Anton Gorodecki Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 6 minut temu, marko6996 napisał: Po zabiciu pijawek na Kordonie nie otwiera się schowek Strieloka Tak ma być. Trzeba go w pewien sposób otworzyć. Kombinuj 6 minut temu, marko6996 napisał: Najemnicy i bandyci wpływają na coś czy po prostu do odstrzału są. Są do odstrzału. Przy najemnikach można znaleźć dobrą broń. Edyta: @jurek48 obaj to wiemy, ale nie psujmy innym frajdy z gry. Takie informacje proszę umieszczać w spoilerze. Dziękuję i pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @marko6996.Przy schowku Striełoka znajdują się dwie sterty drewna.Przy jednej z nich jest kołek w ziemi Trzeba go nacisnąć i klapa się otworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @marko6996 Kłania się spostrzegawczość. Kiedy podchodzisz do włazu, obróć się w stronę ruin i podejdź do sągu szczap. Z jego prawej strony masz wystający z ziemi kołek. Kursor na niego i dostajesz odpowiedź. A bandyci będą do rozwałki jak weźmiesz na nich zadanie. Są dwie grupy, za każdą kasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarro Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Czy fakt że Dead City jest repackiem pozwala na grę od razu czy trzeba wgrać i modyfikować Zew Prypeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @Yarro oprócz moda i spolszczenia nie musisz niczego więcej instalować. Tzw. repacki, czyli samodzielne gry to forma zespolonej podstawki (CCz, ZP lub CzN) z danym modem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarro Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Pytam bo zainstalowałem wszystko jak trzeba i gra się nie zaczyna. Zatrzymuje się na samym początku i żaden z klawiszy i mysz nie jest aktywna. Wygląda to tak. jak niżej. Więc się pytam czy nie trzeba czegoś jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @Yarro Zrób restart komputera. Takie coś pomaga. Grasz na Edycji Polskiej? Bo na podstawowym spolszczeniu ekran startowy jest taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarro Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Tak na edycji polskiej. Restart nie pomógł. Reistaluję wszystko i zacznę na standartowym spolszczeniu. Może teraz odpali. Dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @Yarro Jest nowy opis instalowania Edycji Polskiej. Przeczytaj sobie w #1. Nie aktualne. Patrz niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Nie ma żadnego nowego opisu instalacji Edycji Polskiej spolszczenia. Dodałem jedynie do #1 informację o repacku. @Yarro musisz coś źle robić. Spolszczenie w obu wersjach działa bezproblemowo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarro Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Bez spolszczenia też stoi na dębowo. Zacznę od początku czyli ściągnę jeszcze raz archiwum z MEGA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 @Yarro Ja pobrałem ten co jest do pobrania w częściach i z odpaleniem nie miałem problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Marko6996 - zawsze - w kazdym modzie - rób tzw. twarde zapisy przed kazdym dialogiem oraz przed jak w/w przed otwarciem każdego schowka. Jak wyżej było napisane w temacie schowka strzelca (striełok, striłciw) obok włazu do szamba - schowek - jest sąg drewna opałowego a obok niego wystaje kawałek palika blokujacego rozpad sterty w/w skupiska drewna opałowego. Podlazisz, naciskasz w/w kołek i jest otwarte. Zapisz przed prawie każda operacją. p.s. próbowałem zrobic zapis - u mnie nr. 227 - i mnie wywalało ale jak usunąłem 200 wczesniejszych zapisów to znowu mogłem zapisać. Wniosek - pilnować ilości zapisów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Nie mogę rozpakować 2 częsci polskiej edycji z serwera forum; 7zip informuje o 1 błędzie...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6996 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Pytanie: czy P.D.A dla barmana można znaleźć tylko przy najemnikach w Rostoku ,czy przy innych też (pytam bo mi ciała znikły a nie mam tylko jeszcze 1 ) Z tego co widzę to toz-34 jest taki jakiś.... potężny bardzo. Mayer99 to jest chyba 1 plik w 2 częsciach. 9 minut temu, Mayer99 napisał: Nie mogę rozpakować 2 częsci polskiej edycji z serwera forum; 7zip informuje o 1 błędzie...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 (edytowane) No niekoniecznie, bo w1 cześci jest folder gamedata.....z google disc dla part 2 mam tak samo niestety…any help??? Edytowane 28 Maja 2022 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6996 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Ja tylko wkleiłem w folder gry cześć 1 i mi działa. Zgaduje że wypakowuje cześć 1 i 2 od razu. (jako że to technicznie 1 folder plików w 2 częśćiach) Jeszcze nie było jakiś większych problemów Właśnie usunąłem cześć 2 i część 1 nie chciała się włączyć(w winrarze ) Więc 1 plik w 2 częściach to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Czyli zaznaczyć oba i potraktować 7zip…? Podziękował grzecznie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 @Mayer99 jak archiwum dzielone to jak zaczniesz wypakowywać pierwszego parta to potem z automatu powinno polecieć drugą część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 U mnie gamedata waży 3,83 GB i jest 5 folderów… tak ma być…? Wiem nie jestem zbyt ogar…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 1 godzinę temu, marko6996 napisał: czy P.D.A dla barmana można znaleźć tylko przy najemnikach w Rostoku ,czy przy innych też Przy najemnikach znalazłem Spoiler dwie sztuki, a kolejną w zielonej skrzynce leżącej po drugiej stronie muru, za którym w podstawce stał Krugłow. Oddałem technikowi 3 sztuki i dopłaciłem resztę rublami. Nie jestem w stanie stwierdzić czy przy najemnikach znajdujących się w innych lokacjach też można znaleźć owe PDA. 2 godziny temu, marko6996 napisał: toz-34 jest taki jakiś.... potężny bardzo. Ustawienia siły rażenia broni są fantazją autora. TOZ-34 w większości modów jest mocny lub bardzo mocny. Z XM8U znalezionym na początku gry można spokojnie dojść do końca moda. @Mayer99 jeśli chodzi o spolszczenie w wersji Edycja Polska to tak ma być 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko6996 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Gdzie znaleźć artefakt generator? W podziemiach go nie było. Natomiast bączka znalazłem raz na powierzchni a drugi raz w tunelach z kwasem. W innym pokoju (też z kwasem) znalazłem za to korale mamy. 6 minut temu, marko6996 napisał: Gdzie znaleźć artefakt generator? W podziemiach go nie było. Natomiast bączka znalazłem raz na powierzchni a drugi raz w tunelach z kwasem. W innym pokoju (też z kwasem) znalazłem za to korale mamy. Dobra znalazłem to tam gdzie jest wielki karabin gausa, ten sam z Prypeci (model). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grendel817 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Ma ktoś lokalizację stashy w bazie freedom i duty? Nie potrafie odnaleźć tych dokumentów a z poprzedniej wersji moda "breakthrough" zmienili ich lokalizacje i filmiki ruskie nie pomagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Schowek z dokumentami znajdujący się na bazie Powinności: Spoiler Schowek z dokumentami znajdujący się na bazie Wolności: Spoiler Edyta: Rozumiem. Udanych łowów, @Grendel817 Edytowane 29 Maja 2022 przez Anton Gorodecki literówki i edycja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grendel817 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Byłem tam wiele razy ale nigdy tych schowków nie zauważyłem. Dzięki wielkie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi