metek58 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Jeszcze jedno. Czy bez dopisywania jakiejkolwiek broni, grałeś na tym wstawionym przeze mnie spolszczeniu? Jeśli tak, to nie było wylotu u Ciebie? Nadmieniam, że wyloty miałem z kilkoma innymi typami broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Grałem na rus wersji bez spolszczenia i dopisywania jakichś tam SKS - ów i tego typu zabawek, brak wylotów oprócz "moich własnych" - słaby komputer więc dałem na statyczne lub o oczko wyżej, inne minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ja natomiast pograłem chwilę i potem zrobiłem tak samo jak @gawron - dopisałem wszystkim NPC-om na Zatonie SKSy i nie było żadnych problemów, ani wylotów. Może po prostu u Ciebie @metek58 X-Ray złapał jakąś czkawkę czy coś... Spytam choć pewnie niepotrzebnie, ale próbowałeś zagrać zupełnie od nowa po tym jak miałeś ten wylot i nadal było to samo? Co prawda przeglądałem wczoraj temat moda na AP-Pro i tam jedna osoba też zgłosiła podobny błąd i odpowiedzią na ten wylot było pytanie czy grający podmienił bin na jakiś inny, ale w temacie chyba nie był nigdzie dołączony, ani też w spoilerach go nie było tyle, że temat ma 34 strony, nie chciało mi się wszystkich wertować w poszukiwaniu jednej rzeczy, ale... Jak szukałem rozwiązania to trafiłem na forum stalker-mods.clan.su i tam plik rozwiązujący problem tego typu wylotów był wstawiony dla ludzi do pobrania z tym, że... trzeba mieć tam konto, ja takowego nie mam, więc jeżeli ktoś ma tam konto, pobierze ten plik i wrzuci tu to może uda się rozwiązać ten problem... Z tym, że to dziwne, że u mnie, @gawron i @vidkunsen żadnych problemów nie było, a Ty takowe masz. W razie czego to oto link do forum clan.su z plikiem rzekomo pomagającym na tego typu wyloty - https://stalker-mods.su/forum/79-110-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 U mnie były wyloty z różnymi rodzajami broni. Wstaw to z dopisanymi bronią, to zobaczę, jak u mnie to będzie. Będę wieczorem, to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @metek58Musiał byś zapytać @gawron czy ma ten swój bo ja swój usunąłem po tym jak się okazało, że wszystko śmiga jak należy 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 11 godzin temu, metek58 napisał(a): Czy bez dopisywania jakiejkolwiek broni, grałeś na tym wstawionym przeze mnie spolszczeniu? Jeśli tak, to nie było wylotu u Ciebie? Grałem z polonizacją bez dopisywania i nie było problemów. Przynajmniej do wizyty na pogłębiarce, obskoczyłem też strefy anomalne. 4 godziny temu, metek58 napisał(a): Wstaw to z dopisanymi bronią, to zobaczę, jak u mnie to będzie. Broń dopisałem bandytom tylko po to, aby nie czekać, aż pojawi się w rękach jakiegoś stalkera, więc nie sądzę, aby zmieniony plik był pomocny, ale proszę... character_desc_general.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Nadal wywala. @gawron, jeszcze spróbowałbym Zagrać na Twoim bin. Możesz mi go podesłać? Nie dopisałem, że wywala po wstawieniu tego pliku z dopisaną bronią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 4 minuty temu, metek58 napisał(a): jeszcze spróbowałbym Zagrać na Twoim bin. Możesz mi go podesłać? Właśnie miałem Ci to zasugerować, na początek: usuń lub przemianuj aktualny bin, w jego miejsce bez żadnych podmian skopiuj cały folder bin modyfikacji i rozpocznij nową grę. Jeśli to nie pomoże, wtedy podeślę Ci swój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ja tak teraz też pomyślałem, że może w wersji samodzielnej bin ma już ten plik co ma niby pomagać na wyloty z tym "cannot find rank for" i dlatego mi nie wywala - ogólnie na tym clan.su plikiem, który na to pomaga jest xrGame.dll. Z drugiej strony jeżeli w wersji niesamodzielnej w paczce z gamedatą też jest folder bin no to też powinien mieć już ten plik i nie powinno być problemu - no chyba, że wersja niesamodzielna to sama gamedata, wtedy podmiana binu może Ci pomóc @metek58. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Żeby nie przedłużać, po przywróceniu oryginalnego bin Zewu Prypeci zaczęły mi się problemy typu - Description : cannot find rank for, Arguments : wpn_ak101. Do wersji w formie gamedaty jest dołączony folder bin, który w całości bez żadnych kombinacji należy podmienić w głównym katalogu gry. Dodam, że modyfikację pobrałem w dniu premiery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Dałem bin z wypakowanego moda i gra (rozpoczęta od nowa) idzie płynnie. U Kapitana, po rozmowie, pojawiło się ośmiu monolitowców. Zostali załatwieni i nie było żadnego wylotu. Jak ja to przeoczyłem? Grałem na tym binie, co miałem w Na rozdrożu 1 i wszystko szło dobrze. Dodałem gamedata z 2, obok gamedata z 1 i gra odpaliła. Wszystko było dobrze, dopóki nie został ktoś ubity z jakiejś broni (bo wyloty były z różnoraką bronią, zależy kto kogo stuknął). Teraz problem zniknął chyba na dobre. Jak @Meta upora się z napisami w intro, wstawię moda na forum, ale trzeba nieco poczekać. Muszę dodać, że przy przejściu do drugiego rozdziału, należy mieć ustawione oświetlenie dynamiczne, bo będzie wylot (przynajmniej u mnie tak było). Intro w pl wkrótce się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @metek58Jeżeli chodzi o mnie to właśnie skończyłem moda i przy przejściu do rozdziału drugiego nie miałem żadnego wylotu - w zasadzie od rozpoczęcia moda do samego finału żadnego wylotu nie miałem i udało się go ukończyć bez żadnych problemów. Przy okazji wychwyciłem i poprawiłem trochę błędów, więc wrzucam Ci poniżej paczkę z poprawionymi plikami🙂 Jeżeli chcesz to przejrzyj sobie zmiany i jeśli Ci się spodobają to dołącz je do spolszczenia. Poprawki do Na Rozdrożu 2.rar Mod na pewno w porównaniu do części pierwszej fajniejszy no bo dłuższy, jest więcej rzeczy do roboty, niektóre zadania na prawdę są fajne i ogólnie fabularnie Na Rozdrożu 2 dużo bardziej przypadło mi do gustu niż część pierwsza, także jak ktoś szuka moda na parę godzinek to jak najbardziej polecam ograć jak już pojawi się spolszczenie. I nie radzę sugerować się czasem gry podanym przez autora bo mnie przejście zajęło więcej niż 3 godziny 😛 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Szczepan925 - część 2 ciekawsza, brak wylotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 @metek58 opublikował dzisiaj spolszczenie. Mam tylko pytanie. Czy sposób instalacji w pierwszym poście się zgadza? Fix również dodajemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Tak, dodajemy fix i poprawkę na wylot. Wrzucam dwa pliki z gamedata/scripts. Dodajemy je z zamianą. Spoiler gamedata.7z @Agrael, najlepiej dodaj te pliki do polonizacji i nie będzie trzeba nic "fixować" i "poprawkować." Czasem zdarza się, że ktoś zapomni to dodać i wtedy powstają problemy, że pojawiły się wyloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dzięki @metek58, zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 próba uruchomienia setupu repacka, o co tu chodzi? i jeszcze jedno, czy do repacka też trzeba coś fixować czy coś robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @cez137 a w nazwie nie ma czegoś w grażdance? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @tom3kb@cez137 Miałem ten sam problem. Usunąłem z nazwy folderu cyrylicę. Pomogło i instalator działa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @tom3kb @Mikus47221 1 godzinę temu, tom3kb napisał(a): a w nazwie nie ma czegoś w grażdance? 1 godzinę temu, Mikus47221 napisał(a): Usunąłem z nazwy folderu cyrylicę. Pomogło i instalator działa. O to chodziło, moda uruchomiłem ale mam takie menu, oczywiście po wgraniu spolszczenia ze zgodą na zamianę plików, co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @cez137 W zasadzie nie robisz nic źle... Tyle, że spolszczenie Metka podmienia tylko pliki, które zostały zmodyfikowane na potrzeby moda przez autora, resztę mod powinien czytać automatycznie z archiwów .db jako, że nie były zmodyfikowane, więc w 100% oryginalnym Zewie wszystko powinno śmigać, a jeżeli używasz pirata lub jakiś innych wersji np. GoGowej czy Steamowej czy jak w tym przypadku przygotowanego przez autora repacka to dzieje się to co się dzieje. Gdzieś na ST jest temat ze wstawionymi linkami do repacków Stalkera wrzuconymi na MEGA - musiałbyś znaleźć sobie ten temat bo nie mam pojęcia w którym on jest dziale, wejść w podany tam odnośnik na MEGA i na samym MEGA były chyba 2 foldery - Repacks i Localizations i w tym drugim jeśli pamiętam była paczka z plikami oryginalnego spolszczenia do Zewu Prypeci. Musiałabyś sobie pobrać tą paczkę i te pliki, których nie masz w tex/pol moda, a są w folderze od spolszczenia Zewu musiałbyś dorzucić do text/pol moda. Wtedy i tylko wtedy będziesz miał wszelkie brakujące napisy bo aktualnie ich tam nie masz, więc Twoja gra nie ma ich skąd czytać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @Szczepan9205 wyżej @cez137 napisał, że stawiał na repacku z pierwszego posta czyli trafiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @tom3kb Wiem, poprawiłem 😛 Zapomniałem na początku zupełnie, że to jest ze startu repack bo tak go autor wydał, więc każdy będzie miał ten sam problem jeżeli wrzuci spolszczenie na repack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Jest na to lekarstwo. W przypadku repacka wystarczy do gamedata/configs/text wrzucić cały folder pol ZP i do niego ze zgodą na zamianę skopiować pliki z analogicznego folderu spolszczenia. pol.7z 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 U mnie spolszczenie nie działa i wylot jak daję nową grę na rus wersji tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi