Podznaczony Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Dzięki bardzo ciekawie jest to wszystko napisane. W sumie nigdy nie bawiłem się w skrypty, ale teraz mnie to zaciekawiło i jakie możliwości to daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witajcie ponownie! Czy CoM 1.0d posiada fabułę? Można ją "ukończyć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Celem jest chyba znalezienie spełniacza życzeń (grając stalkerem (frakcja)), a ukończyć się chyba da :V 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterPL Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Wlaściwie to wie ktoś dlaczego call of misery zostało usunięte z mod db ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Call of Misery zostało usunięte z strony Call of Chernobyl na rzecz nowej strony S.T.A.L.K.E.R. CoM (Call of Misery) Jest to osobna strona z podstawowym downloadem i dodatkami do CoM (W tym STCoM Weapon Pack) 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabelek00013 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Witam, jak tam wygląda sprawa spolszczenia call of misery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 @diabelek00013 jest gotowe, tylko nie dodane. zew_nedzy_beta_update.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterPL Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Здоровается stalkerzy macie może jakiś link do moda umożliwianacego sprzedawanie wszystkim npc uszkodzonej broni ? Bo na oficialnych addonah dl COM takowego moda nestety nie ma a mi bardzo on by sie przydał (zbieram doslownie wszystko z bandytow itp) powodzenia na szlaku i dobrej wam zony виаеть ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterPL Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 To znowu ja znacie może jakies ciekawe klimatyczne albo poprostu unikalne miejsca w zonie chetnei bym sie tam przespacerował słyszalem że zniszczony szpital jest valkiem ciekawy tylko sporo tam monolitu a wy jakie miejsca polecacie ? A może w jakich byliście i sie wam tam spodobało ? Dajcie znac ,Dobrej zony i pelnych magazynkow ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterPL Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Małe pytanie. Mianowicie można gdzieś kupić egzoszkielet w COM ? Bo jak dotąd niezabardzo wiem gdzie można go nabyć i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) @HunterPL Możesz kupić u Żwawego. Jest na Kordonie. Tam gdzie zwykle jest baza Samotników. Uwaga. W spoilerze przedostatni quest. Spoiler Projekcje Monolitu to masakra w porównaniu do Zewu Czarnobyla. Nieźle się namęczyłem (około 20 zgonów). Na oko (licząc z 'realnymi bojownikami Monolitu') było ich 80... Musiałem zniżyć detale do minimum, bo gra strasznie przycinała. Screeny tego nie oddadzą... Edytowane 6 Maja 2017 przez daniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ściągnąłem ostatnio CoM_1.0d_fix2 i pytanko: Czy tylko u mnie u Sida nie ma tej muzyki w radiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Z oryginalnego Misery pamiętam zbieranie gratów i złomu i opychanie go sprzedawcom na Zatonie. Tylko kto to teraz skupuje? Poza częściami mutantów (trofea i mięso), żywnością, używkami, detektorami i artefaktami to nikt nic innego nie kupuje. Chodzi mi np. o młotki czy scyzoryki które w Misery służyły do lekkieko podnoszenia wytrzymałości naprawianych przedmiotów. Nikt tego nie chce. Nie widzę żadnego zastosowania dla nich. Sporo szmecu którego nie warto nawet wyrzucać bo tylko gra bardziej klatkuje... W ogóle brak szmatek to lekkie kuriozum bo wymaga dodatkowych smarów (drogich) by mieć te dodatkowe kilka procent wytrzymałości zwróconej. W Misery 1.2 grałem dwa razy, w Misery 2.1.1 trzy razy ale nadal głowię się z Zewem Nędzy. Swoją drogą - mam dodatek który zwiększa ceny sprzedaży artefaktów. Może zrzędzę ale przy takich cenach zostawienie starych cen artefaktów jest dla mnie głupie. Nawet z najmniejszym fixem który podnosi ceny 12-krotnie ledwo wychodzę na zero. Edytowane 13 Maja 2017 przez ZapomnialemLoginu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Cytuj Z oryginalnego Misery pamiętam zbieranie gratów i złomu i opychanie go sprzedawcom na Zatonie. Tylko kto to teraz skupuje? Złom skupują handlarze "typu" barman, tacy jak Barman z Baru, barman Czystego Nieba itp. Chyba że się coś zmieniło bo nie grałem na najnowszym patchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 1 godzinę temu, Ranger801 napisał: Złom skupują handlarze "typu" barman, tacy jak Barman z Baru, barman Czystego Nieba itp. Chyba że się coś zmieniło bo nie grałem na najnowszym patchu. Właśnie w tym sęk że już nie skupują (mam wrażenie że to zmiana w stosunku do wersji 0.90?) albo mi się myli z oryginalnym Misery2.1.1. Co do szmatek - miał je handlarz wolnościowców dopiero. Miałem ciekawe zadanie. Jakiś samotnik w skórzanej kurtce i strzelbie myśliwskiej polecił mi znalezienie Kulebiaka w zamian za karabin. Zanoszę mu, tekst typu „ciężko mi się rozstać z tak dobrym gnatem ale zasługujesz na niego" tyle że zamiast karabinu daje mi kasę. Pół miliona rubli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burbon Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Orientuje się ktoś jak zdobyć kompanów? Nie znalazłem jeszcze ani jednego pomimo robienia zadań dla pojedynczych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 @Burbon Musisz mieć wysoką reputację. Jeśli masz NPC na zielono, to możesz go zwerbować. Oczywiście nie wszystkich się da. Bez acziwa możesz mieć 2, a z max 5 kompanów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burbon Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Mam najwyższy poziom reputacji, ale nie wiem jak uczynić samotnika zielonym. Z kolei jak dołączyłem do frakcji to też nie mogłem werbować ludzików. Czyli co, muszę wykonać kilka zadań dla jednego typa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Zapomnałem loginu - tu jest to co chcialeś, 17:32 29.05.2017: Разборка оружия СоМ 1.0d_fix2.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Mam problem przy zakładaniu pierwszego pancerza. Wcześniej to nie było animacji i działało, potem znikąd animacja się pojawiła, teraz jest to :( FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 189 [error]Description : fatal error [error]Arguments : LUA error: [string "xr_effects.play_inv_repair_sewing_kit()"]:1: attempt to call field 'play_inv_repair_sewing_kit' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 @SEB2E Ale ty coś modyfikowałeś w plikach czy czysty mod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Naprawione, wystarczyło wgrać podstawowy plik xr_effects Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bylu Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Mam problem z handlarzami. Przedmioty w sklepach się nie zmieniają. Kilkadziesiąt godzin i zawsze to samo (stan już znam na pamięć). Myślałem, że po wbiciu osiągnięcia "Bogacz" to się zmieni ale jest gorzej. Przed osiągnięciem najlepsze pancerze to był Beryl i Seva na Zatonie. A po wbiciu i te zniknęły. Save/Load, a w sklepie ciągle to samo. Widać nawet po wadze ich ekwipunku. Drugi problem jest z zaludnieniem Zony. Mnożnik działa na mutanty ale nie na Stalkerów. Ustawione na 1.5x i można spotkać czasami jednego zagubionego na mapie. Nawet w pewnych miejscówkach rzadko ich widać. Za to po wyłączeniu mózgozwęglacza często trafiam na duże oddziały Monolitu. A bezpośrednio po wyłączeniu i wyjściu na powierzchnię, czekało na mnie około 50'ciu! Wracałem z dobre trzy godziny na magazyny wojskowe. Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Bylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ja mam problem z licznikiem geigera, po użyciu (f4) nie pokazuje mi liczby milisivertów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Witam, powróciłem do moda, ale po instalacji na nowym dysku występuję micro przycięcia. Jak wchodzę do wody to gra się zachowuje jakbym grał na sprzęcie sprzed 10 lat ... Specyfikacje Laptopa Procesor : Intel Core i7 6700HQ 2,60 GHz Ram : 8 GB ( DDR3) Grafika : nVidia Geforce GTX960 M + Intel HD graphics 530 Dysk : HDD 1 TB Jakieś rady jak mogę się pozbyć tych przycinek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi