kondotier Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 @Rexio - Takie problemy występują gdy masz zaległości w wyrównaniu nitek zadań. Muszą być prowadzone równolegle, bo w pewnym momencie się zbiegają. Mod tego pilnuje. Możliwe że to właśnie zadanie z telewizorem blokuje resztę. Nie musisz się wracać. W opcjach moda masz mozliwość kupienia nowego telewizora. Jak to zrobić było już wiele razy omawiane. Nawet jest zrobiony czit, aby go kupić za kilka rubli. A szukać na forum potrzebnych rzeczy chyba potrafisz? Szukajka, prawy górny róg ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Chciałem pomóc ale Twój sejw u mnie nie chodzi. Grasz na wersji 1.0006 a ja na 1.0004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 @Rexio- linia questowa Kota czyli linia Czarnego Doktora warunkuje pojawienie sie informacji o przejściach na Czerwony Las i Limansk. Czyli - finalnie- dlaszy ciąg Twojej przygody wisi na telewizorze. W grze masz zaszyty spawner i za jedyne 200 000 kupisz tenże. Nazwa własna tego itemu to "televizor". BTW: jest chyba cheat na niższą stawkę za spawnowane itemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rexio Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Kasy mam ponad 700k i to nie jest problem. Problem jest taki że nie wiem jak tego spawnera odpalić. Znalazłem jak na razie 2 pliki od OldMan na telewizor i spawner ale on używa wersji 1.0004 a ja 1.0006. Czy możesz mi napisać krok po kroku jak to odpalić. Za jakolkolwiek pomoc bardzo dziękuje. Dobra ok znalazłem działający spawmer i telewizorek już oddałem dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 W pobieralni moda jest spolszczony przeze mnie spawner i działa zarówno na wersji 1.0004 jak i 1.0006. 3 godziny temu, boberm napisał: BTW: jest chyba cheat na niższą stawkę za spawnowane itemy. @boberm jest taka poprawka i jam Ci to nie chwaląc się uczynił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Do kła i pielgrzyma w ognistej pieczarze trzeba koniecznie wchodzić przez dziurę w jeziorze? Trochę ciężko co chwilę naprawiać kombinezon strażaka w barze, a tunelem w wąwozie nie da się do nich dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Przez dziurę wchodzisz tylko raz,a potem Pielgrzym ściąga teleport. Fabuła cię poprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam Przeglądałem poradniki ale nie pomogły. Chodzi mi o zadanie z PDA żołnierza, zaczynając na Kordonie (w tunelu?), potem w Dolinie Mroku a teraz utknąłem na punkcie trzecim. Z tego co czytałem powinienem ubić najemnego w Magazynach Wojskowych, z którymi pracował Pawlik z wolnościowców. Mam jego PDA. Pojawia się jednak problem - PDA Szarego nie ma w moim ekwipunku. Znalazłem Szarego w Dziczy, zabrałem jego PDA, zaglądam do swojego plecaka i nie ma go. Użyłem spawnera i też nie pojawia się. To chyba nie problem z obciążeniem (mam SKATa, miałem 120/160kg gdy zabierałem PDA). Nie mogę więc iść z nim do Chudego/Docenta. Spawnera mam dodanego bo w zadaniu z radiostacją dla Wilka Tolik nie chciał rozmawiać ze mną na ten temat. Obecnie skończyłem linię fabularną Cienia Czarnobyla, z NPCów pojawił się Duch, Kieł oraz Arahna między innymi. Nie mogę też oddać Medalionu Doktora, zadanie dostałem, Kopalnię zwiedziłem. Myślałem o zrobieniu pozostałych zadań ale czy na pewno ta „blokada" na postęp w modzie (w przypadku utknięcia - rób inne zadania) nie obejmowała otrzymywania zadań a nie - jak u mnie - ich kończenia? Ostanie pytanie - czy w NS2016 znajdziemy detektor do artefaktów, który jak w starszych wersjach Solanek, pokazuje ich położenie na (mini)mapie? Mam jedynie ten podstawowy który dostałem w ramach pocieszenia od Sidorowicza. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez ZapomnialemLoginu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) @ZapomnialemLoginu - w kwestii PDA - miałem podobny problem z fleszką dla Ducha zabraną od Sowy- trzeba usunąć część przedmiotów z inventory i problemu nie będzie; W kwestii Medalionu - jeżeli grasz z patchem 2018 - nie będziesz miał rozmowy z Docem na ten temat - oddajesz bezpośrednio Górnikowi, i mimo iż zadanie wisi jako nieskończone - scenariusz popchnie Cię dalej. W kwestii detektora - jest chyba coś takiego jak Detektor Absolutów (?) . Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Co do tego nieszczęsnego PDA - próbowałem podmienić obiekty w spawnerze na jego PDA, próbowałem wrzucić to w asortyment Barmana. Bez efektu, a nic nie wskazuje w plikach .ltx na jakiekolwiek nieprawidłowości. Dziwne. I to wszystko bez żadnego przedmiotu w ekwipunku, ale tylko takich co można przerzucić do innego plecaka. W swoim plecaku mam transmutator artów od majora, Strelokowe notatki i fleszka oraz notatki Charona. Miałeś rację, Górnik potrzebował dowodu i ten medalion za niego posłuży. Podobnie detektor - tu zwany detektorem Izoslomów czy coś w ten deseń. Podobnie jak w starej Solance pokazuje pozycję artefaktów na (mini)mapie choć ma krótszy zasięg, tam w starej pokazywało od razu położenie na całej lokalizacji, nic tylko przeczesywać kursorem... Niby trzaskam klawisz zrzutu ekranu i staram się uważniej niż zazwyczaj czytać dialogi ale to mi umknęło. To i kod z popsutego przez speców PDA z ostatnią, trzecią częścią kodu do X-8. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez ZapomnialemLoginu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 2 godziny temu, ZapomnialemLoginu napisał: . Niby trzaskam klawisz zrzutu ekranu i staram się uważniej niż zazwyczaj czytać dialogi ale to mi umknęło. To i kod z popsutego przez speców PDA z ostatnią, trzecią częścią kodu do X-8. @ZapomnialemLoginu -58813972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) 17 godzin temu, boberm napisał: @ZapomnialemLoginu -58813972 Przepraszam, zapomniałem wspomnieć że kod znalazłem tutaj, na tym forum, załączyłeś w tamtym temacie zrzut ekranu który powinienem mieć w katalogu „screenshots" gry ale go nie miałem. Wiem że to PDA Szarego jest częścią jednej z nowych serii zadań w Solance, chodzi tu o poszukiwanie Zaginionej Ekspedycji. Sacharov wysyła mnie do X-10 bym tam poszukał ocalałych, Duch posłał po dokumenty Zwierza a Kieł naprowadził mnie na Warlab na Radarze. Także postaram się zakończyć tą gałąź i zobaczę czy zadanie z PDA zniknie z mojego dziennika. edytka: Zainstalowałem moda ponownie, tym razem używając instalatora z GOGa, wrzuciłem łatkę 1.0004. Dobra wiadomość jest taka, że nie wywala się we Wschodniej Prypeci, zarówno po wejściu jak przy wczytywaniu gry. Zła jest taka że są nowe problemy. Z tych mniejszych bubli - cała mapa ma żółte zabarwienie. Z tych gorszych - co jakiś czas zdarza mi się wpaść pod mapę. Szturm na Jubilat z Powinnościowcami powtarzałem kilka razy, jak nie ostrzał Monolitu to zapadanie się pod ziemię Striełoka. Co do zadania z PDA - nie zniknęło. Gałąź zadań o nazwie Poszukiwanie Zaginionej Ekspedycji zakończyła się ale zadanie na poszukiwanie PDA żołnierza nadal wisi, PDA Szarego nie ląduje w plecaku. Medalion Bagiennego Doktora zaniosłem do Górnika, on nie bardzo się tym przejął ale zabrał medalion i oddał Serce Poltergeista. Zadanie z Medalionem nadal wisi. Poszedłem do Bagiennego, użyłem spawnera na medalion ale go nie przyjmuje. Cóż, było miło i zrobiłem w tej Solance więcej niż poprzednich próbowanych przeze mnie razem wziętych. Ważne że Kieł i Duch są cali a artefakt wrócił do mnie. Ale chyba zrobię sobie dłuższą/definitywną przerwę od moda i zajmę się OGSE0693. Za pomoc i tłumaczenie dziękuję, to była świetna przygoda. Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez ZapomnialemLoginu aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creatures Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Witam. Jest mi ktoś w stanie podesłać screen shot, gdzie znajdę książkę dla górnika z pieczary i skarb dla łysego? oblazłem pieczare i las ze sto razy i nie mogę dziadostwa znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 @creatures książka znajduje się w miejscu na mapce niedaleko rozbitego śmigłowca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creatures Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 @cez137 bracie wielkie dzieki za pomoc. Znalazlem książkę dla górnika, ale w pieczarze skarbu brak :/ zaczynam sie martwić, że się nie zespawnował, albo zabrał go sobie jakiś stalker... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 @creatures Nie jest go zbyt łatwo znaleźć. Masz od Łysego zadnie na znalezienie? Jeśli tak to zrób dwie rzeczy. Dodaj do moda - jeśli jeszcze nie masz - mapki pieczary z zaznaczonymi drogami. Są w tym temacie pliki do pobrania. I obejrzyj te filmiki. To to samo od różnych gameplayowców. https://www.youtube.com/watch?v=V8zVZzuTLLg https://www.youtube.com/watch?v=uTClqSXMV2Q https://www.youtube.com/watch?v=fRwL27NG6YA Sądzę, że pomoże. Czasem jest słabo widoczny przy złym ustawieniu się w stosunku do takiego niby stalagmitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 @creatures, @kondotier - jezeli gra się na najnowszym patchu to w/w skarb ma tendencję do "niepokazywania się". Oględnie mówiąc - czesto wpada pod tekstury i to bez związku z działaniami Striełoka. Wiele razy musiałem włazić na lokacje aby w końcu uzyskac ten "skarb". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 @creatures Wstaw do załącznika sejwa po wejściu do pieczary od Wysypiska sprawdzę sprawę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creatures Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) Kolejne pytanie z mojej strony. Ktoś może mi powiedzieć gdzie znajdę broń dla Freemana? Tunel w dziczy to już na pamięć znam, a i w różnych dziwnych miejscach szukałem... + nie mam pojęcia gdzie znaleźć radiostacje dla wilka na magazynach wojskowych, zagadałem z tolikiem na kordonie i ślad się urwał, na posterunku na kordonie znaleźć również nie mogłem. Edytowane 22 Września 2018 przez creatures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) @creatures Broń - budynek przy "peronie" -wejście przez okno. Uwaga na anomalie. Radiostacja - Tolik mówi w rozmowie o w/w, ze pozostawił ją przy koparce na Wysypisku. Edytowane 22 Września 2018 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Ludziska mam nie lada problem i nie wiem jak go rozwiązać, mam zadanie od naukowców z Jupitera na jakieś dozymetry z X8, z tego co pamiętam z podstawki to żeby tam wejść to trzeba było uruchomić windę a żeby to zrobić trzeba było włączyć generator na najwyższym piętrze, co też próbuję zrobić ale...nie mogę, i nie wiem czy może jakoś inaczej się tam wchodzi czy ja mam coś skopane w modzie, bo gdy podchodzę do generatora nic się nie pokazuje w sensie że "włącz" czy coś takiego natomiast gdy wchodzę do windy na parterze i celownik kieruję na panel z przyciskami to pokazuje mi "przeszukaj" i gdy wciskam "F" kompletnie nic się nie dzieje, co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) @cez137 A no bo to lab x8 jest na radarze Edytowane 22 Września 2018 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 @Zwinny jak na radarze, a tu to które jest? Poza tym bylem na radarze i nie mam nawet znacznika żeby do niego wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Godzinę temu, cez137 napisał: @Zwinny jak na radarze, a tu to które jest? Poza tym bylem na radarze i nie mam nawet znacznika żeby do niego wejść Tam gdzie "zdymisjonowałeś" Gawra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Może ten film pomoże... Wejście do X-8 jest na Radarze idąc od MW pierwsza droga w prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi