Szczepan9205 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 @Samotnik67 No to pobierz z naszego serwera - tam też jest wrzucony ten mod bo widocznie coś Ci się źle pobrało z Yandexa. Jak pamięć mnie nie myli to ten mod jest na 32bitowym silniku, więc jeśli masz Windowsa 10 lub 7 to może się tak dziać, że klikniesz na ikonkę i nic się nie wydarzy - nie wiem czym to idzie i nie ma na to rozwiązania chyba, ale widocznie Windows może ma problem z uruchomieniem 32 bitowego programu. W każdym razie wystarczy otworzyć menedżer zadań, znaleźć na liście proces od x-Ray'a, zskończyć go i próbować do skutku, aż się włączy tylko ostrzegam, że czasem trzeba i nawet z 10 razy próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 (edytowane) 10 godzin temu, Szczepan9205 napisał: @Samotnik67 No to pobierz z naszego serwera - tam też jest wrzucony ten mod bo widocznie coś Ci się źle pobrało z Yandexa. Jak pamięć mnie nie myli to ten mod jest na 32bitowym silniku, więc jeśli masz Windowsa 10 lub 7 to może się tak dziać, że klikniesz na ikonkę i nic się nie wydarzy - nie wiem czym to idzie i nie ma na to rozwiązania chyba, ale widocznie Windows może ma problem z uruchomieniem 32 bitowego programu. W każdym razie wystarczy otworzyć menedżer zadań, znaleźć na liście proces od x-Ray'a, zskończyć go i próbować do skutku, aż się włączy tylko ostrzegam, że czasem trzeba i nawet z 10 razy próbować. Widocznie w moda se nie pogram, Pobrałem z naszego serwera i jest to samo tak jak z yandexem, Przy próbie otworzenia gry ukazuje sie tylko czarne tło, a czekanie z 3 minuty nic nie dało, walenie do skutku i otwieranie tego z 10 razy tez nic nie dało, mam inne programy które działają na 32 bitowym silniku i działają mi na systemie, wiec to nie wchodzi w rachube. Z innymi modami nie miałem takiego typu problemu. Edytowane 13 Lipca 2022 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 @Samotnik67 Ja też mam pełno programów 32 bitowych, które śmigają, ale mody na 32bitowych silnikach do Stalkera tak mi robią, że nie chcą startować i muszę zakańczać zadanie z 10 razy zanim w końcu wystartuje - nie mówię też, że to Twój PC jest winny tylko, że ogólnie się tak dzieje i w razie gdyby tak Ci się działo to kończenie zadania i próbowanie uruchamiania dalej to jest rozwiązanie. A co do tekstury to jej nazwa nie jest napisana cyrylicą - brzmi po prostu item_c4.dds i item_c4.thm, ale jeżeli masz w folderach ustawione sortowanie plików po nazwach od A-Z to zauważysz, że ten plik jest na samym dole listy zamiast po item_water coś tam zamiast być wyżej zgodnie z kolejnością alfabetu. Dlaczego? Ano dlatego, że to "c" w nazwie tylko wygląda jak "c", a w rzeczywistości to jest rosyjskie "s". Dlatego mimo, że nazwa wygląda jak należy to i tak trzeba ją zmienić wpisując nasze "c" zamiast tamtego. Btw. Pobrałem przed chwilą na szybko tego moda, zmieniłem nazwę tego pliku i po kilku próbach wystartował bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 (edytowane) Godzinę temu, Szczepan9205 napisał: @Samotnik67 Ja też mam pełno programów 32 bitowych, które śmigają, ale mody na 32bitowych silnikach do Stalkera tak mi robią, że nie chcą startować i muszę zakańczać zadanie z 10 razy zanim w końcu wystartuje - nie mówię też, że to Twój PC jest winny tylko, że ogólnie się tak dzieje i w razie gdyby tak Ci się działo to kończenie zadania i próbowanie uruchamiania dalej to jest rozwiązanie. A co do tekstury to jej nazwa nie jest napisana cyrylicą - brzmi po prostu item_c4.dds i item_c4.thm, ale jeżeli masz w folderach ustawione sortowanie plików po nazwach od A-Z to zauważysz, że ten plik jest na samym dole listy zamiast po item_water coś tam zamiast być wyżej zgodnie z kolejnością alfabetu. Dlaczego? Ano dlatego, że to "c" w nazwie tylko wygląda jak "c", a w rzeczywistości to jest rosyjskie "s". Dlatego mimo, że nazwa wygląda jak należy to i tak trzeba ją zmienić wpisując nasze "c" zamiast tamtego. Btw. Pobrałem przed chwilą na szybko tego moda, zmieniłem nazwę tego pliku i po kilku próbach wystartował bez żadnych problemów. Takkk, po tej zamianie Rosyjskiej literki "s" gra wreście odpaliła, jak pierwszy raz to wklepywałem to widziałem ze cos z C4 nie tak na forum to popatrzałem no i widziałem ze jest napisane ala po "polsku" i myślalem ze juz dobrze jest, bo post z modem juz troche czasu ma No ale dobra, przynajmniej se moge już w to grywać, Bo miałem grać w Powrót Szramy Cz. 1 tylko że jakis problem z wszystkimi teksturami w grze nastąpił, a ogólnikowo pobierałem z torrenta, no nic moze pozniej zajrze do owego moda i sciagne innym sposobem niz z torrenta. Edytowane 13 Lipca 2022 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 W dniu 29.04.2022 o 07:51, jurki napisał: folderu gamedata/textures/Item i tam znajdują się dwa pliki podwojone o nazwach itemc4 oraz itemc4.thm. ja nie wiem gdzie Wy to macie podwojone, bo ja to nic podwójnego nie mam, mam te pliki tylko jedne, na końcu jak widać z resztą, mod nie rusza ani z nimi ani bez nich W dniu 13.07.2022 o 21:20, Samotnik67 napisał: item_c4.dds i item_c4.thm, ale jeżeli masz w folderach ustawione sortowanie plików po nazwach od A-Z to zauważysz, że ten plik jest na samym dole listy zamiast po item_water coś tam zamiast być wyżej zgodnie z kolejnością alfabetu. Dlaczego? Ano dlatego, że to "c" w nazwie tylko wygląda jak "c", a w rzeczywistości to jest rosyjskie "s". Dlatego mimo, że nazwa wygląda jak należy to i tak trzeba ją zmienić wpisując nasze "c" zamiast tamtego. Nie wiem ocb ale post napisałem chwilę temu a już nie mogę edytować a są tematy że moje posty wiszą po kilka ładnych dni i nadal mogę je edytować Po wgraniu spolszczenia mod znowu nie chce ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 @cez137 Tu jest ten sam zabieg co w Bad Company: Remaster z literką tylko tu nie da się zmienić linijki w skrypcie, żeby naprowadzał na inną teksturę - trzeba zmieniać nazwę pliku. Zauważ, że c4 jest na końcu, gdzie powinno być między item_bread i item_conserva. Przez to mod nie rusza bo to c4 to tak naprawdę s4 (bo rosyjskie s=nasze c) - jeżeli zmienisz tym plikom c4 nazwę zmieniając c4(czyli s4) na c4 (używając naszego c na klawiaturze) to zobaczysz, że przeskoczą z końca na liście właśnie między item_bread i item_conserva - wtedy mod ruszy. A jeżeli się wrzuca spolszczenie to wtedy te pliki c4, co są na końcu listy powinno się skasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 @cez137 Źle patrzysz. Na zrzucie katalogu z plikami, konfliktowe pliki masz jako 2 ostatnie. Napisano Ci podwojone i to może Cię wprowadzać w błąd. Ale to jest para plików współpracujących. Zamień w obu literę " c " na literę " s ". DODANO. Lub lepiej tak, jak wyżej napisał @Szczepan9205 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 @Szczepan9205 @kondotier to już mam za sobą, mój błąd, zapomniałem tego dopisać przez tą edycję, mod poszedł ale później wgrałem spolszczenie bo zapomniałem o nim na początku i już nie ruszył, próbowałem kilka razy i za każdym razem reset kompa bo nawet nie dało się wejść z menadżera, nie rozumiem dlaczego spolszczenie jest takie konfliktowe i co tam się gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 @cez137 Nie grałem ze spolszczeniem, więc nie zabieram głosu o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 @cez137 Spolszczenie było testowane przed premierą i nikt nie miał z nim problemów, więc raczej coś robisz źle. Ogółem to ten mod działa na 32bitowym silniku graficznym + lokacje są zmienione i może być tak, że powinieneś zejść z ustawieniami bo przez to, że silnik jest standardowy, a lokacje pozmieniane to może się wszystko zawieszać bo mod za bardzo komputer obciąża. Przed chwilą sobie pobrałem i postawiłem tego moda i u mnie ruszył bez problemu tylko podstawowe pytanie - pobierałeś z Yandexa czy z naszego serwera? Mam wrażenie, że coś jest nie tak z naszą wstawką bo nasza ma 1.98GB, a ta z Yandexa 2,5 GB i tu może leżeć też źródło Twoich problemów - ja pobrałem z Yanka i wszystko śmiga, ale na wszelki wypadek - sprawdź jeszcze czy w fsgame.ltx masz gamedatę ustawioną na true. Aa i jeszcze jedno - bo może źle Cię zrozumiałem - czy mod w ogóle Ci startuje czy klikasz na skrót i nic się nie dzieje, a proces wisi w menedżerze zadań? Może być tak, że jeżeli proces Ci wisi, a nic się nie dzieje to masz podobny problem jak u mnie gdzie 32bitowe mody mają problemy z uruchomieniem się i trzeba próbować kilka lub kilkanaście razy włączać i jeśli nic się nie dzieje to zamykać proces zanim w końcu mod zaskoczy i się uruchomi - to tak jakby się Windows 10 gryzł z 32 bitowym silnikiem X-Ray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 @Szczepan9205 mod ruszył, ale strasznie laguje, do tego po rozmowie z Borlandem myślałem że wylece ale jednak poszedł, do tego ładuje się b długo, same wejście w menu to też dłuższa chwila W dniu 6.08.2022 o 13:40, Szczepan9205 napisał: pobierałeś z Yandexa czy z naszego serwera? od Was W dniu 6.08.2022 o 13:40, Szczepan9205 napisał: sprawdź jeszcze czy w fsgame.ltx masz gamedatę ustawioną na true. miałem na false, zmieniłem na true app date W dniu 6.08.2022 o 13:40, Szczepan9205 napisał: czy mod w ogóle Ci startuje startował, ale wylatywał zszedłem z grafiką na dynamiczne oświetlenie, miałem pełne (DX11) W dniu 6.08.2022 o 13:40, Szczepan9205 napisał: czy klikasz na skrót i nic się nie dzieje po tych zabiegach tak właśnie jest teraz chciałem go pobrać z Janka to nie mogę bo... oczywiście mam tam konto, a tu jakieś głupie pytanie uniemożliwia dalszych ruchów, co mam tam wpisać? Zenek Martyniuk?🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Witam , można odświeżyć moda na naszym serwerze ? bo nie działa mod ani spolszczenie na naszym serwerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 @vojtas040 Tak. Wyślę wiadomość do @portals-a w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 1 godzinę temu, vojtas040 napisał(a): Witam , można odświeżyć moda na naszym serwerze ? bo nie działa mod ani spolszczenie na naszym serwerze Poprawione. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Gdzie są te najlepsze narzędzia chyba cały kordon przepatrzyłam ja nie wiem xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 @Szeregowy Killer Chodzi o te? Od 1:09 do 1:55 Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 @LisKotSeeeerio one są w podziemiu o ja pierdziele a ja nigdy tam nie szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Wygląda na to, że pobieranie z serwera Stalkerteam nie działa. Spoiler { "code": "not_found", "message": "File with such name does not exist.", "status": 404 } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 faktycznie nie mozna nic pobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zaraz powiadomię @portals W razie czego jest jeszcze Yandex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Czy można jeszcze raz poprosić o odświeżenie moda na serwerze? Nadal nie można stamtąd pobrać, a mam problem z pobraniem moda z Yandexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Yaco: https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_globalnye_modifikacii/put-vo-mgle-gunslinger-mod/140-1-0-3462 https://www.playground.ru/stalker_call_of_pripyat/file/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_put_vo_mgle_1_08_0-966723 /_ld/6/659____gunslinger.torrent https://gk-stalker.ru/call-of-pripyat/put-vo-mgle-gunslinger-mod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 @Yaco Powiadomiłem o problemie @portals. Spróbujemy temu zaradzić tak szybko, jak to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Ściągnąłem przez linka playground podrzuconego przez @vidkunsen (dzięki!) i po wgraniu spolszczenia i usunięciu zbędnych plików c4 wygląda na to, że działa Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez Yaco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 W strefę Stalkerze! powodyenia! (Yaco) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi