PeLeRKS Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Może za mało pamięci wirtualnej? Bo czytałem, że stalker ogólnie czyta tylko 2 gb i 2 procki zamiast 4-ech , i jeśli pamięć wirtualna jest zbyt mała to też będzie lagowało, wie ktoś jak ustawić mam pamięć wirtualną dla 8gb ram ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Takie rzeczy działy się tylko w Cieniu Czarnobyla i w Czystym Niebie. Zew Prypeci obsłuży ci tyle ramu ile masz. Ale to nie jest sprawa ramu czy pamięci wirtualnej. Wtedy po prostu wylatywałbyś na pulpit z logiem " out of memory" Spróbuj przeinstalować wszystko na inną partycję. Odnośnie tej pamięci wirtualnej, jak się tak upierasz to czytaj tu http://windows.micro...-virtual-memory i tu http://forum.dobrepr...ws-t400814.html Spróbuj tez na czas gry wyłączyć antywirusa. Może masz go źle skonfigurowany i sprawdza ci każdy plik którego żąda gra, co za tym idzie, przymula ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeLeRKS Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Wszystkie firewalle wyłączone itd itd , spróbuje zainstalować na partycji systemowej i zobacze :P dobra , jednak nie będę nic modził, pogram tak jak jest :P , teraz z innej beczki, Władca Zony 1.0 Działa z tym modem ? normalnie jak bym podrzucił konfig spawnera to nie będzie się nic gryzło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 O ile wiem, spawner jest zaimplementowany w modzie. W wersji 2.0 był na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 W 2.2 też jest. Wszystko jest opisane w 1 poście tego wątku, pod spojlerem "Gorące klawisze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam. Mam problem ze ściągnięciem spolszczenia. Już 3 raz sciągam i mam taki error przy instalowaniu: http://img.r95.pl/images/2012/06/03/cPl2u.jpg Do tego przy wypakowywaniu niektóre pliki są zaznaczone na czerwono. Da rade uploadnąć spolszczenie na inny serwer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Z polonizacją jest wszystko w porządku. Ściąga się i rozpakowuje bez żadnych problemów. Użyj innej przeglądarki czy też downloadera. Albo na czas ściągania wyłącz program antywirusowy. Może to on ci blokuje niektóre pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Miałem podobny błąd jak pobierałem SGM Jenota przez FF- może dlatego że już dawno nie porządkowałem przeglądarki. Przez Maxthon 3 pobrało prawidłowo. Edytowane 3 Czerwca 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Kumpel ściągnął przez google chrome, wypakowało mu wszystko dobrze, spróbowałem i taki sam błąd. Spróbuje w weekend przez Maxthona 3, bo mam internet z limitem na miesiąc 10gb :/ edit: ewentualnie Kobal, jaki downloader byś mi polecił, spróbuje jeszcze raz ściągnąc w dzień. Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Saddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 @ Saddam To weź pendrive, idź do tego kumpla, co u niego się pobiera i rozpakowuje bez problemów, wrzuć sobie na "pendraka" rozpakowaną gamedatę i przenieś ją na swojego kompa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jednemu kumplowi ściągnęło ładnie przez google chrome, tylko, że on mieszka ode mnie 300km :D a innemu, od którego miałem wziąć źle wypakowało :/ obaj mają internet stały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Co to jest Stare KBO w Prypeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Stara Stacja Obsługi, ta naprzeciwko kina Prometeusz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczek6666 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Witam. Mam problem podobny do użytkownika LOL1234 (gorące klawisze nie działają), wpisanie komendy -cheat_mode powoduje, że skrót w ogóle sie nie uruchamia. Wszystko mam zainstalowane po kolei, bez żadnych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Dużo jest zadań we free playu? Bo zaraz skończą mi się zombiaki, znajdę wszystkie arty dla naukowców i będzie po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepik Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Witam mam do was pytanie zacząłem grę na tym modzie nawet trafiłem na fajny żarcik :D ale gdy włączyła sie gra i przy starcie to wyrzuca do pulpitu i wyskakuje takie coś: Exception Reason: Expression : !m_error_code Function : raii_guard::~raii_guard File : D:prog_repositorysources runkxrServerEntitiesscript_storage.cpp Line : 748 Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value) EAX=1BDB72C8 EBX=05281190 ECX=1BDB72D0 EDX=1BDB7401 ESI=006C88C8 EDI=00000002 FLG=00200216 EBP=0018F2CC ESP=0018E2C0 EIP=0069E12E CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0053 GS=002B Nie znam się za bardzo na komputerach więc o dokładnie instrukcje poproszę ;) Ramu mam 8GB z czego wolnych to nie wiem ale przy ponownym uruchomieniu gry na minimalnych ustawieniach graficznych to samo,mam dużo gier zainstalowanych.Czy jeśli jakieś usunę to już będzie ok? Nie dubluj postów LD Nie wiem czy to pomoże, miałem podobny problem. Gra się uruchamiała, następnie intro i zwiecha. Rozwiązaniem okazała się zmiana właściwości plików i folderów gamedata (odznaczyłem tylko do odczytu). Wydaje mi się, że gra próbuje zapisać dane konfiguracyjne, ale niestety uprawnienia systemy jej na to nie zezwalają. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ostatnie posty przeniosłem do tematu: http://stalkerteam.pl/topic/3927-sigerous-mod-22-dyskusja-ogolna/page__st__250 W tym temacie proszę tylko umieszczać problemy techniczne z modem. Zapytania dotyczące przechodzenia proszę umieszczać w temacie, do którego linka podałem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Znalazłem adaptację AF3 do wersji SGM 2.2 : http://narod.ru/disk/51285922001.159bce10be5339e047167564dd6e66b1/AF3%20for%20SGM%202.2.rar.html Nie wiem kto ją robił i nie wiem czy działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz638 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Właśnie szukałem tej adaptacji. Za chwilę zabieram się za testowanie i zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Niby działa nawet i na polskiej wersji, błędami nie sypało, kolejność instalacji: - SGM 2.2 PL - AF3 - Adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz638 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Mam jedno pytanie dotyczące SGM 2.2 Gun Pack Addon. Czy jest to adaptacja moda shocker weapons ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciutnies Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Mam problem, mianowicie wywala mi CoP-a do pulpitu za każdym razem, gdy próbuję przejść z mapy na mapę, lub wczytać poprzedniego sejwa (np. po śmierci). Mam ustawione 8 gp wirtualnej pamięci, gram na najniższych ustawieniach. EDIT: Sory, nie zauważyłem przeniesienia problemów technicznych przez Yurka Edytowane 20 Czerwca 2012 przez ciutnies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Wstaw loga błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciutnies Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : out_of_memory_handler [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 336 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 14462 K Masz, ale jak widać gra wymaga ode mnie trochę więcej niż powinna O.o Co zrobić, żeby zmniejszyć wymagania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zmniejszyć rozdzielczość i szczegóły graficzne w opcjach gry. Wyłączyć wszystkie wodotryski. W opcjach SGM wyłączyć zaćmienie, emisje,miny i oddział alfa. Zdefragmentować dyski. Zwiększyć pamięć wirtualną w windowsie. Na czas gry wyłączyć wszystkie inne programy i aplikacje. Nadać procesowi xray_engine (chyba tak się nazywa ) wyższy priorytet, itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi