kondotier Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @kacper194PL - Musisz tę pierwszą akcję przejść, nie dając się zabić. To taki hard kor tego moda. Bo jak Cię zabili zanim wyszedłeś z budynku, to nie ma dalszej gry. A można to zrobić, będąc przewidującym, bez huurra i do przodu. Życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeł194 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Rozumiem, rozumiem wielkie dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Najlepszy mod w jaki (dotychczas) grałem. Polecam serdecznie każdemu. Chwała @gawronowi za spolszczenie Mod ma same plusy z wyjątkiem jednego: początkowej misji ze śmigłowcem. Żeby to przejść musiałem zmniejszyć obrażenia amunicji używanej przez helikoptery Moja ocena: +Bardzo podobało mi się to, że twórcy inspirowali się grami z serii Metro, a nawet wykorzystali niektóre elementy z tychże gier. +Bardzo klimatyczne Katakumby (podziemia Agropromu) +Doskonałe dźwięki otoczenia +Grafika na bardzo wysokim poziomie +Bronie i ich "feeling" - Genialnie im to wyszło - Czuć że mamy broń w rękach a nie jakieś ASG +Świetne dialogi +Całkiem fajne misje i wybory mające realny wpływ na dalsze losy -Niestety mod jest dosyć krótki -Początkowa misja może być denerwująca Ocena: 10/10 To i kilka innych poprawek: zwiększony udźwig oraz zmniejszony poziom trudności, trochę lepsze pancerze, szybsze poruszanie się podczas kucania + niższe kucanie znajdziecie w tej paczce: gamedata.7z Edytowane 10 Marca 2018 przez EGZOdaw 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 A co w tej misji było trudnego? Bierzesz rakietnicę i strzelasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 4 minuty temu, MaklerR napisał: A co w tej misji było trudnego? Bierzesz rakietnicę i strzelasz A to, że po każdym strzale nasza postać się chwiała jak po 50 kozakach, cały ekran był we krwi. Każdy strzał zabierał po 60-70% zdrowia, a szybkostrzelność broni helikoptera wynosiła ponad 1000 strzałów na minutę. I żeby go zestrzelić trzeba było 2 razy go trafić RPG'em. Spróbuj zagrać jeszcze raz to się przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Szczerze to mi się nie chce drugi raz, zresztą, o czym mam się przekonywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Siema, mam pytanko. Mod u mnie działa fajnie, z wyjątkiem jednej rzeczy. Nie zapisują się sejwy. Gdy robię quick save albo po prostu zapisuje grę normalnie, gdy klikam "wczytaj grę" nie ma tam ŻADNYCH sejwów. Nawet tych które miałem z vanilli. Moda zainstalowałem na kopii folderu ZP w folderze GSC WP. Miał ktoś podobnie? Podkreślam, że to pierwszy taki przypadek w mojej 5-letniej przygody ze Stalkerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @Mikus47221 To może być powodem: Przejdź na najwyższe ustawienia, na jakie Ci komp pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Prosta sprawa @Mikus47221. Twoje save'y zapisują się nie tam gdzie ich miejsce. Pierwsza linijka w fsagame.ltx. Rozwiązanie. Sprawdź gdzie są save'y z innych modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @DaarMoo @kondotier Pogrzebałem w fsgame + zwiększyłem ustawienia. Teraz działa jak należy. Kozak za szybką odpowiedź. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Mod niesamowity, a sam początek gry jest bardzo trudny do obmyślenia Wybaczcie, że piszę pod swoim postem ale wolę aby ktoś mi szybko pomógł się uporać z wylotem po podsadzeniu c4 przed momentem wysadzenia wywala silnik i nic nie mogę zrobić nawet po zmianie na minimalne ustawienia graficzne :/ Twórca moda chyba bardzo chciał nadać dobry efekt wybuchu skoro silnik nie wytrzymuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 @Szeregowy Killer problem wylotu przy próbie odpalenia C4 był poruszany na poprzednich stronach tego tematu. Tutaj jest jego rozwiązanie: Przed napisaniem posta proszę uważniej czytać porady kolegów, którzy ogrywali już tą modyfikację. Te wskazówki są naprawdę wartościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Okej moda oceniam na 9/10 ponieważ głownie ma same zalety. Lecz nie mogłem się uporać z tym c4 trochę wcześniej i po prostu byłem załamany. A tak jak sądziłem to była tylko końcówka moda do dogrania. Wszystko działa świetnie a bez fixów mod nie ma żadnych wylotów. Polecam serdecznie i dziękuje tłumaczom za spolszczenie go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Jak by ktoś szukał narzędzi dla technika to 1 są tam gdzie startujemy na szafce za biurkiem(główny budynek), 2 są w górnym lewym rogu mapy(takie obozowisko, przy samochodzie) tam gdzie jest 2 brama wyjazdowa z Agropromu, no i 3 w bazie stalkerów(centrum mapy, fabryka) wchodzi się główna bramą do budynku i na prawo są na dole takie zbiorniki(z benzyną czy czym) leżą tam w samym koncie trudno dostrzec. Edit Jak mamy wylot podczas detonowania ładunku przy wejściu do tunelu, winne są fix-y nieinstalowanie ich rozwiązuje problem. Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez MOS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 W dniu 3.04.2019 o 00:03, MOS napisał: Jak by ktoś szukał narzędzi dla technika to 1 są tam gdzie startujemy na szafce za biurkiem(główny budynek), 2 są w górnym lewym rogu mapy(takie obozowisko, przy samochodzie) tam gdzie jest 2 brama wyjazdowa z Agropromu, no i 3 w bazie stalkerów(centrum mapy, fabryka) wchodzi się główna bramą do budynku i na prawo są na dole takie zbiorniki(z benzyną czy czym) leżą tam w samym koncie trudno dostrzec. Sprostowanie odnośnie 2 narzędzi dla technika. Owszem, są w obozowisku przy samochodzie, ale prawym dolnym rogu mapy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Jest jakaś opcja na mini mapę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 55 minut temu, prozmus84 napisał: Jest jakaś opcja na mini mapę? Skopiuj poniższe pliki do gamedaty. gamedata.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 @gawronsuper, działa, wielkie dzięki. A czy te pliki działają tylko z tym modem czy można próbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 20 godzin temu, prozmus84 napisał: A czy te pliki działają tylko z tym modem czy można próbować? Plik konfiguracyjny pochodzi z Zewu Prypeci, natomiast tekstura jest "kombinowana", tak że nie z każdym modem to zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 @gawron dzięki raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zapewne niebawem pojawi się spolszczenie KNNŻ, więc żeby dobrze poznać jego fabułę, postanowiłem przypomnieć sobie poprzednie części. Zacząłem od Bóg z Nami. Tak naprawdę to trudno jest się do czegokolwiek przyczepić. Mod jest krótki i to chyba jego jedyna wada. Jeżeli wierzyć słowom twórców, że prace nad tym tytułem trwały zaledwie tydzień to muszę przyznać, że mają talent. Ładna grafika, a wylot tylko jeden ( użycie materiałów wybuchowych ). Grę ukończyłem na dwa sposoby i zakładam, że większość z was wydała Cichego, ale.. Jego zakończenie bardziej mi się podobało. Ps. Dodałem do #1 postu minimapę od @gawrona. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Agrael I bardzo słusznie z tym "przypomnieniem sobie". Kiedy zacząłem grę z KNNŻ, musiałem w pewnym momencie gry sięgnąć po pomoc do końcowych filmików do KNDŻ., aby "załatać dziury fabularne". Innym, którzy przymierzają się do KNNŻ, również to radzę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : .... call of pripyat\gamedata\scripts\xr_effects.script:3667: attempt to call global 'play_particle_in_vertex' (a nil value) Moment wybuchu c4 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 @Paulinnio @gawron o tym pisał " wywalcie wszystko z gamedaty i zainstalujcie tylko spolszczenie. Do v 1,5 fixy są niepotrzebne. " 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki19941 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 wywala mnie w pulpit w tym modzie jak podkładam bombę. nie wiem o co chodzi 😞 pomoze ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi