kondotier Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 O ile pamiętam, to FOTOGRAF ma katalog zapisów w swoim katalogu głównym. "appdata" czy coś takiego. W nim katalog logs. Aktualnie gra w niego @Mnieciu, więc może podąć dokładnie jego nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Panowie ja mam teraz problem z bardzo długim wczytywaniem zapisów (>1minuta) pomimo postawienia fotografa na ssd. Od momentu kiedy wziąłem zadanie na MM. Sprawdzę jescze metodę z sprzątaniem plecaka i czyszczeniem folderu z savemi, ale co zauważyłem to nawet się na starych zapisach zdarza. @Przewodnik_43 zainstaluj fotografa od nowa bez wrzucania fixów dla monitorów i innych adonow. U mnie powodowało to wylot przy każdej rozmowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 @Mnieciu - ale nazwę i lokalizację katalogu z logami, to możesz podać bez uruchamiania moda . Niech @Przewodnik_43 się nie męczy szukaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 @Przewodnik_43 @kondotier lokalizację prześle jutro, bo dostępu do kompa nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Ok Edytowane 6 Lutego 2017 przez Przewodnik_43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Wszystkie katalogi znajdują się w pliku fsgame.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 @Przewodnik_43 - abyś nie musiał czekać do jutra ze znalezieniem loga, zrób tak. Wejdź do katalogu głównego FOTOGRAFA. Poniżej katalogów masz plik fsgame.ltx. Otwórz go dowolnym edytorem i w 1 linii masz ścieżkę i nazwę katalogu zapisów. Te nazwę odszukaj w kat głównym moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Dobra znalazłem to o to chodziło ? FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil PS:Robię to pierwszy raz , więc proszę o wyrozumiałość. Edytowane 7 Lutego 2017 przez Przewodnik_43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Nie o to.. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 @Przewodnik_43 - masz jakiś błąd w skrypcie. Musisz poczekać, aż ktoś obeznany z tym się odezwie. Dodawałeś fiksa na napisy dialogów mówionych? A co dotyczy wstawionego Fatal. Jego zawsze na forum dajemy w Kod. Nad okienkiem odpowiedzi masz piktogramy. Kod to <>. To powinno wyglądać tak: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Nie , fiksa na napisy dialogów mówionych, nie dodawałem. Ale dodam , i tak za jakieś 3-4 godziny , sprawdzę czy ktoś się odezwał w sprawie tego błędu w skrypcie, narazie nie warto, ponieważ prawie wszyscy którzy mogli by się na tym znać, w pracy albo w szkole pewnie są trzeba poczekać :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 @Przewodnik_43 taki error miałem. LUA error leczy się najczęściej poprzez wczytanie ostatniego dobrego save'a lub wczytanie autosave'a. Autosave jest lepszy ponieważ rzadziej generuje błędy. Pomagało też zmniejszenie odległości widzenia i oświetlenia. Ale sam musisz sprawdzić o jaką wartość zmniejszyć. Na początek ustaw np. na 50%. Tu masz świetny poradnik @malakas -a dotyczący różnych errorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 @Przewodnik_43 - w opisie swojej gry napisałeś, że po rozmowie z Ogolonym poszedłeś do Sidorowicza. Ale jak pamiętam, to wcześniej należało wykonać inne zadania, choćby na odnalezienie swoich rzeczy, w tym aparatu fotograficznego. Zrobiłeś je? Bo jeśli nie, to nie masz ciągu logicznego skryptu na rozmowę z Sidorowiczem. Na razie pograłeś niewiele, więc też nie wiele stracisz, jak po wgraniu fixa na napisy zagrasz od nowa. I te napisy czytaj, bo zawierają istotne rzeczy dla prowadzenia gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Przeczytaj ten wątek: Objawy są nieco inne ale błąd to błąd. Czyli przyczyną Twoich problemów może być niewłaściwa instalacja moda powinno być tak jak napisał @kobal: 1. Stalker Cień Czarnobyla v 1.004 2. Modyfikacja Tajne Ścieżki 2 3. Usuwamy folder Weapons 4. Modyfikacja Update Final 5. Update Fix (nie wiem o jaki fix chodzi ale moim zadaniem można ten punkt pominąć) 6. Polonizacja Dwie podpowiedzi ode mnie pamiętaj, że mod ma działać na podstawce w wersji 1.0004 ważne jest też to żeby nie robić w trakcie gry quicsave tylko zapis przez konsolę lub menu. Pobrałem FOTOGRAFA i zaraz go postawię. W razie potrzeby będziesz mógł podesłać sejwa. Edytowane 7 Lutego 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Na razie testuję wasze porady, zmienię odległość widzenia itp... Przed rozmową z Sidorowiczem, zrobię zapis przez menu, jak to nie zadziała, to zainstaluje fotografa jeszcze raz, chociaż mi się wydaje że zrobiłem to dobrze. Fixa na napisy już pobrałem i zainstalowałem, a zadania wykonałem, porozmawiałem z generałem, zabrałem swoje rzeczy spod okna, znowu porozmawaiłem z generałem, udałem się do ogolonego, porozmawiałem z nim ,udałem się Z nim na miejsce wypadku śmigłowca, zebrałem swoje rzeczy, i poszedłem z ogolonym do Sidorowicza. (taka wola zadania głównego) Podchodzę do Sidorowicza ok klikam "F" i wylot na pulpit, więc ciąg logiczny na rozmowie z Sidorowiczem powinienem mieć. Narazie pobróbuje późnej się odezwe i dam znać jak i co. Edytowane 7 Lutego 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Gdyby coś możesz wystawić sejwa sprzed wylotu i ogram to u Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dobra wiem co było przyczyną tego wylotu, i nie zawinił tu mod, tylko ja ponieważ mam wersję 1.0006 a nie 1.0004 która jest wymagana, dlatego też wasza pomoc była do niczego, ponieważ i tak bym nie ruszył tego crasha bo mam nie odpowiednią wersje, i teraz pytanie mogę ją jakoś zmienić na 1.0004 ? Nie zwórciłem uwagi na to, że mam wersje 1.0006 ponieważ byłem przekonany że mam 1.0004 a w menu modifikacji, nie miałem napisanej wersji gry, bardzo mi głupio z tego powodu ;/. Nie zwróciłem uwagi na taki szczegół, a tyle problemów on spowodował pewnie wyląduje teraz na youtube w ''Top 10 najgłupszych użytkowników stalker team'' czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Są tu tematy o degradacji/downgrade patcha z 1.0006 na 1.0004 jestem na fonie to linka oie wkleję ale masz szukajke albo dział dla nowych i tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Ok dzięki, poszukam. Edytowane 7 Lutego 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Wrzuciłem paczkę na mojego Yanka nie jest duża. https://yadi.sk/d/h5F3mBao3DNpoV W środku jest instrukcja PL jak to zrobić. Możesz też dodać do skrótu do moda wpis -nointro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 @kazik Dzięki wielkie @kazikWszystko cycuś glancuś tylko wiesz, podałeś mi link w którym więszkość linków, do zwiększenia pamięci jest nie aktywna, tylko jeden który powinien zwiększyć pamięć, do czterech GB, a nie trzech nie wiem czy to działa, ale tak czy siak gry dalej nie mogę uruchomić. Mam pobrać cracka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Nie bardzo wiem po co Ci crack skoro nie możesz uruchomić gry. Czyli w ogóle się nie włącza? Skąd masz podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Kiedy próbuje uruchomić gre, wyskakuje crash. Podstawka zakupiona, normalnie w sklepie, z płytą. Edytowane 7 Lutego 2017 przez Przewodnik_43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 A wiesz czemu Ci wywala? Nie odpowiedni patch gry. Downgrade jedynie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przewodnik_43 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 @MonoLityczny Miałem wersje 1.0006 , użytkownik kazik dał mi wersję 1.0004 zrobiłem wszystko tak jak mi kazał, czyli muszę pobrać tego Downgardera tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi