tom3kb Opublikowano 30 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Dom nocny. Fajny, klimatyczny, powoli się rozkręcający horror bez jakiś wizualnych fajerwerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Admirał jest fajny, sceny na morzu są super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Турист (2021) (Turysta) Rosja RŚĄ - Rep. Śr. Ąfryki - najemnicy, "wieczna wojna" po śmierci Bokassy, wojenny, akcja, warto obejrzeć, polecam. 12.2020 - historia grupy instruktorów wojennych. https://www.kinopoisk.ru/film/4446084/ https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/146760/annot/ Aktorzy: https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/146760/titr/ errata - RŚA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 @vidkunsen o tego to jeszcze nie widziałem Rosjanie vs Afrykańczycy muszę o nim pamiętać. @edit. O widzę, że on już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 @vidkunsen @tom3kb - czyli takie "Tears of Sun" w wersji dla "mitteleuropa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Boberm - raczej "ost und mitteleuropa - freie kommandos". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Obejrzałem tego Turystę, jak na takiego średniaka to nawet nieźle nagrany. Szału nie ma ale i nie kaszan. To rosyjscy Wagnerowcy tam robią za tych "instruktorów" w tej RŚA. Film musieli szybko i niedawno kręcić bo podpieli wydarzenia z grudnia 2020. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Finch. Fajne spokojne scifi, a przy okazji kino drogi. Bohater grany przez Toma Hanksa wyrusza przez zniszczone, przez katastrofę klimatyczną Stany Zjednoczone wraz z psem i dwoma robotami. Film taki bardziej familijny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Zaciekawiłeś - postaram się obejrzeć w najbliższym czasie . Lubię SF;-).Pasjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Finch - obejrzałem, przewidywalny, taka pararela do szergowca Ryana. Tak dla zabicia czsu - powrót Clinta w osobie jego syna: "Dangerous" (2021) USA Scott Eastwood, Mel Gibson, framke Janssen, Kevin Durand i inni. https://www.filmweb.pl/film/Dangerous-2021-10002650 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 18 godzin temu, tom3kb napisał: Finch. Fajne spokojne scifi, a przy okazji kino drogi. Bohater grany przez Toma Hanksa wyrusza przez zniszczone, przez katastrofę klimatyczną Stany Zjednoczone wraz z psem i dwoma robotami. Film taki bardziej familijny. @tom3kb - obejrzałem...noo , może byc w długi jesienny wieczór. Szeregowca Ryana tam nie widziałem :-))) , ale momentami miałem skojarzenia z "Krótkim Spięciem" , btw; tez całkiem fajnym filmikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Czerwony Duch. Film trochę jakby jakiś "Tarantino" chciał nakręcić western z akcją w czasie 2 wś. I wg mnie wyszło to bardzo fajnie. Humor, "pomysłowe" i krwawe sceny walki, fajne kostiumy, muza jak z westernów Zawsze mi się też podoba, jak w rosyjskich wojennych Niemcy mówią po niemiecku, Rosjanie po rosyjsku. Fabuła: rok 1941, kilku rosyjskich żołnierzy próbuje dotrzeć do swoich oddziałów. W tym samym rejonie niemiecki oddział próbuje zlikwidować "Czerwonego ducha", rosyjskiego snajpera, który zabił już kilkudziesięciu żołnierzy. Wszyscy spotkają się w pobliżu niewielkiego gospodarstwa i zacznie się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Dla miłośników, (żeby było jasne), serii The Infinity Saga, (należę do nich od samego początku ) w kinach kolejna część. Polecam po dzisiejszej wizycie w kinie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Zdechnąć trzeba, żebyście przyjechali (2020) Rosja SF, deamat, obyczaj, kryminał, tragi farsa. Do Ziemi zbliża się kometa i wszyscy czekają na ostateczną destrukcję. Andrei i Anna liczą, że z tej okazji do domu powróci ich syn. Katastrofa nadejdzie jeszcze zanim kometa zderzy się z Ziemią. Spojrzenie na apokalipse od strony prostych ludzi, bez fajerwerków, efektów i pseudonaukowej fanfaronady, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Nosorożec (2021) (НОСОРІГ (2021 г.) Ukraina/Polska/Niemcy https://www.filmweb.pl/film/Nosorożec-2021-10000917 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 W dniu 8.11.2021 o 22:10, tom3kb napisał: Finch. Fajne spokojne scifi, a przy okazji kino drogi. Bohater grany przez Toma Hanksa wyrusza przez zniszczone, przez katastrofę klimatyczną Stany Zjednoczone wraz z psem i dwoma robotami. Film taki bardziej familijny. Właśnie obejrzałem, genialny sci-fi, ale czy na pewno sci-fi, czy nie to nas czeka? Polecam film. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Kraj (2021) Polska, dramat, obyczaj. Polecam. https://www.filmweb.pl/film/Kraj-2021-861540 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij_2019 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2021 Fajną komedią ( czarną też... ) jest film ,, Stulatek Który wyskoczył przez okno i zniknął''. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 https://www.filmweb.pl/film/Matrix+Zmartwychwstania-2021-838524 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 https://www.filmweb.pl/film/Resident+Evil%3A+Witajcie+w+Raccoon+City-2021-862593 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 O Resident będzie dobrym filmem zamiast Kevina na święta nie wygląda dobrze jak się patrzy na trailery ale jako fan marki z obowiązku obejrzę. 🧟♂️🧟♀️🧟♂️🧟♀️🧟♀️🧟♂️🧟♂️ @edit Obejrzałem sobie Resident Evil: Witajcie w Raccooon City. W nastroju świątecznym 🥃🥂🍻 Najpierw minusy, nagrany jak budżetowy film telewizyjny, kiepskie efekty, kilku głównych aktorów może niezbyt dobranych do growych odpowiedników ale takie coś to bardziej może minus do takich zatwardziałych graczy. Pipowaty Leon Kennedy. Plusy: fabularnie bardziej chyba w klimacie gier, tak samo jeśli chodzi o "rozgrywkę". Parę scen z efektami daje radę. Trochę muzy z tamtych lat. Całość wg mnie 5/10 fani serii i tak pewnie obejrzą reszta może sobie darować. Ja i tak wolę serię z Milą, przynajmniej pierwsze filmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Old Henry Dobry western, kilku aktorów na krzyż, cała akcja w sumie rozgrywa się wokół niewielkiej farmy. Minimalistyczny ale klimatyczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Resident Evil: Witajcie w Raccoon City. Ostatnio z braku laku obejrzałem i mi się podobał, fajny klimat i charakteryzacja, gra aktorska w miarę dobra, no i to RE. W sumie mogę polecić, szczególnie fanom serii. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez FairFight 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Właśnie oglądnąłem Wesele. Trudne tematy dla nas Polaków, ale warto zobaczyć. Zmusza do refleksji. Kino nie dla każdego. Polecam. p.s. chętnym mogę wrzucić na chmurę albo odsyłam na Nitro. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Wesele planuję obejrzeć choć podobno gorsze od jego pierwszego filmu o tym samym tytule. A tamto wesele mi się bardzo podobało. W ogóle lubię prakrycznie wszystkie filmy Smarzowskiego. Trochę głupi pomysł nazwać tak samo dwa swoje filmy chociaż z drugiej strony jaki by tu tytuł wymyślić jak film praktycznie o tym samym 😁 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi