Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zaciąć to się chyba tylko mi udało. Po prostu myślałem, że coś nie tak i jakiś tam quest mi nie wskoczył, dzięki.

@edit

SIedze dalej, teraz jak mam znaleźć tego Gaussa to gdzie mam iść? Na Prypeć od razu czy jak?

Edytowane przez Fr0zeN

• 8 miesięcy temu...
  • pacjent1972 przypiął/ęła ten temat
  • 1 rok później...

Bawię się ostatnio tym modem, to znaczy, sprawia mi przyjemność zmienianie tego nieco zapomnianego, aczkolwiek całkiem ciekawego moda.
Zauważyłem @Anton Gorodecki, że lubisz damskie personaże, ja również. Jest na czym oko zawiesić i jest to pewna odmiana, dlatego w moim spojrzeniu na TeamX miejsce Fanata, zajęła Gertruda.

hrR5DZO.jpg

Spoiler

4epdylG.jpg

tMmLJmQ.jpg

• Dodatnia 3

@gawron - Mała prośba, skoro masz moda na kompie.

W #1 zniknął screen tytułowy z nazwą moda. Inna sprawa, że był on niezbyt atrakcyjny. Czy mógłbyś ( a uprawnienie do edycji cudzych wpisów chyba masz? ) wstawić na jego miejsce obraz strony tytułowej, albo jakiś ciekawy screen z "domalowanym "tytułem.

Jako autor #1 byłbym wdzięczny.

@gawronZajrzałem do pierwszego posta żeby sobie przypomnieć co to za mod, a tam takie screeny :P Zastanawiałem się czy ja w to grałem? Dopiero jak w poradnik zerknąłem to sobie przypomniałem ;) Mod taki prosty łatwy, fabularnie szału nie ma. Bym powiedział taka solidna rzemieślnicza robota. Ale  po odświeżeniu grafiki jeszcze raz sobie go przejdę.

• 2 tygodnie później...

UN2dPwK.jpg

Ze względu na to, że oprócz nowej fabuły modyfikacja niczego nie zmienia, przed przypomnieniem sobie Team X Mod postanowiłem trochę pokombinować, dodać i zmienić tylko parę rzeczy. Jednak po paru przeróbkach zacząłem się wkręcać i dalej już poleciało...

W nowej wersji można spać, naprawiać sprzęt i przemieszczać się po całej Zonie wykorzystując tunele przestrzenne rozsiane po wszystkich lokacjach. Umożliwia to Skaner przestrzenny dodany do ekwipunku już na starcie razem ze śpiworem i Zestawem naprawczym. Zasada działania skanera jest zawarta w opisie urządzenia. Nie wszystko jednak jest takie proste, Tunele przestrzenne spawnują się losowo i nigdy nie wiadomo, gdzie się pojawią, dlatego znalezienie ukrytych przejść może być dość trudnym wyzwaniem (ale warto, przynajmniej po jednym na lokacji).

Co zostało zmienione: większość modeli broni (dodano nowe), wygląd mieszkańców zony, pogoda, otoczenie i jeszcze parę pomniejszych rzeczy.

Nie pamiętam już, co z którego moda zostało zaczerpnięte, wymienię więc tylko modyfikacje, z których wybrane elementy pozwoliłem sobie wykorzystać.

Spoiler

Rzeźnia - Krwawy Szlak, Amnesia 3, AUTUMN AURORA 2.1,Darkest Time, FM_weapon_MOD, NS 2016, NLC 7.5, TAJNA DROGA, TT dla SOC, Spatial Subway v2.1, CZŁOWIECZY LOS KROK W NIEZNANE, RepairKitsRevamped 1.04.02. To chyba wszystko.

Ukłony i serdeczne podziękowania dla @Ranger801 za pomoc techniczną:).

Parę screenów:

Spoiler

Cxf0UEY.jpg

xiHla7R.jpg

oH9g1yM.jpg

AxBKoD6.jpg

d3dE9Bx.jpg

9BAEJHk.jpg

rI7PtV0.jpg

nE5Whvo.jpg

fdVkHKz.jpg

HFmMgT4.jpg

IRk3Ud1.jpg

RhHZaFY.jpg

Link do pobrania w #1 tematu.

• Dodatnia 9

Wszystko ładnie, pięknie, tylko na pełnym oświetleniu dynamicznym miałem takie cienie po bokach ekranu. Na szczęście przypomniał mi się Poradnik, który napisał @Testolityczny - https://stalkerteam.pl/topic/7305-tut-poprawne-wyświetlanie-cieni/ i cienie znikły. Dzięki @Testolityczny, bo trochę mnie te cienie denerwowały.

ss_anita i sylwia_01-23-18_10-09-17_(l01_escape).jpg

• Dodatnia 1

Czarodziej to sobie może w tym modzie umrzeć, on nam daje 2 zadania w dolinie Mroku na Dokumenty, a potem trzecie na Gaussa. Ale mi zanim wrócę z drugimi dokumentami to albo ginie, np zabity przez bandytów, albo go zabije pijawka co się obok niego respi w tunelu. A nawet jak go tylko porani to po wyleczeniu gość nie chce ze mną gadać o zadaniu.

Wydaje się mi, że mogę go olać bo to zadania poboczne chyba ale wolę się upewnić.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na nasze Warunki użytkowania.