Skocz do zawartości

OP-2.2 - Dyskusja ogólna

vidkunsen
Wiadomość dodana przez Agrael,

W tym temacie prowadzimy wszelkie rozmowy na temat OP-2.2.

Rekomendowane odpowiedzi

@Ignachinio Rzeczywiście. W błąd wprowadził mnie poradnik na yt gdzie chłop od razu strzelał zza winkla, a perfidnie schowek już miał zaznaczony wcześniej. Jeszcze pomyślałem czy może dałoby rady pojawić walizkę Freemana dzięki tej opcji w menu do kupna przedmiotów kwestowych za 200k. Tu oczywiście stoi problem z tym że cały czas jak próbuję pisać w tym to po cyrylicy mi pisze i nie mam żadnego hebelka żeby zmienić literki na "normalne". Próbowaliście coś kupywać w tym okienku?

Save raczej nie będę wczytywać bo już nie dam rady psychicznie i fizycznie tych dwóch tygodni nadrabiać, spróbuję wynaleźć jakiś knyf żeby pominąć ten etap z Jamesem i ukończyć misję. 

Witam.

Czy odczuliście w tej części opka że częściej artefakty zamieniają się w brukowce? Idę sobie przez bagna i najpierw złota rybka, później 30 minut błona i 2 minuty później korale babci. Myślałem że uda nawet mi się to na shadowplayu nagrać tylko że mam go ustawionego na minutę. Za to w X10 to co po chwila się kończyły mi artefakty. Jest jakiś czynnik co na to wpływa? Da się jakoś to wyłączyć bo jest to naprawde uporczywe a bez sensu jest wczytywanie save po 20 razy żeby tego uniknąć.

• 4 tygodnie później...

Robił ktoś zadanie od Barmana na zabicie 10 tanków monolitu z odległości? Właśnie robię to zadanie i za każdym razem po zabiciu tanka mam wylot z błędem lua_ext.script:463: bad argument #4 to 'format' (number expected, got string). Gdzieś na necie rosyjskim pisali że trzeba jakąś edycje usunąć lub coś takiego i podobno ma działać. Nie wiem czy chodzi o patcha z 12.05.2022 czy o co, w każdym razie pytanie dotyczy naprawy błędu oraz tego czy w ogóle trzeba wypełniać to zadanie tzn. całą fabułę żywego serca, czy ona jest niezbędna do ukończenia całej solianki?

Z tego co patrzę na poradnik to rozumiem że chodzi ci że jakbym chciał zrobić zamówienie doktora po ten czip to potrzebowałbym 5 żywych serc. Nie jest dla mnie to problemem bo sobie uczciwie ujmę potrzebne arty z schowka i pojawię spawnerem. Jeden art żywe serce mam od Szaleńca z MW.

Dzięki za podpowiedź.

Chyba się zablokowałem w gierce akurat jak mi się grać zachciało znowu

1 nie spawnują mi się kolby dla ginekologa na radarze 

2 cały czas mi wisi w pda znaleźć najemnika który wie o zaginionej grupie naukowców, pewnie przegapiłem jakiegoś z pda w eq 

3 w parowie nie spawnuje się najemnik z informacjami o prototypie 58 

Żebym chociaż wiedział jak to pda się w spawnerze nazywa 

Ktoś coś podpowie? 

Czasami w pustych plecakach waniliowych wyskakują mi pojedyńcze części do broni typu kolba czy coś innego, wpadłem na to przypadkiem 

Do czego to jest bo nie przypominam sobie tego z op 2.1

Już wiem to są części do modyfikowanego VSS 

Edytowane przez Zwinny

Cześć. Nie zakładam tematu bo sprawa szybka - artefakty dla Kalinina.

Przy pierwszym wejściu na ATP wziąłem dostępne zadania od Kalinina - na Sznyrę oraz znalezienie artów potrzebnych do wyjścia. Następnie:

1.zlikwidowałem Sznyrę;

2. przyprowadziłem gońca;

3.Artefakty znalazłem (trzy Korale Mamusi, jeden Blask Księżyca, cztery Błyski).  Niestety, zadanie nie zaliczyło się - arty wkładałem i zdejmowałem, nawet wyrzuciłem aby mieć po jednym. Spawn również nie pomógł.

4. Dysk dla Adrenaliny zdobyłem (na końcu) ale nie zlikwidowałem wszystkich bandytów - uciekłem. Dialogu nie ma w dalszym ciągu.

Czy konieczne jest powtórne wejście i branie pojedynczo zadań? Trochę z tymi bandytami mi zeszło..

3. Korale Mamusi, Blask Księżyca, Błysk + 50 000rub. - "Zanieść Kalininowi artefakty" Jak nie masz takiej kasy nie ma dialogu na oddanie artów. Zadanie "zdobyć artefakty" masz zaliczone?  Jeśli nie to wrzuć to save

Edytowane przez tom
  • Za szczególną pomoc 1

Dzięki. Nie mam takiej kasy, Gawr ukradł.

Mogę wyjść z lokacji? Będzie wtedy dialog? Arty znalezione na ATP umieszczę w schowku. Kasy na ATP nie ma jak zdobyć.

Edit:

testowo dodałem pieniędzy, rozwiązało to problem. Wychodzę z lokacji zarobić bez oszukiwania.

Edytowane przez maro

W dniu 14.03.2023 o 10:16, Ignachinio napisał(a):

@ramirez12 u Docenta w barze możesz ulepszyć aparat tak że będzie Ci pokazywał czy możesz zrobić zdjęcie. Polecam bardzo się opłaca :) Sarkofag też strzelisz sobie od razu ;)

Przejść do podziemi nigdy na mapie nie było. Trzeba wiedzieć że tak są i tyle.

Jak zrobić to ulepszenie bo Chudy twierdzi, że w moim aparacie nie ma co ulepszać. a Docent ulepszeniami sie chyba nie zajmuje więc ... ?!? A przyznam, że cholery można dostać przy fotografowaniu embrionu mutanta w x-18 (zadanie wzięte od Pietrenki).

Ok. po sprawie. Nie mogłem wykonać zdjęć w x-18 bo miałem wgraną do gamedat-y małą modyfikację, która temu zadaniu akurat szkodziła zamiast pomóc.

Edytowane przez mirzal
  • Dodatnia 1

mam pytanie czy jest jakaś instrukcja jak dodawać dodatki do O.P 2.2 bo jak chciałem dodać dodatkowy udźwig to nie działał a gdy mam pliki w gamedacie to mam wylot za każdym razem gdy chce sprawdzić zadania PDA a jak usune wszystkie pliki z gamedaty to ten problem znika i nie wiem o co kamam😪

• 2 tygodnie później...