kondotier Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 @kamil190 Da się zabrać po wybiciu żołnierzy, co wcale takie trudne nie było.Stałem za rogiem INB od strony garaży, a oni po kolei podstawiali się na strzał. A o tym przeniesieniu na pas, to całkiem zapomniałem. Jeden z jutuberów chodził bez walki z wojskiem ( widocznie z tym przyrządem na pasie ) i w ogóle nawet jednej skrzynki nie znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Gdzie są ci zaginieni naukowcy w parowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Rozwalony most kolejowy. Przechodzimy po niewidzialnej kładce na drugą stronę. (śruby pomogą zlokalizować kładkę) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zwinny - muszę cię zmartwić ale tam nie jest łatwo, Sacharow ma dla ciebie parę misji w tym laboratorium. Co cie czeka: kontroler, zombie strzelający, anomalie. I tak za każdym razem a misji jest około 10 w tym laboratorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 No i mod ukończony. Klawiszem Esc podczas końcowych wyliczanek autorów moda, przeszedłem do wolnej gry. Ale nie było co robić, bo do czasu końcowej rozgrywki, wyczyściłem PDA. Trochę pobiegałem, dotarłem na Wysypisko i ... ... i tam był koniec. Tak mnie przywitała friplejowa strefa. Zachęcam wszystkich, kto z tym modem i jego wcześniejszymi wersjami się nie zetknął, do dania mu szansy. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 A ja dodam od siebie, że do posta #1 został dodany link do ostatniej już - finalnej wersji polonizacji. Dzięki @kondotier udało się wyłapać chyba wszystkie błędy, które trzeba było poprawić, zadbano o odpowiednie logo dla moda w menu głównym oraz o to by wszelkie notatki, kartki i książki znajdowane przez GG i z którymi można wejść w interakcję były w języku polskim. Z tego co wiemy to w modzie są jeszcze chyba 2 (lub jedna) książki, które można przeczytać, a które nie są przetłumaczone - jeśli ktoś dobrze ogarnia photoshopa i chciałby się zająć przetłumaczeniem ich (chodzi oczywiście o przeróbkę tekstury), na język polski to niech da znać, a jeśli nie no to trudno - te książki z tego co wiem nic ważnego do fabuły nie wnoszą - są jedynie takim smaczkiem, który poszerza trochę imersję. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Tak, jest nieprzetłumaczona książka którą grający ( GB ) otrzymuje od Dziadka w Parowie. Są to tylko opowiadanka stalkerów, o takiej samej wartości, jak te opowiadane przy ogniskach. Jest tego kilkanaście stron i huk roboty z tłumaczeniem, oraz "napisaniem" stronic po polsku. A mało prawdopodobne, aby ktoś to przeczytał w całości. Tak więc, jak ktoś na to natrafi, niech wie, że nie jest to błąd, a celowe zaniechanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan LeW JaceK Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Witam Wróciłem do Stalkera aby pograć pobrałem Mod z fixem finalnym z https://disk.yandex.ru/client/recent?idApp=client - Yandex dodałem spolszczenie finalne z Nasza Pobieralnia . Podczas grania jest chyba brak spolszczenia albo jakiś problem dokładnie mi chodzi o tego dziadka z piwnicy co naprawia giwery i ulepsza. Gdy była emisja na kordonie pokazały takie wiadomości nie przetłumaczone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Jaceklew72 - ten dziadek to "Odesa" vel "Odessa" - nie wiem skąd taka ksywa? pochodzenie, miejsce zamieszkania czy też "worowska" sprawność rąk. Jak możesz to pobierz i odpal moda w wersji bez łatki językowej i porównaj "tłumaczenie" z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @JACEKLEW72 Tak ma być - to nie są nie przetłumaczone wiadomości tylko podobnie jak dynamiczne wiadomości mają nadać więcej życia Zonie i zwiększyć imersję - tak sobie to wymyślili twórcy z tymi wiadomościami, a te konkretne na Twoich zrzutach mają przedstawiać zakłócenia/awarie PDA podczas trwania emisji. Z kolei jeśli chodzi o dziadka - w tłumaczeniu moda OGSE 0.6.9.3 został przetłumaczony jako Rusznikarz, a opcje dialogowe z nim, które są na czerwono to opcje, które nie działają i nic nie dają - OGSR nie jest w 100% skończonym modem bo został porzucony przez autorów i nie dokończyli oni pewnych mechanik, które miały być dostępne podczas rozmowy z Rusznikarzem i konkretne dialogi z nim do niczego nie prowadziły, ani niczego nie dawały - jedynie wprowadzały grającego w zakłopotanie więc zostały usunięte. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan LeW JaceK Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Ale jak kupisz AK74 chcesz założyć celownik optyczny w inwentarzu się nie da trzeba iść do dziadka ( Rusznikarza ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @JACEKLEW72 No akurat w tym przypadku tak, ale dla większości broni ta mechanika nie działa. Oryginalnie Rusznikarz miał w dialogu, że może ulepszyć karabiny AK i Vepra-12, miałem wszystkie z tych broni w inwentarzu, a według niego nie miałem potrzebnej broni więc w przypadku tego AK może wszystko zadziałało jak powinno, ale dla reszty rozmowa z nim nic nie daje bo twierdzi, że nie masz przy sobie potrzebnej broni mimo, że masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @JACEKLEW72 Witaj na forum. I pierwsza informacja. Do wpisu wstawiamy nie więcej niż 2 zrzuty ekranu. Jeśli jest potrzeba pokazać więcej, to pozostałe wstawiamy do spoilera. Natomiast na temat tych "znaczków " zamiast liter. Niedokładnie czytałeś informacje na ekranie na początku emisji. Tam masz sygnalizowane, że zrywa się łączność i PDA przestaje działać. A w trakcie emisji, jak otworzysz mapę, to jej nie zobaczysz. Po emisji znów są napisy o przywracaniu łączności. Tu masz o tym informację w temacie moda: Opis zrzutu i kolejny wpis. Z rzeczy nieprzetłumaczonych - ale to świadomie opuszczono - jest książka jaką dostaniesz od Leśnika z Parowu. Są to nic nie wnoszące do moda "bajeczki" stalkerów. A przetłumaczenie ich i zrobienie książki ( to robota graficzna ) zajęłoby więcej czasu, niż robiono oryginalne. DODANO: Na AK74N-2 i na coś tam jeszcze, można nałożyć celowniki natowski, po kupieniu u np. Pietrenki takiej podstawki i zamontowaniu jej. Dopiero na nią celownik. Ale wtedy nie założysz takiego celownika z noktowizorem, bo tej podstawki się zdjąć nie da. Ta część moda z ulepszaniem broni i nakładaniem celowników jest niedopracowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 W dniu 6.12.2020 o 13:40, vidkunsen napisał: Zwinny - muszę cię zmartwić ale tam nie jest łatwo, Sacharow ma dla ciebie parę misji w tym laboratorium. Co cie czeka: kontroler, zombie strzelający, anomalie. I tak za każdym razem a misji jest około 10 w tym laboratorium. Grałem w op dla mnie nie ma trudnych gier trochę kulek i po kontrolerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @Zwinny i wszyscy pozostali. Mod nie jest trudny, lecz wymagający. Przez to samo ciekawy i wart zagrania. Trudności mogą mieć ci, co go chcą "przelecieć" na hura i beztrosko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan LeW JaceK Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Czyli będzie kłopot z dodawaniem celowników optycznych do broni : (AK 102, AEK 973 takie bronie są dodane ) albo innych. 13 minut temu, kondotier napisał: @JACEKLEW72 Witaj na forum. I pierwsza informacja. Do wpisu wstawiamy nie więcej niż 2 zrzuty ekranu. Jeśli jest potrzeba pokazać więcej, to pozostałe wstawiamy do spoilera. Natomiast na temat tych "znaczków " zamiast liter. Niedokładnie czytałeś informacje na ekranie na początku emisji. Tam masz sygnalizowane, że zrywa się łączność i PDA przestaje działać. A w trakcie emisji, jak otworzysz mapę, to jej nie zobaczysz. Po emisji znów są napisy o przywracaniu łączności. Z rzeczy nieprzetłumaczonych - ale to świadomie opuszczono - jest książka jaką dostaniesz od Leśnika z Parowu. Są to nic nie wnoszące do moda "bajeczki" stalkerów. A przetłumaczenie ich i zrobienie książki ( to robota graficzna ) zajęłoby więcej czasu, niż robiono oryginalne. DODANO: Na AK74N-2 i na coś tam jeszcze, można nałożyć celowniki natowski, po kupieniu u np. Pietrenki takiej podstawki i zamontowaniu jej. Dopiero na nią celownik. Ale wtedy nie założysz takiego celownika z noktowizorem, bo tej podstawki się zdjąć nie da. Ta część moda z ulepszaniem broni i nakładaniem celowników jest niedopracowana. Przepraszam ale tego nie wiedziałem ze tylko można dodać 2 zrzuty ekranu. Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 @JACEKLEW72 Ogólnie jest tak - na dużo broni da się założyć celowniki bez kupowania adapterów/podstawek od osób typu Rusznikarz, ale są też takie, które wymagają odpowiedniej podstawki/szyny/adaptera i wtedy musisz patrzeć po handlarzach - niektórzy handlarze sprzedają takowe rzeczy, po prostu mechanika ulepszeń i kupowania niektórych dodatków konkretnie u Rusznikarza jest zepsuta stąd czerwone napisy, że opcja nie działa bo sprawdzałem kilka razy i zawsze wyświetla się ten sam dialog, a reszta techników w innych frakcjach nie posiada podobnych dialogów więc pewnie autorzy moda zaczęli ją dodawać zaczynając od Rusznikarza, a później nie dokończyli, porzucili mod i zostaliśmy z tym co widać Można kupić u niego jedynie tłumik własnej roboty i chwyty taktyczne do pistoletu Stieczkina i broni produkcji zachodniej i używanej przez NATO. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Da się jakoś wyłączyć efekt patrzenia przez maskę przy kombinezonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Nie miałem przez całą grę takiego efektu. Widać to na moich zrzutach. A nic nie kombinowałem i czitów nie wstawiałem. Może to zależy od kombinezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Nie jestem 100% pewny, bo zrobiłem sobie przerwę po wyczerpującym etapie na elektrowni, ale nie miałem efektu maski na hudzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Dziwne bo ja w większości kombinezonów mam Edytowane 18 Grudnia 2020 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 @Zwinny A nie dodawałeś jakiegoś pakietu sprzętowego? Bo ja z OGSR też widoku przez maski też nie miałem. Wstawiłem sporo zrzutów, więc możesz to sprawdzić. I jeszcze jedno pytanie, dla rozwiania wątpliwości. Nie grasz przypadkiem w OGSE, bo chyba w nim takie coś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 @Zwinny Oj kłania się umiejętność czytania plików tekstowych zawartych w paczce ze spolszczeniem Punkt 8 w pliku opisującym funkcje konfiguratora brzmi: "8. Dynamiczny HUD - włączony/ wyłączony ( Dynamiczny HUD to m.in widok maski przeciwgazowej lub hełmu z widoku pierwszoosobowego po założeniu wcześniej wymienionych w menu ekwipunku, a także inne efekty wizualne);" Więc odpowiadając na Twój "problem" - musisz wyłączyć tą opcję to nie będziesz mieć widoku przez maskę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Krople na szkle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Na portalu stalkerportaal.ru pojawił się nowy test. Test wiedzy o OGSR (dostępny po zarejestrowaniu się tam/zalogowaniu się): https://stalkerportaal.ru/test/30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi