wariat Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 @A6AKAH Super fotki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Tyle lat i nie wiedziałem ze mam w pobliżu "własną" elektrownię 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Moim hobby, (jedym z wielu z resztą) jest uganianie się za burzami, tzw. Storm chasing. Kiedyś byłem blisko zrzeszony z Polskimi Łowcami Burz i wystąpiłem nawet w TVN 10 lat temu, ale to już stare dzieje. Obecnie Jeżdzę za burzami i fotografuje ten spektakl natury. MAm łącznie ok tysiąca zdjęc i kilkaset filmów nakręconych z przejścia burz. Błyskawice,gradobicia, zjawiska downburst i microburst, shelf cloudy, wall cloudy i nawet funnel cloud (czyli tworzące się tornado) Ponizej kilka fotek z mojej okilicy głównie formacje typu shelf cloud (chmura szelfowa lub Cumulonimbus Arcus). Część fotek robiona była starym telefonem więc jakość nie nadzwyczajna. Na zdjeciu 3 widoczna jest Superkomórka Burzowa (SuperCell) która wiruje wokół własnej osi i w sprzyjających warunach jest wstanie zrodzić tornado. Spoiler Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez FeRu 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 @wariat - dziękuję ! @Buber - Ha! Czy to nie Solbergfoss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 @FeRu Te chmury wyglądają kozacko. Swoją drogą ciekawe masz hobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzięki. Takie widoki można zobaczyć przy prawie każdej burzy jaka nadchodzi, jednak tak niewiele osób ma w ogóle czas by spojrzeć na niebo i podziwiać potęgę natury. Najbardziej lubię momenty, gdy stoję tuż przed nadchodzącą burzą, zrywa się chłodny wiatr (czyli prądy zstępujące z burzy), ciska wyładowaniami coraz bliżej i czuć zapach deszczu i gradu. Czuje wtedy niesamowity respekt przed naturą. Jeszcze dekadę temu to potrafiłem cały powiat przejechać za burzą pisałem raporty o prędkości wiatru, sumie opadów, rozmiarze gradu,spadkach temperatury itp, ale teraz nie mam tyle czasu co kiedyś i w zasadzie ograniczam się do rowerowych przejażdżek po okolicy w promieniu ok 10km i podziwiania oraz robienia zdjęć czy kręcenia filmów. Drugim moim hobby jest kolekcjonowanie i odrestaurowanie starych komputerów i konsol, oczywiście tworzenie muzyki (z czego żyję) i jak u reszty userów z forum - S.T.A.L.K.E.R. do tego standard: sport, filmy i seriale, siłownia, rajdy WRC, ogólnie gry komputerowe i konsolowe i znalazło by się coś tam jeszcze, więc podsumowując: na nudę nie narzekam Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez FeRu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 2 godziny temu, FeRu napisał: Drugim moim hobby jest kolekcjonowanie i odrestaurowanie starych komputerów i konsol W takim razie, @FeRu, ze specjalną dedykacją dla Ciebie : ATARI 1040STe, rocznik 1989 - jak widać na fotce, pomimo dosztukowanego zasilacza (oryginalny eksplodował pewnego dnia), wciąż żyje. Używałem go do 2004 roku przy tworzeniu muzyki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Wow, też mam Atari 1040STe, rozbudowana pamięć do 4MB. Fajnie, że go nie wywaliłeś na śmieci. Nie chcesz może go sprzedac? Chetnie bym się nim zaopiekował Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez FeRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 No co Ty, kumpli się nie sprzedaje!!! Trzymam go przez sentyment, bo to mój ulubiony ze wszystkich komputerów, jakie miałem. Na żadnym innym nie pracowało mi się tak dobrze i owocnie - bez zwiech i wylotów, a ograniczenia techniczne tylko sprzyjały eksperymentowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 3 godziny temu, A6AKAH napisał: Ha! Czy to nie Solbergfoss? W rzeczy samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Kolejny morgenspaziergang... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Nie wiem czy wrzucać po ostatniej aferze z wycofywaniem przez kuratorium z biblioteki "książki o ślimaku" Ale co tam Dzisiejsza orgia zboczuchów ślimaków w kocimiętce. Jak uznacie, że 18+ to może schowamy w spoiler. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Lubię zapach mięty pieprzowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Sezon grzybiarski 2019 uważam za otwarty. Pierwszy Dobrze, że człowiek wyszedł na browary. Całkiem ładny Koźlarek. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Po 17-tym maja nie miałem nawet siły kawy zrobić, dobrze ze kumpel o stację zahaczył 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Jaki mi port jachtowy robią na wsi w zatoczce na zbiorniku, a ja kuźwa wciąż w totka nie mogę trafić żeby sobie jakiś jacht kupić Pozostaje siedzieć pod drzewkiem i pić chłodne piwko, zrobiliśmy sobie ostatnio kilka takich taborecików z Akacji (okorować to to było trochę zabawy w tych wszystkich wgłębieniach) Nóżki z pręta zbrojeniowego 12mm to każdego grubasa utrzyma. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 @tom3kb Normalnie rewelka. Oryginalne i praktyczne. A co to za zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 1 minutę temu, Yossarian napisał: A co to za zbiornik? Zbiornik Jeziorsko, województwo łódzkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 @tom3kb - to ty nieledwie - ca 40 km - mój krajan jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 21 minut temu, tom3kb napisał: a ja kuźwa wciąż w totka nie mogę trafić żeby sobie jakiś jacht kupić Własną rączką własne szczęście czyli poradniki z serii : Adam Słodowy "Zrób to sam" 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 2 minuty temu, boberm napisał: ca 40 km - mój krajan jesteś. Na wsi mam dom po dziadkach, to często tam siedzę, jakoś wolę na wieś pojechać niż w mieście pomiędzy blokami siedzieć. A są i stawy i lasy dodatkowo to jest gdzie się szwendać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) @tom3kb I tak trzymaj..... "Betony" mają swoje , powiedzmy - dobre strony- zimą , ale reszta pór roku - wracajmy do korzeni. "Kongresówa" rulez.... Edytowane 2 Czerwca 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 1 minutę temu, tom3kb napisał: Na wsi mam dom po dziadkach, to często tam siedzę I zamiast zaprosić kolegów-stalkerów, żeby pomogli w budowie jachtu, to się czaisz ? Chociaż z drugiej strony patrząc to jeden Titanic wystarczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 1 minutę temu, apg2312 napisał: żeby pomogli w budowie jachtu, to się czaisz ? Mam jeszcze ponton taki spory dwuosobowy ale ostatni raz pływałem nim po podwórku w tą wielką powódź z 1997r to teraz jak guma struchlała to faktycznie mógłby być Titanic Aż muszę kiedyś wyciągnąć i sprawdzić czy działa gumsko było grube i solidne to może jeszcze ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @tom3kb Bez wygranej w totka, też można. Materiał na budowę niekoniecznie nowy jak na filmiku, znajdziesz w każdym śmietniku i to w nadmiarze . https://www.youtube.com/watch?v=IsbktPjcEr4 Zgłosił bym się do budowy, ale moja wątroba nie pozwala na uczestnictwo w "chrzcie" statków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi