kondotier Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 @Pure - a zakładasz na schowki kłódki? Sprzedaje je Akim, za Skrętaka i 20 000. Z takich schowków nic ci nie zniknie. Mam taki w barze koło ochroniarza wejścia i nic nie ginie. Kłódka i znacznik GPS są do zabrania, więc jak opróżniasz schowek, ją też zabierasz. Szkoda że nie dano opcji zabierania też plecaka. Może ktoś z naszych speców pokusi się o zaadaptowanie takiej opcji z moda w którym występuje. I pytania. Czy ręka bibliotekarki ( dlaczego bibliotekarka, zobaczcie na jednym z poniższych screenów ) jest itemem w jakimś zadaniu, czy też można opchnąć bez żalu? Czy i które arty są potrzebne do jakichś zadań. Korzystając z trasmutatora, po białym błysku możemy transmutator zamknąć i np. pójść spać? Bibliotekarka Spoiler A tu dla miłośników nieba w emisji Spoiler @boberm- zadanie w X18 z anomaliami, to jak na screenie. W OP2 faktycznie niewidzialne anomalie przenosiły mnie do innego pomieszczenia. Teraz na żadną nie natrafiłem. A w miejscach z dwu pozostałych screenów, ryłem beton nosem i nic. Idę do DM po schowek Krysiuka, to wejdę na nowo i przekopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) No pisałem, że nie kupuję zamków bo mam mało hajsu a jeszcze mi potrzebne 300k na zadanie dla Łukasza. @kondotier wszystkie części mutantów będą potrzebne do zadania dla Akima. I tak, możemy iść spać po transmutacji Edytowane 1 Lipca 2017 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 @Pure - kłódki są tylko pozornie drogie. Masz rekompensatę, bo nie musisz "odkupować" swojego. W Strefie masz przecież niepisaną zasadę: "Co większe niż wesz, to chwytaj i bierz." A dwie kłódki całkowicie mi na razie wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Nie gram jeszcze w tego moda ale zapytam się na przyszłość, schowki które Wam okradają to plecaki do kupienia czy skrzynki które są już w grze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) 42 minuty temu, kondotier napisał: zadanie w X18 z anomaliami, to jak na screenie. W OP2 faktycznie niewidzialne anomalie przenosiły mnie do innego pomieszczenia. Teraz na żadną nie natrafiłem. A w miejscach z dwu pozostałych screenów, ryłem beton nosem i nic. @kondotier nie miałem żadnych ruchomych anomalii. Plecak był w kącie przy scianie - tak jak pokazałem w poprzednim poscie. W kwestii artów i innych takich - to co pamietam: kulebiak dla docenta 5 skretaków dla docenta gwiazda wieczorna dla kałmuka dusza dla Mitki z Pieczary korale babci dla sacharowa korale mamusi dla kalinina 5 świecidełek ,5 kropli, 5k.kwiatów dla krzyza ognista kula do naprawy miotacza oprócz tego 10 pazurów chimery ( quest na głowe Sidora) 8 kopytek i 8 flaszek dla lubera 20 kiełbas, 20 puszek , 20 chlebów i 5 flaszek dla dezertera Edytowane 1 Lipca 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 48 minut temu, Ranger801 napisał: schowki które Wam okradają to plecaki do kupienia czy skrzynki które są już w grze? Myślę, że po pewnym czasie każdy niezabezpieczony schowek może być oskubany. Na początku wszystkie bambetle trzymałem w skrzynce u Sida. Od kiedy mnie stać, to stosuję zamki i GPS, zarówno w samodzielnie założonych schowkach, jak i w schowkach już gotowych, a u Sacharowa w skrzynce. Wszędzie jest zamek i GPS, jak do tej pory nic nie zginęło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Zazwyczaj w modach okradane są tylko plecaki dostępne do kupienia, jedynym modem w którym zauważyłem okradanie także skrzynek które są już w grze to Alternatywa 1.3. Zapytałem żeby się nie rozczarować przy zostawianiu rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Trochę nie w temacie, ale schowki te z gry były też okradane w TT 2, o ile mnie pamięć nie myli, przychodziło powiadomienie SMS o kradzieży. Pamiętam, że schowałem graty blisko wejścia do bazy Wolności na MW, jeden z wartowników podprowadził ze schowka Wintoreza. Który był złodziejem, przekonałem się, otwierając u każdego okno handlu. Chciał mi sprzedać mojego Wintoreza! Dostał w czapę, reszta nie reagowała, widocznie też nie lubili złodziei, i broń wróciła do prawowitego właściciela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Cholera wie, czy skrzynki też okradają. Ja zostawiłem testowo płaszcz bandytów w skrzynce u Barmana i po kilkunastu dniach w grze ciągle jest na miejscu, ale nie polegałbym na tym za bardzo. Zamek drogi nie jest, a kasa szybko się zwróci. 20 000 i Skrętak można spokojnie wykręcić aż do podziemi Agropromu, a w drodze do Baru wpaść jeszcze na moment do Akima po zamek i problem z bani. Same plecaki można dostać w nagrodę za zadania (notabene od Akima, o ile dobrze pamiętam), albo kupić u Sidorowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Co do okradania skrzynek - tak okradają. Zniknął mi granatnik 6G30 ze skrzynki w Barze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Mam ciekawą sytuację. Po mostem na Kordonie leży trzech rannych żołnierzy. Koledzy są beż współczucia i im nie pomagają. Spróbowałem ich uleczyć, aby mieć kumpli. Uleczeni zzielenieli, ale na krótko, bo ich natychmiast rozwalili jeszcze czerwoni kolesie. Czyli jednego dużego buga już wyłapałem. Ale co z tego, jak go i tak nie zgłoszę. Pierwsza seria zadań na Bagnach zrobiona, schowek Krysiuka w DM znaleziony, więc ta linia idzie prawidłowo. Teraz kolejna popytka znalezienia dokumentów w X18. Nowy obiekt na Bagnach I widok z niego Na razie nic się w nim nie działo. Może coś będzie później. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) @kondotier - te dokumenty to dla kogo maja być? Który to quest. W kwestii widoku i miejsca - powrócisz tu... jak w piosence Edytowane 2 Lipca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 @boberm O ile dobrze pamiętam, jest to 3 zadanie od Kostii. Dostałem go w Barze. A schowek może być w trzech miejscach. W jednym był, ale pusty. Mam na raz do odnalezienia w X18 trzy zadania. Kostii, Sacharowa (traktat) i jeszcze jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 W kwestii Kostii - jeżeli w pomieszczeniu z kontenerami to rzuć okiem na filmik ; ...od 31 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 @boberm - dziękuję, ale już po problemie. Przy nowym wejściu do labu znalazłem tak traktat jak i schowek Kostii. Z traktatem był problem, ale w końcu wylazł z tekstur ściany koło szafek. Filmik to nie na to zadanie, a na wcześniejsze. Jeśli Ty też nie miałeś przerzutów anomaliami, to trzeba @kobal zaproponować zmianę opisu zadania, usuwając tę wzmiankę o anomaliach, bo faktycznie ich teraz nie ma. Kiedy pojawiają się teleporty na Niezbadane ziemie? Kończy mi się czas na zabicie zdrajcy. Niby w opisie moda jest informacja, że teleporty możemy znaleźć sami, ale w znanych mi miejscach na Wysypisku i DM ich nie ma. Jeszcze nie byłem na MW i Radarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) @kondotier Wg scenariusza przejście na NT dostajesz wraz z zakończeniem questu na poszukiwania szkatułki w labiryncie. Musisz miec również zakonczony quest na zabójców Kła. I raczej sugeruje aby trzymac sie scenariusza w kwestii nowych lokacji - moze sie okazać póżniej że jakiś skrypt nie zaskoczy . Poczytaj tu:http://stalkerportaal.ru/blog/gid_po_narodnoj_soljanke_2016_poisk_sejfa_i_shkatulki/2017-05-06-586 Edytowane 2 Lipca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 2 godziny temu, kondotier napisał: Kiedy pojawiają się teleporty na Niezbadane ziemie? Kończy mi się czas na zabicie zdrajcy. @kondotier, zwróć proszę uwagę na to zadanie z zabiciem zdrajcy. Mnie też długo "wisiało" w zadaniach, a potem znikło. Czas z pewnością nie minął i nie mam go w niewykonanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Do X-8 są dwie części kodu plus PDA Gawra, prawda? Może mi ktoś jak głupiemu powiedzieć, gdzie w PDA zapisuje się kod z tego ostatniego? Fleszka z X10 i ATP jest w plecaku, ale za cholerę nie pamiętam, ani znaleźć nie mogę ostatniej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) @Sierioża - info wynika z rozmowy z Docentem. Brzmi --972 Edytowane 2 Lipca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 @boberm Dzięki. Wiedziałem, że jakaś liczba w dialogu była, ale uznałem, że siłą rzeczy będzie też w PDA i nie zapamiętywałem - a nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Wie ktoś może gdzie mogę znaleźć teczkę ze schematami broni dla powinnościowca Broma w Mrocznym parowie? Łażę już ze dwie godziny po dokach i nic :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Było już o tym wspominane więc korzystaj w wyszukiwarki. Teczka jest w budynku w sejfie przy dokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Potrzebuje namiarów na schowek Łukasza z egzoszkieletem maskującym w Sarkofagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ciekawostka. Przytrafiło mi się coś takiego. Z plecakiem wypchanym do niemożliwości ( udźwig 300kg ) natrafiłem na położone bardzo blisko siebie trzy anomalie. Idąc na skróty, wszedłem pomiędzy nie i wtedy któraś z nich 'wyssała" mi z plecaka prawie połowę zawartości . Musiałem powtórzyć grę, bo pobliscy NPCe skwapliwie skorzystali z prezentu. Za drugim razem przeszedłem z boku anomalii i niespodzianki nie było . Czy komuś z "ciężarówką" na garbie też coś podobnego się przytrafiło? A to obrazkowe ciekawostki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi