.ogg

Ale u mnie tak jak u @Stalker Kamil nie było folderu AK, lecz ÇŐ . Jednak przemianowanie go ze wskazówki w logu na AK nie pomogło. Dopiero zmiana ÇŐ na ŔĘ puściła grę. Nie wiem jak z tym drugim wylotem, bo go jeszcze nie miałem. Jednak na wszelki wypadek wyprzedzająco zmieniłem jego nazwę.

Piszę to dlatego, że nie wszyscy mogą dać sobie z tymi zmianami radę, więc w razie tłumaczenia dobrze by było do spolszczenia dać ten katalog i plik z niewylotowymi nazwami.

A wstawiający moda @vidkunsen mógłby doraźnie zrobić fixa i dodać do #1, tak aby bez grzebania po jego wklejeniu mieć spokój.

Jestem na Skadowsku i choć nie widać palących papierosy, siwo od dymu.

ss_administrator_09-25-18_18-40-38_(zaton).thumb.jpg.9084d9ccdc6217c14e3be0805c7eb8a3.jpg

I co ma robić niepalący?:klnie:  Otwarcie drzwi nie pomaga.

• Dodatnia 1