FilmisterPL Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 O co chodzi ze spolszczeniem Edycja Polska,pierwszą część pobrałem zainstalowałem i mod jest po Polsku,moda mam z torenta pobranego,ale głównym gwozdziem programu jest druga część spolszczenia edycji Polskiej,nie mam pojęcia jak to zainstalować czy wypakować nie mam opcji tzw Win Rara,może pomoecie Panowie roztłumaczyć bo nie czaję klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) @FilmisterPL byłem pewny, że ta kwestia została wyjaśniona kilka postów temu... Spolszczenie w wersji Edycja Polska posiada dwie części. Wystarczy otworzyć 7-Zipem pierwszą (.001) i wypakować jej zawartość do folderu z modem. Program wypakuje od razu całą zawartość archiwum. Nie należy otwierać, ani próbować wypakowywać drugiej części. Edyta: Na wypadek, gdyby ktoś jeszcze miał z tym problemy, dodałem odpowiednią adnotację do instrukcji instalacji zawartej w #1. Edytowane 29 Maja 2022 przez Anton Gorodecki edycja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Dziękuję za info,właśnie skręciłem materiał leci w sieć,dam od razu znać widzom aby nie było z tym problemów bo pytali się mnie co i jak oraz czy ogrywalem moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 OSTRZEŻENIE. Poniższa porada dotyczy tylko i wyłącznie spolszczenia podstawowego. Nie należy dokonywać podmiany, o ile w modzie zastosowano Edycję Polską !!! Ponieważ przy spolszczeniu podstawowym część z napisów menu była dla mnie niewidoczna z powodu tła, dokonałem małej korekty i teraz są one dobrze widoczne. Jeśli ktoś chciałby skorzystać z tej zmiany, niechaj w gamedacie moda utworzy katalog textures, a w nim katalog ui i do niego wklei poniższy plik: ui_actor_main_menu.dds Kolor czcionki nadal pozostanie żółty, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Nieco mam zawiechę…znalazłem schowek S., oddałem item do naprawy… wytłukłem najmoli i bandytów i stoję z fabułą…Nie mam żadnych misji od NPCs w Kordonie…o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 @Mayer99 Są w modzie wątki "pseudorealizmu". Musisz doczekać aż rusznikarz naprawi snajperkę. Skoro już zająłeś się najmami, wiec trochę czasu wytopiłeś. teraz obiegnij te miejsca, które są zaznaczone ma mapie jako anomalie. Tylko ostrożnie, abyś nie nałapał radiacji. Przejdź się na tory kolejowe i wejdź tak do wagonów jak i na lokomotywę na moście. Potem posprawdzaj jeszcze elewator. Szafka elektryczna, galeryjka na dachu, biała osobówka w niskiej części. Jak jeszcze nie będzie sygnału, to idź spać. Scenariusz ruszy po odbiorze snajperki i zgody na pomoc. Od Sidora też jeszcze wezwania nie dostałeś? Spokojnie, przyjdzie i wtedy scenariusz piszesz sam. idziesz gdzie chcesz, byle tam był fragment dokumentu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Prośba do @Anton Gorodeckiego. Czy byłbyś tak uprzejmy i z pliku resources zrobił gamedatę ? Próbowałem unpackerami ale nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Czyste foldery configs i scripts powinny chyba wystarczyć, prawda? gamedata.7z Aby można było wprowadzać swoje zmiany w plikach należy również umieścić w folderze scripts te dwa pliki: xr_conditions.script xr_motivator.script 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Wielkie dzięki ! Te dwa pliki akurat są w folderze scripts, ale wrzuciłem Twoje. Dla pewności. Edytowane 29 Maja 2022 przez DaarMoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Niestety @Anton Gorodecki. Jakiekolwiek zmiany - nawet latarki czy effectors powodują wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justmike423 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Witam, odebrałem karabin od technika i dostałem misje żeby udać się do Żubrowa. Problem pojawia się w tym ze nie wyświetla się możliwość aby z nim porozmawiać. Jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 @justmike423 A wybrałeś prawidłową odpowiedź na propozycję? Ta druga trochę wprowadza w błąd. Powtórz grę od rozmowy z rusznikarzem. A przez przypadek, czekając na snajperkę, nie zlikwidowałeś bandytów przy tunelu i na STSie? Ich brak, też może być tego powodem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Znalazłem kilka ciekawych itemów: śpiwór, hełm sfera12, Sig Sniper. Nie wiem czy schowki są zmienne, lecz jeśli ktoś zechce zaspojleruję… Jest też brak polskiego tekstu przy dźwigni opuszczającej most do Limańska… 😎😉 2 pytania może ktoś wie już: - czy są kolimatory do broni NATO? - skąd wziąć kartę do magazynu monolitu w Limansku z SR25? Edytowane 31 Maja 2022 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) @Mayer99 nie pytaj się tylko spojleruj. Edytowane 31 Maja 2022 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Hełm sfera 12 - baza wolności schowek na wagonie. Sig Sniper wioska pijawek bagażnik białej Łady. Śpiwór schowek nad tunelem w szczelinie w bazie Wolności. Unikatowy Colt1911 z kolimatorem hangar w Rostok Factory, ten zamknięty z 2 strony. Unikatowy SVU w Rostoku tam gdzie w Anomaly jest anomalia, za płotem po prawej stronie w skrzyni. Kombinezon SEVA w Mrocznym Parowie w tunelach w dużym drewnianym kontenerze w pomieszczeniu z anomaliami kwasowymi. Edytowane 31 Maja 2022 przez Mayer99 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 W bazie Czystego Nieba nad handlarzem w pomieszczeniu, w którym w innych modach podkradaliśmy wódeczkę i antyrady, jest schowek z saigą i welesem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.I.CH.Y Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Mam problem, na Rostoku robię misje dla Barmana odebrani paczki i odrazu zbieram te PDA dla technika, problem w tym że z zabitych Najemników wyskoczyły mi tylko 2 PDA, od Barmana dostałem 3 PDA a technik potrzebuje 6. Pytanie czy gdzieś indziej w Martwym Mieście czy Limańsku z Monolitowców wypadają te PDA do tej misjii? Czy należy powtórzyć tą misje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Jest wyżej w spoilerze na forum dude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 C.I.CH.Y. i Mayer99 - handlarz na Agropromie - część kompleksu z bocznicą kolejową, 2 piętro (tam gdzie w innych modach szaleją elektry)kopsa ci misje za która otrzymasz m.in. 3 PDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C.I.CH.Y Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Dziękuje po robocie lece na Agroprom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 (edytowane) A może jakaś mała podpowiedź gdzie znajdę deszyfrator do zamków…? Biegam po zonie i odbijam się co krok od zaszyfrowanych drzwi…z Kartografem pogadałem już btw… Kombinezon wojskowy Bułat - Agroprom Zach wejście do bazy Duty w skrzynce energetycznej po lewej stronie na słupie energ. Edytowane 1 Czerwca 2022 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Długa do niego droga. Obejrzyj. https://www.youtube.com/watch?v=q1REcji96uw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 (edytowane) Kombinezon CS3A Clear Sky tunel w Agropromie za wagonem. Scar w Czerwonym Lesie w kopalni w łazience z anomaliami w skrzynce elektrycznej po prawej. FN2000 w Limańsku za rzeką w ciężarówce zwłoki typa w egzo. Edytowane 1 Czerwca 2022 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Spawner do moda. Wrzucamy na mod i spolszczenie. Zapisujemy grę i wczytujemy. Ma działać. U mnie działa. https://stalker-world.ru/load/spavnery_stalker/8 Napisane jest że usuwa antyczit, ale to nieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 W tym modzie nie ma tzw. antyczita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi