apg2312 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 @Pure - ten fix jest na wszystkie bronie, których celownik ma wykrywanie celu i zmienny zoom, czyli na FN2000 "Kat" oraz WSS Wintorez "Snajperski". U mnie obie te bronie działają normalnie. Masz na pewno wgranego tego fixa ? Zen_crosshair(файлы_xrGame.dll).7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 @apg2312 czy mógłbyś podać ten fix? Bo ja pobrałem na ten do usypiacza i był on na którejś tutaj stronie w tym temacie. Ale jeśli mówisz o innym to gdzie on jest? Bo ten o którym mówię ja nie działa na FN'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Witam, znowu zwracam się z prośbą o pomoc: 1- na MW powinien być karabin do strzelania snajperskiego, wybiłem najemników i nie ma, chyba, że znajdę na innej lokacji 2- gdzie jest ten cholerny Playboy z 3 brunetkami 3- jak biorę zadanie od Wilka na dostarczenie radiostacji to mam wylot z takim logiem FATAL ERROR [error]Expression : start_node && path [error]Function : CXml::NavigateToNode [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp [error]Line : 97 [error]Description : NavigateToNode failed in XML file [error]Arguments : gameplay\game_tasks.xml proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 @bolo 1. Chodzi ci o LR snajperski? Ja go znalazłem przypadkowo gdzieś na Dziczy i jeszcze nie miałem zadania na niego. Potem dopiero dostałem i mi go ukradli ze schowka. Musiałem odkupić. Więc nawet jeśli go nie znalazłeś jeszcze lub gdzieś ominąłeś to poszukaj u różnych NPC czy mają na sprzedaż w "handlu" 2. Playboy leży za drzwiami z kodem na Radarze. Z biegiem fabuły tam dojdziesz nie bój nic. 3. Z tym to niestety nie umiem pomóc :< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Dziękuję, coś mi świta, że w poprzedniej Soli też coś takiego było z tym wylotem ale nie jestem pewien, zostawię to zadanie i poczekam na jakieś rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Jak możesz wstaw do posta swój plik gameplay\game_tasks.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Nie umiem tego zrobić, chyba się nie da, skompresowałem i dołączyłem cały plik gameplay. gameplay.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Wystarczy tak jak jest posiedzę nad tym.. Fajnie by było gdybyś jeszcze dodała sejwa sprzed wzięcia zadania u Wilka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 To chyba ten zapis. 29.dds 29.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 I ostatnia sprawa spakuj swój katalog text i tez dodaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Tzn. system?. system.rar Edytowane 8 Lipca 2017 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Nie. Ten gamedata/config/text Cały katalog text Edytowane 8 Lipca 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Mucha. Początkowo myślałem, że wyraz dziewczynka w spolszczeniu, to błąd, ale nie. To faktycznie dziewczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Bywały ładniejsze dziewczynki w modach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Teraz powinien być dobry. text.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Ok. Możesz sprawdzić czy zamiana na mój katalog pomoże tylko nie nadpisuj plików. Swojemu nadaj np nazwę text2 i wtedy wypakuj moją paczkę text do swojego katalogu config. text.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Dzięki, jutro bo muszę dzisiaj kończyć, dam znać, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Jeśli kogoś interesuje kto odblokowuje teleporter Monolitu. Spoiler Po rozmowie z Elzą Sacharow udajemy się do profesora z notatkami, zabieramy jednak po drodze teleporter oraz artefakty potrzebne do jego aktywacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Jakiś czas temu załatwiałem parę spraw na Bagnach, jak na razie jest to dla mnie najbardziej klimatowa lokacja. Cała oprawa dźwiękowa, nawet stary budzik tyka... W jednej z chałup na stole stała mała ikona, zwracam uwagę na takie rzeczy, więc się jej przyjrzałem. Drugą znalazłem koło posłania pod dachem cerkwi i zauważyłem, że jest inna. Przeszukałem wszystkie budynki i strychy, znalazłem jeszcze tylko jedną. Te małe obrazki, to nic nieznaczący szczegół dla samej gry, ale podoba mi się, że ktoś w ten sposób podszedł do sprawy, przecież mógł jedną teksturę rozrzucić po całej lokacji. No nic, daleka droga przede mną, będę się rozglądał, może jeszcze jakąś znajdę. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) 14 godzin temu, bolo napisał: Dzięki, jutro bo muszę dzisiaj kończyć, dam znać, dziękuję. Witam. Szukałem szukałem i nie znalazłem rozwiązania tylko parę wskazówek: ************************************************************************FATAL ERROR Line : 97 Description : NavigateToNode failed in XML file Arguments : gameplay\alex_mod_dialogs.xml Причина: В указанном файле в одном из диалогов игра не может найти первую фразу. Запомните, первые фразы во всех диалогах должны быть с id равными нулю! Лечение: Найти и исправить ошибк *****************************************************************************Kail, сделал всё по инструкции, вылет как нажимаю :"Волк, есть работа для меня?" FATAL ERROR [error]Line : 97 [error]Description : NavigateToNode failed in XML file [error]Arguments : gameplay\game_tasks.xml odpпоказывай как task писал odp2 опять мой косяк. Название квеста в info_portions.xml отличалось от названия в файле где находится сам квест. Niestety to już jest poza moją wiedzą ale chyba chodzi o pliki dialogowe dlatego wysłałem Ci mój folder text. U mnie tego błędu nie było.у. Запомните, первые фразы во всех диалогах должны быть с id равными нулю!Na Naszym forum ten błąd był już omawiany: Może ktoś z mechaników na ten problem spojrzy. Małe OT: Napisałem 1003 post Jak ten czas leci Edytowane 9 Lipca 2017 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Mam pytanie, gdzie znaleźć osobę wysyłającą przerwanego SMS-a ...gdzieś w okolicy jakiegoś drzewa i chimer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Możesz bardziej sprecyzować pytanie? O jakie zadanie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Chodzi o to, że otrzymałem dwie wiadomości...pierwsza z takim oto tekstem: "Ktoś wysłał sms z wezwaniem pomocy. Wiadomość przerwana, ale jest tam coś jakby o dziwnym drzewie i chimerach. Trzeba znaleźć tego człowieka i mu pomóc."....gdzie to miejsce szukać ?, a druga to "Striełok, Duch się niepokoi! Przyjdź do mnie, jest sprawa..."...do kogo mam się udać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Pierwsza wiadomość dotyczy Matwieja Kulinara, brata tego Kulinara na Wysypisku, jeśli z nim gadałeś to pewnie wspominał, że zaginął mu brat. Idź w stronę anomalii Winorośl we Wschodniej Prypeci. Tam w mieszkaniu na górze budynku, gdzie możesz dostać się po drzewie, będzie Matwiej. Chimery też będą. Drugą wiadomością się nie przejmuj. Pojawia się w każdej wersji solianki. Jest to jakiś bug, coś nie jest dopracowane a kolejne ekipy pracujące nad tym modem go powielają. Zapewne w zamyśle miało to być jakoś powiązane z poszukiwaniami Ducha albo zabójcy Kła bo mniej więcej wtedy ta wiadomosć się pojawia. Niemniej nikt na nią nie reaguje. Kiedyś obleciałem wszystkich aktywnych NPCów, nikt nic nie miał do powiedzenia sensownego. Po prostu to olej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Dzięki @kobal za podpowiedź...zawsze na Ciebie można liczyć...plusik... Edytowane 9 Lipca 2017 przez jerczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi