kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - ale tu jest Solianka, a nie SOC. Chyba że nazwy pomyliłeś. Dokonaj zmian w tych ustawieniach specjalnych, zapisz i wyjdź do pulpitu, inaczej się nie zmienią. No i spróbuj jeszcze czegoś takiego. Co jakiś czas gry kiedy robisz twardy zapis, wyjdź do pulpitu. uwolnisz wtedy pamięć kompa od zbędnej zawartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 o tych mówisz, tu mam wszystko wylączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 No to nic więcej nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Tylko zapytam, czy zadania związane ze schowkami Charona, handlarza rubinowicza, zaginioną grupę naukową mają jakieś związania z innymi zadaniami?. Bez tego stoję w fabule . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Moim zdaniem zadania na schowki Charona są bez znaczenia. Zadania na Rubinowicza i Poszukiwanie zaginionej grupy Bardzo Ważne. Tradycyjnie wystaw sejwa mogę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Cytuj Spokojnie pisz od tej pory w dziale Narodnaja Soljanka 2016. Bosman siedzi przy ognisku obok Ducha na Generatorach. Masz iść do Andersena. Przeczytasz o tym w dzienniku. Dzięki Ci po raz już nie wiem który Co było przyczyną takiego stanu rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Raczej nie chciał zaskoczyć skrypt ale z którymś razem zaskoczył Pokazał się film że już lecimy bez dodatkowych strzelanin a potem nastąpił przerzut na Generatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 @kazik masz rękę do tego, nie ma co Ja próbowałem kilkanaście razy i nic... nie ważne, grunt że można kontynuować przygodę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 @kazik proszę, jestem aktualnie na niezbadanych terenach.Problemy to brak tego schowka Charona w sarkofagu+utknąłem w fabule przez zdania z tym handlarzem i grupą. x39.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Schowek Charona ma kilka lokalizacji https://www.youtube.com/watch?v=N_UP63wImIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Wczytałem Twojego sejwa i to trochę nie tak.... Rób zadania od góry listy (chyba 5) bo schowek Charona jest zadaniem dodatkowym i nie wpływa na fabułę). Zaginiona ekspedycja czy Rabinowicz potem dokumenty dla Akima... Ewentualnie mogę TROCHĘ pograć na Twoim sejwie i podciągnąć akcję do przodu... Schowki Charona nie blokują gry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 @Gh0sTp O Rabinowicza popytaj na MW. Masz podpowiedź w PDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Tu masz schowek Charona. schowek charona sarkofag.ddsschowek charona sarkofag.sav Wyjdź z Sarkofagu i rób wcześniejsze zadania tak jak pisał @kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) myślicie że nie czytam PDA ... ? , niemniej dziękuję wam obu za pomoc @kazik ja się sugerowałem poradnikiem od siriusa i może dlatego nie był gdzie indziej Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez Gh0sTp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - nie jesteś w stanie wiernie powtórzyć gry oglądanej na gameplayu. Zapamiętaj, że schowki są umieszczane losowo i jak go nie masz tam gdzie na filmiku, to trzeba znaleźć filmik z opisem wszystkich lokalizacji i po kolei przeszukiwać. Piszesz że czytasz PDA. To skąd pytanie o Rabinowicza, skoro masz w PDA dokładną wskazówkę, że najpierw trzeba gadać z Kutwą. Już na miejscu, trochę sobie Rabinowicza poszukasz, ale to już inna sprawa. Nawet z pozoru nie powiązane ze sobą zadania, muszą być wykonane w odpowiednim czasie, aby w dalszej grze się połączyły i dały nowy wątek. Nie przyniesiesz Sacharowowi torby z CEA, co wygląda na zadanie poboczne, nie uruchomisz zadań związanych z jego żoną i mod leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 @kondotier rozmawiałem z Kutwą, potem on skierował mnie do wioski pijawek aby tam popytać NPC, popytałem, gościa uratowałem. Dał mi wskazówkę że gdzieś w kierunku Prypeci on się udał, od tego momentu stoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 No to jak masz informację, że udał się w stronę Prypeci, to "nie stój", a idź do tej Prypeci. Sądzę, że drogę już znasz i w niej też już byłeś, więc z dotarciem problemu nie będzie. To co w spojlerze oglądaj jeśli chcesz. Spoiler Od 30 min https://www.youtube.com/watch?v=fpSWse-X8CM A jak w Prypeci jeszcze nie byłeś, to radzę wziąć od Woronina zadanie na termosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Wszystko mi się pochrzaniło, błąd z wrogą powinnością i wyloty, bugi przy niektórych zadaniach.Skasowałem wszystko doszczętnie i pobrałem moda jeszcze raz, jak przejdę czyste niebo to pewnie wrócę do soljanki. Wcześniej grając w cs miałem ją za zabugowaną grę a teraz po soljance wygląda jak super dopracowana produkcja hehe Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 @Zwinny - ja w stosunku do modów niedopracowanych jestem krytycznie nastawiony. Ale, uwierz, z Solianką 2016 miałem mimo jej długości, o wiele mniej problemów niż z innymi, krótkimi ale ponoć dopracowanymi modami. Jedyny problem, to drugie przejście MM. Ale wtedy problemy mniejsze czy większe mieli wszyscy. Solianka 2016 pozwala i wybacza wiele błędów w rozgrywce. Ale można też, na silę próbując wypełnić tylko jeden wątek, zablokować skrypty. Piszesz że CzN jest zabugowane. Grałem w nie na bardzo słabym komputerze ( biurowiec z lepsza kartą graficzną ) i nie pamiętam aby bugi mi wyskakiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 jest jakiś inny sposób żeby dostać się do góry? drabinka odpada bo anomalia nie pozwala, a teleportu tam nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Anomalie możesz zlikwidować którymś artefaktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 W ostateczności możesz (ja tak zrobiłem) zwiększyć sobie wysokość skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Ja robiłem tak jak na filmie. Spadłem z 20 razy ale w końcu się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Jak konie pod górkę kombinujecie Ta anomalię likwiduje Rubinowa Sprężyna bodajże, tak, ja na filmie (od 7m47s) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 O likwidacji tej anomalii Rubinową sprężyną pisałem już kilka razy, tak udzielając podpowiedzi, jak i porad wyprzedzających. Rubinowe artefakty, a jest ich kilka, chyba likwidują też i inne anomalie, ale tego nie sprawdzałem. Przy kominie, jak zaczyna działać na nas anomalia, wyrzucamy Rubinową sprężynę, moment wyczekania aż zadziała i hajda po drabinie. Warto posprawdzać wszystkie balkoniki, nawet ten nad helikopterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi