smox Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Gram sobie w tego moda i w sumie jestem zadowolony. Jednak ta historia z laleczką woodoo, to mistrzostwo świata! Dawno mnie nic tak nie zaskoczyło w modach, jak to zadanie. Jestem pod wrażeniem i szacun dla tego, kto to wymyślił. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Aż mi się Blood przypomniał przez tą laleczkę voodoo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Cześć. Odpaliłem moda a tu niektóre postacie są w kolorze fioletowym. Mój AK też jest w kolorze fioletowym i nie mogę obserwować nic przez kolimator. W inwentarzu nie widać AK, pancerza, broni krótkiej ale są. Podpowiedź? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 @Arni68 mogą być problemy w stylu: w modzie brakuje jakichś tekstur, źle się pobrał. Albo niektóre foldery lub pliki są w grażdance i windows nie widzi, ewentualnie jest w odwrotnie nazwy i foldery trzeba zmienić na takie w grażdance. Poniżej przykład jak to było w innym modzie, nie w twoim tak wrzucam tylko jako przykład Naprawiłem błąd z wyświetlaniem się Kruka i jego grupy we fioletowo-niebieskiej formie, a także szajkę Leny i Szerszenia. Zastosowałem prosty myk, zmieniłem w gamedata/textures/act nazwy dwóch folderów: Ворон na Âîđîí i Контробандист na Ęîíňđîáŕíäčńň Należy też zmienić nazwę folderu: Шайка Лены na Řŕéęŕ Ëĺíű i Шершень na Řĺđřĺíü (można stąd kopiować krzaczki do nazw czterech folderów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 OK. Tylko,że w folderze act mam wszystko po angielski i nie ma folderów o nazwach przez Ciebie wymienionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 @Arni68 Fioletowe tekstury powodują pliki opisane grażdanką. Trudno mi powiedzieć które to są, bo grałem na rus podstawce i ten problem u mnie nie wystąpił. Te foldery dla przykładów jakie podał @tom3kb, dotyczą tylko i wyłącznie 1. części moda Czas Sojuszu. U Ciebie będą to inne. To dość żmudna robota, bo trzeba przejrzeć katalogi w modzie, znaleźć te opisane grażdanką, tak katalogi jak i pliki, a następnie zmienić ich nazwę na robaczkową. A to nie jest takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Dzięki za odzew, ale nie dam rady, nie te progi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 @Arni68 Trochę dziwne z tymi fioletowcami, bo nie sądzę, aby @Anton Gorodecki tego nie usunął robiąc spolszczenie. DODANO: Poczytałem wpisy innych grających już ze spolszczeniem. Żaden z nich nie sygnalizował takiego problemu. Moja rada na początek, to reinstalacja moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Najprostsza sprawa - zainstalowałem moda jeszcze raz i po problemie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arditi Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Przy próbie pobrania pojawia się informacja, że nie znaleziono pliku na pobieralni. Jest opcja odświeżenia go lub pobrania z innego źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 13 minut temu, Arditi napisał: Jest opcja odświeżenia go lub pobrania z innego źródła? Jasne ale dopiero jutro mogę wrzucić. A z innego źródła to tylko w wersji po rosyjsku mogę ci znaleźć bo tu spolszczenie było zaimplementowane od razu w moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Arditi: torrent: https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_repack/kanuvshie_v_nebytie_repack_ot_spaa_team/135-1-0-3260 path 2.1: https://disk.yandex.ru/d/IEj_X_zQWu9_hQ tradycyjne pliki: https://disk.yandex.ru/d/u-85-0M86_wzrw fiks - kłaść na path 2.1: https://disk.yandex.ru/d/rIndvL3uWHJTCA https://ap-pro.ru/forums/topic/1640-kanuvshie-v-nebytie/page/68/ Ссылки на загрузку: » Загрузить «Канувшие в небытие» с ФО: Yandex Disk | Drop Files [3,14 ГБ] Чистая модификация » Загрузить «Канувшие в небытие» с ФО: Yandex Disk [5,16 ГБ] Игра + модификация. Версия от Brat904 » Загрузить «Канувшие в небытие» с Торрент: Stalker-Torrent [5.17 ГБ] Патчи: » Загрузить патч для «Канувшие в небытие» с ФО: Yandex Disk | Drop Files [8,2 МБ] Фикс для чистой модификации Фиксы: » Загрузить фикс для «Канувшие в небытие» с ФО: Yandex Disk [110 КБ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arditi Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Żaden problem, poczekam z góry dzięki 21 minut temu, tom3kb napisał: Jasne ale dopiero jutro mogę wrzucić. A z innego źródła to tylko w wersji po rosyjsku mogę ci znaleźć bo tu spolszczenie było zaimplementowane od razu w moda. Niestety bariera językowa nie puszcza :x ale i tak dzięki za pofatygowanie się 17 minut temu, vidkunsen napisał: Arditi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 @Arditi Całość moda w PL: MEGA @Agrael też pasuje do pobieralni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Napisałem do @portals w sprawie padniętego linku z naszego serwera. Może szybko naprawi i nie trzeba będzie drugi raz wrzucać moda. Chwilowo MEGA musi wystarczyć. --- Już można pobrać moda z naszej pobieralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Doścignął mnie błąd braku pamięci przy próbie przejścia do Martwego Miasta z Prypeci i nijak go nie mogę ominąć. [error]Line : 336 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 65287 K Nie pomaga zmniejszenie grafiki na minimum oraz zmiana rozdzielczości na możliwie najniższą. Przydałby się jakiś fix na zoptymalizowanie mapy. Ogólnie mod fajny ale jak dla minie tylko do tego momentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 15 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 @Stanley niestety nie mogę ci poradzić niczego bardziej efektywnego niż to, co już zrobiłeś, czyli obniżenie jakości grafiki. Wrzuć proszę zapis, może uda mi się przejść problematyczny moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Oby to coś dało. Dzięki wielkie za chęć pomocy. stanley - autosave.scop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 15 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Zapis wykonany najwcześniej jak się tylko dało, czyli po rozmowie najemników: mm.7z Zostawię moda na dysku, na wypadek gdyby moja pomoc byłaby jeszcze potrzebna. Dobrych łowów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Dzięki wielkie kol. Anton za chęć pomocy ale niestety nie da się uruchomić Martwego Miasta na moim kompie Wyskakuje błąd braku pamięci dla pliku "level.cform" który ma aż 89,8 MBn (inne lokacje od 16,3 do 30,1MB) . Trudno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 @Stanley a tak z ciekawości możesz podać procka i grafikę i ile ramu bo ja uciaglem tego moda na dziadku z 2011r na średnich ustawieniach. Za to z pierwszą częścią miałem duże problemy. Chyba, że parametry z twojego profilu aktualne to już wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz [GenuineIntel], F6/M7/S10, 3166.00 mhz, 32-clk 'rdtsc' * CPU features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2, SSE3, MONITOR/MWAIT, SSSE3, SSE4.1 * CPU threads: 2 Karta Asus R7240 System XP 32 na innych modach Martwe Miasto działało bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 @Stanley u mnie procek 3x3.2ghz, 4 giga ramu i grafika gts 450 amp z 1gb pamięci, win 7 64bit. Niby twoja grafa mocniejsza ale jak zerknąłem w testy to wydajnościowo wypada podobnie. Ja grałem na średnich. Pamięci na kompie masz chociaż 4gb czy tylko ze 2gb bo jak widzę jeszcze windows xp. A jeśli 2 to może być trochę mało bo w takim kompie u mnie było już gorzej z graniem w niektóre mody. W pierwszym poście jest ten twój error i sugestia żeby zmniejszyć ustawienia trawy, patrzyłem też na rus forach czy jeszcze coś radzą. Może zbij je suwakiem do zera i wtedy spróbuj wejść na lokację. Bo nie pamiętam jak trawka jest ustawiana jak się tak ogólnie zmienia wszystkie opcje wysoko/średnio/nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 System XP 32 Na prawdę? Na gorszym sprzęcie grałem we wszystkie mody bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 @Stanley Tak jak pisano wyżej, gęstość trawy, wszystko dotyczące słońca i cieni na zero. Odległość widzenia nie dalej jak na połowę. A do skrótu pulpitowego dodaj parametr -noprefetch, który "wczytuje na raty". No i sprawdź, czy w opcjach dla moda jest możliwość grania ze zgodnością dla XP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi