Agrael Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Na wstępie chciałbym jeszcze raz podziękować @MaklerR-owi za prace nad naszymi śrubami Nowa aktualizacja wymusiła na nas zastąpienie śrub nowymi ikonami rang, których jest 17. Oczywiście istnieje możliwość zmiany ich grafiki, więc każdy pomysł będzie brany pod uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @Agrael Pomysł na wygląd rang: Spoiler <- ranga dla gościa w zonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 @Pancerniak77 Nie wiem jak innym, ale mi się podoba Jest ich nawet więcej niż się spodziewałem, a więc będzie można w przyszłości dodać rangę. Tak to widzę: Spoiler Gość w Zonie - Turysta - Kot - Wędrowiec - Twardziel - Doświadczony - Weteran - Stary Wyga - Przewodnik - Znawca Zony - Przemytnik - Mistrz - Pogromca - Łowca Mutantów - Profesjonał - Legenda - Wybraniec Zony - Jako że @kondotier niebawem zdobędzie rangę Wybraniec Zony ( 12.500 wypowiedzi ) proponuję dodać jeszcze jedną, z taką ikonką i 13.500 postów do jej uzyskania. Tylko zastanawiam się nad nazwą. Może Bożyszcze Tłumów ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 @Agrael A może by dodać jeszcze jedną rangę za 20000 postów - Gospodarz/Właściciel Zony/Strefy (Хозяин Зоны)? Wydaje mi się, że można zamienić miejscami Mistrza i Łowcę Mutantów (chodzi mi o nazwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 @Agrael @tom3kb Mam małe zastrzeżenie. Mistrz od Wędrowca różni się tylko grubością szewronu, co nie będzie do zrozumienia jak już będzie w logo forumowicza. Tak samo jest z tymi wyżej mistrza. Są porównywalne z początkowymi. A może by tak poczynając od Mistrza, obrócić je w pionie, a szewronom dać inny kolor? Albo dać je na całkiem innym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Proponuję nazwę Przewodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 @Pancerniak77 Z zamianą Mistrza i Łowcy Mutantów nie będzie problemu. Może Właściciel Strefy ? Do 20000 postów nieprędko ktoś dojdzie. @kondotier Może dobrym pomysłem będzie zmiana koloru szewronów od Mistrza ? Wtedy by się wyróżniały. @Anatolij Przewodnik już jest - 9 ranga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 @Agrael Każde rozwiązanie które pozwoli od razu zobaczyć różnicę będzie dobre. Ale jak zmiana koloru szewronów, to ten "złoty" kolor od mistrza zostawić, a zmienić na srebrny tych początkowych i rozjaśnić pod nimi tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Odświeżona wersja 10 rang od @Pancerniak77 Według mnie ładnie się prezentują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Ja jestem jak najbardziej za bo fajnie to się prezentuje + uzupełniło by to lukę między rangą na forum, a ilością odpowiedzi na posty bo póki co jest taka lekka pustka w tym miejscu gdzie wcześniej były śruby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Nowe ikonki zostały dodane Rangę Mistrz i Łowca Mutantów zamieniono miejscami, a przy okazji stworzona została nowa - Właściciel Zony. Rozmawiałem wczoraj z @portals o umieszczeniu ikonek rang pod grupą, ale raczej nie da się z tym nic zrobić. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 @Agrael Na moim profilu znalazłem informację, że do kolejnej rangi brakuje mi ponad 7400 punktów. Poważnie? Toż to połowa tego, co zdobyłem do tej pory przez 10 lat na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 @kondotier no a co myślałeś to jak w grach rpg najwyższy poziom to mordęga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 @kondotier Można dodać jeszcze z dwie rangi po Wybrańcu Zony. Trzeba tylko wymyślić ich nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Czarny Stalker, Strielok mi się nasuwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 @MOS Mi się podoba Żeby zdobyć rangę Wybraniec Zony, trzeba napisać 12 500 postów, a więc może następną niech będzie Jurij Siemiecki ( 13 300 ? ) i Czarny Stalker ( 14 250 ? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 @Agrael A jak nazywa się ten aktualnie po Wybrańcu i ile punktów musiałby mieć forumowicz? Bo z prostej matematyki wychodzi ( ilość brakujących mi oczek ), że 20 000. Więc i tak po Czarnym Stalkerze trzeba będzie zgromadzić 6500, a to naprawdę nie mało. U mnie wychodzi 1500 na rok, to na tę rangę trzeba ponad 4 lata. Dlaczego robić coś, czego tak jak w OP osiągnąć się nie da. Nie wszyscy mają tyle czasu jak ja, na częste się udzielanie. A chciałbym nie być jedynym z tymi osiągnięciami. Samemu smutno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 @kondotier Po Wybrańcu Zony jest Właściciel Zony. To jest ostatnia ranga, której prawdopodobnie nikt nie zdoła zdobyć. Zawsze możemy dokonać pewnych zmian w ilości punktów przy ostatnich rangach. Mistrz - 5000 / 3100 Profesjonał - 7500 / 4500 Legenda - 10000 / 5700 Wybraniec Zony - 12500 / 7500 Jurij Siemiecki - 9000 ( propozycja nowej rangi ) Czarny Stalker - 10000 ( propozycja nowej rangi ) ? 11000 ? 12000 ? 13000 ? 14000 Właściciel Zony - 20000 Czekam na propozycje, bo samemu ciężko coś odpowiedniego wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 20000 to chyba już Monolit 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 13500 Naznaczony Zoną 15000 Odrodzony 17500 Legenda Ta ilość i tak będzie kosmiczną Za aktualną Legenda dałbym Czarnego Stalkera. Legenda natomiast powinna wieńczyć wszystkie osiągnięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 20000 - Dziadek z Kisztymia, zrobił piekło i zamieszkał w czyśćcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Legenda Legend, to chyba ktoś, kogo wszyscy stalkerzy powinni czcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Co o tym sądzicie ? Zmieniłem nazwy większości rang i dodałem nowe. Punktacja również uległa sporym zmianom. Gość w Zonie Nowa nazwa: Brak Ilość punktów: 0 Turysta Nowa nazwa: Brak Ilość punktów: 20 Kot Nowa nazwa: Nowicjusz Ilość punktów: 40 ( poprzednio: 50 ) Wędrowiec Nowa nazwa: Brak Ilość punktów: 70 ( poprzednio: 100 ) Twardziel Nowa nazwa: Doświadczony Ilość punktów: 100 ( poprzednio: 200 ) Doświadczony Nowa nazwa: Weteran Ilość punktów: 150 ( poprzednio: 300 ) Weteran: Nowa nazwa: Przemytnik Ilość punktów: 220 ( poprzednio: 400 ) Stary Wyga Nowa nazwa: Przewodnik Ilość punktów: 300 ( poprzednio: 500 ) Przewodnik Nowa nazwa: Ekspert Ilość punktów: 450 ( poprzednio 800 ) Znawca Zony Nowa nazwa: Łowca Mutantów Ilość punktów: 650 ( poprzednio: 1 200 ) Przemytnik: Nowa nazwa: Pogromca Ilość punktów: 850 ( poprzednio 1 600 ) Łowca Mutantów Nowa nazwa: Oświecony Ilość punktów: 950 ( poprzednio 2 000 ) Pogromca Nowa nazwa: Pionier Ilość punktów: 1 250 ( poprzednio 2 500 ) Mistrz Nowa nazwa: Likwidator Ilość punktów: 1 700 ( poprzednio: 5 000 ) Profesjonał Nowa nazwa: Jurij Siemiecki Ilość punktów: 2 450 ( poprzednio: 7 500 ) Legenda Nowa nazwa: Cień Monolitu Ilość punktów: 3 000 ( poprzednio: 10 000 ) Wybraniec Zony Nowa nazwa: Czarny Stalker Ilość punktów: 3 700 ( poprzednio: 12 500 ) Właściciel Zony Nowa nazwa: Strażnik Tajemnic Ilość punktów: 6 500 ( poprzednio: 20 000 ) Naznaczony Zoną Ilość punktów: 8 000 Odrodzony Ilość punktów: 11 500 Legenda Ilość punktów: 15 500 Problem polega w ilości napisanych postów przez niektórych forumowiczów - rozbieżność jest spora. Tak czy siak, wprowadzamy takie oto zmiany w rangach ? Dajcie proszę znać. Na koniec ciekawostka: 10 użytkowników z największą liczbą wypowiedzi: @kondotier 12524 @tom3kb 8389 @vidkunsen 8023 @Pancerniak77 3609 @Agrael 2946 @gawron 2608 @metek58 2067 @Anatolij 1949 @portals 1871 @boberm 1822 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawisza Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Cóż, jako "turysta" napiszę, wszystko przede mną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 @Zawisza Być może pewnego dnia staniesz się Legendą Nowa tabela rang właśnie weszła w życie. Odświeżyłem również pierwszy post w tym temacie: Grupy i rangi na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi