Wojtas989 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Chwila chwila. Wiem, że fanowskie mody robią fani za darmo i poświęcają swój czas, nie dziwie się, że nie ma dubbingu. Nie przeczytałeś ze zrozumieniem chyba "gościu", mi chodziło tylko o to, że nic nie jest u mnie spolszczone, a to była zwykła pomyłka, bo nie wszedłem w interakcje z tym gościem na początku gry, a on mi nawijał po rosyjsku i myślałem, że nie ma w ogóle polskiego tekstu. Także następnym razem czytaj ze zrozumieniem 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 11 minut temu, Wojtas989 napisał: bo nie wszedłem w interakcje z tym gościem na początku gry, a on mi nawijał po rosyjsku i myślałem, że nie ma w ogóle polskiego tekstu. Niecierpliwy jesteś Zanim pogadałeś to już zdążyłeś na forum napisać, że coś jest chyba nie tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 @Wojtas989 Jeśli nie masz doświadczenia z modami, a chcesz sobie przypomnieć stalkerkę, to nie wybrałeś najlepiej. Mogę Ci zaproponować innego moda, który zawiera w sobie scenariusze z wszystkich trzech podstawek. To Dejavu Outfater-addon. Albo jego starszą wersję Dejavu. Możesz też rozpocząć od zestawu modów Zaurua. Są w wersjach pierwotnych, ale niektóre zostały "unowocześnione". Sądzę, że już niedługo pojawi się spolszczenie do Powrotu Szramy 2. A jak chcesz podpowiedzi o innych modach, to poszukaj szukajką wpisów na forum, gdzie już inni początkujący prosili o taką podpowiedź. I pamiętaj - nasi tłumacze robią spolszczenia za friko, kosztem własnego czasu, mozolnej pracy i innych wyrzeczeń. Tłumaczenie modów to nie tłumaczenie książki. Wiem coś na ten temat, bo nie jeden przetłumaczyłem i w tłumaczeniu niejednego brałem udział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas989 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) Pamiętam o tym, że robią to za friko i poświęcają czas, żeby innym grało się lepiej. Chyba zacznę od innych modów, jak już wspomniałeś. No i tak, trochę się pospieszyłem z napisaniem opinii, mój błąd Edytowane 28 Lipca 2021 przez Wojtas989 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The oofed one Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Czy spolszczenie działa do tej wersji moda? https://www.moddb.com/games/stalker/downloads/stalker-ogsr-1010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 @The oofed one w read me nie widzę tam jakichś zmian, jest napisane, że to reupload z jakimiś "poprawkami" dla tych co mieli wyloty? Brak konkretów. Ja bym jednak pobierał wersję dla której spolszczenie było dostosowane żeby nie było niespodzianek, że przejdziesz pół moda i potem crash bo jednak coś tam ktoś zmienił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The oofed one Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Wie ktoś jak zmienić celność broni z biodra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Czy ktoś się orientuje od czego zależy że np celownik acog w tym modzie przybliża tylko soczewką (wszystko poza obrębem celownika nie ma zooma) Kiedyś próbowałem osiągnąć taki efekt, dało się to zrobić w shaderach, ale tu nie mogę tego namierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The oofed one Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Zaktualizowany plik spolszczenia z parametrami strojów do najnowszej wersji moda string_table_outfit.xml Linki do najnowszej wersji moda (1.0.11) Google Drive:https://drive.google.com/drive/folders/1irGXQ5P4hCxlTrW-Y1Lo1LVbVpWeQB2M?usp=sharing Yandex:https://disk.yandex.ru/d/UdWrQpPXwHMzEQ?w=1 Spolszczenie do starej wersji powinno działać Dla tych co mają błąd z d3d11.dll https://disk.yandex.ru/d/5fmFKJqCUaCv8w Edytowane 8 Listopada 2021 przez The oofed one Naprawa błędów w pliku 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The oofed one Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Będzie spolszczenie aktualizowane, kiedy wyjdzie kolejna aktualizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Czy ten modzik ma fabułe oryginalne gry, czy nową? Jestem świeżym graczem, tylko po SoC. Zastanawiam się nad dalszymi krokami w zonie 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 @Wolin12 zawiera też główną fabułę z Cienia ale oprócz niej wiele innych linii fabularnych i zadań pobocznych, bardzo dużo innych zmian. Warto nawet jak Cień dobrze pamiętasz bo jego fabuła to niewielka część tego moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Mam dziwny powtarzalny bug. Czasem gram cały dzień i nic a czasem 2-3 razy wciągu gry. Mod się w pewnym momencie zwiesza do tego stopnia że nie mogę nic absolutnie zrobić (zawiesza mi system) i dopiero alt+ctrl+del po czym wylogowanie z systemu pomaga W logach nie mam nic. Tym dziwniejsze że nie dzieje się to na żadnej innej wersji stalkera ani na innych grach. Na pewno nie jest to wina kompa - na tym lapitoku na full detalach zapitala GTA VI czy V Czy ktoś miał taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 @scigacz1975 Według tego co pisał mi autor Złotej Kuli + OGSR to te zacinki są losowe, a winien jest silnik OGSR - takie same rzeczy działy mi się w ZK+OGSR, ale autorowi udało się jakoś to naprawić, aczkolwiek jak tego dokonał to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) 31 minut temu, scigacz1975 napisał: Mam dziwny powtarzalny bug. Czasem gram cały dzień i nic a czasem 2-3 razy wciągu gry. Mod się w pewnym momencie zwiesza do tego stopnia że nie mogę nic absolutnie zrobić (zawiesza mi system) i dopiero alt+ctrl+del po czym wylogowanie z systemu pomaga W logach nie mam nic. Tym dziwniejsze że nie dzieje się to na żadnej innej wersji stalkera ani na innych grach. Na pewno nie jest to wina kompa - na tym lapitoku na full detalach zapitala GTA VI czy V Czy ktoś miał taki problem? Ja miałem dokładnie taki problem tylko z jednym rodzajem plików do Stalkera - .ogm. Czyli np. animowane głównemu itd. Zawieszki, wieczne kopiowanie lub usuwanie plików, jakby PC nagle się 'zatkał' itd. Komp się zachowuje jakby miał wirusa, wywalenie danego pliku .ogm zawsze pomagało. Windows 10. Nie wiem skąd to się wzięło. Edytowane 29 Grudnia 2021 przez FairFight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 (edytowane) Po dojściu na Agroprom chce wykonać zadanie z poszukiwaniem skrytki striełoka w podziemiach. Gadam z kretem, ten mi wskazuje zejście do podziemi. Szyb jest normalnie obok mnie a ja nie mogę tam zejść... klikam "f" na drabince i nic się nie dzieje. WIe ktoś może o co może chodzić ? Tak poza tym to modzik mi się bardzo podoba, lubię ten podkręcony poziom trudności Edytowane 22 Lutego 2022 przez Wolin12 wklejam fotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 @Wolin12 Bo to nie to wejście, To jest nieaktywne. Idź najpierw na bajoro, pozbieraj arty i pogadaj z dezerterem w wagoniku. Następnie wróć do zakładu i na jego terenie pomiędzy tymi czterema zbiornikami masz właściwe wejście. Powodzenia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 3 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Zagrywa się w tego moda od jakiegoś czasu, uważam, że jest genialny. Tak powinien wyglądać Stalker Mam do was pytanie o zadanie z amunicją dla Kreta. 2 skrzynki znalazłem w tunelach pod fabryką, 1 skrzynkę w szybie umieszczonym na jednej ze ster śmieci. Nijak nie mogę znaleźć czwartej, czy coś przeoczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 @Wolin12 Zerknij na ten filmik: Spoiler 1:40, 2:30, 2:44, 2:59. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Wielkie dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakuu Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Witam! Czy ktoś wie gdzie można znaleźć unikalną grozę na amunicje 5.45? Myślałem że będzie ją miał jak w podstawce Barin, ale ma tylko kałasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) @kikul Jako, że nie znam detalicznie OGSE, to tylko potencjalnie: 1. Sidorowicz : - na początku, przed Wilkiem, albo po doktorze na Agro ( save przed handlem, jak nie ma to load ) 2. Dopisać Sidorowi, czy tam innemu sprzedawcy ( fraza как добавить оружие торговцу сталкер i trochę internetu ) 3. Spawner. 4. Znajdzie się zaraz " rozdrażniony" takimi radami spec od ogse i " wyprostuje" To tak na szybko. Pozdrawiam po edycji coś mi się kojarzy, że dopisywanie handlarzom to opisywał na tym forum @Junx w jakimś tutorialu ( albo coś zbliżonego ) Edytowane 14 Marca 2022 przez qlkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 @kikul Zanim zaczniesz coś zmieniać, to najpierw zajrzyj do katalogu z teksturami, czy ta groza w modzie w ogóle występuje. Sprawdź też w pliku wapons. Jeśli jej nie znajdziesz, to jakiekolwiek dopisywanie nic nie da, oprócz chyba wylotu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 23 godziny temu, kikul napisał: gdzie można znaleźć unikalną grozę na amunicje 5.45? Jak mnie pamięć nie myli w podstawce miał ją gruby (Sidorowicz), nie wiem jak z tym modzie, ale próbuj metodę "save-load", aż do skutku. Jak nie ma to trudno, od razu piszę, że w Cieniu nie bawiłem się edycję plików 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakuu Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Chyba w OGSR nie ma tej Grozy, obejdę się już bez niej.Dzięki wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi