Naznaczony2001 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2 godziny temu, OldMan napisał(a): Co do tych 150GB na grę to masakra. Klika dni temu chciałem zacząć grać w STAR WARS Jedi Survivor i lipa bo wymagane miejsce na grę to 155GB. Zacząłem żonglować plikami, ale doszedłem do wniosku, że to walka z rzeczywistością 😞 Wk... się i zamówiłem dysk 1TB tylko na gry. I pomyśleć, że mój pierwszy dysk w kompie miał 510MB. Miałem na nim Windows 95, Office 97 + kilka gier. I komu to przeszkadzało ?! Niestety teraz textury wysokiej jakości ważą swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Gry z 2024 roku z tzw. n.e. to po prostu badziew w klimacie 10 000 odcieni zieleni i fabuła liniowa jak dzida Masaja a to wszystko jedynie 1 tb na dysku i to bez zachowanych etapów gry. Potem 2 - 3 tb na "dodatki" czyli wycięte wcześniej z oryginału wątki poboczne. Nie czekam na stalkera 2, wyjdzie to zobaczę co jest czym. p.s. co do gsc i ich produktu w/w: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Ale czym wy jesteście zdziwieni? Myślicie że te 20 lat temu to inaczej było, że wtedy tekstury, modele i dźwięki nie były najbardziej zajmującą dysku częścią gry? Fakt faktem, tekstury 4k czy inne tego typu mogły by być jako osobna rzecz do pobrania dla tych co chcą, ale poza tym? Tylko się cyferki zmieniły. Cień Czarnobyla waży niecałe 6 GB, a komputery PC dopiero w okolicach 2010 roku zaczęły być standardowo wyposażane w dyski podchodzące pod niesamowite 300 GB. Przeciętny PC w tamtym czasie miał dysk w okolicach 100 GB. I jakoś ludzie dawali radę. I nie gadajcie mi tu też, jakie to teraz gry w 2024 roku słabe nie są, jaki to badziew nie wychodzi, itp. itd. Wychylcie głowy poza rynek AAA i w 15 minut znajdziecie tyle naprawdę dobrych, nieraz bardzo dobrych gier, na setki godzin, nieraz za grosze. Tak samo kwestia wycinania zawartości gry przed premierą i dodawania po takowej - też nie jest to zjawisko co się pojawiło 5 minut temu, to przynajmniej z 15 lat już się dzieje. Cytat Bo z tego co widzę, Stalkera 2 w preorderze możesz kupić właśnie na Steamie. @apg2312 każdy praktycznie większy sklep ma dostępnego S2 w preorderze: GOG, Epic, Steam, nawet ten szatański Microsoft Store. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Jest i mapka 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Cordon, Garbage, False path... Meh. Wolałbym w innym języku. CNPP... Eh, litości. Spoiler Dorzucam do porównania własne zdjęcie. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Już ciul z tym że nazwy miejscówek po angielsku, ale jeśli faktycznie tak mają być miejscówki porozkładane w grze, to o "ciągłości fabularnej" serii możemy oficjalnie zapomnieć. Jakby już stara trylogia nie była dość dziurawa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Może będzie nowa fabuła, pasująca do w/w szkicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja W dniu 3.05.2024 o 21:11, Agrael napisał(a): Cordon, Garbage, False path... Meh. Wolałbym w innym języku. CNPP... Eh, litości. Przynajmniej 99% grających będzie wiedziało OCB, jak by to miało miejsce w przypadku zastosowania cyrylicy. Przypomina mi się Armed Assault II, gdzie wszystkie znaki drogowe były chyba w cyrylicy i nawet zidentyfikować nazwy miejscowości nie mogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Godzinę temu, MOS napisał(a): Przypomina mi się Armed Assault II, gdzie wszystkie znaki drogowe były chyba w cyrylicy i nawet zidentyfikować nazwy miejscowości nie mogłem. Jak chciałem się pośmiać to wołałem brata i mówiłem przeczytaj co tu jest napisane. Piękne nowe słowa wymyślał. Ps. Ale na mapie w grze były już zangielszczone nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Szczerze to już kij z tym, w jakim języku są napisy na mapie. Ważne żeby NPC gadali po rusku/ukraińsku, reszta to może być nawet po mandaryńsku. Zawsze jak pobierałem angielskie repacki modów to pierwsze co robiłem to wrzucałem rosyjskie audio, bo od angielskiego mi ciśnienie skakało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Coś w tym jest. Nie wyobrażam sobie rozmów w Stalkerze po angielsku. Tylko obawiam się, że do wyboru pozostanie ukraiński z wiadomych powodów. W Metro Last Light wybrałem ukraiński i nie było źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja (jedna z możliwości językowych) Stalker 2 - dialog. Sidoir: hałdu du ju du stałker? Stalker: a idi ty na hu. kantry trader! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Na grupie FB S2 pojawił się króciutki materiał. Kilka ujęć: Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) To mój tata niech sobie w to gra, ale ja to bym się trochę się bał . Po tych filmikach i zdjęciach, to myślę, że miałbym koszmary (raczej nie, ale się zdarza) lecz narazie nie miałem ani jednego. Edytowane 10 Maja przez Polski Szogun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Fotki fajne, nastrojowe, prawie jak u mnie na osiedlu pod nocnym wieczorem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja No rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Nowe grafiki koncepcyjne. Pochodzą z materiałów dotyczących oficjalnej gry planszowej S.T.A.L.K.E.R.: The Board Game. Spoiler W spoilerze znajome miejsce Źródło - KLIK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Kot Bajun powraca. Krótki short, ale sam koteł tak średnio przypomina tego anulowanego. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca "Ręce i nogi" w stylu ludzkowilkołaczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 1 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Nibyolbrzym z grzywką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Wrażenie jest mega Zobaczymy jak wyjdzie w praniu... Tylko tak się zastanawiam nad wydajnością mojego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Ale, że nikt nie zobaczył anomalii 😏 jest i pierwszy student z Afryki w Zonie. Mogą wejść na rynki zachodnie bez obaw o głupie artykuły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archeont Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Wygląda na to, że Czarny Stalker jednak pojawił się w Zonie, tylko, że jest Czarny trochę w innym znaczeniu, niż się ludziom wydawało xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Wymagania systemowe: KONFIGURACJA MINIMALNA: System operacyjny: Windows 10, Windows 11 Procesor: AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K Pamięć: 8 GB RAM Karta graficzna: AMD Radeon RX 580 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Miejsce na dysku: 150 GB dostępnej przestrzeni Dodatkowe uwagi: SSD KONFIGURACJA ZALECANA: System operacyjny: Windows 10, Windows 11 Procesor: AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K Pamięć: 16 GB RAM Karta graficzna: AMD Radeon RX 5700 XT 8GB / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB Miejsce na dysku: 150 GB dostępnej przestrzeni Dodatkowe uwagi: SSD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi