Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

hardwarmod.png

Platforma: Czyste Niebo 1.5.10
Data premiery: 23.03.2011 r.
Autorzy: Warwer, Kirgudu, Charsi
Autorzy spolszczenia: @yellow, @Yurek, @metek58, @smox
Śr. długość rozgrywki: (ok. 20 godzin)

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

PORADY:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: new_AP-PRO_LOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png

• Dodatnia 15

Miło słyszeć, że będzie kolejne spolszczenie. 

Uzupełniłem ostatnie opisy bo nie miałem wcześniej czasu.

Mały FIX z 6.08 dla moda....https://disk.yandex.com/public/?hash=27fQ/T/I2m06D/Gjj2JsNxLBztCVJ6IjTfcSQ7%2BY7Rw%3D&locale=ru.

Instalacja obowiązkowa, nowa gra nie jest wymagana.

• Dodatnia 3

Sprawdzałem ten ostatni fix, w jednym pliku tekstowym (w PDA) dopisana linijka tekstu, w reszcie literówki lub są te same. Nie ma strachu w polonizacji. Jedyny problem, to nagminne teksty rozmów różnych postaci, ale większość (a jest to spora ilość) to bandycki żargon. Tu wyższa szkoła jazdy się zaczyna i tym bardziej ciekawsze rozmowy. U nich, np. - "Posadit na piero", to "Ożenić komuś kosę".

• Dodatnia 2

• 3 tygodnie później...

Ukończyłem tego moda i poradnik do niego dzisiaj. Zapewniam, że da on wiele dni dobrej i trudnej rozgrywki na wysokim poziomie, szczególnie kiedy będzie po Polsku :D . Rzuci Was na "glebę" w pozytywnym znaczeniu tego sformułowania :woot: - przednia rozgrywka dla każdego. I to Hard.

Pokaż ukrytą zawartość

Praca powoli dobiega do końca, ale jak wiadomo, jeszcze po przetłumaczeniu - testy. To jeden z tych modów, co trzeba dyńkę mocniej wytężyć, aby coś osiągnąć. Krucho ze wszystkim. Na początku spacerujemy tylko w sweterku z lumpeksu i ze śrubą w łapie. Co dalej, to dowiecie się... grając. Trochę jeszcze cierpliwości.

Jeśli Mystery 2.0 wprowadza zmiany tylko w grafice - można będzie połączyć mody. Mod powinien zawierać jedynie folder textures oraz plik który konfiguruje tekstury czyli textures.ltx. Nie powinien zawierać skryptów - chyba że zmienia pogodę, wówczas może zawierać skrypt, który ją reguluje. Musisz sprawdzić jakie foldery zawiera Mystery 2.0 - jeśli tylko tekstury? - wówczas można je będzie skopiować do katalogu moda i łączenia będzie wymagał w/w plik tekstur.

W folderze levels znajdują się również tekstury - skoro mod jest graficzny, meshes - zmienia modele, być może zostały im przypisane nowe tekstury?. Jeśli chodzi o skrypty i configi - nie koniecznie muszą kolidować z plikami moda - foldery są co prawda te same, ale pliki mogą dotyczyć innych funkcji. Trzeba by sprawdzać foldery obu modów pod kątem występowania tych samych plików - zrobić ich listę a następnie łączyć. Nie widziałem tych modów, wiec trudno mi się wypowiadać. W pierwszej kolejności - trzeba porównać zawartości obu modyfikacji.

• Dodatnia 1

• 2 tygodnie później...

Dziś dałem zgłoszenie polonizacji tego moda. Po wielu dniach męki, mod został spolonizowany. Mieliśmy problem z wyświetlaniem tekstu, w tym Eksperymentalnym PDA, ale zaświtał mi pewien pomysł, który po wprowadzeniu w życie, przyniósł pożądany efekt. Polecam ten mod, jest ciekawie ustawiona fabuła, zadania jak zawsze - ciekawe. To zobaczysz i się dowiesz, jak wejdziesz grając, w ten klimatyczny mod. Zaznaczam, nie będzie o wszystko łatwo...

Życzymy przyjemnej gry.

• Dodatnia 7

Polecam świetny poradnik @Cichego - http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=373.0

Zawiera nową fabułę i zadania. Przypominam, że trzeba wykonywać zadania ze starej i nowej fabuły. Mod nie jest łatwy i można się pogubić. Według mnie mod ten plasuje się w czołówce modów do CS. 

• Dodatnia 3

Na początek chciałem podziękować za spolszczenie - jak zwykle świetna robota.

Ale u mnie jednak jest coś nie tak. Zaczynam nową grę, chciałem ominąć pierwszy filmik z gry ale się nie dało, żaden klawisz na klawiaturze nie działał, myślałem że tak ma być więc cierpliwie czekałem. 

W końcu można grać, problem polega na tym że.. w żaden sposób nie mogę się ruszyć ani wrócić do głównego menu, tak jakby klawiatura się popsuła bo nie sposób nic zrobić. Jedyne co mogę robić to rozglądać się po pokoju w którym bohater się ocknął. Miał ktoś taki problem ?

Miałem to samo, po prostu nie kopiuj pliku ''fsgame'' zawartego w modzie, a zmień tylko w podstawce fsgame ''false'' na ''true''.

Plik fsgame zawarty w modzie nie ma przypisanych ustawień sterowania, a co gorsze nie można ich przypisach.

Jeśli mam racje to warto by poprawic plik fsgame zawarty w modzie lub go usunąc.

Edytowane przez patryk38832
  • Dodatnia 4

Aktualnie gram z plikjem z podstawki i jest ok. wklejam plik fsgame z moda i w ustawieniach sterowania są tylko kropeczki. Jeśli nam obu przytrafił się ten sam problem to może warto sprawdzic.

A tak przy okazji, to pierwsze wrażenie z moda że tak powiem zarąbiste.Szaro, ponuro,niewidzialna anomalia elektro,jeden cios kolbą i zgon, i takie klimaty mi odpowiadają. No i oczywiście podziękowanie naszym niestrudzonym i perfekcyjnym polonizatorom. :smile:

Edytowane przez patryk38832