Agrael Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Tytuł oryginalny: Трилогия Апокалипсис - R.E.D.U.X Platforma: Cień Czarnobyla (Repack - Wersja Samodzielna) Data premiery: 2018 r. Autor: @zaurus / sergei27shus (Wersja R.E.D.U.X) OPIS: Spoiler Apokalipsa: R.E.D.U.X to próba odświeżenia znanej wszystkim trylogii Zaurusa, w skład której wchodzi Apokalipsa, Poszukiwacze oraz Powinność: Filozofia Wojny. Zmieniona grafika; Nowe modele broni, które wykorzystano przy Ostatnim Stalkerze; Przerobiona sztuczna inteligencja; Nowe shadery; Nowe tekstury; Zmieniony i nieznacznie przeprojektowany HUD; Nowe ekrany ładowania; Bardziej bujna roślinność; Inne, drobne zmiany; Porady (tłumaczenie: @kondotier) Do paczki z modem dodany jest plik, który zawiera porady jak postąpić w przypadku napotkania problemach z uruchomieniem moda oraz usunięcia (zmiany) pewnych ustawień w plikach, mogących wpływać na grę i przyzwyczajenia: Spoiler -OD AUTORA REPACKA- Osobliwości Repacka: Wersja gry: 1.0004 Wersja moda: Finalna Rekomendacje: Jeśli komuś nie spodoba się rozmycie obrazu podczas ruchu, niech w konsoli wpisze komendę r2_mblur 0. Jeśli u kogoś będzie nieprzyjemnym kiwanie z widoku GB przy chodzie i biegu, może postąpić następująco: w katalogu z modem otworzyć katalog _userdata, a następnie edytorem otworzyć plik user.ltx. Odnaleźć alfabetycznie linię cam_inert i wartość w niej zamienić na 0. Oryginalnie jest to 0.7. Można też wprowadzić przez konsole komendę cam_inert 0. Również gdy gra na Pełnym Dynamicznym Oświetleniu będzie po brzegach miała cienie (problemy z cieniami), można je usunąć. Odnajdujemy - jak wyżej - plik user.ltx, a w nim linię r2_sun_near_border i zamieniamy wartość na 1. Lub w konsoli wpisać r2_san_near_border 1. Ważne: Dla posiadaczy WIN 7/8/10 - jeśli jest włączona "Kontrola konta użytkownika", należy uruchamiać grę z konta administratora. Jeśli gra nie będzie się uruchamiać, problem usuwamy poprzez usunięcie oryginalnego user.lt z katalogu _userdata_ w katalogu głównym moda. Nie należy instalować repacka na dysku z zainstalowanym Windowsem. Przy posiadaniu WIN 7/8 - jeśli podczas uruchamiania nastąpi wylot, w skrócie pulpitowym zaznaczyć zgodność z WIN . Adresy grup: VК: https://vk.com/serega_lus Facebook: https://www.facebook.com/groups/271505749980684/ Discord: https://discord.com/invite/Y7yRWbM Finansowe wsparcie: 💰 WebMoney: R384680953438 / Z289264841344 / U929197001434 💰 Visa QIWI Wallet (Киви Кошелёк): +380996577395 💰 Visa QIWI Wallet (Киви Кошелёк): https://qiwi.com/payment/form/99?amountFraction=00&extra['account']=+380996577395&amountInteger=100 💰 Donatepay: https://new.donatepay.ru/en/@serega_lus 💰 Donationalerts: https://www.donationalerts.com/c/serega_lus SCREENY: Spoiler VIDEO: Spoiler HugTV INSTALACJA: Spoiler Mod jest w wersji Repack. Posiadanie podstawowej wersji gry nie jest wymagane. Wybór części trylogii w instalatorze: Apokalipsa Poszukiwacze Powinność - Filozofia Wojny Użycie instalatora dla opcji instalowania: Wybór dysku do instalacji Wybór katalogu do instalacji Wybór siatki celowników dla monitora Zezwolenie na wykonanie skrótu pulpitowego. Bez zezwolenia można zrobić samodzielnie od silnika Instalowanie lub aktualizacja bibliotek dla sinika moda LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Torrent - [KLIK] Google Drive - [KLIK] Źródło: 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 O i bardzo fajnie, tym modom od zawsze brakowało zmian graficznych i lepiej wyglądających paczek broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @tom3kb To prawda. Zwłaszcza że stalker ma już swoje lata i nawet najdrobniejsze poprawki graficzne cieszą. Swoją drogą, ta wersja trylogii miała premierę w 2018, ale było o niej względnie ''cicho". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 @Agrael Kiedyś Petrenka ogrywał Reduxa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Nie potrzebuje bujnej roślinności, nowych modeli broni itd za to z chęcią przyjął bym jakiś sposób na uniknięcie tego latania w tą i z powrotem(przewodnicy którym płacimy, może jakieś urządzenie do teleportacji, czy jakiś inny sposób) ale oczywiście standardowo dla ruskich tylko grafika się liczy. Nawet o nowych misjach to nie wspominam, bo to jest abstrakcja dla nich. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Ja na ten przykład nie znoszę oryginalnych modeli broni, po prostu nie znoszę oryginalnych pukawek. Jest gotowe urządzenie do teleportacji, a nazywa się Tunel przestrzenny (Spatial Subway) i da się je dodać do większości modyfikacji na CCz. Na czystym Cieniu działa bez zarzutu, w przypadku modów trzeba trochę się pogimnastykować z instalacją/dodaniem. Ten minimod oprócz elementu poszukiwań miejsc teleportacji daje sporo frajdy z ich odnalezienia. Po namierzeniu przynajmniej jednego tunelu na każdej lokacji wystarczy kilka byle jakich artefaktów i można fruwać po całej Zonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 @gawron Jeśli masz moda Tunel u siebie na kompie, to go udostępnij na forum w jego temacie, bo adresy do jego pobrania wygasły. Sądzę, że nie będzie problemu, aby umieścić go w naszej pobieralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Mam i zaraz to zrobię. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Przymierzam się do tego moda i patrząc na opis instalacji, na drugim zrzucie widzę do wyboru 3 części. I tu mam pytanie do tego kogoś, kto już go uruchomił. Wybór np. części pierwszej od góry powinien ją udostępnić do gry. A co z pozostałymi dwoma? Po zakończeniu gry w pierwszą, trzeba moda instalować na nowo i wybrać kolejną? Da się wybrać wszystkie trzy od razu? I jest on dostępny tylko z torrenta? @gawron Sądzę, że to już wypraktykowałeś. I drugie pytanie tylko do Ciebie. Czy ten Tunel Przestrzenny z tum modem działa poprawnie? Bo ja wstawiając go do innych modów, miewałem z nimi problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Warto byłoby go spolszczyć. Wśród bractwa popularną serią jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Mam to w planach, zresztą chyba już mówiłam, ale na razie zajmuję się spolszczeniem Korkociągu, więc to musi poczekać Chyba że ktoś mnie uprzedzi. Edytowane 5 Maja przez Meta Nieaktualne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Patrząc na spis zmian, to spolszczenie do oryginalnej powinno pasować. A modele broni z OS to raczej dotyczą też spraw graficznych, a nie opisów. Ale to tylko przypuszczenie, bo nie znam struktury moda. Jak on jest tylko z torrenta, to ja mam go z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Meta jestem z Tobą. Korkociąg to Korkociąg. A @kondotier dalej boi się torrentów. Jak go przełamać ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 @DaarMoo Nie ma takiego czegoś. Nikt mi nie da 100% gwarancji, że znowu nie wyląduję w jakimś burdelu bez możliwości z niego wyjścia. A tylko dla ładniejszych kolorków w modzie, nie mam zamiaru ryzykować. Może któryś z adminów zdecyduje się go wstawić do naszej pobieralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Podłapałem temat. Właśnie go zasysam. Przeskanuje anty wirami i wrzucę na GD. Mi torrenty nie straszne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 @kondotier, rozumiem. Bez ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Godzinę temu, kondotier napisał: Czy ten Tunel Przestrzenny z tum modem działa poprawnie? Bo ja wstawiając go do innych modów, miewałem z nimi problemy. Tunel został zrobiony pod czysty CCz, więc dodanie go do innych modów wymaga ingerencji w pliki skryptowe, a dodanie go do modyfikacji, które oferują teleporty, może być trudne. Kiedyś w takich sprawach pomagał mi nieoceniony @Ranger801. Nie wiem, czy działa z Apokalipsą, ale można to sprawdzić. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 @gawron A co z tym wyborem części? Wiesz coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Proszę bardzo, z mojego google drive: Klik Moderatora proszę o dodanie do pierwszego posta tematu. 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Niestety, nic z pobrania bo wymaga rejestracji. Chyba, że jest sposób obejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 15 minut temu, kondotier napisał: Niestety, nic z pobrania bo wymaga rejestracji. Chyba, że jest sposób obejścia. @kondotierProszę o screena z momentu chęci pobrania. Nie wprowadziłem żadnych ograniczeń na moim GD, powinno wszystko działać bez zarzutu. p.s. Tak masz rację. Pobranie pliku wymaga konta na Google, ale to chyba standard i wielu posiada takie konto. Jeśli będzie więcej głosów na Nie to wrzucę na Mediafire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 @pacjent1972 Trochę to dziwne, bo pobierając przez Google z rus stron, czegoś takiego nie miałem. Nie zaszkodziłoby, aby i z tego drugiego mirrora można było pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 11 godzin temu, kondotier napisał: @pacjent1972 Trochę to dziwne, bo pobierając przez Google z rus stron, czegoś takiego nie miałem. Nie zaszkodziłoby, aby i z tego drugiego mirrora można było pobierać. Zmieniłem sposób udostępniania pliku i można bezproblemowo pobierać. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 @pacjent1972 Dzięki wielkie. Link został dodany do wstawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 @Agrael Jest mały problemik. W paczce do pobrania są wszystkie trzy części moda, ale do oddzielnego instalowania. Po skończeniu części Apokalipsa, zainstalowałem Poszukiwaczy i trochę pograłem. I tu wyszedł ten problemik, bo nie mam gdzie się podzielić odczuciami. Ten temat został z automatu przypisany części Apokalipsa. Moim zdaniem, najlepiej byłoby zrobić dział dla tych modów, a aktualny #1 pozostawić wspólny ( ze względu na jedno pobieranie ), lecz z konieczną informacją, że każdą część instalujemy oddzielnie po zaznaczeniu jej w instalatorze. Ten obrazek który jest, dotyczy cz.Apokalipsa. A następnie w nowym dziale zrobić trzy tematy dyskusyjne, dla każdej części oddzielne i ewentualnie poradnikowe, też oddzielne. Te moje wszystkie wpisy o Apokalipsie, trzeba przenieść, a wstawkę trylogii zamknąc dla wpisów. Już teraz daję jedną wspólną poradę instalacyjną. Po zainstalowaniu moda, jeszcze przed zrobieniem skrótu pulpitowego, jego oryginalną długą nazwę z grażdanką, musimy zmienić na krótką beż grażdanki. Zrobiłem kilka zrzutów tak dla poszczególnych części ( do wstawienie w #1 tematu dyskusyjnego, Jak i rozszerzony "poradnik" korzystania z instalatora. Zrzuty dla poszczególnych części. Spoiler Instalacja Spoiler Wybór części w instalatorze Apokalipsa Poszukiwacze Filozofia Wojny Użycie instalatora dla opcji instalowania Wybór dysku do instalacji Wybór katalogu do instalacji Wybór siatki celowników dla monitora Zezwolenie na wykonanie skrótu pulpitowego. Bez zezwolenia można zrobić samodzielnie od silnika. Instalowanie lub aktualizacja bibliotek dla sinika moda Po zrobieniu tematów i wykorzystaniu zrzutów ( lub po zaniechaniu ) wpis zamknij lub nawet usuń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi