gawron Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Gram na fix3 i całym mini fixie z 24.11.2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Ale jak miałeś obniżaną wersję podstawki?Popatrzyłem i wgranie fiksu z listopada, wymaga nowej gry. Nie będę wstawiał i powtarzał. Edytowane 29 Listopada 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Do nowego zestawu fixów można ewentualnie podnieść podstawkę do 1.0004, mam wszystkie wersje podstawki więc nic nie musiałem robić. Na nowym zestawie po wykonaniu wszystkich zadań jestem na Agropromie, jak na razie bez wylotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 To jesteś szczęściarz, Ja mogę tylko degradować. Tak jak chyba wielu.Tak że, przy podjęciu tłumaczenia trzeba pomyśleć o kompilacji właściwej podstawki z modem i od razu z fiksami. Bo przypuszczam, że ewentualnie następne, też będą miały takie wymagania.I wychodzi na to, ze moje problemy wyżej opisane, mogą mieć przyczynę w niewłaściwej podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Miejmy nadzieję, że mod już nie będzie wymagał kolejnych poważniejszych poprawek wymagających nowej gry, bo mam kolejną.Poprawka dialogu z Susłowem na Bagnach - Правка диалога Суслова для ТПNie wymaga nowej gry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ja grałem na czystym 10004 - z trylogii, brak wylotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Mam mały, no może raczej bardzo uciążliwy, problem z modem.UWAGA. Ci co grają z wszystkimi fixami na właściwej podstawce, nie powinni na mój błąd zawracać uwagi.Kiedy weszły fixy wymagające nowej gry, byłem już daleko w fabule i postanowiłem jednak grać dalej. Wszystko szło dobrze, nie miałem problemów o których mówili autorzy filmików, aż do Prypeci. Tu się zaczęło. Mimo że miałem powyżej 60 fps, następowało zatrzymanie obrazu, wymagające użycia menadżera zadań. W takich sytuacjach log był pusty. Ale jakoś przebrnąłem. Ale na CEA, to już była tragedia. Tu, co chwilę zatrzymanie obrazu ( robiłem częste zapisy ). Savy uruchamiały się bez problemu. Ale za to każdy wybuch granatu, a szczególnie gdy słychać było rozmowy załóg śmigłowca, wylot z takim logiem.FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: d:\mody\zdroga\gamedata\scripts\xr_gulag.script:397: attempt to index field '?' (a nil value) A to linia 73, z powiązaniem, z error:73 -> self:prepare_jobs_for_new_state() local capacity = 0 for i, job in ipairs( self.Job ) do if self:job_exists_in_state_0( job ) then table.insert( self.Job_avail_in_state_0, job ) capacity = capacity + 1 end if type( job.online ) == "string" then job.online_condlist = job.online job.online = xr_logic.parse_condlist( self.smrttrn, "gulag:setup_job_online", "job_online", job.online_condlist ) end end Ale dotarłem do podziemi sarkofagu, pozbyłem się jak tylko możliwe wyposażenia, ale parę kroków w głąb i znów zatrzymanie obrazu.Do końca moda zostały mi dwie lokacja, z tym że ostatnia z mocną walką.Czy oprócz porady, graj od nowa z wszystkimi fixami, dostanę jakąś pozwalającą usunąć ten błąd?Błąd może być spowodowany tym, że gram nie na oryginalnej, ale na degradowanej podstawce, albo...Albo dlatego, że mod nie usuwa trupów i sprzętu. A tu na CEA, są ich "dziesiątki". Dosłownie. Razem z trupami z poprzednich lokacji, zapamiętanych przez savy "setki".Usuwam z savedgames zbędne savy. Ostatni save na CEA, ma 1936 kb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ale aby nie wyglądało, że psioczę na moda, daję kilka screenów, które powinny zachęcić do gry w niego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Każda opinia zarówno pozytywna jak i negatywna (przedstawione oczywiście w odpowiedniej formie) jest ważna. A panią w czapeczce i kontrolera kojarzę z OP-2;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i mam pytanie - czy z modem faktycznie są problemy na wersji degradowanej z 1.0006 na 1.0004? Trochę to dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ponawiam pytanie o możliwość usunięcia zawieszania się gry i wylotów ( czwarty post powyżej).Jeśli na CEA byłem w stanie wczytać zapis i grać dalej, to już w podziemiach Sarkofagu ich wczytać się nie da. Jak tylko odezwie się Spełniacz, stop albo wylot. To samo z błyskiem (albo dźwiękiem ) Gaussa. Log zawsze taki sam.Dodaję plik podany w logu. xr_gulag.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Kondotier i Smox ; odpowiedzi na wasze pytania powinniście znaleźć w #988 - LINK Edytowane 9 Grudnia 2015 przez gawron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dzięki @gawron, to rozwiewa wszelkie wątpliwości. Stawia to jednak pod dużym znakiem zapytania ewentualne spolszczenie tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Jedyne więc wyjście, że ktoś kto dysponuje oryginałem rosyjskim 1.0004, zrobi repacka moda i go udostępni. Skoro można wykorzystać zapisy z gry na degradowanej, da się moda dokończyć, a spolszczenie zrobić do niego i nowi nie będą mieli problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Fajny ten mod. Przyjemnie się w niego gra. Jeżeli nie będę miał wylotów, to zaproponuję ekipie jego spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Dnia 9.12.2015o13:36, kondotier napisał: Jedyne więc wyjście, że ktoś kto dysponuje oryginałem rosyjskim 1.0004, zrobi repacka moda i go udostępni. Skoro można wykorzystać zapisy z gry na degradowanej, da się moda dokończyć, a spolszczenie zrobić do niego i nowi nie będą mieli problemów. podaj adres to ci prześle swoje pliki bin i gamedata dot. tego moda, u mnie gra bez wylotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Myślę, że wielu osobom by się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 No na pewno. Zobaczymy, czy smox na tej swojej v.1.0004 da radę na CEA i w sarkofagu. Moje savy z tych lokacji, u niego też bugowały, choć u rus można je było wykorzystać. Ale utknąłem w takim miejscu, że ominęła mnie tylko walka w Warlabie i kolejny buziak od Diany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Na Bagnach, po rozmowie ze Stiepanyczem dotyczącej pomocy w odparciu ataku mutantów miałem taki wylot - Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...shadow of chernobyl\gamedata\scripts\move_mgr.script:36: attempt to index local 'patrol_look' (a nil value) Leczenie (znalazłem na rus. forum) - przede wszystkim idąc na Bagna trzeba mieć Spec kombinezon naukowców. To jednak za mało, cały myk polega na tym, by szybko zabić 3 atakujące mięsacze (dzika sobie odpuszczamy). Jeżeli uciekną za daleko - wylot. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Mam pytanie do kogoś kto grał w tego moda. Otóż na lokacji Leśny gąszcz dostałem zadanie od Dinki na znalezienie artefaktu. Położenie artefaktu jest delikatnie mówiąc ogólne. Znalazł ktoś ten artefakt? Dodano- Znalazłem, był w bagnie, pod wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Przeszedłem moda. Moja opinia jest jak najbardziej pozytywna. Miałem kilka wylotów, ale to z winy mojego kompa. Mod miejscami jest bardzo wymagający, szczególnie na lokacjach nie występujących w Stalkerze SoC. Z winy moda miałem jeden wylot na Bagnach (opisałem go wyżej). Klondike artefaktów w Rudym Lesie. Nowy karabin Gaussa. Ostatnia rozmowa na Generatorach. Po niej koniec moda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zazdroszczę Ci tej końcówki. Zła podstawka, nie pozwoliła mi dotrzeć do tego miejsca. A z opinią o wartości moda, zgadzam się. Arty z klondajka pozbierałem, jest co zbierać. Ale najpierw trzeba się do niego dostać . Myśląc o tłumaczeniu, trzeba najpierw rozwiązać ten problem niedegradowanej podstawki v.1.0004. Nie sądzę, aby zbyt wielu taką posiadało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zaczęliśmy spolszczenie tego moda. Szkoda, że bez metka58. Wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Mietek jednak, oprócz wielu innych zalet, miał jedną, której nam brakuje - miał czas. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 UWAGA. Mam pytanie do mających zamiar zagrać w tego moda po spolszczeniu - Czy będzie dla WAS dużym problemem zainstalowanie Stalkera SoC z patchem 1.0004, z tym, że nie może być to wersja degradowana z patcha 1.0006? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ja tak bym grał jak będzie spolszczenie (dzięki Cichy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi