Buber Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Wiem ,że żaden wyczyn, bardziej wstyd , ale 11 lat na forum i miesięc temu skończyłem swojego pierwszego moda Wiec tak : Tajne Scieżki na OGSR - stabilny i graficznie bardzo ładny. Podstawka na OGSR - tez sie nie ma do czego przyczepić. Lost Alpha DC - podchodziłem sceptycznie , ale bardzo dobrze się grało. Na Czyste Niebo wybrałem Second Breath i się nie zawiodłem A na CoP niestety nic ciekawego nie znalazłem, SGM mnie jakoś odrzucił, wiec wrzuciłem trzy addony @Cromm Cruac, paczkę broni i tak przeszedlem podstawkę. Trochę tego było jak na miesiec grania. Przymierzam sie do OP 2.1 ale może poczekam na 2.2 Teraz muszę wybrać między Anomaly, Dead Air z Hybrid, albo Road to The North. Próbuję zainstalować wychwalany Powrót Legendy ,ale cos nie tak z instalatorem 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 25 minut temu, Buber napisał: ale 11 lat na forum i miesięc temu skończyłem swojego pierwszego moda No tym mnie rozwaliłeś 11 lat na forum z modami do jakiejś gry i dopiero pierwsze mody zaliczone. Chyba ewenement na skalę światowa, z reguły jak się na takie stronki wchodzi to po to żeby mody ogrywać. No ale jak to mówią lepiej późno niż wcale I widzę nieźle się rozpędzasz 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 @Buber Coś nie mogę zrozumieć wypowiedzi z pierwszego Twojego zdania, w połączeniu z późniejszą wyliczanką. Ten ukończony mod, to te Tajne Ścieżki? Przecież LA to też mod, choć można go uznać za grę. Jeśli zechcesz, mogę zrobić litanię modów, w tym też na ZP, wartych zagrania w nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 5, 2022 Author Report Share Posted January 5, 2022 @tom3kb A, bo to zawsze jakiś nowy mod, jakaś nowa gra. Nie , żeby brak szacunku dla tłumaczy. @kondotier Nie, nie. TT2 skończyłem niedawno jako pierwszy, a potem worek się rozpruł. Z tą litanią byłoby miło, mimo że czytam opisy , ale nie wszystko da sie streścić w kilku zdaniach. Po pierwsze fabuła , po drugie fabuła i po trzecie reszta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 @Buber No to tak na gorąco. Dla ZP masz moda Złoty Kufer II. https://stalkerteam.pl/topic/8493-złoty-kufer-część-ii/ Jest też ZK 1, będący do niego jakby prologiem, ale to była tylko jakby wprawka autora modów, a dla gracza nauka jak szukać schowków. No i wytłumaczenie, skąd tytuły modów. Jego spokojnie można sobie odpuścić. Dla CCz proponuję https://stalkerteam.pl/topic/13275-człowieczy-los-krok-w-nieznane-deja-vu-outfater-addon/ Wymagający, ale dający wiele satysfakcji. Połączenie wszystkich podstawek i części pierwszych modów. A dla CzN mody z serii Odrodzony ( Reborn ), ale to już są mody dla koneserów. Zaczyna się grać od https://stalkerteam.pl/topic/7416-reborn-ff-artefakty-śmierci/ Tu zaś połączenie s-f i historii alternatywnej, z maksymalnym wymuszeniem logicznego myślenia. To pierwsza część historii. Następna część to Duplikaty, rozbite na dwa mody. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 5, 2022 Author Report Share Posted January 5, 2022 No dobra, to jedziem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 @Buber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 @Buber W takim razie masz sporo do nadrobienia Jeżeli chodzi o Zew Prypeci, to gorąco polecam: Wiatr Czasu Przestrzenna Anomalia Cudowny Kryształ. Podarowany przez Gwiazdy Warto również sprawdzić SFZ Project: Episode Zero na platformie Cienia Czarnobyla. Nie zawiedziesz się. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 6, 2022 Author Report Share Posted January 6, 2022 Wystarczy poczytać opisy... ludzie naprawdę potrafią być kreatywni, inna sprawa ,że taka zona ma niesamowity potencjał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Buber, także jestem fanem NS5 TT2 a jeśli Zew to polecam Dywersant Hybryda: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 6, 2022 Author Report Share Posted January 6, 2022 @vidkunsen no niestety linki wygasly , nawet na rosyjskich stronach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Buber: Spoiler stalker-diversant-gibrid-piratka-tabletka-ne-trebuetsia.torrentStalker-Diversant-Gibrid.torrent Mod: https://drive.google.com/uc?id=0ByE8lBSMiRCUbzlLUFR5OEExRTA&export=download Fiks kumulatywny (yanek bez i z rejestracją): https://disk.yandex.ru/d/L2vPL_z93C2aDz Repack od SeregA-Lus: https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_repack/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_diversant_gibrid_1_6_02_repack_ot_serega_lus/135-1-0-2333 Spoiler s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_diversant_gibrid_1_6_02_repack_ot_serega_lus.torrent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 6, 2022 Author Report Share Posted January 6, 2022 Bo nie mogę się doszukać. jest spolszczenie do tego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacjent1972 Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 24 minuty temu, Buber napisał: Bo nie mogę się doszukać. jest spolszczenie do tego? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 @vidkunsen @Buber ale tematy z StalkerUniverse to traktujcie jako historię, jest schomikowane tutaj żeby nie zginęło z internetów. SU od lat jest już martwe. Raczej nie szukajcie tam linków do modów, jak już coś to zajrzyjcie w te same tematy na stalkerteam. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 @vidkunsen Brawo! Tym razem dajesz linki do forum, które od kilku dobrych lat jest martwe. Jeżeli polecasz moda, to wypadałoby napisać, czy został spolszczony. Przestań wprowadzać ludzi w błąd i przy okazji spamować. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suseł Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 @Buber Do Cienia Czarnobyla polecam Złotą kule, bardzo fajny mod albo NLC i Radiophobia 3 ale Radiophobia nie ma spolszczenia Do Czystego Nieba możesz spróbować Reborna, ciekawy ale dziwny i trudny mod. Mnie w sumie w nim najbardziej spodobała się ilość nowych lokacji. Do Zewu Prypeci to nie wiem samemu. Mogę co najwyżej ci polecić mody które zmieniają np. grafikę ale fabułę zostawiają. W dniu 5.01.2022 o 13:05, Buber napisał: Teraz muszę wybrać między Anomaly, Dead Air z Hybrid, albo Road to The North. Próbuję zainstalować wychwalany Powrót Legendy ,ale cos nie tak z instalatorem Myślę że Anomaly będzie dobrym wyborem. Sporo do niego dodatków, paczek. @FairFight zresztą taką paczkę ostatnio zrobił. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FairFight Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 2 minuty temu, Suseł napisał: Myślę że Anomaly będzie dobrym wyborem. Sporo do niego dodatków, paczek. @FairFight zresztą taką paczkę ostatnio zrobił. Owszem, ale paczka w fazie mocno testowej. A ogólnie, Anomaly to świetny wybór. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suseł Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 Aaa no to przepraszam, tak czy inaczej polecam Anomaly. Jak ci angielski nie przeszkadza to Escape From Pripyat jest fajny do niego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted January 7, 2022 Author Report Share Posted January 7, 2022 Dzięki wszystkim za porady. Od syna na gwiazdkę dostałem 13 - tomowe Last Kingdom, wiec muszę trochę czas rozdzielić. bo jestem fanem. Ale mam dużo wolnego czasu ,więc skorzystam z porad. ostatnio ogrywałem wszystkie 12 części Assasyna wiec samozaparcie jest. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts