Elkitrim Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Mam problem na Bagnach nie wiem jak wykonać zadanie z odnalezieniem ładunku wojskowych. Obszedłem wszystkie miejsca. Został mi tylko park maszynowy na którym został jeden bandyta ale on się nie da zabić. Jak ktoś wie to proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 @Elkitrim, czy zabicie tego gościa na Parku Maszynowym, spowoduje zaliczenie tego zadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ładunek wojskowych jest w jednym z wagonów na północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkitrim Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 sedoro byłem przy tech wagonach ale niczego nie znalazłem, może źle szukam, pójdę jeszcze raz, a może potrzebny specjalny przyrząd żeby go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Tak musisz mieć detektor, który robi ten mechanik z Kordonu, chyba jakoś tak to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam, mam mały problem, podczas gry w tego moda co jakiś czas mam wylot do pulpitu niestety bez loga.. Czy da coś się z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Drodzy moi, gips zdjęty, ale 26 dni stacjonarnej rehabilitacji przede mną. Do tej pory szło ciężko i nie miałem okazji pograć. Teraz szykuje się na kilkunastodniową sesję. Jest problem ! Nadal jestem w początkowej fazie. NIe mogę wysadzić drzwi, pomomo licznych wariantów podejścia do problemu. W kolejnych grach różne ładunki, wrzucone pod drzwi i łup !!! A te drzwi ni ..... Podpowiedź poproszę ładnie !!!. A propos emisji - nie tylko anabiotyk, ale jeszcze śpiworek i przespać ( w miare bezpiecznym miejscu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 W piwnicy w wiosce jest świetny łaunek z detonatorem - to ten. Rozkraczysz drzwi bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Znalazłem w czerwonym schowku PC-15. W piwnicach nic ! Tym ładunkiem robie dużo buuum i jedynie jak nie uciekne, to urywa mi nogi. Drzwi jak to drzwi, nic nie mówią i są zamkniete. Czy może potrzebny jest jakiś inny ladunek ? Powoli zaczyna to być nużące. Filmik zobaczyłem i tam nic innego nie robią. Może nie wykonałem jakiegoś warunku? Czerwonych wybiłem wszystkich, bo biegam po terenie i wrogów "niet" Ps. Już wiem !!! W tym rejonie można znaleźć 2 lub 3 ładunki, ale drzwi rozwala jedynie pakiet z wioski, pozostałe przy drzwiach robią dużo hałasu. Juhu !!!! Idę dalej. Ps2. Dwa dni minęły i już jestem na ATP. Co można było wykończyć, to wykończyłem a teraz gra wykańcza mnie. Sejf jest, lodówkę potraktowałem nożem i trochę się otworzyła, Ale gdzie kluczyk ? Rano rehabilitacja, po obiadku spanko i w ten sposób noce są moje . Na sniadaniu mamroczę " gdzie ten kluczyk, gdzie kluczyk ?" i wszystkie kobiety ciekawie sie na mnie patrzą. A wiecie jakie kobiety i w jakim wieku przebywają w sanatoriach rehabilitacji narządu ruchu ? .....eeeee, nie wiecie!!! Edytowane 7 Lutego 2013 przez sopel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulgoi Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Chmm może to głupie pytanie ale co nalezy zrobic aby w tym modzie nadal było słychać lektora polskiego? A to chyba jakiś żart... FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : out_of_memory_handler[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCorexrDebugNew.cpp[error]Line : 336[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Out of memory. Memory request: 16 K Bo mam 16GB ramu... Edytowane 13 Lutego 2013 przez Gulgoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Wszystkie mądrale postanowiły mi dokopać i zero podpowiedzi, ale ja umnyj. Dla wszystkich początkujących- w tym modzie po dotarciu do miejsca lub porzedmiotu fabularnego nie następuje automatyczne przekierowanie, jak w podstawkach. Trzeba efnąć. Efnąć, czyli wcisnąć "F" , pomimo braku zachęty w napisie, jaki sie pokazuje. Tak trzeba zrobić z drzwiami w norze Sidorowicza ( wtedy zadziała ładunek wybuchowy ), albo przy sejfie bandytów w ATP. Po dotarciu do sejfu ( jak sie pokarze napis . że zamknięte ) efnąć i wtedy dojdzie do przekierowania na kluczyk. Dalej już proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Panowie podchodzę już któryś raz z rzędu do zadania odprowadź oddział monolitu, i za każdym razem gdy podchodzę do nich z ludźmi powinności to otwierają ogień, nie wiem czy tak ma być w tym modzie? W podstawce, wdrażali się w struktury powinności i zadanie zaliczało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Źle coś zrobiłem? 0023:05582B7A xrPhysics.dll, phcapture_destroy() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Nie gryzie się z gunpackiem? Swoją drogą niezniszczalne SWD, dane nam na poczatku ZAJEBIŚCIE ułatwia rozgrywkę (500 pestek heja-ho!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4top Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Mam taki oto problemik FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code[error]Function : raii_guard::~raii_guard[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp[error]Line : 748[error]Description : ...- zew prypecigamedatascriptsui_mm_opt_main.script:205: attempt to call method 'NeedVidRestart' (a nil value) Wywala mnie do pulpitu po naciśnięciu zastosuj w opcjach nawet bez wprowadzania zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @ s4top Wejdź do głównego folderu gry, zmień nazwę folderu gamedata na inną (np.: gamedataXX), odpal ponownie grę - powinien załadować Ci się czysty Zew Prypeci. Ustaw sobie wszelkie parametry video gry (bo jest u Ciebie jakiś problem z tym elementem) i "zastosuj" zmiany.Następnie wyjdź z gry, przywróć pierwotną nazwę folderu gamedata i odpal ponownie grę. Zmiany inne niż graficzne nie będą raczej powodować wysypu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4top Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam wie może ktoś gdzie jest anomalia przestrzenna przenosząca do doliny mroku? Bo pół dnia już szukam i nic!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Poszukaj w temacie bo już było. Jest na równinie tej z helikopterem. Edytowane 1 Maja 2013 przez sedoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4top Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Czyli na tej z polem minowym? Pomocy gdzie jest trzeci tajny dokument z x-18? Witam,mam taki problem-jestem na magazynach wojskowych i mam się udac do zatonu by przejść na agroporm ale przy każdej prubie sejwu lub użycia przejścia na inną lokację wywala mnie na pulpit i w logu ne ma zapisu o błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambik Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Witam wszystkich, Mod jest rzeczywiście świetny, niemniej jednak chciałbym trochę nacieszyć oczy "fajerwerkami" pogodowymi z atmosfear 3. Wiadomo mi jest, że w przypadku SG 2.2 można zasymilować AF3 (przy pomocy małego patcha). Czy ktoś z Was próbował? Jeśli nie, to pytanie kieruję to technicznie obeznanych. Czy takie połączenie sniper+AF3 byłoby możliwe i obeszłoby się bez żadnych kolizji? Czekam na Wasze cenne radyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Witam Mod jest naprawdę bardzo dobry , gra sie bardzo przyjemnie ale ... zawsze jest jakieś ale.Co jakis czas dopada mnie nastepujący problem:FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 502[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't open section ''. Please attach [*.ini_log] file to your bug report W związku z tym iż poziom mojej wiedzy dotyczącej ogólnie pojetego ogarniania komputera jest niski mam p[ytanie do znawców o przyczyne powyższego. Pozdrawiam Edit - po wielu godzinach walki ze "sniperem"- usunięcie podstawki i moda z dysku- ponowne zainstalowanie składowych- nadal wywala- ściągnąłem pliki z torrenta - nie powinno byc problemów z brakującymi - być może- składowymi- ponowna deinstalacja całości i instalacja krok po kroku- teraz wywala jak wywalało , tyle że częściej i dodatkowo nie mogę dokończyc questa z miejscami postoju żołnierzy - jeden z punktów nie odznacza się - ergo- nie mogę przejść do następnej lokacji. Podsumowanie - zmeczyło mnie marnowanie czasu na ten dodatek. Z całym szacunkiem dla osób które go zrobiły poświęcając swój prywatny czas - poczekam na "Misery 2".Lubię kufajmańskie gry - mają niezły klimat - ale nie mam zamiaru tracic czasu na buble.Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apophis Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Witam.Dwa podejścia do misji od Garika (po ewakuacji Prypeci) a mianowicie odnaleźć Mielnika.Mielnika znajduję , dużą grupę Alfa likwiduję i próbuję po dialogu z Mielnikiem wrócić do Prypeci. I tu się zaczyna problem. W czasie realizacji misji dokonuję kilku zapisów stanu gry. W momencie przejścia do Prypeci (autosave) gra robi wylot do pulpitu a przy okazji niszczy kilka poprzednio dokonanych zapisów.Próba wczytania ostatniego (autosave) zapisu lub wcześniejszego kończy się wylotem i następującym zapisem w logu.FATAL ERROR [error]Expression : error handler is invoked![error]Function : invalid_parameter_handler[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCorexrDebugNew.cpp[error]Line : 815[error]Description : Czy ktoś z braci stalkerskiej miał kiedyś taki problem? Jeśli tak to czy udało się go rozwiązać? Pozdrawiam. Zrobiłem ponowną instalację gry i moda ale bez skutku , więc ponawiam prośbę o pomoc lub chociaż wskazówkę gdzie tego błędu szukać. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez apophis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf45 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Witam.Mam takie pytanko.Zadania z Janowa zrobiłem prawie wszystkie,po powrocie na Zaton z flaszką dla Kardana nagle zauważyłem,że czas w grze zapyla z 10x szybciej przykład szybki bieg Skadowsk -Noe to prawie cały dzień od ok.6.00-20.00.Przez pomyłkę w czasie zapisu z menu wcisnąłem F-pokazało się okienko z opcjami jakby spawnera.Dałem wróć. Czy ktoś wie jak zwolnić czas do jakiegoś rozsądnego poziomu.?Grałem 2-gi raz i tym razem czas przyśpieszył tak 1s rzeczywista=minuta gry.Jakby co to mam osiągnięcia SGM, coś jakby legenda stalker-coś w tym stylu [taki medal miałem] Edytowane 2 Lipca 2013 przez smerf45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As44 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Mam problem na bagnach.Załatwiłem bandytów,obszukałem 5 trupów wojskowych i nie pojawia się żadna informacja o wykonanym zadaniu,czy jeszcze coś trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 @ apophis Ten log błędu jest na tyle enigmatyczny, że ciężko cokolwiek wymyślić... @ As44 Tych wojskowych jest chyba 6 trupów do obszukania...Ten temat był wałkowany na forum w temacie moda SGM 2.2. Tam poszukaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi