Yurek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 @ LOL 1234 Gun Pack nie będzie działał ze spawnerem, bo po prostu nowe bronie nie są tam dopisane. Prac nad spawnerem nie przewiduje się, ponieważ jest on do gry w tego moda absolutnie niepotrzebny. Poza tym, co to za frajda grać od początku na zespawnowanym, wypasionym sprzęcie. Jak chce się go zdobyć, to trzeba walczyć i kwesty robić, a nie spawnować jak jakaś lama ! Spawn służy tylko do przedmiotów, których jakimś trafem nie możemy znaleźć (bo na przykład wpadły w tekstury). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOL1234 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Wiedziałem... jeśli żaden z was się nie domyślił, UŻYWAM SPAWNERA DO ROBIENIA SAVE NA ŻYCZENIE z zróznicowanym ekwipunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Wiedziałem... jeśli żaden z was się nie domyślił, UŻYWAM SPAWNERA DO ROBIENIA SAVE NA ŻYCZENIE z zróznicowanym ekwipunkiem.Komu, albo po co robisz te sejwy na życzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOL1234 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Głownie kolegom z klasy właściwie zrobiłem tylko trzy takie. Raz kolega mnie poprosił o fajny save i tak się zaczęło. Dodam iż sam tworze małe modyfikacje i ten spawner przydaje się do spawnowania obiektów które zmodyfikowałem(sprawdzić czy modyfikacja działa) np exo czystego nieba z zmniejszonym udźwigiem ale lepszym pancerzem, nie chce biegać po zonie za exo to go spawnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam mam do was pytanie zacząłem grę na tym modzie nawet trafiłem na fajny żarcik :D ale gdy włączyła sie gra i przy starcie to wyrzuca do pulpitu i wyskakuje takie coś: Exception Reason: Expression : !m_error_code Function : raii_guard::~raii_guard File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp Line : 748 Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value) EAX=1BDB72C8 EBX=05281190 ECX=1BDB72D0 EDX=1BDB7401 ESI=006C88C8 EDI=00000002 FLG=00200216 EBP=0018F2CC ESP=0018E2C0 EIP=0069E12E CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0053 GS=002B Nie znam się za bardzo na komputerach więc o dokładnie instrukcje poproszę ;) Ramu mam 8GB z czego wolnych to nie wiem ale przy ponownym uruchomieniu gry na minimalnych ustawieniach graficznych to samo,mam dużo gier zainstalowanych.Czy jeśli jakieś usunę to już będzie ok? Nie dubluj postów LD Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Próbowałeś wgrać wcześniejszy zapis? A jeśli to przy tworzeniu nowej gry to przemyśl proces instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Żadnego zapisu nie mogę wczytać wcześniejszego grałem wcześniej na wersji 1.6 a co do instalacji.To gierka jest w wersji 1.6.02,normalnie zainstalowałem tego moda 2.2 później tego fixa przerzuciłem do folderu z grą nadpisując pliki i tak samo ze spolszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jedno pytanko! Czy SGM 2.2 Gun Pack Addon z punktu 8. to to samo co "SGM 2.2 Enot edition" z sigerous.ru? No dobra, dwa pytanka. Drugie: czy "SGM 2.2 Enot edition" gryzie się ze spolszczeniem? Aha. Wielki kozak za tłumaczenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Usunąłeś wszystko związane z 1.6 ? Pytam bo nie ma żadnej wzmianki o takim logu błędu. Albo trafiłeś na coś nowego i trzeba czekać aż rosjanie wypuszczą fiksa, albo pokręciłeś przy instalacji lub masz uszkodzony któryś plik przy ściąganiu / rozpakowywaniu. By było jasne. Wersja 1.6 a 2.2 to dwie różne, absolutnie niekompatybilne modyfikacje. Może przypadkiem próbowałeś na wersji 2.2 odpalić sejwa zrobionego na 1.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Nie nie probowałem dopiero po tym jak napisaleś o wcześniejszych sejwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ale gdy włączyła sie gra i przy starcie to wyrzuca do pulpitu Ponieważ jest to przy uruchomieniu to raczej błąd instalacji...odinstaluj wszystko włącznie z podstawką, folderami zapisów itd....potem postaw moda na nowo według opisu z 1 postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Fasolkas spolszczenie jest pod czystą wersje SGM 2.2 natomiast SGM 2.2 с оружием из мастерской Енота to jest zupełnie inny mod z przerobionym uzbrojeniem, systemem ulepszeń broni, wyposażenia i teksturami. LINKI do moda:http://narod.ru/disk/46827446001.0405fd2084c709aae7ab226b8419fc9e/SGM%202.2%20Enot%20edition.7z.html LINKI do paczki z nowymi teksturami:http://narod.ru/disk/46908005001.1f596d3caa2c9bbdb4267c24d8a10daf/Texture%20Pack.7z.html Wyłączenie huda:http://pl.rghost.net/37714268 PATCH na wylot wpn_abakan_m1:http://pl.rghost.net/37715066 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jak ktoś będzie po testach o ile znajdzie się chętny na zassanie tego to czy by mógł napisać "jak to wygląda"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Testuje się... Owszem - spolszczenie zniknęło. Owszem - konieczna nowa gra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ok usunę całego stalkera i zacznę jeszcze raz instalacje tylko pytanie mam gdzie mogę dezaktywować klucz CD? Mam windowsa 7 Odinstaluj grę i automatycznie pójdzie proces. LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jak pamiętam to jeśli wybierzesz deinstalację, gra sama się zapyta czy deaktywować. A jeśli nie to w menu start, w folderze z plikami COPa jest opcja deaktywacji klucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale po usunięciu zostały takie pliki: Folder Bin,folder gamedata,patches,Dokument SGM_COP hisory,SGM_COP info,Notatki SGM_what_in_v1.6,SGM_what_in_v2.2,PLIK DAT unins001,aplikacja unins001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Heh... Fajnie... Początek gry, misja w wiosce - emisja - zgon... Miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale po usunięciu zostały takie pliki: Folder Bin,folder gamedata,patches,Dokument SGM_COP hisory,SGM_COP info,Notatki SGM_what_in_v1.6,SGM_what_in_v2.2,PLIK DAT unins001,aplikacja unins001 Usuń wszystko do zera. Teoretycznie SGM-y mają swój własny deinstalator, to są pliki z niego prawdopodobnie. Tak czy owak masz wszystko zainstalować na nowo. Przy instalacji moda najpierw wypakuj wszystko do osobnego folderu a potem dopiero przenoś same gamedaty do folderu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 To samo przy starcie gry wywala do pulpitu także bez polonizacji czy możliwe jest to że źle się coś pobrało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Możliwe. Przede wszystkim bez polonizacji to na pewno cię wywali na polskiej podstawce. Sam czysty Zew odpala normalnie? Akurat nie mam tego moda, gram w wersję 2.0 z geonezis. Może ktoś poda rozmiary poszczególnych gamedat po rozpakowaniu to sobie porównasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Normalny zew działa w porządku i ten mod 1.6 też działał tylko z tym mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 W zewie nie trzeba mieć polonizacji do rosyjskich modów, silnik został poprawiony i nie wywali bug trapem. Czy ten mod przypadkiem nie podmienia jakiś plików w folderze bin ? Zrób kopie folderu bin i po instalacji modu ja przywróć albo, zainstaluj moda osobno i przenieś tylko gamedate. Z resztą ja mam sgm to zaraz zobaczę :) mam tylko 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A co do tego fixa potrzebnego do tego moda to go trzeba wkleić do folderu ze stalkerem czy zawartość gamedaty wkleić do tego folderu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Gamedatę fiksa nałożyć na gamedatę moda. Dopiero potem polonizacja, też oczywiście nadpisać gamedatę zezwalając na zamianę plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi