kondotier Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Kiedy docieramy do baru, bardzo istotnym jest porozmawianie ze Striełokiem siedzącym w pierdlu. Mówi o nim Woronin. Jeśli Striełok jest poza pierdlem, wgranie zapisu sprzed rozmowy z Barmanem. Pierdel jest w korytarzu za plecami Woronina, Striełok leży w takich oparach. Można przeoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 W poradniku było napisane Cytuj Mijając teleport na Jantar idąc przy samej ścianie po prawej dochodzimy do beczki - na niej art - teleportacyjny - zabieramy szybko bo przenosi nas na Wysypisk. Szybko stamtąd wracamy dzięki artefaktowi. Jak teleportowałem się na Jantar z jaskini to przejście tym samym teleportem z Jantaru powoduje lądowanie na nieznanej mi lokacji. Na Jantarze rozliczyłem zadanie na radiostacje- dostałem świetnego SPASA. Przechodzimy teleportami do Agropromu z Czystego Nieba do pomieszczenia z zaworem. Wychodzimy przez norę snorków i ponownie do niej wchodzimy. Wyjmujemy Welesa i widzimy art. W jednym z tuneli snorków "zamarzamy" ale przemy dalej. Za tym miejscem znajdujemy artefakt Śmierć Luki. Weles pokazuje jeszcze jeden. Przechodzimy teleportem w jednym z odnóg na drugą stronę drugiego tunelu - tu jest ogień - i znajdujemy drugi artefakt. Jeszcze nie wiem jak wskrzesić Lukę - wkładałem art w ciało - jak dowiem się to napisze. Gdzie są teleporty do Agropromu z Czystego Nieba ? i Gdzie mogę spotykać Siemioniowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 @paolo_15 - w tej kopalni Rudego lasu jest sporo teleportów. Jak do niej wejdziesz, zrób twardy zapis i wchodź po kolei do każdego. Zapisz sobie na kartce, który gdzie prowadzi. Podobna sytuacja jest na MW. W lewo od helikoptera, jest taka przerwa w zboczach przegrodzona płotem, a za nią zwalone drzewo. Za tym drzewem, jest też kilka teleportów, w zależność w którym miejscu przeskoczysz drzewo i pójdziesz parę kroków do przodu. W poradach na forum ( nie w poradniku który cytujesz ) są screeny z zaznaczonymi teleportami, tak w kopalni jak i na MW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 ok, dzięki @kondotier, a proszę powiedz mi jeszcze w tych tunelach z ogniem, jest napisane, że jest drugi artefakt śmierci luki, jedyne, co tam znajduję, to artefakt płomień... czy tak powinno być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 @paolo_15 - po ten drugi wchodzisz z "innego agro" przej jamę snorków. Nie wchodzisz do korytarza, ale pod górkę, do takich bocznych. Już dokładnie nie pamiętam, czy to w tym co wejdziesz, czy musisz z końca korytarza się przeteleportować na drugą stronę. Bedzie takie rozwidlenie i w lewym korytarzu jest wnęka. Wchodzisz do niej i na końcu jest jama, a w niej art wyglądający jak śruba. Z wyjściem jest problem, bo zacznie działać taka anomalia spowalniająco-podrzucająca, Trochę się pomęczysz, ale to nie jest bug. Na Agro musisz uważać, aby grać na właściwym, bo inaczej nic nie uzyskasz. A tak w ogóle, to artów w podziemiu jest sporo, w różnych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Jeśli chodzi o tą anomalię spowalniająco-odrzucającą to już to miałem, mam ten artefakt, wszystkie "parametry" (promieniowanie ) +0, chodzi mi o ten drugi art, współczynniki +602. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 @paolo_15 - wybacz ale już takich szczegółów nie pamiętam. Robiłeś już czasówkę w podziemiach, po przejściu tej okrągłej sali? To gameplay z szukania Luki, ale może coś Ci podpowie. https://www.youtube.com/watch?v=eP_28nMI7no I pamiętaj, w tym modzie nie chodzi się po itemy kiedy się chce. Pojawiają się w miarę przechodzenia scenariusza. A że jest kilka wątków, musisz robić je równolegle. Inaczej skrypt nie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 @kondotier, co masz na myśli, pisząc o czasówce ? skorzystam z tego gameplaya, może coś pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Jest takie coś, że za okrągłą salą, jest takie pomieszczenie za kratą gdzie się schodzi w dół. Jak się znajdzie kwestowego NPCa, on każe nam uciekać. I na ucieczkę przez kręcone schody, do drabinki i wejście na nią mod daje 2 minuty. Widzisz zegar na ekranie.To ta czasówka. Potem się do NPCa wraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) @kondotiertak tylko zapytam... nie spotkałem wcześniej Strieloka w więźniu, mam zamiar iść teraz na magazyny wojskowe, wiem, że po wykonaniu jakiegoś zadania dostanę namiar na Strieloka.. czy muszę cofać się się do momentu, aż w barze go spotkam ? To jest praktycznie początek gry. I chyba domyślam się Twojej odpowiedzi.. Edytowane 27 Września 2017 przez paolo_15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 @paolo_15 - więzienie Striełoka jest za plecami Woronina. Leży na ziemi w takich oparach, słabo widoczny. Ale zdarza się, że po rozmowie z Barmanem w wyniku nie zaskoczenia scenariusza, od razu siedzi przy ognisku pod tą wiatą przy wejsciu. Trzeba powtórzyć grę z zapisu sprzed rozmowy z barmanem. Z tym, że wcześniej chyba trzeba być w ukryciu Striełoka na Agropromie i spotkać Doktora. W tym pomieszczeniu bywa się kilka razy do różnych zadań i za każdym razem jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Cofnąłem grę do momentu aż spotkałem Strieloka w więźniu. Teraz tylko zostaje znaleźć dwa artefakty śmierci Luki i można grać dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 @paolo_15 - No to powodzenia. Ale tych artefaktów śmierci będziesz musiał znaleźć więcej. Nie tylko Luki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 dzięki @kondotier jak coś to będę prosił Cię o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 @paolo_15 - na ile dam radę. Mod długi i skomplikowany - gratka dla koneserów - a ja dość dawno w niego grałem. Inne mody już mocno go zatarły w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Podczas próby "wywołania" naukowców z bagien pojawia się taki komunikat... "po całkowitej likwidacji ugrupowania Czyste Niebo opustoszałe terytorium przeniosło się do nie objawionej rzeczywistości. Twoje postępowanie ODRODZONY może ją przywrócić". Obok nory snorków nie ma ciała naukowca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Naukowcy idą z bagien. To teleport bliżej INB i trzeba im wyjść naprzeciw i zrobić wszystko, aby przy norze nie zginęli, a co najmniej najważniejszy z nich. Ale oni się pojawią, jak masz zadanie na kombinezon Beryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Niestety nie mam żadnego zadania na kombinezon Beryl.. Pamiętam, że miałem takie zlecenie podczas wcześniejszej gry, ale wtedy też nie pogadałem ze Strielokiem w pierdlu dlatego cofnąłem grę. Chyba trzeba będzie szukać gościa, który po prostu da zlecenia na Beryla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 @paolo_15 - no to musisz powykonywać wszystkie zadania brane od NPCów. To te wypisane w drugim od góry oknie PDA. I robić je tak długo, aż dostaniesz zadanie na Beryla. Przy okazji zwiedzisz kilka nowych lokacji. Beryl, to jeden z kluczowych itemów w modzie. Pamiętaj, że te zadania trzeba robić równolegle z zadaniami scenariusza. Z prawej strony tego okna masz podaną liczbę zadań nie zrobionych. @MaklerR - nic się nie stanie, jak przed wejściem do podziemi Agro, skorzystasz z tej podpowiedzi moda, aby się spotkać z Leśnikiem w Rudym Lesie. Jak porobisz jego zadania, zejdziesz do kopalni, to dostaniesz pierwsze Skoczki, pozwalające się szybko teleportować. Przy okazji odwiedzisz kilka lokacji i też znajdziesz Skoczki. Przechodząc przez Jantar, zapukaj do drzwi schronu i dokładnie przeczytaj komunikat jaki się pojawi. Jeden z teleportów w kopalni przenosi na Wysypisko, więc powrót na Cieniowe Agro nie będzie problemem. Przechodząc z Jantaru do Lasu, idziesz przez taką rurę na prawo od koparki przy bramie zakładu. Dobrze mieć kilka antyradów. Plus tez z rury. Łódkę zamykającą wyjście, odpychasz strzelając do niej ze strzelby, sporo razy. Zapisuj się przed każdą kolejną próbą wejścia na nią, bo nie jest łatwo. Most opuszczasz wajchą z boku, a nie guzikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 @kondotier a gdzie mogę znaleźć części zapasowe potrzebne rusznikarzowi na Agropromie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Nie ma określonego miejsca. Znajduje się je przypadkowo, zaglądając do każdej dziury, łącznie z tą co mają myszy pod ogonem. Te zadania nie mają wpływu na fabułę, więc albo nie brać, albo cierpliwie czekać aż części się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 @kondotier, mam tylko części znalezione w RL, części do naprawy i modernizacji wyposażenia - coś tam z cyrkulacją powietrza, ale tych akurat części rusznikarz nie chce... PS. dostałem zlecenia na Beryla od gościa na Agropromie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 @paolo_15 - to noś bo niewiele ważą, albo wsadź do jakiegoś schowka. Jest na pewno jeszcze taki potrzebujący w Dolinie Mroku. Może jemu będą przydatne. Patrz w dialogu co chce i bierz te na części co już masz. Zapisz sobie też co który mechanik proponuje do znalezienia. Znajdziesz coś po drodze, wiesz gdzie zanieść. Nie musisz ganiać z każdą częścią osobno, chyba że przy okazji chcesz się naprawić. Pamiętaj, że mają specjalizacje i nie wszystko naprawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 @kondotier Dziękuje za rady, na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @paolo_15 aby zebrać te duperele dla mechaników, obejrzyj screeny w tym poradniku: http://www.reborn-stalker.ws/forum/66-438-3 w zakładce: ВСЕ ЯЩИКИ С АПГРЕЙДАМИ ДЛЯ ТЕХНИКОВ to #46 . Nawet jak nie przeczytasz opisu na jakiej to lokacji, to chyba jesteś w stanie rozpoznać po teksturach. Albo opis screena do translatora i wiesz wszystko. To bardzo dobry poradnik, możesz korzystać z całości. @paolo_15 i @MaklerR - korzystajcie z tego poradnika W temacie jest on w częściach, więc trzeba przejrzeć wszystkie części. Jesteś na jakiejś lokacji, obejrzyj mapkę i dodatki do niej. Szczególnie te, które pokazują miejsca zgrupowań ukrytych teleportów. To wiedza bezcenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi