Mimiś Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 Teraz nie o błędach, a o wyposażeniu. Który kombinezon według Was dla Samotnika jest najlepszy? Wiem, że niby egzoszkielet jest dobry, bo ma dobre parametry i duży udźwig ale nie można biegać. Idę wyłączyć mózgozwęglacz i chciałem zakupić nowy kombinezon, bo za naprawę wołają 20k (aktualnie Nomad). Myślałem o zakupie Bazy egzoszkieletu Knieja, bo statystyki prawie jak egzoszkielet ale nie wiem czy warto u Sidorowicza wydawać 85k, bo może jest coś lepszego na co warto odłożyć pieniądze. Jakieś podpowiedzi, sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Ryan Gosling w Anomaly? Oczywiście w formie dodatku. Źródło - KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 W dniu 17.10.2023 o 13:35, Fiodor89 napisał(a): No już niby to robiłem a teraz tu utknąłem. Co teraz Panowie? Już stoję tu pół godziny i nic się nie dzieje:/ Musisz ustawić odpowiednią częstotliwość W dniu 3.11.2023 o 23:08, Mimiś napisał(a): Teraz nie o błędach, a o wyposażeniu. Który kombinezon według Was dla Samotnika jest najlepszy? Wiem, że niby egzoszkielet jest dobry, bo ma dobre parametry i duży udźwig ale nie można biegać. Idę wyłączyć mózgozwęglacz i chciałem zakupić nowy kombinezon, bo za naprawę wołają 20k (aktualnie Nomad). Myślałem o zakupie Bazy egzoszkieletu Knieja, bo statystyki prawie jak egzoszkielet ale nie wiem czy warto u Sidorowicza wydawać 85k, bo może jest coś lepszego na co warto odłożyć pieniądze. Jakieś podpowiedzi, sugestie? Kombinezony można modyfikować i jak dostarczysz technikowi narzędzia, to będziesz mógł sklaibrować egzoszkielet, aby móc biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Drodzy Stalkerzy mala prosba. moglby tu ktos wrzucic linki do Anomaly i wszystkich potrzebnych aplikacji by gra odpalila? Kupilem nowego lapka zaraz go otwieram i az mnie skreca zobaczyc jak na nim bedzie to chodzilo a z gotowymi linkami poszlo by sporo szybciej. i moze ta apke do sprawdzania danych technicznych to bym wam wrzucil parametry i powiedzieli byscie czy stalker 2odpali na nim bo gamingowy za 6k zamowiony ale jak 2nie odpali to oddaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 @Fiodor89 Ale trzymaj bo po wielu trudach znalazłem jakimś cudem te gotowe linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 ha ha ha. tu były potrzebne dodatkowe programy pamiętam. i ten do sprawdzania parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 @Fiodor89 jakie programy? I co do sprawdzania jakich parametrów? Jak ci czegoś będzie brakować to ci mod się najwyżej wywali. Ale o co może krzyczeć, najwyżej o jakieś biblioteki vc++ ewentualnie o OpenAl ale nie wiem czy o to ci chodzi. Zresztą okaże się jak odpalisz czy czegoś ci brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 nie krzyczę tylko proszę o pomoc właśnie o to mi chodziło te c++ i opony ale teraz zaczynam instalować to będę pobierał ręcznie. A to do sprawdzania bebechów był program coś tam z cpu w nazwie i pokazywał parametry kompa. słaby jestem w technologii ale może byście wtedy powiedzieli czy w ewentualnego stalker 2 dało by rade na nim pociągnąć i już wyskakuje brak jakiś d3d. czego szukać na necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 @Fiodor89 program to był bodajże CPU Z, ten do sprawdzania co w kompie. Stalker 2 miał na razie takie WYMAGANIA podana to porównaj ze swoimi bebechami. A o d3d to weź wklej ten error bo tak to nikt nie będzie zgadywał o co może chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 @Fiodor89Musisz pamiętać o tym, że laptop przeważnie będzie gorszy wydajnościowo od stacjonarnego PC nawet mimo tego, że będzie miał jakiegoś topowego i9 i RTXa serii 4 i 32GB ramu dla przykładu bo komponenty w laptopach już po prostu takie są. No, ale tak jak napisał Ci @tom3kb możesz sobie porównać Twoją specyfikację z wymaganiami podanymi przez GSC z tym, że oni raczej też wymagania podali pod stacjonarne PC, a nie laptopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 28 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 wiem ale jestem w tym ciemny jak tabaga w rogu wiec wrzucam bebechy. da to rade? Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 W dniu 28.11.2023 o 20:35, Fiodor89 napisał(a): wiem ale jestem w tym ciemny jak tabaga w rogu wiec wrzucam bebechy. da to rade? Czepiam się, ale w spoiler wrzuć te ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Sin member gdzie? 12 minut temu, Sin member napisał(a): Czepiam się, ale w spoiler wrzuć te ss gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 (edytowane) Tutaj, takie "oczko". Wrzuć tam te zdj, tzn zrób edycje postu z tymi ss, kliknij w to oczko i umieść tam te zdjęcia Jak dodajesz więcej niż 2 zdj, to wrzucaj w spoilerze. Edytowane 1 Grudnia 2023 przez Sin member Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 sorki ale nie rozumiem:/ lubię grać w stalkera ale z technologii jestem noga przepraszam jak napisałem cos nie tak ale dalem ponad 6tysi za lapka bo chciałbym pograć w stalker2 a o stacjonarnym nie ma u mnie mowy i chciałem się dowiedziedzieć czy na nim dam rade pograć czy muszę szukać innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 2 minuty temu, Fiodor89 napisał(a): sorki ale nie rozumiem:/ lubię grać w stalkera ale z technologii jestem noga 4 minuty temu, Sin member napisał(a): Tutaj, takie "oczko". Wrzuć tam te zdj, tzn zrób edycje postu z tymi ss, kliknij w to oczko i umieść tam te zdjęcia Jak dodajesz więcej niż 2 zdj, to wrzucaj w spoilerze. Tutaj masz. Sory, sam zrobiłem zamieszanie, bo dwa razy mój post się wysłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Spoiler Teraz dobrze? i jak pojdzie na tym stalker 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Cześć, po OP 2.1 przyszedł czas na anomaly - jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jednak mam jak na ten moment dwa pytania. Da się wyłączyć tą kropeczkę celownik na środku ekranu ? Przepatrzyłem opcje i nie widziałem nic takiego, chyba że jest ukryte ? Drugie pytanie dotyczy fabuły. Na początku gry gdy tworzę postać mam napisane że są chyba 3 - 4 wątki fabularne. Czy każda frakcja ma osobny wątek i jak np. ukończę jeden to muszę zacząć nową grę inną frakcją aby zrobić drugi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 @fixman0 nie tryb fabularny jest dostępny bodajże tylko dla frakcji: samotnicy, czyste niebo, najemnicy, powinność i wolność, a no i ekolodzy. Fabuła jest taka sama. Jak przejdziesz fabułę, którąś z tych frakcji (3 główne linie fabularne) to później odblokowuje się czwarta bonusowa. Zaczynasz nową grę w trybie fabularnym i wybierasz frakcję unsig czy jak ona się nazywa bo już nie pamiętam. A kropeczkę na środku ekranu powinno się dać wyłączyć gdzieś w opcjach, może w gameplay/gra jakiś brak celownika czy coś w tym stylu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 4 minuty temu, tom3kb napisał(a): @fixman0 nie tryb fabularny jest dostępny bodajże tylko dla frakcji: samotnicy, czyste niebo, najemnicy, powinność i wolność, a no i ekolodzy. Fabuła jest taka sama. Jak przejdziesz fabułę, którąś z tych frakcji (3 główne linie fabularne) to później odblokowuje się czwarta bonusowa. Zaczynasz nową grę w trybie fabularnym i wybierasz frakcję unsig czy jak ona się nazywa bo już nie pamiętam. A kropeczkę na środku ekranu powinno się dać wyłączyć gdzieś w opcjach, może w gameplay/gra jakiś brak celownika czy coś w tym stylu. Dzięki za odpowiedź - czyli mam rozumieć że czwarta bonusowa fabuła wymaga rozpoczęcia nowej gry nową frakcją tak ? I jak się ma trudność anomaly do OP 2.1 ? Wiem że są mechaniki z misery typu pierdyliard przedmiotów, smarów itp. ale chodzi mi raczej o liczebność mutantów - w OP 2.1 już po czasie nawet się nie strzelałem bo szkoda było amunicji jeżeli co chwile się na mapkach respiło kilkadziesiąt mutantów. W anomaly też tak jest że się nie bardzo opłaca strzelać, czy aż tak nie jest nawalone stworków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 @fixman0 trudność to standardowe mody do stalkera, crafting przedmiotów możesz absolutnie olać i np korzystać z pracy techników jeśli chodzi o naprawy i modernizacje sprzętu. Spawn mutantów i npców to też praktycznie nic innego niż standard, nie ma hord potworów jak w Opkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Troszkę pograłem i zastanawia mnie, czy te zestawy narzędzi kalibracyjnych ( trzeba dać technikowi, aby odblokować ulepszenia czy coś takiego ) znajdywane są losowo czy leżą gdzieś w jednym miejscu tak jak w OPkach ? Druga sprawa demontaż przedmiotów - kojarzy ktoś co do tego jest potrzebne i ewentualnie gdzie to zdobyć ? U techników i handlarzy nie zauważyłem żadnego narzędzia umożliwiającego demontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 @fixman0 te narzędzia dla techników chyba trafiały się w schowkach. Tu jakieś info o spawnach na lokacjach https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/forum/thread/basic-tools-spawn-locations A co do rozbierania przedmiotów to sprawdź czy czasem multitool-em się ich nie rozkładało na części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro19880518 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Witam, nie wiecie może jak dodać tą grę do rejestru w systemie, konkretnie w Windows 10 x64, tzn. chodzi mi o to, że kiedy uruchamiam tą grę i chcę włączyć trainer to pokazuje mi "game is not found". Pewnie dlatego że gra była wypakowana z archiwum i uruchomiana bez instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Trainer dedykowany do anomaly? Anomaly posiada wbudowany debug mode, który jest całkiem rozbudowany. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi