fasolaks Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 A ja wrzuciłem po przejściu sporego kawałka gry, łącznie z misją w Czerwonym Lesie... I działa, nie wywala, u handlarzy są nowe zabawki:) Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 A ja wrzuciłem po przejściu sporego kawałka gry, łącznie z misją w Czerwonym Lesie... I działa, nie wywala, u handlarzy są nowe zabawki Ja wrzuciłem na początku gry, w Kordonie czy na Bagnach, i przy próbie wczytywania któregokolwiek sejwa miałem z miejsca CTD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisy Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Mam pytanie czy sa dalej jakies misje jak wychodzę z podziemi agropromu. Daje dokumenty łącznikowi. Przechodze dalej wszystkie plansze gry 2-3dni mijają i zadnej misji nie ma. Czyżby tak sie konczy cały mod?? Troche bezzensu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 @noisy - nie wiem, tak daleko jeszcze nie zaszedłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Ktoś ma działający link do Фикс от 11.05.12 Новая игра обязательна ! z SGM 2.2 с оружием из мастерской Енота! bo ten na stroniehttp://ap-pro.ru/forum/36-2459-1 nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Owszem, działa. Ale nie klikasz na linka a kopiujesz go do nowego okna przeglądarki. Jakby co to masz na innym hoście http://www.sendspace.com/file/yrc54t 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 (edytowane) To jest fix zbiorczy czy potrzebne są wcześniejsze fixy? Dziwne bo kopiuje link do nowego okna to wyskakuje błąd, mam firefoksa i nic nie rozumiem dlaczego jest ten błąd. Edytowane 25 Maja 2012 przez czernobyl10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Pobierz stąd: http://narod.ru/disk/49981853001.d12227fed325a665d4dcb2dae8e88657/Fix%2011.05.12.7z.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 A jak się ten najnowszy fiks ma do spolszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Spolsczenia do "Jenota" chyba jesce nie ma... Co do samego "Jenota" mam mieszane ucucia. Niby dużo fajnej broni, ale co tego... CTD jeden za drugim - wywaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Prace nad spolszczeniem Jenota są na finiszu. Będzie do wersji z fixem z 11.05.12. Zmiany w fabule dotyczą zaledwie jednego kwestu, ale za to chłopaki przerobili całą broń (maksymalnie ją urealniając), wszystkie pancerze, sztuczną inteligencję w grze i generalnie dość mocno utrudnili samą grę. Włożyli w to naprawdę masę pracy, a ja to widzę podczas polonizacji... Gdybym miał zagrać w SGM 2.2, to tym razem na pewno wybrałbym wersję Jenota ;) A wyloty fasolaksa mogły być spowodowane instalacją dodatkowej paczki tekstur, który jest przeznaczony do naprawdę mocnych kompów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Witam dopiero co zacząłem grać w tego moda po dość długiej przerwie z jakimikolwiek modami do stalkera z powodu małej awarii sprzętu ;) Jestem na Kordonie wykonałem prawie wszystkie kwesty, został ostatni a mianowicie odnaleźć artefakt "szapokłak" lub podobnie jakoś, i teraz pytanie może ktoś dokładnie określić miejsce bądź miejsca gdzie on może się znajdować,czy do jego wykrycia jest potrzebny detektor ? A teraz odnośnie samego detektora on działa tylko na tych anomaliach stałych z Zewu Prypeci tzn Cyrk itp. Nie pamiętam już dokładnie ich nazw ,bo np podchodzę do anomalii na Kordonie i detektor w ogóle nie reaguje,czyżby wyczerpały się baterie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 @ Jaco Ja znalazłem go tu: Ale bywa też tu: Był też raport, że został znaleziony na Kordonie na prawo od lokomotywy spalinowej (koło torów kolejowych), w anomalii pośrodku głazów ułozonych w półkole. Jeśli chodzi o detektory - do znalezienia "Szapokłaka" jest potrzebny bodajże conajmniej detektor "Niedźwiedź". Detektory działają na całym levelu - czasem można znaleźć arty poza standardowymi anomaliami. Jeśli Ci nie działa, to pewnie wysiadły Ci baterie, a nie masz zapasowych w plecaku. Stan baterii pokazuje malutki niebieski pasek w prawym dolnym rogu ekranu (pod okienkiem amunicji). Poza tym dostajesz zawsze komunikat o wyczerpaniu się baterii. Jesli masz zapasową, to detektor zaczyna pobierać z niej automatycznie energię, a jeżeli nie masz, to przestaje działać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 (edytowane) Ok dzięki za wyjaśnienia nawet nie zauważyłem tego paska niebieskiego od stanu baterii hehe detektor "Niedźwiedź" akurat posiadam na stanie więc czas wyruszyć na poszukiwanie, a potem na Bagna .A i jeszcze jedno pytanko można do tego moda zaaplikować jakąś paczkę tekstur do broni ? Bo ten AK-74 wygląda strasznie ;( Znalazłem artefakt blisko lokomotywy koło torów w anomalii więc mamy 3 lokalizacje . Dzięki Yurek ;) Edytowane 26 Maja 2012 przez Jaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Yurek to najlepiej nie pobierać tej dodatkowej paczki tekstur jeżeli nie ma się super komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 A i jeszcze jedno pytanko można do tego moda zaaplikować jakąś paczkę tekstur do broni ? Bo ten AK-74 wygląda strasznie ;( Dodatkowy pakiet broni można przecież pobrać z 1 postu. Nazywa się to SGM 2.2 Gun Pack Addon. Stąd masz plik spawnera działającego z Gun Packiem http://www.stalkerteam.pl/topic/3927-sigerous-mod-22-dyskusja-ogolna/page__st__200#entry41388 A stąd poprawkę na brak animacji kaemu m249 http://www.stalkerteam.pl/topic/3927-sigerous-mod-22-dyskusja-ogolna/page__st__200#entry41401 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 @ Yurek - to możliwe bo mój piecyk już leciwy... Da się instalować "jenota" bez tych dodatkowych textur? Ewentualnie je zmniejszyć? Gratuluję postępów nad polonizacją! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeLeRKS Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Dobra pany ja mam inny problem , gra mi sie wczytuje jak by chciała a nie mogła , ale to to jeszcze przeboleje, wchodząc do gry (odczytując save) gdy już mi się pokaże świat ZONY to zamraża mi ekran na dobre 3 minuty i nic sie nie dzieje, później normalnie działa, ale przy chodzeniu na przykład też freezuje ekran na kilkanaście sekund, przy oczekiwaniu na dodanie nowego zadania tak samo jest, albo sie zatnie albo sie nie zatnie... do menu też jak wciskam ESC to mozolnie przechodzi... Co może być ?? Intel Core i5 3,30 GHZ Geforce GTX 560 ti 1 gb kingston HyperX 8 GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Ja tam bym zaczął od wyczyszczenia i defragmentacji dysku twardego, wyłączeniu niepotrzebnych procesów i usług systemowych, aktualizacji sterowników itd. Wszystko masz tu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeLeRKS Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Komp ma nie cały miesiąc :P , nie ma co wyłączać :P , Jak ustawić pamięć wirtualną w win 7 64bit i na ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Na takim sprzęcie gra powinna ci chodzić bez problemu. Może masz uszkodzony dysk twardy i jest kłopot z odczytem plików. Spróbuj odpalić czysty Zew Prypeci ( wystarczy zmienić nazwę folderu gamedata i gra już go nie będzie widzieć ) Daj nową grę i zobacz czy będzie to samo. Tylko uważaj by ci się zapisy nie pomieszały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeLeRKS Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Właśnie na czystej grze, levele ładują sie góra 2 sekundy, żadnych przycinek i nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 W takim razie jeszcze raz przeinstaluj moda. Może coś ci się uszkodziło przy ściąganiu / rozpakowywaniu archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeLeRKS Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Nie możliwe , 2 razy tak samo by nie było na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Więc najwyraźniej Zona uznała, że sobie nie pograsz. Znajdź sobie innego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi