Hobby Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) @Agrael Soubory na úpravu váhového limitu: gamedataconfigcreaturesactor.ltxgamedataconfigsystem.ltxgamedataconfigtuningogse_config.ltx Gawron byl rychlejší Jestli se přidáš k banditům jdou Ti po krku všichni ostatní. :pirate: Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Hobby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dzięki, @kondotier, pierwszy błąd z tą kasą usunięty. Drugi został też przez nas namierzony i poprawiony. Wrzucę patcha i proszę go natychmiast wkleić, nowa gra będzie wymagana, by zobaczyć wszystkie poprawki.Co do kuszy, to jak masz kuszę z wieży (Tolik), to ją wpierw schowaj gdzieś przed rozmową z Pliczką (chyba tak się nazywa) na wejściu do bazy Woronina. W przeciwnym wypadku, kusza zostanie zaliczona, jako znaleziona na MW w magazynku Wolności. Dziwny miałem przypadek z tą kuszą od Tolika, bo nieświadomy, chciałem wejść na bazę Powinności w Barze i popatrzeć, co ma Pietrenko w arsenale. Zatrzymał mnie Pliczko i wdałem się z nim w pogawędkę i pojawiła się opcja, żeby jakoś się dogadać, on przyrzekł przymknąć oko, jak znajdę mu kuszę. A że miałem taką w ekwipunku, to zadanie się automatycznie zaliczyło. Zacząłem żałować podejścia, ale zaglądam do ekwipunku, czy strzały też zabrał, a tu kusza jest na miejscu. No to fajowo, bo dwie pieczenie na jednym ogniu upichciłem, he-he. W pierwszym poście, dodałem link do patcha 0.1 polonizacji. Proszę o wklejenie na gamedata z zamianą. Nowa gra wymagana, jeśli chcecie ujrzeć wszystkie zmiany. Nadal życzę przyjemnej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Brawo @Kondotier. Znalazłeś "Serafina" więc 500 rubli wędruje do Ciebie. @Agreal - Przyznaję, że Wintoreza sobie zespawnowałem, a potem ulepszyłem w Barze u Brudasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Wintorezów jest sporo na Radarze, po wyłączeniu Mózgozwęglacza i wyjściu z laboratorium. Mają je wojskowi i sporo trzeba się nagimnastykować, by wyjść cało z opresji. Uwaga tam na Alana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 @metek58 Zadání na kuši od Plicka. V dialogu kde mu doneseš kuši Plicko říká (zkráceně):"Děkuji, ale ten kolega co chtěl kuši zahynul,můžeš si ji nechat.Za ochotu Tě vpusím do základny."Proto je qest splněn a kuše zůstává. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja wintoreza znalazłem w schowku kapitana przed pójściem na radar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Neví někdo kde je batoh od Bajerats na Roztoku?Má být někde v zakamarku za wagonikem.Těch wagoniku je tam plno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Przed tym tunelem nad którym w podstawowej wersji gry są czterej snajperzy skręcasz w prawo i za wagonikiem jest plecak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Druga gra i drugi raz nie natrafiłem na narzędzia dla Brudasa. A obiecałem mu przynieść, czyli jest powód do ich spawnu.Proszę tych co je znaleźli (poradnik cichego znam ), o podpowiedź gdzie są. I czy szli ich szukać, zaraz po wzięciu na nie zadania, czy dopiero po zrobieniu jakichś innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja, po obejrzeniu @cichego porady w tej sprawie, kliknąłem w rozmowie z Brudasem dialog o narzędzia i ruszyłem do Jantara. Nadmieniam, miałem tam się udać, zgodnie z linią fabuły i może to spowodowało, że te narzędzia były w tej hali po prawo, po wejściu na teren zakładu. Trzeba znaleźć dwa rodzaje narzędzi - do modyfikacji broni i (chyba) do przeróbki kombinezonów. Mnie się to udało, tylko już na sto procent nie pamiętam, czy oba zestawy były w tej hali, ale tam był przynajmniej jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja o skrzynkach narzędziowych rozmawiałem zaraz po wejściu na zaplecze, następnie była DM. Może to jest przyczyną. Ale Brudas dalej ma tę opcję dialogową, więc jak wrócę z Jantaru, zrobię ją jeszcze raz i pójdę na Dzicz, szukać w trzech miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Narzędzia dla Brudasa znalazłem tak jak @metek58. Od razu poszedłem ich szukać. W Dziczy znalazłem jedne narzędzia, a na Jantarze drugie. Były w miejscach opisanych w poradniku @Cichego. Jedne narzędzia są do ulepszania broni zachodniej, a drugi radzieckiej. Pancerze Brudas dopasowuje od razu po uzyskaniu dostępu na zaplecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 @kondotier, też mam problem ze znalezieniem tych narzędzi, nie byłem jeszcze na jantarze, ale przetrzepuje dzicz i nie mogę znaleźć. Prosiłbym tych co znaleźli o precyzyjny opis gdzie są te narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja znalazłem narzędzia w Dziczy i na Jantarze zgodnie z tym co podaje poradnik @Cichego.Zlecenie dostałem po powrocie z Doliny Mroku.Cichy twoje poradniki to wspaniała robota.Bez nich gra w Stalkera w języku rosyjskim byłaby conajmniej trudna.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nářadí:Nevím jak se zde vkládají obrázky.Musíte je stáhnout,nebo prosím admina aby je zde vložil.Jedno bylo jinde než v poradniku Cicheho. http://ulozto.cz/xRvLfJPh/screenshots-zip Mám ještě jeden problém ze skrýší Aborygena.Nevím co je "wejšcia do zakladu".Překladač mně to překládá jako vchod do sazka.Zaklad mně přeloží jako "stawka". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dzięki @Hobby, ale z tego co widzę to mi się narzędzia po prostu nie zespawnowały....mam krótkie pytanie: narzędzia dla brudasa są w formie questa w pda czy to tylko dialog? dalej proszę o ew. inne lokalizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 @kfiat Tylko dialog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Z tymi narzędziami, to dziwna sprawa. Grając pierwszy raz po rosyjsku też ich nie było, a szukałem dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 @Hobby, "wejście do zakładu", to jak wejście do fabryki. U nas zakład to fabryka, instytut - coś w tym stylu. Słowo zakład też ma znaczenie "zakład o coś", czyli jak piszesz, o jakąś stawkę (np. pieniądze). To są uroki naszego języka. W przyszłości będę uważniej opisywał "zakłady". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) @metek58 Jo díky.Polsky umím docela dobře ale tohle mně zmátlo.Strejda google to překládal jako "wejście v jakąś stawkę". :geek: Dělám si skreenshoty všech skrýší,potom je tady dám.Na jantaru jsem prohledal co se dalo.Shaman ok,ale Aborygen nemohu najít.W Dziczy mně jaksi vypadl ten "wagonik"při odstřelovačích.Myslel jsem že to má být vagón na kolech.Prolezl jsem po milimetrech všechny železniční vagóny a nic. :wallbash: Pak mně vysvobodil cichy.Při hledání schovku Aborygena na Jantaru jsem také našel nářadí ale po levé straně "wejścia do zakładu" mezi betony,tedy na opačné straně cesty než je v poradniku. OK Aborygen nalezen. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) To można w jakiś sposób sobie zespawnować te narzędzia? w spawnerze ich nie ma, ale musi się jakoś dać :P Edytowane 26 Stycznia 2014 przez kfiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) @kfiatVlož tohle do:gamedataconfigmisc http://ulozto.cz/xt5jvGTd/task-manager-ltx Potom vezmi od barmana úkol na nalezení artefaktu Kotlet a on Ti je za to dá. Neví někdo kde se upravuje délka hodu granátem?Muže mně vytočit když NPC po mně hážou granátem z 50m a já s ním dohodím sotva pod nohy.Měřil jsem to je to max 15 m.Připadám si s těmi granáty jako paralympionik a ti určitě hážou s 0.35kg dále Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Hobby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jeszcze tego nie sprawdziłem, ale powiedz mi czy mam zamienić ten plik tylko na czas otrzymania tego zestawu naprawczego? no i wiem że są 2 zestawy, ten skrypt pozwoli mi otrzymać oba, czy tylko jeden ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) @kfiat Obě dvě sestavy.Můžeš ho tam nechat.Pokaždé když dáš barmanovi kotlet dostaneš nářadí.Nebo zálohuj původní a po získání nářadí ho vrať. Pošli mně save z Roztoku,zkusím je najít.A mluvil už jsi s tím opravářem v baru?Dal Ti úkol na to nářadí? Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Hobby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 @Hobby Twój sposób działa ale, zapomniałeś w pliku usunąć średnik.";reward_item" na "reward_item" mimo wszystko dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi