patrick1982 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Znalazłem anomalnego walthera wa2000 na naboje 7.62 na yantarze z celownikiem komputerowym. Niestety z tego strzelać się nie da, działa jak lornetka. W poprzednich wersjach soljanki podmieniałem plik xrGame.dll i można było już korzystać z takich broni z celownikami komputerowymi, które wykrywają obiekty. Tutaj niestety po podmianie pliku wyskakuję błąd. Czy ktoś rozwiązał ten problem. Mam jeszcze inny błąd, gdy próbuję porozmawiać z Wilkiem na Magazynach Wojskowych też wywala mi grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Gdzieś w tym wątku przynajmniej dwa razy jest wsadzony plik do podmianki, właśnie chyba ów xrGame.dll. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 53 minuty temu, patrick1982 napisał: Mam jeszcze inny błąd, gdy próbuję porozmawiać z Wilkiem na Magazynach Wojskowych też wywala mi grę. Proszę o wstawienie loga. Jeśli sam modyfikowałeś grę możesz nie wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Tu temat z plikiem do podmiany na celowniki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1982 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Dnia 8.01.2018 o 22:24, apg2312 napisał: Gdzieś w tym wątku przynajmniej dwa razy jest wsadzony plik do podmianki, właśnie chyba ów xrGame.dll. Poszukaj. Wielkie dzięki wszystko śmiga. Jakoś ominąłem ten temat. Pozdrawiam Dnia 8.01.2018 o 22:49, Anton Gorodecki napisał: Proszę o wstawienie loga. Jeśli sam modyfikowałeś grę możesz nie wstawiać. Jeszcze raz wgrałem od początku całego czystego moda i w dalszym ciągu mnie wywala FATAL ERROR [error]Expression : start_node && path [error]Function : CXml::NavigateToNode [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp [error]Line : 97 [error]Description : NavigateToNode failed in XML file [error]Arguments : gameplay\game_tasks.xml xray_patryk.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 @patrick1982 log wskazuje na błędną nazwę zadania w pliku game_tasks.xml. Zainstalowałeś poprawkę z 20.05.2017? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1982 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 21 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: @patrick1982 log wskazuje na błędną nazwę zadania w pliku game_tasks.xml. Zainstalowałeś poprawkę z 20.05.2017? Tak zainstalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Na którą wersję podstawi stawiasz moda na 1.0004 czy 1.0006? Spróbuj zainstalować moda od nowa ale nie dodawaj spolszczenia tylko odpal bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1982 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 23 godziny temu, kazik napisał: Na którą wersję podstawi stawiasz moda na 1.0004 czy 1.0006? Spróbuj zainstalować moda od nowa ale nie dodawaj spolszczenia tylko odpal bez. Wersja 1.0004 próbowałem bez spolszczenia to wyskakuje log [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus Wersja podstawki mam pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZlTtp7Z5SYAdlJ7u2QaXNiTkPAD7hLUrMC7https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZqTtp7Z4uL1nODxFR4SJzGmnSyatm0aiG87 To może spróbuj tak. Powyżej masz namiary na moje katalogi config i scripts Zainstaluj moda bez spolszczenia ale moim zdaniem wersja do NS2016 powinna być 1.0006 (grałem na takiej do końca). Po zainstalowaniu podmień w modzie katalogi na moje (oczywiście zrób kopię swoich przed podmianą) Edytowane 13 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Ja mam postawioną na 1.0004, co prawda jeszcze nie skończyłem ale dotychczas zero problemów. O ile pamiętam to gdzieś na początku jak wyszła były chyba opisywane jakieś problemy na 1.0006, ale skoro przeszedłeś do końca to wygląda, że równie dobrze chodzi na obu wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1982 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 7 godzin temu, kazik napisał: https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZlTtp7Z5SYAdlJ7u2QaXNiTkPAD7hLUrMC7https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZqTtp7Z4uL1nODxFR4SJzGmnSyatm0aiG87 To może spróbuj tak. Powyżej masz namiary na moje katalogi config i scripts Zainstaluj moda bez spolszczenia ale moim zdaniem wersja do NS2016 powinna być 1.0006 (grałem na takie do końca). Po zainstalowaniu podmień w modzie katalogi na moje (oczywiście zrób kopię swoich przed podmianą) Wyszło to samo zarówno na wersji 1.0004 jak i 1.0006 Może wina podstawki, powinna być rosyjska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ!FwgXmSDL Tutaj masz wszystkie wersje STALKERA. Pobierasz reapack potem lokalizację wypakowujesz do jednego katalogu i masz pełną podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrick1982 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 20 godzin temu, kazik napisał: https://mega.nz/#F!Ql5CSLxb!gNkfqg-xAUfYezLuMaFtYQ!FwgXmSDL Tutaj masz wszystkie wersje STALKERA. Pobierasz reapack potem lokalizację wypakowujesz do jednego katalogu i masz pełną podstawkę. Dalej to samo, tylko tym razem mogłem uruchomić moda oryg. po rusku bez spolszczenia, ale błąd dalej wyskakuje po rozmowie z Wilkiem. Po prosty ten kwest muszę sobie odpuścić, i tak już jestem na Zatonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @patrick1982 - Nie cytuj posta na który odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Wywołałem Cię nickiem, bez cytowania Twojego. Chcesz wywołać któregoś z forumowiczów któremu chcesz odpowiedzieć, nawet jak jego wpis jest sporo wyżej, to wstaw @ i bez spacji zacznij wpisywać chcianego nicka. Jak się nick pojawi w rozwijanym oknie, klikasz w niego i masz sygnalizację dla forumowicza. Jeśli chcesz odpowiedzieć kilku na raz, wywołujesz ich po kolei i piszesz to co masz do powiedzenia. Będziesz uparcie cytował, w końcu admini pogrożą Ci paluszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ten mod chyba bardzo lubi ram bo gdy miałem 4gb to miałem też dużą ilość wylotów na różnych lokacjach, teraz jak dołożyłem kolejne 4gb i od tamtej pory ani jednego a przegrałem sporo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 @Zwinny - Ta Solianka jak każdy inny mod, bardzo nie lubi dużej ilości savów w ich katalogu, a także przepełnionych schowków z rupieciami na wszelki wypadek. Tak więc, usuwaj a najlepiej dla bezpieczeństwa przenoś zbędne savy do innego katalogu, nawet poza modem. Jak masz jeszcze savy z początku gry, to porównaj ich rozmiar, z rozmiarem tych ostatnich. Ta rada dotyczy wszystkich modów, nie tylko Solianek. Poopróżniaj też schowki, zostawiając minimum rzeczy. Mod odpłaci się szybkością ładowania zapisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jak to jest z ustawieniami NS ? Gdy próbuję wyłączyć nie potrzebne mi opcje, po czym wychodzę do windowsa opcje takie jak Pauza, Godzina grozy ciągle się włączają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 @GhOsTp - po dokonaniu zmian, zatwierdzeniu, wejdź do gry, zrób zapis i dopiero wyjdź na pulpit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Zakończyłem ns2016, ale nie do końca szczęśliwy, bo chciałem dociągnąć do 10 milionów Spoiler , a tu w oczyszczalni dranie mnie OBRABOWALI w sposób ZAMIERZONY (i nie do obejścia) przez twórców gry, a gotówki (nie wiedzieć czemu) nie da się chować w schowkach (chowanie takiej ilości towaru w schowkach, by uzyskać potem ze sprzedaży te 10 melonów, jak wiadomo, nie wchodzi w grę, bo lokacje wczytywały by się godzinami - o ile w ogóle by się wczytały, a nie wywaliły). Z tego miejsca pragnę podziękować wszystkim z tego forum, którzy udzielili mi wsparcia w trakcie całej rozgrywki , a także Siriusowi za jego wspaniały wideoporadnik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 56 minut temu, qqprim napisał: Zakończyłem ns2016, ale nie do końca szczęśliwy, bo chciałem dociągnąć do 10 milionów Ukryj zawartość Dopełnieniem byłoby dodanie screena z tego zakończenia, wtedy wszyscy albo co najmniej mniejszość większości by uwierzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) @pacjent1972 chciałem PODZIĘKOWAĆ (i w spoilerze ponarzekać), a nie pochwalić się, więc po co zaśmiecać forum (serwer) screenami? Ale jak ktoś chce, to oczywiści mogę wysłać. Edytowane 9 Lutego 2018 przez qqprim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 3 minuty temu, qqprim napisał: @pacjent1972 chciałem PODZIĘKOWAĆ (i w spoilerze ponarzekać), a nie pochwalić się, więc po co zaśmiecać forum (serwer) screenami? Ale jak ktoś chce, to oczywiści mogę wysłać. Nic nie zaśmiecasz, to niemal obyczaj że wrzucasz screeny z zakończenia moda. Swoje własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Skoro taki zwyczaj... myślę, że ten screen jest adekwatny (nie z przyjaciółmi na górze, bo jest już oklepany) - grałem bez dodatku z latającą wyspą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coles313 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 @qqprim Wow 30 artów na pasie. Nie prościej było uczynić się nieśmiertelnym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi