Stanley Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zainstalowałem LA na dysku niesystemowym, dowaliłem polonizację lecz próba uruchomienia Cofigurator.exe kończy się informacją "D\Lost Alfa \S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha DC\LostAlphaCofigurator.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32". Wobec tego moje pytanie czy działa toto na WinXP 32bit Sp3 ? . Jeżeli nie to należałoby o tym fakcie poinformować. Próba uruchomienia bezpośrednio z pliku XR_3DA.exe kończy się informacją błędem "Cannot find file gamedata\config\system.ltx. Reinstalling applications may fix this problem." Ma to jak mniemam związek z konfiguratorem który taki plik winien założyć. Wiele modów przeszedłem ale z tym chyba bardzo wiele rzeczy jest coś nie tak co sądzę po postach innych kolegów. Może mam za małe IQ co zdecydowanie zasugerowane jest na początku tego wątku aczkolwiek co dla jednego jest oczywiste dla innych takim być nie musi i są zmuszani do oraz mają dziką chęć twórców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggizmo Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Miałem problem w lokacji Podziemia Prypeci gdzie przez animację Przewodnika zawieszało mi grę, więc dodałem zawartość folderu "Poprawki i aktualizacja silnika gry" ale po tym zrobił mi się pokaz slajdów zarówno w grze jak i menu głównym. Przywróciłem poprzedni folder bin i usunąłem gamedata/shaders ale to nie przyniosło efektu. Ktoś wie o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuropies515 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Moda przeszedłem już jakoś grubo ponad pół roku temu lecz dopiero teraz pokuszę się o moją opinię. Miałem dziwne wrażenie że mod będzie naprawdę fantastyczny a był co najmniej średni. Questy były dziwne i nudne, cała fabuła była średnio wymyślona. Może to zwykłe czepialstwo lecz ich poprzedni mod, Priboi Story, podszedł mi o wiele bardziej. Korzystałem przez całą grę z fantastycznej Lady jeżdżąc od kordonu aż po Przedmieścia Prypeci i samą Prypeć. Nie wiem który mądry obywatel kraju wschodniego wymyślił nieprzejezdną drogę na Wysypisku bo znikąd leżało drzewo na moście i trzeba było jeździć koło jakiegoś wąwozu gdzie średnio raz na pół minuty wczytywałem grę bo auto postanowiło się zablokować/uszkodzić czy nawet wybuchnąć. Większość map była bardzo źle przygotowana pod pojazdy i mogli to zmienić skoro postanowili je dodać. Sama rozgrywka jest bardzo łatwa. Od zera do klasy średniej i to w kilka godzin! Od momentu pójścia do Doliny Mroku można całkiem łatwo wysprzątać całą bazę bandytów nawet nie ginąc ani razu. Loot w jednym z handlarzy jest bardzo pokaźny i można to wszystko wpakować do pierwszego auta które w tej lokacji znajdujemy. Potem wszystko sprzedać w kordonie i ma się na wszystko. Gra miała swoje trudne momenty przez durne błędy i blokowanie się postaci/questów. Wiele razy nie mogłem odpalić dialogu i oddać zadania. Niektóre Laby były naprawdę kozackie a niektóre żenujące (Lab w przedmieściach prypeci xDD). Od momentu napadu w Barze gra strasznie przyspieszyła i zrobiło się wszystko zbyt chaotyczne. Ostatecznie gdy go przeszedłem nie czułem radości a ulgę że mogę go już zostawić i o nim zapomnieć. Naciągane 6/10 Polecam zagrać ale nie oczekujta zbyt wiele 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) Koledzy nie wiem czy tu mogę prosić o pomoc, jeśli nie to przepraszam ale nie mogę znaleźć odpowiedniego forum, chodzi mi o klucz, który zgubił Wilk, który powinien być w podziemiach w pomieszczeniu naprzeciwko toalety, nie ma, gdzie go znajdę, dziękuję za ewentualne skazania. Edytowane 3 Października 2019 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Na przyszłość to raczej tu https://stalkerteam.pl/forum/370-problemy/ W 1.4007 klucz jest chyba w tym samym pomieszczeniu, ale trochę dalej. Może przy szafkach, ale nie dam sobie głowy uciąć. Pokręć się, to znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venegall Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Mam pewien problem z wodą, jest biała i miga na czarno, jak wyłączę refleksy to ma dziwne kolory tekstur i wygląda jeszcze gorzej, nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania, u innych na filmach wygląda normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xJockey Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Witam. Czy mod będzie działał na wersji steamowej 1.0006? Trzeba jakiś patch albo coś czy po prostu instalować tak jak jest? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 @xJockey Lost Alpha to mod w pełni samodzielny, nie nakładasz go na nic - instalujesz go jak osobną grę, gdziekolwiek chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xJockey Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 @Arni ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rChudini Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Siemaneczko Spolszczenie zajebiste! Aczkolwiek mam problem odnośnie jednego dodatku dołączonego do spolszczenia, a dokładniej o lepszych cenach z handlarzami. Pykam sobie od początku i mam za zadanie dość do baru. Po drodze próbuję odstrzelić nibypsy, ale łapię bugtrapa. Bez tego dodatku wszystko idzie dalej bez żadnego problemu. STALKER jest na dysku systemowym (SSD, żeby mi szybciej hulało ) FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 516 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'sell_device_cheap' stack trace: 0023:6164453F xrCore.dll, xrDebug::fatal() 0023:6163E682 xrCore.dll, CInifile::CInifile() 0023:60B62ABF xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:6091931E xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Koniec i tylko 33 wyloty. To aż o 4 mniej od wersji 1.4005. Widać progres. Wersja 1.5 (jeśli wyjdzie), będzie pewnie miała poniżej 30 wylotów. Już nie mogę się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rChudini Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Przy okazji znalazłem parę literówek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 witam,jestem tu nowy i mam takie pytanie,jak dokładnie zainstalować spolszczenie do lost alphy DC 1.4007,instaluje wg.instrukcji zawartej w pobranych plikach i nic to nie daje,jedynie częściowo spolszcza menu główne a gdy uruchamiam grę brak w ogóle spolszczenia dialogów i nawet w opcjach gry nie pojawia się język polski,do wyboru mam tylko język angielski i rosyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 @Grzegorz728 Za instrukcją w spolszczeniu: Cytat Instalacja jest tak prosta, że każdy o minimalnym poziomie IQ, pozwalającym prawidłowo zrobić wdech i wydech powinien poradzić sobie z tym procesem Wklej pliki spolszczenia oraz interesujących Cię dodatków do folderu gamedata. Pliki game.ini oraz graphics.ini wklej do głównego katalogu gry zamieniając istniejące. Dzięki temu będziesz mógł wybrać język Polski w konfiguratorze( w sekcji GAME), w którym udało mi się też spolszczyć część opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 tak właśnie robię wklejam pliki spolszczenia bez dodatków do folderu gamedata oraz zmieniam pliki game.ini i graphics.ini i po wybraniu w kreatorze języka polskiego nic się nie zmienia w grze na polski ani dialogi ani menu główne. 22 minuty temu, Sierioża napisał: @Grzegorz728 Za instrukcją w spolszczeniu: tak właśnie robię wklejam pliki spolszczenia bez dodatków do folderu gamedata oraz zmieniam pliki game.ini i graphics.ini i po wybraniu w kreatorze języka polskiego nic się nie zmienia w grze na polski ani dialogi ani menu główne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 @Grzegorz728 a czy oprócz plików spolszczenia z odpowiedniego folderu wziąłeś też spolszczenie dla standardowego packu broni czy też dla tego z dodatku PMC, o ile tych giwer używasz. No i czy wziąłeś odpowiednie wersje z pierwszego pliku bo launcher pewnie po instalacji mógł ci wszystko zupdatować do najnowszych wersji, z którymi polonizacja może nie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Atom3kb już wszystko jest w porządku, po prostu źle wkleiłem foldery, miałem z pobranych plików z folderu polonizacja wejść w folder gamedata i z niego skopiować pliki configs. I texture. I wkleić do głównego katalogu gry do folderu gamedata. A ja wziełem cały folder gamedata i wkleiłem go do głównego katalogu gry do gamedaty, na szczęście sam do tego doszedłem co zrobiłem źle.? A także udało mi się zwiększyć udźwig postaci do 700kg??także jest moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 No i gitara, grunt, że doszedłeś co jest źle i, że już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 tom3kb. Tak, jak ostatnio instalowałem lost alpha v1. 3003.to właśnie tak robiłem i to mnie tutaj zmyliło. A tamtą wersję odinstalowałem bo ciągle wywalało mnie podczas pierwszej rozmowy z barmanem. Zobaczymy jak będzie teraz w tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Jeśli ktoś ma problemy z konfiguratorem moda to do pierwszego posta dodałem jego nową wersję. Więcej szczegółów w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Mam problem w zadaniu na odszukanie dokumentów w x18, kiedy zeskakuję do dziury z fioletową anomalią odpala się cutscenka jak naukowcy tworzą pijawki z 2 bandytów i ta cutscenka trwa wieczność, pijawka sobie biega po pomieszczeniu a ja nic nie mogę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giggsap Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Witam Panowie;) czy miał może ktos problem z zawieszeniem się gry ? Dokładniej chodzi o moment z początku gry gdy zanosze pendriva .. dochodzi do konwersacji i po moim wyborze odpowiedzi gra staje bez odpowiedzi.;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirczas1987 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam Drodzy koledzy proszę o pomoc miałem już zainstalowanego i spolszczonego LA DC od jakiegoś pół roku, cieszyłem się jak dziecko i zwiedzałem Zone i pchnąłem dość znacznie fabułę ale po ostaniej aktualizacji Windowsa podczas uruchamianie launchera pojawia mi się komunikat "Lost alfa Configurator should be launched from the Lost Alfa DC direktory" nie chce instalować od nowa bo boję się coś zepsuć , czy to jest jedyna obcja Mam prośbę się nie nabijać bo nie jestem specem od Komputerów i mogę tylko podyskutować o zasmażce I i II stopnia jak ktoś ma ochotę Dziękuje z góry za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 @mirczas1987 idź do pierwszego posta tam masz linki do nowej wersji konfiguratora. Napisałem wieeeeelllką czcionką to go znajdziesz. Poniżej informacji o polonizacji. Weź najpierw plik starego sobie gdzieś przenieś dla bezpieczeństwa, wrzuć ten nowy i zobacz czy uruchomisz już bez problemu moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi