_NEXOFFICIAL_ Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @kondotier Hehe no spoko jak na razie to tylko 3 modyfikacje pobrałem mam zamiar wszystkie sprawdzić bo granie w Zew Prypeci nie nudzi ale będę też i w inne części grał no ale jak na razie to tylko w COP bo tamtych nie mam hehe ale przynajmniej te mody odświeżają S.T.A.L.K.E.R.A. i można se ZONE na nowo pozwiedzać! Dzięki za podpowiedź co do modyfikacji Ok potem te mody obczaję ale jak na razie to cisnę w tą "Dolinę Szeptów" i zobaczę może wezmę się za nagrywkę tych co poleciłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @_NEXOFFICIAL_ Masz na forum dział z repackami od @Koma . Pobierz sobie podstawki, a że są po rosyjsku, nałóż na nie również tam znajdujące się spolszczenia, polskie dźwięki i masz komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_NEXOFFICIAL_ Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @kondotier No spoko spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Skończyłem, taki sobie, trochę nudnawy, polatać, postrzelać, no i szkoda że tylko jedna lokacja, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Po znalezieniu serca oazy i wskoczeniu w bańkę zaczyna się scenka i mam wylot: FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ...at - dolina szeptów\gamedata\scripts\xr_logic.script:688: attempt to index local 'npc' (a nil value) Po problemie. Dodałem fix i wszystko gra. Fix poniżej. Fix.zip Edytowane 11 Grudnia 2020 przez prozmus84 Rozwiązano problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Chciałem zakończyć moda gdyż w innym mam wyloty, a tu tai błąd: FATAL ERROR [error]Expression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::GetById [error]File : d:\prog_repository\sources\trunk\xrserverentities\xml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : sad_b1_mutny_member_5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 @prozmus84 za wiele nie znalazłem u Rosjan, ktoś pisał, że nawet autor nie wie co to za bug, temu co go miał pomogło przeinstalowanie moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 @tom3kbdzięki za info. Próbowałem, ale dalej to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) @prozmus84 W plikach tekstowych brakuje identyfikatora o nazwie sad_b1_mutny_member_5. Być może w samej frazie brakuje jakiegoś znaku albo w ogóle jej nie ma. W takich wypadkach najpierw szukam w plikach danej frazy lub jej części (w przypadku fraz z błędną nazwą). Jeśli nie ma jej w ogóle to należy ją dopisać. Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Anton Gorodecki poprawiłem zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Anton Gorodeckidzięki za wskazówkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Kto chce prezent na Nowy Rok? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Dolina Szeptów + Gunslinger Mod 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Jak ktoś chce spróbować to wyszła ta adaptacja Gunslingera dla Doliny Szeptów. Linki do moda: https://yadi.sk/d/WMG5OJW92aFpbw https://drive.google.com/file/d/1xxwz8ycnBLD4ylOeZ4inVFLZB4T6VV6k/view Źródło: Temat moda. @edit Nie zauważyłem, że @kamil190 zrobił temat Więcej info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zauważyłem, że zniknęły nam dwa pliki. Fix do spolszczenia oraz poradnik, który był umieszczony na naszym serwerze. Szukałem ich na liście plików, ale nie udało mi się znaleźć, a więc prośba. Jak ktoś posiada u siebie, to prosiłbym o dodanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 @Agrael Dolinę Szeptów mam ale śwIętowanie w tym roku zakończeę gdzieś dopiero 3 stycznia to dopiero wtedy będę szukał w domu. Ale może ktoś szybciej poratuje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Witajcie. Przechodzę aktualnie Dolinę Szeptów i mam taki oto problem. Kiedy rozpocząłem walkę w obozie najemników to wyrzuciło grę do pulpitu z informacją, że silnik X-Rey przestał działać. Ktoś wie co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 @Marek 25 Dzień dobry. Silnik moda nie jest w stanie "przerobić" wydarzeń. Może to być związane z wieloma przyczynami, ale najprawdopodobniej masz zbyt wysokie ustawienia rozszerzone. pozmniejszaj jakość tekstur, gęstość trawy i to co dotyczy oświetlenia słonecznego i cieni. Możesz też mieć zbyt mało RAM. Piszę w ciemno, bo nie raczyłeś napisać jakim kompem dysponujesz, ani czegoś o swoim doświadczeniu z modami. A bez tego to tylko on może Ci dać rzetelną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 15 minut temu, Marek 25 napisał: Ktoś wie co z tym zrobić ? Uruchomić grę od nowa Ewentualnie jak to nie pomogło to można podać co jest w logu. To może ktoś coś wykombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 4 godziny temu, kondotier napisał: @Marek 25 Dzień dobry. Silnik moda nie jest w stanie "przerobić" wydarzeń. Może to być związane z wieloma przyczynami, ale najprawdopodobniej masz zbyt wysokie ustawienia rozszerzone. pozmniejszaj jakość tekstur, gęstość trawy i to co dotyczy oświetlenia słonecznego i cieni. Możesz też mieć zbyt mało RAM. Piszę w ciemno, bo nie raczyłeś napisać jakim kompem dysponujesz, ani czegoś o swoim doświadczeniu z modami. A bez tego to tylko on może Ci dać rzetelną odpowiedź. Włączałem grę na minimalnych ustawianiach ale to nic nie pomogło. Jeśli chodzi o sprzęt to mam komputer z systemem Windows 7, procesor Pentium(R) Dual-Core CPU 2.7 GHz, 4 GB RAM i kartę graficzną NVIDIA GeForce 9500 GT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 @Marek 25 Za mocnego kompa to nie masz, ale dla tego moda powinien wystarczyć. Szczególnie mało jest RAMu. Spróbuj zwiększyć plik wymiany. Wczytuj wcześniejsze zapisy do takiego, na którym mod ruszy. Następnie po zamknięciu gry ( pulpit ) wszystkie wcześniejsze zapisy przenieś gdzieś poza katalog savedgames moda tak, a by w nim pozostał tylko ten, na którym mod działa. Uruchom moda i kiedy dojdziesz do krytycznego momentu, spróbuj najmów zwalczać z dużej odległości i podchodź do celu trochę inną drogą niż ta, na której mod przestał działać. W moda grałem tak dawno, że niewiele z niego pamiętam, więc w szczegóły wchodzić nie będę. Tyle tyko pamiętam, że takie wyloty też miałem, ale po wczytaniu zapisu mod ruszał bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi