vidkunsen Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 Tytuł oryginalny: На Распутье Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 13.11.2018 r. Autor: Дмитрий Симченков (Dmitrij Simczenkow) OPIS: Spoiler Na Rozdrożu to krótki mod fabularny na platformie Zewu Prypeci. Wcielamy się w myśliwego Berga, którego przyjaciel w trakcie wykonywania kolejnego zadania śmiertelnie zachoruje na nieznaną dotąd chorobę. Berg spotyka tajemniczego stalkera, który w zamian za pomoc jest w stanie uleczyć jego przyjaciela. Jednak czy wszystko pójdzie zgodnie z planem...? Cechy moda: Krótka, aczkolwiek dobrze napisana historia, Wiele obiektów na mapie gry zostało przerobionych, Solidna ścieżka dźwiękowa, Zrównoważona ekonomia, Ciekawe zadania poboczne, Dobrze napisane dialogi, Nowe mutanty, ... I wiele innych drobnych zmian. Druga część modyfikacji - [KLIK] SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02 Pobrane archiwum z modem należy rozpakować i umieścić jego zawartość w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Cloud Mail - [KLIK] Źródło: 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted November 13, 2018 Author Report Share Posted November 13, 2018 Youtube: S.T.A.L.K.E.R.: На распутье - Начало игры (2018) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 Te żabopodobne spierdolinki skradły cały show. Jest krótko, a generalnie to chyba jest to taki remake poprzedniego projektu, czyli "Na Bagnach" - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted November 13, 2018 Author Report Share Posted November 13, 2018 Mod fajny, działa bezkolizyjnie, co do w/w "żab" to można je spotkać w zewie na/w wielu modach i zwą się Rotany. Urzekły mnie lody pistacjowe i wódka tleniaszka Można go bezkolizyjnie łączyć z innymi małymi modami i autor czeka na pomysły i sugestie coby zrobić coś większego niż ten mini mod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted November 15, 2018 Author Report Share Posted November 15, 2018 Na wyloty jakby co: https://cloud.mail.ru/public/3Vj6/pSbE5hziV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3OM6AKAH Posted May 15, 2019 Report Share Posted May 15, 2019 Mała rzecz, a cieszy. Niby nic specjalnego, a jednak grało się bardzo przyjemnie. Interesująca "metafizyczna" historia - urywa się w najciekawszym momencie - mam nadzieję, że zobaczymy kontynuację, bo temat jest, jak to się mówi, nośny. Gameplay na YT: Spoiler Na marginesie: poprawkę dodajemy tylko w przypadku nieprawidłowego wyświetlania ikon w inwentarzu - u mnie nie było takiej potrzeby. Mod jest bezproblemowy, zero wylotów. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted May 16, 2019 Report Share Posted May 16, 2019 I u mnie również już się mod "urwał'. Teraz tylko cierpliwie czekać, aż "Były Zombifikowany" będzie w stanie odpowiedzieć. Trochę ciekawych zrzutów z tej opowiastki. Zaczynamy na Bagnach, w cerkwi zmienionej nie do poznania. Z takim ekwipunkiem. Łeb pijawki to już z 1. zadania. Na zewnątrz stalkerzy mają grila. Spoiler Wykonujemy kolejne zadania, oglądamy ładne widoki. Walczymy z mutantami i zombifikowanymi. Spotykamy księcia piekieł, Beliala. Wykonując zadanie szatana, dozbroiłem się "po zęby". Ledwo doniosłem. Handel ograniczony, broń może być góra na dwie kreski uszkodzona. Opchnąłem co się dało, ponaprawiałem i poszedłem porozmawiać. Klik i niespodzianka. Aby łatwiej było zrozumieć dokąd zmierza fabuła moda, niżej opis "zleceniodawcy" Beliara. Spoiler Belial czasami zwany Beliar lub Berial, Mroczny Starzec lub Albatros (z hebrajskiego בְּלִיַּ֫עַל belijja'al, które jest połączeniem 'blj' czyli negacji i 'ja'al' oznaczającym słowo użytek) – jeden z upadłych aniołów (w niebie należał do chórów Cnót i Aniołów) i czterech piekielnych książąt (pozostali to Szatan, Lucyfer i Lewiatan), symbolizuje płodność ziemi, niezależność oraz kierunek geograficzny północ. Często jest utożsamiany z Szatanem. Ale jak ktoś da radę z językiem moda, to spokojnie można zagrać, bo tak szybko chyba dokończony nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawron Posted December 31, 2020 Report Share Posted December 31, 2020 Po tym co napisali koledzy, raczej nic już nie trzeba dodawać. Modyfikacja zrobiona z głową, w moim przypadku bezwylotowa. Ciekawa z dużą dawką mistyki historia, która nagle się urywa w trakcie ważnej rozmowy. Dlatego tym chętniej wracam do kontynuacji przygód Berga w modyfikacji Na Rozdrożu 2. Spoiler 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted February 1, 2021 Report Share Posted February 1, 2021 Mając problem z grą w jego drugą część, zdecydowałem przypomnieć sobie tego moda i zarazem zobaczyć czy też będzie miał czkawkę. Żadnego problemu ani z postawieniem moda, ani z problemami samą grą nie było. Kilka godzin gry i mod ukończony. Daję kilka zrzutów. Spoiler Broni i amunicji nikomu nie braknie. Nawet kulek nie kupowałem. Wszystko co mam, to "darowizna Losu". Tylko na początku kupiłem "Zupę z żabich udek" i "Loda pistacjowego". Resztę żarcia dali przeciwnicy. Na kolana nie powala, ale na spokojnie i z zadowoleniem można go przejść. No i będzie kolejna przymiarka do 2. części. A nuż się powiedzie jak z tą . 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 12 Report Share Posted January 12 Widocznie mam już słabą pamięć, bo znów grając w tego moda, kompletnie nie pamiętałem jego treści. Więc spędziłem z nim kilka miłych chwil. Mogę tylko powiedzieć, szkoda że ten mod nie został przetłumaczony. A zbyt wiele roboty by przy nim nie było. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts