mrozek Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Słuchajcie. Dajcie mi kwadrans. Jeżeli nie pozna się inżynierią wsteczną sposobu działania funkcji to nie ma opcji aby cokolwiek ruszyć. Przyjrzę się w OS jak działa system PUMA, bo to najprosciej jest namierzyć i zawiera wszystko co trzeba. Dopis funkcji do wysłania SMS i powinno chulać. Najprościej mówiąc. Czuję w kościach że taki zabieg bardzo ułatwi grę lecz zabierze wiele gwiaździstych nocy... Oprócz tego są jeszcze "klipy" w grze. Również priorytetowe. @Szczepan9205pewnie wiesz jak to działa. A tak a propos to co ja tu robię? Jestem w 0.7 Zagubionej Duszy (okaże się w praniu). W OS 2020 zostało trochę baboli ale gramy sobie z @kondotieri na bieżąco łatam. On jest z przodu fabuły ja z początku i tak to leci. Przechodzę przez Perymetr z zamkniętymi oczami... Bo skrypty wymagają nowej gry. Pomóc zawsze mogę: pisać, pytać. jestem do dyspozycji. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Dzięki uprzejmości @mrozek Udało się przetłumaczyć gadaninę Flinta na Janowie i resztę audio-dialogów dla Jupitera. Wstawiam poniżej gotowy plik z przetłumaczonymi kwestiami - @kondotier jeżeli miałbyś chwilkę to czy mógłbyś proszę sprawdzić czy tłumaczenie Mrozka po moich drobnych korektach czy zgadza się z tym co jest mówione w rosyjskim oryginale? Kwestie audio dla Zatonu mam już ogarnięte - zostało te 9 plików audio dla Prypeci i w zasadzie mógłbym zacząć składać spolszczenie do kupy. Tłumaczenie.txt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 @Szczepan9205 Jeszcze trochę w tym pogrzebałem, choć to co było, też było do przyjęcia. Tu masz plik. Tłumaczenie.txt Które to 8 plików z Prypeci jest bez tłumaczenia? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 @kondotier Wielkie dzięki Dla Prypeci do tłumaczenia są; - pri_a18_actor_report - pri_a20_actor_about_next_task (to jest chyba sytuacja gdzie Kowalski wysyła nas, żebyśmy znaleźli zaginiony oddział i potem w podstawce dołączają do nas Wano i Sokołow podczas odbijania Księgarni) -pri_a20_actor_about_next_task2 (ten plik brzmi praktycznie identycznie jak ten powyżej chociaż chyba jest krótszy o kilka słów) -pri_a20_actor_report_about_squad (to chyba sytuacja, w której rozmawiamy z Kowalskim już po znalezieniu oddziału, ale przed pójściem do Księgarni) -pri_a21_actor_to_base_find_and_terminate_controller (sytuacja w spożywczaku gdzie znajdujemy Steczenkę, który otwiera do nas ogień po zombifikowaniu go przez Kontrolera) -pri_a22_actor_to_base_find_squad_member -pri_a28_actor_to_ssu_2 (rozmowa z SBU przez wojskowe radio przed ewakuacją) -pri_a28_actor_to_ssu_with_heli_info ( wariant rozmowy z SBU przez wojskowe radio przed ewakuacją gdzie nie zebraliśmy dowodów na zestrzelenie śmigłowców przez Monolit (jeżeli dobrze zrozumiałem z fabuły) lub spadnięcia śmigłowców przez anomalie) -pri_b35_envoy_sighted (to monolog Diegtiarowa z zadania "Operacja Jeden Strzał" kiedy widzi Panterę i naukowców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 @Szczepan9205 Ale nie wcześniej niż jutro, lub pojutrze do nich zajrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 @Szczepan9205 Podbicie. Obiecane, zrobione. Prypeć Pantera z tekstem.txt 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 @kondotier Wielkie dzięki No to teraz jak mam przetłumaczone wszystkie audio-dialogi to mogę się zabierać za napisy 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 @Szczepan9205 Ból z plikami głosowymi znam od dawna. Były takie mody, gdzie ich było na równi z pisanymi. A też co chwilę myśli GB. No i w jednym gadanym dialogu enpece mieszanych płci po kilka osób. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Super sprawa, że mod jest już w tak zaawansowanym tłumaczeniu , na pewno przypadnie do gustu wielu graczom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Po dłuższym czasie gdzie nie dawałem znać jak idzie tłumaczenie mogę dziś oficjalnie ogłosić, że spolszczenie zostało dodane do postu #1 i można już je pobierać Wszystko wydłużyło się ponieważ przez problemy z napisami, które nie chciały znikać podjąłem decyzję o rezygnacji z napisów i użyłem tzw. Closed Captions czyli tłumaczenia większości rozmów poza oknami dialogowymi w formie wiadomości przez PDA dzięki czemu samą treść wiadomości mogłem w dowolny sposób dostosować do zmian wprowadzonych przez sam mod. Dzięki temu można było zrezygnować z polskiego lektora, z którym nie każdy lubi grać więc dzięki Closed Captions mamy polskie napisy i rosyjski dubbing. Tak to się prezentuje w praktyce: Spoiler Dodatkowo mod został przeze mnie ograny 2 razy, więc nie powinno być błędów, ale w razie ktoś kto zdecyduje się na grę wypatrzyłby jakieś błędy to proszę o to by dać mi znać na PW lub tutaj w temacie wstawiając zrzuty z błędami to będę mógł je poprawić I nie pozostaje mi nic innego niż życzyć miłej gry bo mod jest całkiem przyjemny wbrew opiniom i ocenom jakie otrzymał na AP-Pro - jeżeli ktoś lubi Zew Prypeci to ten mod też przypadnie mu do gustu 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Dziś rano pobierałem Dead Sky 2.0 od @Suseł a tu widzę jutro kolejny mod do zassania Ale od przybytku głowa nie boli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Mam pytanie. Teraz mam taki celownik w Vintorezie - Czy dało by radę zrobić ten celownik większy? Kombinuję sam, ale mi nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 @smox Prześlij folder "Weapons" z configs to spróbuje ci ogarnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Proszę @Suseł - Weapons z configs.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 @smox W modzie są dwie opcje na celowniki w ustawieniach. Te takie jak pokazałeś, to celowniki 3D. Usuń to ustawienie i będziesz miał "normalne". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Wielkie dzięki @kondotier. Nie zauważyłem tej opcji. @Suseł, dzięki za chęć pomocy, ale już nie trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Czy tylko mi nie udało się znaleźć żadnego zestawu narzędzi dla Kardana? Nawet odszukałem poradniki na YT i tam gdzie powinny się znaleźć to ich nie było... Mod ukończony, mimo bycia niedokończonym ma niezłe pomysły i jest wart przejścia. Fajne były te przerobione przerywniki filmowe i scenki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 W modzie pojawia się sklep "Brzoza", który nie jest zaznaczony na mapie. Gdyby ktoś miał problem ze znalezieniem, to jest on tu - Spoiler Zaraz na początku gry dostajemy pancerz "Bułat". W opisie pisze, że nie posiada on pojemnika na artefakty. Jak widać - posiada. Być może w tym modzie zmieniono właściwości pancerzy i warto sprawdzić opisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 @ZapomnialemLoginuWątek na Zatonie jest okrojony względem tego czym miał być według założeń autorów z tego co wiem. Stąd na Zatonie brak narzędzi dla Kardana. @smox Dobrze, że rzuciło Ci się to w oczy - poprawi się to choć ja w sumie tłumaczyłem tak jak było w plikach, więc chyba tam już było błędnie podane, że Bułat nie posiada pojemników, a w praktyce posiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 @ZapomnialemLoginu Patrz od 2:15. Pokazane dwa rodzaje narzędzi. Trzecie znalazł wcześniej ( odcinek nr5 ) https://www.youtube.com/watch?v=FamMZwUxQS0 Wcześniej naprowadzenia na miejsca narzędzi daje Zwierzobój za zadanie na pijawki na rozlewisku i naukowcy za jedno ze swoich. Czy narzędzia na swoich miejscach leżą zawsze i można ich znaleźć samemu, nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 @kondotier - @ZapomnialemLoginu pytał o zestaw narzędzi dla Kardana, a nie Azota Możliwe, że da się nie dawać Azotowi tych narzędzi i wręczyć je Kardanowi jak dostaniemy możliwość wybrania się na Zaton, ale nie wiem - nie sprawdzałem takiego wariantu. W każdym razie na samym Zatonie narzędzi nie ma, ani nikogo kto daje na nie namiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Kolejna nieścisłość - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 (edytowane) Obgrany i Przeszły do całego, mimo że rozgrywka może i była troche rozczarowująca, to Cutscenka finałowa moda może i była nawet ciekawa przy tym sama paczka broni wklepana do moda, w czasie rozgrywki udało mi sie tylko zdobyć jeden komplet narzędzi kalibracyjnych od hermana za wykonanie zadania w tunelu, reszty zadań które nie uległo zmianie niezbyt chciało mi sie robić, z wyjątkiem tym co można było zrobić szybko, mod jest bardzo grywalny i nie ma żadnych poważnych wylotów, jednak trza troche zmienic w ustawieniach zeby zmienić tą Mgłę ponieważ nic praktycznie nie widać, oprócz tego wystąpiły jakies Częste wyloty w pobliżu Magazynu kontenerów na Jupiterze, niewiem po co byl wógóle ten kontener z Kompleksu przeciwlotniczego, ważył tyle ze egzo potrzeba było a jedynie jego finalny uzytek to wieczny spoczynek w skrzynce na zatonie/jupiterze (brałem dany kontener do Kardana lecz nie miał zadnego dialogu na ten temat, lecz i to też nie ma znaczenia ponieważ moda można ukończyc nawet i w SEVIE lub Bułacie z Akaczem lub Sigem/G36 czy srutowką) , sam finalny "Łup" za którym ganiamy przez całą gre jest tez troche rozczarowujący, po zagraniu w moda teraz rozumiem dlaczego widziałem wzmianki o słabej ocenie modyfikacji, lecz to nieważne bo juz mam go zaliczonego. Piszę, bo w tym samym czasie go testowałem w stosunku robaczków i innych błedów. Może i wystąpiły lekkie błedy z tłumaczeniem lecz nie sądze żeby to krytycznie utrudniało gre lub wpływało na rozgrywke. Edytowane 5 Lipca 2022 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 @Samotnik67 Kiedy mod się pojawił, nie robiono tajemnic, że z zespołu odeszła z powodów wojny część autorów moda, zawłaszczając materiały. Pozostali z tego co mieli, poskładali moda tak, aby można było zobaczyć napisy końcowe. Stąd braki finalizacji pewnych zadań. I jest wątpliwym, czy Ci co materiał zawłaszczyli, zrobią jakąś łatę pozwalającą na zrobienie wszystkich zadań. A z powodu zakończenia moda, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Jak pobrać Fix umożliwiający otwarcie drzwi do laboratorium w Żelaznym Lesie (wymagany) ? po kliknięciu w link pokazuje się ta strona i nie ma opcji "pobierz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi