kondotier Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 @Agrael Te BTRy na CEA są słabiutkie i można je z podlufowego likwidować, a nawet 3 F1 celnie wrzucone pod niego, powodują wielkie bum. Ilość innego złomu pozwala na bliskie podejście. A to pierwsze wejście na CEA do schowków warto szybko załatwić, bo uruchamia sporą część skryptu. No i dostęp do Spełniacza, Sterowni i na CEA2 stanie otworem. Czach jet teraz już zbędny, a nawet może mieszać. Za jego PDA u Wolności można dostać sporo kasy. U Woronina chyba jest tylko "bóg zapłać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Pytanie kontrolne. Lepiej udać się do CEA po tajną broń / kontynuować wątek czarnego mnicha czy może zająć się synem Timochy ? Aktualnie, żeby ruszyć ten wątek muszę porozmawiać z Mongołem, który przesiaduje na generatorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 @Agrael Zadanie ze znalezionym Arlekinem, skutkuje kolejnymi zadaniami. Ja poszedłem najpierw po broń. Zamknąłem pewien cykl. Ale jak zaczniesz zadania dla Arlekina, to zaniesie Cię do Prypeci. A z niej na CEA blisko. Sam zdecyduj, co Ci bardziej pasuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Chyba potrzebuję pomocy w odnalezieniu schowka na wysypisku. A dokładniej to na jednej hałd. Zdanie: " Praca dla Pana Marcepana ". Prapor podzielił się informacją o schowku, ale nie mogę go odnaleźć.. ---- Schowek odnaleziony. Szukałem nie na tej hałdzie co trzeba. Schowek jest w tym miejscu, co znacznik. We wnętrzu rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Podbicie tematu. Już coś namieszałem i mam problemy. Po oddaniu Sacharowowi artefaktu " Wielki Mózg " pozostało mi tylko zadanie na odnalezienie Arlekina. Po drodze zajrzałem do Limańska i zrobiłem dwa zadania, które pominąłem - pancerz monolitu i odnalezienie artu. Przez ciekawość poszedłem do Czerwonego Lasu i zauważyłem postać, którą pominąłem - Borsuka. Jest na czerwono i mnie atakuje. Nie wiem czemu. Postanowiłem iść na Generatory przez Prypeć. Mam wylot..: Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'aaz\actor\act_toliń' Albo namieszałem z kolejnością wykonywania zadań albo .. sam nie wiem, bo starałem się grać uważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 @Agrael To nie kolejność zadań. Z Prypecią są problemy teksturowe. Na Generatory idź przez Szpital. Tyle tylko, że Arlekin pośle Cię do Prypeci. A z logiem, to coś mi po latach świta, że ta ksywka " toliń " sprawiała problemy. Moda już na kompie nie mam, to nie sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Problem rozwiązany. Ten nieszczęsny wylot wszystko komplikował. Wchodzimy do textures\aaz\actor\ i zmieniamy nazwę z " tolic " na " toliń ". Jeżeli chodzi o Borsuka z czerwonego lasu to jakoś zrobiłem to zadanie ze schowkami. Ale i tak były problemy bo od razu mnie atakował i nie chciał gadać. ---- @kondotier Pamiętasz może jaki warunek trzeba spełnić, żeby porozmawiać z Pustelnikiem, który przebywa w Zapomnianej Wsi ? Wydaje mi się, że jak do tej pory nie pominąłem żadnego zadania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 @Agrael Warunkiem jest wysłanie Cię tam przez Barmana po worek cukru. A żeby chciał ten worek z cukrem, to jeszcze wcześniej ktoś do niego posyła po coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 @kondotier Pominąłem Mamuka, który przesiaduje na Bagnach w jamie. Dzięki niemu dotarłem do Pustelnika. Wygląda na to, że ukończyłem moda. Zebrałem wronie jaja dla Doktora i mamy ostatni z nim dialog. Możemy odpocząć albo jeszcze pobiegać po Zonie, czyli freeplay. Długi mod i z ręką na sercu przyznam, że się nie nudziłem. Poniektóre schowki dały mi nieźle popalić. Były chwile, że musiałem skorzystać z poradnika lub filmików. Nieco przeszkadzała mi także muzyka, która się pojawiała. Wylotów praktycznie nie było. Pojawiały się na Bagnach albo w Legowisku, ale to dlatego, że zapominałem przełączyć w opcjach na statyka. Mod mnie nieco wymęczył, ale z chęcią zagrałbym w Outfater 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 @Agrael . Okres świąteczno-noworoczny nie sprzyjał tłumaczeniu. Tak, że trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Ale to na tyle, abyś sobie odpoczął. Sądzę jednak, że ukończenie przez Ciebie moda, zachęci innych do spotkania się z nim. Bo warto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 PODBICIE TEMATU. Nie było pod choinką, ale Jedna Królowa i Trzech Króli przynieśli w podarku spolszczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Wiecie w jakim miejscu znajduje się schowek dowódcy bandytów na wysypisku na którego dostajemy zlecenie od biesa? (Na przeciwko dwóch wozów strażackich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 @hadam Proszę Spoiler @kondotier Mod jest naprawdę dobry. Oglądałem trochę filmików z Outfater i poprzeczka jest jeszcze wyżej postawiona. Oby nowi się nie zniechęcili. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 @Agrael Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 @hadam Jest już spolszczona nowa wersja tego moda. To Outfater add-on. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyś dokończył tego i po nim od razu wziął się za ten nowy. Jest do tego stopnia zmieniony, że wygląda jak nowy mod. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @kondotier Niestety nie wiem czy zagram w tego moda, wykończyła mnie fabuła polegająca ciągle na szukaniu schowków :( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Hadam - też czasem pogram trochę w tego moda i już dawno temu stwierdziłem analogię do gry : Tajne Akta Tunguska 1, 2, 3 - tam tez same schowki, tajemnice, coś pod teksturą, niczym predator masz stanąć pod takim a nie innym kątem żeby ujrzeć nie mówiąc o zdobyciu. Jak ktoś lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @hadam Jeśli "przeraża' Cię szukanie schowków w Dejavu czy w Outfaterze, to spróbuj je szukać w NS2016 o OP już nie mówię. Tylko na początku to wygląda tak groźnie. Jest w Outfaterze pewien system, który po znalezieniu 1 - 2 schowków, pozwala go zrozumieć i na łatwiejsze znalezienie kolejnych. No i są filmiki, pokazujące gdzie te najważniejsze schowki się znajdują. A nawet jak ich nie znajdziesz, to można moda ukończyć, tyle tylko, że zostaną Ci przy opuszczaniu Strefy nie ukończone zadania i w czasie gry będziesz miał mniej wypasionego sprzętu. Schowki z itemami uruchamiającymi scenariusz, są do odnalezienia. A scenariusz moda to ciekawie skomponowana kompilacja 3 podstawek, ze zmianami powodującymi, że nie jest nudno. Nie rezygnuj, a sam się przekonasz ile byś stracił. Skorzystaj z porady jaką dał @smox, o uruchamianiu płynnej kamery, która pozwoli Ci zajrzeć do "mysich dziur" i namierzyć schowki. ( w konsoli wpisz demo_record 1 +Entern ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @kondotier Problem w tym, że ciągnie mnie do modów typowo fabularnych jak TŚ2, Fotograf, aktualnie gram w powrót szramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artiem Diegtiariow Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Mam zadanie by wziąć od Wkręta smar z bronią lecz gdy z nim rozmawiam prosi mnie o wódkę którą mam lecz w dialogu jest tylko jedna opcja dialogowa "Nie". Wiecie jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 @Artiem Diegtiariow Pewnie trzeba mieć przy sobie kilka butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artiem Diegtiariow Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udało mi się uzbierać dziewięć butelek wódki i w końcu pojawiła się druga linia dialogowa która poprowadziła rozmowę dalej. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1911 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Pomocyyy, gdzie jest przejście bar-atp. Mam tylko podpowiedź za płotem i nie mam pojęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 @Matiz1911 w większości modów to przejście jest niedaleko południowego posterunku. Jak idziesz od strony Wysypiska to przed posterunkiem po lewej stronie, tam gdzie są stada psów są takie wysokie wały ziemne, z jednego możesz przeskoczyć przez płot i tam gdzieś jest przejście. Poczekaj zaraz ci wrzucę rysunek. @Matiz1911 A jak się okaże, że jest gdzieś indziej to poczekaj jak na forum pojawi się @Agrael albo @kondotier to powiedzą gdzie jest na pewno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1911 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Dzieki wielkie, jakoś szukałem przy przejściu na magazyny ... tak chyba było soljance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi