Jump to content

Moje ograne mody

Recommended Posts

Wiem ,że żaden wyczyn, bardziej wstyd , ale 11 lat na forum i miesięc temu skończyłem swojego pierwszego moda :D 

Wiec tak :

Tajne Scieżki na OGSR - stabilny i graficznie bardzo ładny. 

Podstawka na OGSR - tez sie nie ma do czego przyczepić.

Lost Alpha DC - podchodziłem sceptycznie , ale bardzo dobrze się grało.

Na Czyste Niebo wybrałem Second Breath i się nie zawiodłem

A na CoP niestety nic ciekawego nie znalazłem, SGM mnie jakoś odrzucił, wiec wrzuciłem trzy addony @Cromm Cruac, paczkę broni i tak przeszedlem podstawkę. :)

Trochę tego było jak na miesiec grania.

Przymierzam sie do OP 2.1 ale może poczekam na 2.2

Teraz muszę wybrać między Anomaly, Dead Air z Hybrid, albo Road to The North. Próbuję zainstalować wychwalany Powrót Legendy ,ale cos nie tak z instalatorem

• Positive 5

25 minut temu, Buber napisał:

ale 11 lat na forum i miesięc temu skończyłem swojego pierwszego moda :D 

No tym mnie rozwaliłeś :D :D:D 11 lat na forum z modami do jakiejś gry i dopiero pierwsze mody zaliczone. Chyba ewenement na skalę światowa, z reguły jak się na takie stronki wchodzi to po to żeby mody ogrywać. No ale jak to mówią lepiej późno niż wcale ;) I widzę nieźle się rozpędzasz :)

• Cool 1
  • Positive 2

@Buber Coś nie mogę zrozumieć wypowiedzi z pierwszego Twojego zdania, w połączeniu z późniejszą wyliczanką. Ten ukończony mod, to te Tajne Ścieżki? Przecież LA to też mod, choć można go uznać za grę. Jeśli zechcesz, mogę zrobić litanię modów, w tym też na ZP, wartych zagrania w nie.

@tom3kb A, bo to zawsze jakiś nowy mod, jakaś nowa gra. Nie , żeby brak szacunku dla tłumaczy. :)

@kondotier Nie, nie. TT2 skończyłem niedawno jako pierwszy, a potem worek się rozpruł. Z tą litanią byłoby miło, mimo że czytam opisy , ale nie wszystko da sie streścić w kilku zdaniach. Po pierwsze fabuła , po drugie fabuła i po trzecie reszta. 

@Buber No to tak na gorąco.

Dla ZP masz moda Złoty Kufer II.

https://stalkerteam.pl/topic/8493-złoty-kufer-część-ii/

Jest też ZK 1, będący do niego jakby prologiem, ale to była tylko jakby wprawka autora modów, a dla gracza nauka jak szukać schowków. No i wytłumaczenie, skąd tytuły modów. Jego spokojnie można sobie odpuścić.

Dla CCz proponuję

https://stalkerteam.pl/topic/13275-człowieczy-los-krok-w-nieznane-deja-vu-outfater-addon/

Wymagający, ale dający wiele satysfakcji. Połączenie wszystkich podstawek i części pierwszych modów.

A dla CzN mody z serii Odrodzony ( Reborn ), ale to już są mody dla koneserów. Zaczyna się grać od

https://stalkerteam.pl/topic/7416-reborn-ff-artefakty-śmierci/

Tu zaś połączenie s-f i historii alternatywnej, z maksymalnym wymuszeniem logicznego myślenia. To pierwsza część historii. Następna część to Duplikaty, rozbite na dwa mody.

• Positive 1

@Buber 

Do Cienia Czarnobyla polecam Złotą kule, bardzo fajny mod :D albo NLC i Radiophobia 3 ale Radiophobia nie ma spolszczenia

Do Czystego Nieba możesz spróbować Reborna, ciekawy ale dziwny i trudny mod. Mnie w sumie w nim najbardziej spodobała się ilość nowych lokacji.

Do Zewu Prypeci to nie wiem samemu. Mogę co najwyżej ci polecić mody które zmieniają np. grafikę ale fabułę zostawiają.

W dniu 5.01.2022 o 13:05, Buber napisał:

Teraz muszę wybrać między Anomaly, Dead Air z Hybrid, albo Road to The North. Próbuję zainstalować wychwalany Powrót Legendy ,ale cos nie tak z instalatorem

Myślę że Anomaly będzie dobrym wyborem. Sporo do niego dodatków, paczek. @FairFight zresztą taką paczkę ostatnio zrobił. 

• Cool 1
  • Positive 2

Dzięki wszystkim za porady. Od syna na gwiazdkę dostałem 13 - tomowe Last Kingdom, wiec muszę trochę czas rozdzielić. :) bo jestem fanem. Ale mam dużo wolnego czasu ,więc skorzystam z porad. ostatnio ogrywałem wszystkie 12 części Assasyna wiec samozaparcie jest.

• Positive 1