OldMan Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Z rozpakowaniem nie ma problemu, ale gdzie to umieścić do pobrania? Chyba, że chodzi Ci o konkretne pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Witaj OldMan, zależy mi na zwiększeniu udźwigu oraz skoku a gdzie to umieścić to powiem szczerze, że nie wiem. Tutaj na stronie nie można?, wybacz z informatyki jestem noga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego @bolo Więc takie zmiany jak planujesz w TS wyglądają trochę inaczej... W załączniku jest paczka z dwoma plikami, ale z zachowaną strukturą katalogów gamedata. Pobierz ją i wypakuj do głównego katalogu z modem i sprawdź. Jeśli coś będzie nie tak skasujesz ALE TYLKO TE DWA PLIKI, które są w paczce w załączniku (system.ltx i actor.ltx) Przed zmianą udźwigu było 25kg: Zmiana w pliku system.ltx Dotyczy poziomu stalker i wychodzi 125kg. Ale czy to tylko liczby na ekranie czy prawdziwa zmiana udźwigu musisz sprawdzić sam. Co do zmiany wysokości skoku to w pliku actor.ltx zmieniłem wartość z 6 na 10 i GG skacze jak zajączek po redlinach Sprawdź ustaw po swojemu, jeśli coś będzie nie tak skasuj dwa pliki tak jak opisałem wyżej FOLDERÓW NIE RUSZAJ ! gamedata.7z 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Bardzo dziękuję za grzeczność, i tak, skok działa udźwig nie, całkiem zgłupiałem. Kombinowałem też w taki sposób aby te 2 pliki wkleić według ścieżki gamedata\config\creatures\actor i też lipa, bo mam folder gamedata po dodaniu spolszczenia, chyba, że te pliki co są w folderze gamedata trzeba wypakować do głównego katalogu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 1 godzinę temu, bolo napisał(a): Kombinowałem też w taki sposób aby te 2 pliki wkleić według ścieżki gamedata\config\creatures\actor i też lipa, bo mam folder gamedata po dodaniu spolszczenia, chyba, że te pliki co są w folderze gamedata trzeba wypakować do głównego katalogu. No nie... W paczce zachowany był układ i nic nie trzeba przeklejać. Wystarczy wypakować paczkę z załącznika do głównego katalogu z grą i to wszystko. Żeby było jeszcze jaśniej: Plik system.ltx ma być w ścieżce gamedata\configs (nie wiem dlaczego piszesz w swoim poście config) tak jak na zdjęciu: Drugi plik actor.ltx ma być w ścieżce gamedata\configs\creatures NIE MA INNEJ MOŻLIWOŚCI. Co do samego udźwigu pisałem, że nie jestem pewien czy to tylko napis w ekwipunku czy naprawdę zwiększony udźwig. Wstaw dowolnego sejwa gdzie jesteś przeciążony i nie możesz iść. Mam jeszcze trochę czasu do wyjścia do pracy i mogę jeszcze nad tematem posiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego OldMan jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas, za błąd w pisowni przepraszam. Wgrałem addona i mam teraz 135 kg udźwigu, to mi wystarczy, bardzo mi pomogłeś ze skokiem. Jutro na spokojnie to wszystko posprawdzam, dodam, że pierwotnie wkleiłem pliki jak wskazałeś, miłej pracy, 15 lat przed emerytura pracowałem na zmiany i nocek nie cierpiałem, po 12 godzin, wszystkiego dobrego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Także tyrałem na zmiany w prywatnej piekarni. Do tej pory pamietam reakcję kolesia z tyrki na cykliczne pytanie starszych kobiet - "znawców", czy jest dobry chleb? Spoiler Koleś zmęczony, koniec zmiany a on musiał zastąpić sklepową bo poszła do kibla: Prosze pani dobry to jest h.. a chleb taki jaki upiekę. p.s. w modzie w mojej rzgrywce apteczki żarcie + płyny grały dużą rolę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacho Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Zacząłem ogrywać tego moda , i mam pytanie ile mniej/więcej godzin zajmuje przejście głównego wątku fabularnego i zadań pobocznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego @blacho grając spokojnie, robiąc fabułę, sporo zadań pobocznych, od czasu do czasu jakieś zadania cykliczne jak potrzebowałem pieniędzy zeszło mi na całość plus minus 30 godzin gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Blacho - to zależy od ciebie ile będziesz grał, ile będzie powtórek bo misja nie poszła, ominąłem strzelnicę, wziąłem złom i inne bambetle i polazłem do miasta bez strzelania do tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego @bolo rozwiązał sprawę zwiększenia udźwigu poprzez addon. Natomiast jeśli ktoś chciałby to zrobić za pomocą plików to znalazłem rozwiązanie. Potrzebne pliki to actor.ltx i system.ltx (oba oryginalne pliki z zachowaną strukturą katalogów są w załączniku). gamedata.7z Zwiększyłem udźwig testowo do 425kg. Co do potrzebnych zmian (ustawiałem zmiany dla poziomu stalker, ale dla innych trzeba postąpić analogicznie) W pliku actor.ltx zmieniłem wartości w wierszach 24 i 200 na: 24 max_item_mass = 425 ;450.0 200 max_walk_weight = 425 W pliku system.ltx zmieniłem wartość w wierszu 114 na : 114 max_weight_gd_stalker = 425 Wszystko działa i GG śmiga tak jak pisałem wyżej ;). Każdy gra po swojemu i może komuś takie info się przyda. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacho Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Gdzie znajduje się schowek wolności w bazie bandytów bo nie mogę znalezć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @blacho o ile pamiętam to odnajdziesz go fabularnie, po tym jak uwolnisz jeńca przetrzymywanego przez bandytów w piwnicy trafisz do podziemi zajmujących się pod ich bazą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @tom3kb dobrze prawi Tu masz film co i jak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randolph Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Przeglądając wątki na reddit, znalazłem sporo wątków na temat True Stalker. Otóż ludzie skarżyli się że antywirus wykrył w plikach instalacyjnych wirusy i tu do was pytanie. Mieliście taką sytuacje z tym modem? Nie ukrywam ale przez obecną sytuację polityczną unikam pobierania z rosyjskich stron a ten mod mnie bardzo zachęcił gdyż miałem długą przerwę od modów z uniwersum Stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @Randolph tak widziałem to nie raz, zaraz po premierze. Virustotal wypluwał np 5 na 70 antywirusów dowaliło się do pliku instalacyjnego moda. Jeszcze przeważnie jakieś takie mało znane. Twoja wola panie czy instalujesz czy nie, jakby faktycznie coś było to te najbardziej znane antywiry chyba by wykryły, a tak to najpewniej false positive. No ale ostateczna decyzja należy do ciebie. Instalujesz albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randolph Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @tom3kb Mam zaktualizowanego Windows Defender oraz Malwarebytes i nic nie wykryło. Plus jak już to pobiorę z waszego serwera tego moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Spoiler A TAK NA BOKU DO TŁUMACZY:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @Randolph w sumie to bez różnicy skąd pobierasz bo dowala się do pliku moda, a nie źródła pobierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @Fiodor89W poście #1 w linkach do pobrania jest łatka, która naprawia te ? w ksywkach losowych NPC - nie masz jej wrzuconej skoro masz ? w słowie Bąbel Ale nie rozumiem co jest nie tak z tym drugim Nikiem i Andriuchą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archeont Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @Szczepan9205 Powiem szczerze, że nie wiem, jak kolega wyżej, ale ja wrzuciłem tą łatkę i nadal mam błąd z tymi ksywkami :/ Btw. mam przy okazji pytanie do Administracji, od czego zależy maksymalny możliwy rozmiar zdjęć w poście? Obecnie mój wynosi 193,8 kB, co nie starcza nawet na jeden screen w jpg-u... tego musiałem przyciąć, żeby się zmieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @Archeont a nie wiem może coś się poprzestawiało po ostatnich update-ach strony? Kiedyś był limit mb na wrzucanie ilości obrazków dla różnych grup na forum ale nie na ich rozmiar jako taki. Ja tam z rozmiarami plików nie mam problemu. Jak @Agrael zajrzy to może coś powie. Ps. @Archeont właśnie zerknąłem, że po prostu dobiłeś do limitu jako Turysta, bo np parę pierwszych screenów miałeś po 7mb, czyli wszystko działa jednak po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archeont Opublikowano 29 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Aaa czaję, czyli po prostu rozwiązaniem jest awans Nie wziąłem pod uwagę limitów nowych użytkowników z krótkim stażem, odwykłem na prawie 10 lat od regularnego bywania na jakimkolwiek forum. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego @Archeont od przynależności do grupy. Grupie "Turysta" przypada limit przestrzeni na dane 71680 KB. Problemem z limitem nie mają ci, którzy najwięcej działają, czyli administracja, redaktorzy, moderatorzy i oczywiście tłumacze. @Fiodor89 a o co chodzi z "Nik Bestia" i "Andriucha Lider"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 1 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca @Agrael tych dwóch wrzuciłem by był0 wiadomo gdzie stoi ten 3. a raczej wszystko co weszło po paczu 1.5 wrzuciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi