tom3kb Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Godzinę temu, smox napisał: Dlaczego nie ma osobnego spolszczenia + wszystkie dodatki potrzebne do grania na rus. podstawce + mod? Wydaje mi się, że przez to, że jest to autorska kompilacja zrobiona przez @Anton Gorodecki oprócz spolszczenia pozmieniał grafikę, podmienił różne tekstury, hud, modele npców itd. I całość spakował jako oddzielny Repack. Powycinał modele npców z różnych paczek, już widzę jak by to samemu miał sobie robić każdy user wg jakiejś instrukcji. Co do problemu @leszek i @Nuclear Messiah to sprawdziłem pobieranie u siebie, nie mam jakiegoś mega szybkiego neta 50Mb/s, pobierało mi z naszej pobieralni z prędkością 4,5-5,5 Mb/s (pobierałem też kilka innych plików jednocześnie) i cały mod zassało w 20min. Czyli indywidualne problemy z netem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 1 godzinę temu, tom3kb napisał: Co do problemu @leszek i @Nuclear Messiah to sprawdziłem pobieranie u siebie, nie mam jakiegoś mega szybkiego neta 50Mb/s, pobierało mi z naszej pobieralni z prędkością 4,5-5,5 Mb/s (pobierałem też kilka innych plików jednocześnie) i cały mod zassało w 20min. Czyli indywidualne problemy z netem. @tom3kb nie sądzę, by to był indywidualny problem z netem. @leszek notabene mój brat, ma neta zdaje się 8Mb/s i gdyby mu nie zerwało kilka razy pobierania, nie robiłby rabanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 @smox plik jest duży 6Gb to duża szansa, że mu np zerwie, w którymś momencie. Kurcze to jak mi pobierało 20min to u niego przy złych wiatrach jak ma neta 8 to ze dwie godziny by pobierało? Nie mówię, że cały czas musi mieć problem, np w któryś dzień coś się działo u jego dostawcy np i już. W tym archiwum są jednogigowe party moda szkoda, że moda nie pobrał jak go Anton wstawiał bo takie mniejsze pliki by szybciej pociągnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Przy dobrych wiatrach pobieram z prędkością 1,5Mb/s, czasem wolniej czyli około 1 godziny. Ostatnio brakło mi do końca pobierania 10 min. Ale jest szansa że będę miał światłowód już niedługo, to prędkość wzrośnie. Poczekam i pobiorę później. Mniejsze pliki pobieram bez problemu. Zagram na razie w coś innego. Mam trochę zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) 16 godzin temu, smox napisał: Dlaczego nie ma osobnego spolszczenia + wszystkie dodatki potrzebne do grania na rus. podstawce + mod? Jedno źródło pobierania, to błąd. Na AP-PRO można pobrać wszystko z Google Disk albo Jandeksa. U nas powinno być spolszczenie, by na to nałożyć i grać. Choćby dlatego, żeby niektórzy użytkownicy nie mieli co zepsuć przy instalacji moda. Pobierasz, rozpakowujesz i grasz. Nie może być łatwiej. Nie obchodzi mnie to czy komuś się podoba czy też nie, że spolszczenie jest zintegrowane z repackiem i że nie ma możliwości pobrania jedynie spolszczenia. W dniu 25.01.2021 o 19:19, Nuclear Messiah napisał: Tutaj prędkość pobierania jest strasznie niska i po chwili wywala błąd sieci W takich przypadkach trzeba zainstalować sobie dowolny program wspomagający pobieranie plików np. Internet Download Manager, który oferuje wznawianie procesu pobierania danych w dowolnym momencie. Edytowane 2 Lutego 2021 przez Anton Gorodecki literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Godzinę temu, Anton Gorodecki napisał: Nie obchodzi mnie to czy komuś się podoba czy też nie, że spolszczenie jest zintegrowane z repackiem i że nie możliwości pobrania jedynie spolszczenia. Bardzo mi przykro @Anton Gorodecki, że tak podchodzisz do sprawy. Nie spodziewałem się tego po Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 @leszek, @smox, @tom3kb Serwer obsługuje wznawianie choć faktycznie momentami może być trochę wolny. Choć nie spotkałem się żeby pobierało mi wolniej niż 5 MB/s a zazwyczaj spokojnie idzie koło 10 MB/s. Polecam tak samo jak @Anton Gorodecki użyć jakiegoś download managera bo przeglądarki bez dodatków radzą sobie z tym słabo. Dzielnie pliku na części dziś praktycznie nie ma już sensu, no może wtedy jak serwer nie obsługuje wznawiania. Z innych mogę jeszcze polecić: https://ugetdm.com/downloads/windows/ EDIT: No przepraszam ale z download managerem ograniczeniem już jest prędkość mojego internetu więc nie narzekajcie: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Koledzy. Nie chciałem robić zamieszania na S.A.L.K.E.R.TEAM. Gdybym miał tylko takie problemy jak z pobieraniem, to by było dobrze. Dajmy temu spokój. Zainstaluję jakiegoś "Managera " i będę próbował pobrać. Pozdrawiam wszystkich. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 @leszek Żadnego zamieszania nie zrobiłeś. Nie jesteś ani pierwszym, ani ostatnim który ma taki czy inny problem. I jeszcze się nie zdarzyło, aby nie dostał pomocy. Tak więc, nie masz najmniejszego powodu się tłumaczyć. W podobny sposób jak ten mod, jest na forum wstawiony Kontrakt Na Nowe Życie. Spróbuj go pobrać ( mod wart zagrania ) i zobacz, jak Ci pójdzie pobieranie. A wg. tego co napisał @portals, to jak Ci zerwało pobieranie, bez usuwania tego co już pobrało zacznij pobierać ponownie i dostaniesz wznowienie przy pobraniu tego co się nie dokończyło. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Taki program wspomagający to świetna sprawa i warto się nim zainteresować - nie tylko ze względu na problem z pobraniem Gry Dusz. Zakończyłem swoją przygodę z Grą Dusz. Grało się bardzo przyjemnie. W końcu wcielamy się w zwykłego stalkera, który po przybyciu do Zony zostaje wciągnięty ( na własne życzenie ) w wir wydarzeń, które niekoniecznie muszą zakończyć się happy endem. Ciekawe zadania i grafika z Autumn Aurora robią swoje. Mógłbym jednak nieco ponarzekać na stronę techniczną, bo gra lekko mi się zawieszała w DM i nie wyświetlało się okno przejścia do P. Agropromu. Mimo wszystko i z tym można się uporać. Mały zbieg okoliczności. W modzie jest naukowiec Ditrich, a w książce Ślepa Plama można poznać bardzo sympatycznego jajogłowego - Dietricha van de Meer. Spoiler Bydlę z pana, van de Meer ! Mam również na sumieniu Pietrenko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Pobrałem tego moda bez problemu. Zacząłem grać i muszę przyznać, że mod jest świetny. @Anton Gorodecki odwalił kawał dobrej roboty nie tylko ze spolszczeniem, ale też ze wszystkimi innymi zmianami. Gdyby ktoś w dalszym ciągu miał problemy z pobraniem Repacka, to proszę pisać do mnie na PW. Postaram się wypakować i podesłać spolszczenie, a także wszystko inne potrzebne do prawidłowego działania moda. W razie potrzeby pomogę też z instalacją. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Potrzebuję pomocy. Otóż nie mogę opuścić Agropromu. Wykonałem tam wszystkie zadania możliwe do zrobienia podczas pierwszej wizyty i fabuła prowadzi na Wysypisko. Jednak podczas próby przejścia na Wysypisko następuje bezlogowy wylot na pulpit. Na inne lokacje przechodzę (Bar i Kordon), ale z nich też nie mogę przejść na Wysypisko. Menu przejścia wyświetla się prawidłowo. Co może być tego przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 @smox Podczas mojej gry miałem problem z przejściem do podziemi Agropromu ( nie wyświetlało się menu przejścia ), ale z ciekawości pobiegłem sprawdzić, czy mogę przedostać się na Wysypisko - miałem wylot. Stwierdziłem, że lepiej będzie wczytać zapis, gdy byłem na Wysypisku i od nowa wykonać wszystkie zadania na Agro. Tym razem poszło gładko i nie zginąłem ani razu, a więc nie wczytywałem gry. Wszystkie przejścia ( w tym i na Wysypisko ) się wyświetliły. Ps. Radzę nie oddawać zagubionej broni snajpera w podziemiach agro. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Z tą zagubioną bronią snajpera, to jest taki perfidny kruczek moda. Od tego czy ją oddamy czy nie, zależy kto nam zginie w barze. W jednym przypadku ginie Woronin, a w drugim Pietrenko. Nie da się uratować obydwu. No i skutkiem jest otrzymanie w grze zadań albo jednego, albo usług drugiego. Grając, co bym nie robił, zawsze jeden ginął, a drugi opieprzał i nic nie dawał. A co dotyczy wylotu, to nie pamiętam, czy takie coś miałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 4 godziny temu, Agrael napisał: Podczas mojej gry miałem problem z przejściem do podziemi Agropromu ( nie wyświetlało się menu przejścia ), ale z ciekawości pobiegłem sprawdzić, czy mogę przedostać się na Wysypisko - miałem wylot. W moim przypadku nie miałem żadnych problemów z wyświetlaniem się menu przejść do podziemi Agropromu i z powrotem. Menu przejść pomiędzy lokacjami też się wyświetla, ale przejście na Wysypisko powoduje wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 10 godzin temu, smox napisał: Potrzebuję pomocy. Otóż nie mogę opuścić Agropromu. Wykonałem tam wszystkie zadania możliwe do zrobienia podczas pierwszej wizyty i fabuła prowadzi na Wysypisko. Jednak podczas próby przejścia na Wysypisko następuje bezlogowy wylot na pulpit. Poproszę o zapis gry z Agropromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 To jest zapis tuż obok przejścia - agr3.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 @smox niestety nie udało mi się przejść na Wysypisko na twoim zapisie gry. Co gorsza log też mam pusty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 13 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: @smox niestety nie udało mi się przejść na Wysypisko na twoim zapisie gry. Co gorsza log też mam pusty. Nie szkodzi @Anton Gorodecki. Zacząłem nową rozgrywkę, bo mod zacny. Może teraz będzie ok. Dzięki Wszystkim za pomoc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Udało się Za drugim podejściem zrobiłem tak jak pisał @Agrael czyli bez zapisywania i wczytywania i poszło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 W dniu 12.03.2020 o 07:04, tom3kb napisał: Wybieramy wartość FOV dla SHOC 1.0004 czyli 6 = FOV67.50, 7 = FOV75, 8 = FOV83, 9 = FOV85, 10 = FOV90 Wpisujemy daną wartość np. 6 i naciskamy ENTER. Ale gdzie wpisujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 42 minuty temu, cez137 napisał: Ale gdzie wpisujemy? Nie wiem? Ale może jakby zajrzeć do pierwszego postu to tam by było napisane. Punkt wyżej od tego co zacytowałeś. fov_switch.cmd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Jako że nie mam jakoś "serca" do łażenia za schowkami Prime,a et consortes z Zatonu - zawiesiłem na kołeczku dalsza rozgrywkę w OPka .I zagrałem w Grę Dusz. W sumie nowa bajka na starych lokacjach - ciekawie. Gra jest niewymagająca pod każdym względem , a zarazem ładnie wygląda w tej odsłonie graficznej. Troche denerwuje bug z przejściem do podziemi Agro i -czasami- konieczność zabawy save-load gdy NPCe się "zamrożą" . A clou w......nia to debilna wstawka muzyczna podczas kasacji Smigła w Barze. Na ten moment scenariusza mam się udać do X 18 z Herr Sokołowem jako towarzyszem niedoli . Czy ten Sokołow jest do czegoś potrzebny w dalszej rozgrywce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 @boberm Będzie potrzebny, tak że musisz go z labu wyprowadzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 48 minut temu, kondotier napisał: @boberm Będzie potrzebny, tak że musisz go z labu wyprowadzić. OK- żywy i niepodziurawiony..... odpoczywa . BTW: Znalazłem dziadygę o którym wspominano. Byłem uczciwy - ergo dziadyga sie "wypiął" . Zobaczymy co Brom w Barze mi powie ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi