kondotier Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 @Starika.. Ono jest na budowie, pod hangarem. Tam gdzie jet ten betonowy, otwarty kanał. Podejdź do niego, zeskocz na taki występ na jego końcu i po drugiej stronie zobaczysz drzwi. Po tym występie podejdź do nich. Pokaże Ci się opcja sprawdzenia. To wystarcza na zaliczenie zadania. Jakbyś przez przypadek wlazł za drzwi, to się nie ruszysz. Trzeba stamtąd wyrywać. Ale sobie te drzwi zapamiętaj, bo to wejście do podziemi w jakimś zadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 @kondotier Autentycznie napisałem pytanie, wróciłem do gry i znalazłem ułamek sekundy potem, takie szczęście moje . Ale niech podpowiedź zostanie dla potomnych w razie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 @Starika.. To chyba będzie zadanie w X18, ale jakimś innym, a dotarcie do niego w podziemnym labiryncie i w ciemnościach, do łatwych należało nie będzie. A o samym działaniu w labie wolę nie wspominać. Jak do tego dojdzie, życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 @kondotier Poradzę sobię, Źródło musi być skończone nieważne pod jakim warunkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 nie mam takiego pliku w gamdacie mam tylko ru może jednak sobie pogram w inne gry grałem w wszystkie stalkery ale jak mam słuchać ruskich to wole pasjansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 @innowierca Skoro w gamedata\configs\text nie masz katalogu pol, to masz źle postawionego moda. Zobacz na zrzut. W pobranym spolszczeniu w kat configs na samym dole musisz mieć plik localization.ltx, a jak otworzysz kat text, to w nim musi być katalog pol. Skoro tego nie masz, to jak możesz mieć moda po polsku. Weź i jeszcze raz, ale poprawnie nałóż spolszczenie. Skoro @Starika.. którego wpis jest nad Twoim, postawił moda po polsku, to znaczy się, że można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 (edytowane) @kondotier Przy okazji wejścia z Metra do Sterowni Tunelami pojawia się zadanie na odnalezienie dokumentów wraz z artefaktem leżącym obok, niestety nie jestem w stanie kompletnie tego odnaleźć, mogę prosić o małą podpowiedź? Edytowane 24 Maja 2022 przez Starika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 @Starika.. Nie kojarzę jakoś tego momentu. Daj mi jakiś zrzut z miejsca gdzie to ma być, albo gdzie się znajdujesz. I co to za dokument i jaki artefakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 dzieki za cierpliwośc wszystko jeszcze raz instalowałem gra jest po polsku ale dupa w momecie wgrywania sa 4 kropki i gra zawiesza kompa skasowałem wszystkie savy niby powinno dziłac ale nic po prostu mnie nie lubi ta gra mam 2 godziny dziennie zeby sobie cos pyknac ale chyba wróce do war thundera tam przynajmniej wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 @kondotier Screeny o które prosiłeś. W poprzedniej części była tutaj martwa wróżka obok, której również leżały dokumenty. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 22 godziny temu, kondotier napisał: @innowierca Skoro w gamedata\configs\text nie masz katalogu pol, to masz źle postawionego moda. Zobacz na zrzut. W pobranym spolszczeniu w kat configs na samym dole musisz mieć plik localization.ltx, a jak otworzysz kat text, to w nim musi być katalog pol. Skoro tego nie masz, to jak możesz mieć moda po polsku. Weź i jeszcze raz, ale poprawnie nałóż spolszczenie. Skoro @Starika.. którego wpis jest nad Twoim, postawił moda po polsku, to znaczy się, że można. tylko tam foldery 2 pol i rus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 @innowierca Po pierwsze, nie cytuj całej mojej wypowiedzi. Wywołaj tylko mojego nicka, w taki sposób. Wpisz małpę @ i następnie bez odstępu zacznij wpisywać kondotier. Zanim napiszesz całego, pojawi ci się rozwijane okno, a wnim ten nick. Klikasz w niego i on wskakuje do wpisu, z takim zamleczeniem, jak ten Twój. Teraz robisz odstęp lub przechodzisz do nowej linii i możesz pisać. Tak wywoju również innych forumowiczów. A skoro w katalogu text masz katalog pol, to w takim razie masz zły plik localization. ltx. Usuń ten co masz, a wklej ten: localization.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 dzięki wielkie za pomoc w końcu działa ale nie że to ten plik odistalowałem wszystko i zaczołem od poczatku nie wiem gdzie ale gdzies był byk bo pliki przegladałem tyle razy ze z reszta w plikach możesz zmienic wszystko od kilogramów do niesmiertelnosci a i tak dzieki jeszcze raz za cierpliwośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 @innowierca Zwracam uwagę na pisanie po polsku. Duże litery, przecinki kropki obowiązują. Za brak administratorzy dają po łapkach. Jeśli po wstawieniu mojego localization.ltx zadziałało, to widocznie miałeś go dla moda po rosyjsku. Piszesz, że można grzebać w plikach. Przyhamuj z zapędami. Grałeś w poprzednie części tego moda? Widzi mi się, że nie, bo w Odmiennych Światach zobaczył byś fioletowy napis na cały ekran: "Dla cziterów z Zonie miejsca nie ma" I każdy kto w modzie dokonywał cziterzenia, kończył grę przed czasem. Próbowano znaleźć tego antyczita, lecz niestety, bezskutecznie. Nie pogrzebałeś i Ty, zanim uruchomiłeś moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Ok dzięki słuchaj gram dla przyjęności plik ltx był dobry nic wcześniej nie robiłem pełen luz nie trzeba się tak spinać nie gram online z ludźmi tylko sobie zwiedzam moda jak byś był na mieście to byśmy to obgadali przy browcu i spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 @innowierca Jeśli to ma być tylko zwiedzanie, to sobie do tego wybrałeś najmniej odpowiedniego moda ze wszystkich jakie są. Zwiedzisz 3 - 4 lokacje i mod cię zablokuje, bo tu teleporty zależne są od wykonanych zadań. Nie zrobisz zadań, nie masz teleportów. Wejdziesz na lokację i już z niej nie wyjdziesz. I wtedy też będziesz miał przyjemność? A z Odrodzonych można mieć przyjemność i to wielką, ale trzeba zagrać od początku. Do zwiedzania, to masz CoC lub Dead Air. Źródło, to przekładając na język książkowy, jest drugim tomem drugiej części. Pierwsza część to Artefakty Śmierci. Pierwszy tom drugiej części to Odmienne Światy. Tak z ręka na sercu. Jak Ci udało się przejść początek moda, powiedzmy do otrzymania od Barmana Welesa, a od Azota zadania na Zwierzoboja. No i czy od Powinności dostałeś pancerz i broń? @Starika.. Te korytarze w ciemnościach są jednakowe. Do robienia zrzutów, korzystaj z tego specjalnego oświetlenia z klawiatury numerycznej. Możesz też to wykorzystać do normalnej gry. Wiesz jak to się robi? A z tego co widzę na zrzucie, to chyba w to przejście na prawo, za nim też w prawo i chyba przed takim rozwidleniem z lewej strony będzie drabinka do takiej zamkniętej kapciory. Próbowałem to znaleźć na poradniku Starego Stalka, ale on grał całkiem inaczej niż ja i nie mogłem się wstrzelić w jego poszukiwania. A na mapie powierzchni, nie wyświetlił Ci się znacznik? Kto dał to zadanie? Jest określone, co to za dokument i nazwa artu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 @kondotier Żaden problem, jutro złapię za granaty oświetleniowe i poszperam dopóki nie znajdę czego trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @Starika.. A dlaczego grasz po rosyjsku? Na tym zrzucie z informacjami masz taką, że aby trafić do tego dokumentu należy skorzystać z wykrywacza artów o dużym zasięgu. To logiczne, bo arta będziesz miał sygnalizowanego, więc i dokument się znajdzie. A tym co było w Odmiennych Światach się nie sugeruj. Może Cię to tylko wprowadzać w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Dziękuje bardzo tam mam wszystko dostałem i więcej tu nie zaglądam bo za pierdoły dostałem ostrzeżenie, normalnie w klasztorze jest bardziej sympatycznie Ty Kondotier jesteś tu chyba ostatni normalny miło było poznać więcej tu chyba nie zaglądnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @innowierca Skoro zdecydowałeś się tu więcej nie zaglądać, to chyba jak w balladzie dziadowskiej "będę mówił do obrazu". Ale nawet jeśli, to dziękuję za ocenę mojej osoby. Sądzę, że paluszkiem Ci pogrożono za pisanie ciurkiem. Wiedz, że ja chciałbym wiedzieć co piszesz, bez domyslania się i zgadywania "co innowierca miał na myśli". A do tego służą duże litery, przecinki i kropki. Forum, to pewna forma klasztoru i tu obowiązuje regulamin i pewne zasady. To nie Facebook ani inny Instagram , gzie sobie możesz pisać jak chcesz. A na tym, że nie będziesz korzystał z forum i jego zawartości, to tylko Ty stracisz. Nie byłeś łaskaw nic powiedzieć jakie masz obycie z grami stalkera i ewentualnie modami do nich. Odpowiedzi dla Ciebie, były więc też na wyczucie. Jest masa forumowiczów-podgladaczy, którzy korzystają z modów forum i nie robią wpisów. Bądź jakiś czas takim, a z czasem zmienisz zdanie. Do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @kondotier Nie gram po rosyjsku, wziąłem na szybko screeny z filmiku Starego Stalka gdzie on był w tym samym miejscu. Swoich screenów nie miałem bo już opuściłem lokację a nie chciało mi się wracać tam specjalnie, bo już byłem daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @Starika.. A gdzie poszedł Staryj Stalk? Nie szukał dokumentu? Bo powinien. Ale sam skorzystaj z tej podpowiedzi od moda, o detektorze dalekiego zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @kondotier Stalk nie szukał dokumentów tylko wyszedł z lokacji na powierzchnię. Szukałem artu ze Svarogiem, ale nie miałem granatów oświetlających i praktycznie błądziłem w mroku, tym razem wezmę granaty i poszukam jak Bozia przykazała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @Starika.. Przecież Ci pisałem o oficjalnym czicie oświetlenia, zainstalowanym w modzie przez samego ERa. Korzystałem z niego i moda ukończyłem, czyli nie jest objęty antyczitem. A robisz to tak. Podczas gry dajesz ESc i na ekranie menu klikasz 7 lub 8 lub 9 na numerycznej, i Entern. Masz jasno jak w dzień. Czas "świecenia" jest zależny od akcji. Im bardziej bojowa, tym krócej. Ale można to powtarzać bez końca. Musisz to wypróbować praktycznie. A klawisze 4, 5, 6, też musisz sprawdzić, usuwają mgłę jaka się pojawia np. przy teleportacji do Prypeci wsch. Rozjaśnianie obrazu możesz też stosować w dzień, jak masz bardzo pochmurno. Obraz podobny do takiego najlepszego, białego noktowizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @kondotier Fakt, przepraszam nie ogarnąłem, ale teraz używam i jest o niebo lepiej. Mam jednak malutki problem, robiłem hurtowo misje dla najemnika i zrobiłem bardzo dużo. Wiem jednak, że zostały mi jeszcze misje np na grzyba czy na złotą rybkę i wiem, że dają je chyba tylko Wolnościowcy a mi został jeden jedyny samotny lider oddziału na MW a reszta została wybita przez Monolitowców. Zrobiłem zadanie na deskorolkę a delikwent więcej nie chce dać i nie bardzo wiem co począć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi