Rakuu Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Witam, Ma ktoś działający link do addonu, który pozwala na ładowanie amunicji bezpośrednio z ekwipunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Szkoda, że link był tylko z naszego serwera, bo chyba zdechł. W każdym razie nie mogę znaleźć innego. Może w tym przypadku przyda się @vidkunsen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakuu Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Witam, Problem rozwiazął się sam, bo znalazłem tego addona na starym dysku podczas czyszczenia.Wrzucilem na google drive'a dla potomnych . https://drive.google.com/file/d/15-9CmKpg1N9Ga9FmxCg4-bqRkqvcyHmc/view?usp=sharing 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Spoiler Wczytywanie tekstur... FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'lmap#132_1' Wywala mnie z gry, po wejściu do Baru. Pobrałem fix17, potem 19, a następnie pobrałem dodatek graficzny ze strony "centrum zony". W menu na dole ekranu mam fix 19, a na tle menu mam "dostosowane do fix 46". Pisać do nich, czy ktoś z forum jest wstanie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Co jest Panowie, nikt nie ma pomysłu? Średnio chce mi się wszystko jeszcze raz przechodzić. Spróbuje to zainstalować z fixem 46 i przenieść zapisy, ale jak się nie uda to do anomalii wskocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 @Sin member chcesz grać to instaluj co było dostosowane do wersji PL, czyli stanęliśmy na fiksach 19? Jak nawrzucasz jeszcze jakieś mody graficzne to powodzenia. W tym modzie mnie wkurzało, że baba żaba co chwilę wypuszczała jakiś fix 27,36,78 i kij wie co kto tam robił. Ja sobie przeszedłem na jednym z pierwszych fixów z spolszczeniem i problemów nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 1 godzinę temu, tom3kb napisał(a): @Sin member chcesz grać to instaluj co było dostosowane do wersji PL, czyli stanęliśmy na fiksach 19? Jak nawrzucasz jeszcze jakieś mody graficzne to powodzenia. W tym modzie mnie wkurzało, że baba żaba co chwilę wypuszczała jakiś fix 27,36,78 i kij wie co kto tam robił. Ja sobie przeszedłem na jednym z pierwszych fixów z spolszczeniem i problemów nie było. Pobrałem fix 46, przeniosłem zapisy i działa jak narazie. Zobaczymy później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Nie no, Panowie tragedia jakaś. Kupuje auto, jest problem żeby wyjechać bo przód i tył mam zastawiony przez textury, jednak wkońcu się udało, ale co się okazuje? Samochód max 13km/h jedzie, biegi nie działają. Z buta przez bar do magazanów, a potem cofka na jantar. Bardzo fajny jest też skok, mały płotek a nasz aktor nie potrafi go przeskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 W misji od naukwoca z Jantaru, który zleca nam odnalezienie 2 prototypów do hełmu PSI, trzeba jeszcze mu dostarczyć "grawigune". Co to do cholery jest? Artefakt jakiś? Patrzyłem już w poradnikach, ale nic nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Grawigun, to nie chodziło czasem o tą strzelbę na śruby którą dostajemy w X-18 od przyjaznego zombiaka? Dawno grałem to do końca nie pamiętam, ale to chyba o to chodziło. Ewentualnie o artefakt grawitacyjny, którym można przenosić przedmioty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Ta to była ta giwera, były jej bodajże dwie sztuki, oprócz zombiaka jeszcze gdzieś można było ją dostać chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Samochodami to chyba tylko w Lost Alpha dało się w miarę normalnie jeździć. W innych modach to albo jechały do tyłu, albo właśnie tak ociężale. Pomagało skierowanie ich na północ, zapisanie i wczytanie. Może i tutaj zadziała. A skok sobie podnieś w plikach, chyba w pliku actor się to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 (edytowane) Dzięki panowie, ale pojawia się nowy problem. Doktor na bagnach zlecia nam misje: iść do chaty rybackiej i przyprowadzić stalkera. Problem w tym że nikogo tam nie ma, a to na pewno to miejsce (widziałem na yt) Wczytałem wejście na bagnach od nowa i doszedłem do tego momentu i dalej nic. Przejdę gre bez tej misji? Edit: Postanowiłem wyjść z bagien i spróbować przejść gre bez tej misji i gdy się zbliżałem do tego mostu, to z dala widze właśnie tego stalkera, który biega w tej okolicy w tą i we te jak głupi ... Edytowane 30 Września 2023 przez Sin member Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StalA68 Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca ja mam podobny problem co .D.u.c.h. - M.K. - przy wyborze trudności rozgrywki nie mogę dalej iść - klikam i klikam i nic. Proszę o pomoc. ja mam podobny problem co .D.u.c.h. - M.K. - przy wyborze trudności rozgrywki nie mogę dalej iść - klikam i klikam i nic. Proszę o pomoc. ja mam podobny problem co .D.u.c.h. - M.K. - przy wyborze trudności rozgrywki nie mogę dalej iść - klikam i klikam i nic. Proszę o pomoc. ja mam podobny problem co .D.u.c.h. - M.K. - przy wyborze trudności rozgrywki nie mogę dalej iść - klikam i klikam i nic. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 1 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia (edytowane) Witam. Potrzebuję pomocy. Utknąłem na zadaniu dla Profesora. Zadanie polega na przyniesieniu mu dwóch prototypowych urządzeń do PSI-ochrony. Po wręczeniu profesorowi urządzeń zadanie nie zalicza się - tracimy urządzenia, ale w PDA dalej, od nowa widnieje zadanie, żeby je znaleźć i wręczyć. Wyczytałem też na forum, że w celu zaliczenia zadania oprócz tych dwóch prototypów potrzebny jest też gravi-gun i artefakt kinetyczny. Problem w tym, że artefakt tracimy w chwili, kiedy dostajemy w Laboratorium od Nestora wisiorek , który jest konieczny do tego, aby się dostać do bunkra Profesora. To jest przecież jakaś niedorzeczność. O co tutaj chodzi i co tu niby należy zrobić? Edytowane 1 Grudnia przez aaa1112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Podjąłem próbę gry dalej z nadzieją, że znajdę może taki sam artefakt gdzieś dalej, przy jakiejś innej misji. Nadzieja wiąże się z misją zdobycia trucheł wron dla przywódcy frakcji "Grzech". Tylko probvlem w tym, że tych wron nie da się w żaden sposób zestrzelić. Nie daje rady śrut, granat (nie ma opcji regulacji czasu wybuchu). W związku z tym mam pytanie -w jaki sposób można w ogóle te worny pozyskać? Czy ktoś gra jeszcze w tego moda dzisiaj? Czy w ogóle jest sens grać w niego ze względu na wspomniane wyżej zjawiska? Edytowane 4 Grudnia przez aaa1112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 5 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia Co do tych wron, to np. na Magazynach Wojskowych, stojąc na tym wiadukcie, nad Tobą będzie latało stadko wron. Przypatrz się tym wronom, które jakby niżej latały i wtedy strzelaj seriami, ale nieco przed nimi. Nie muszą to być akurat te wrony, mogą być zestrzelone w innym miejscu. Zapisz sobie grę, bo sporo amunicji na to potrzeba, bo nie za każdym razem Ci się uda strącić te ptaszysko. Bodajże pięć sztuk potrzeba, ale nie mam teraz pewności. Ile trzeba, masz zapisane w PDA. Powodzenia i nie poddawaj się, bo mod zacny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 5 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia (edytowane) Udało mi się w końcu zestrzelić te wrony, ale... to wszystko na nic, bo po ich wręczeniu przywódcy grzechu i pozyskaniu poszukiwanych dokumentów, gdy docieram do dowódcy Czystego nieba misja nie zalicza się - nie ma dialogu. Już któryś raz z rzędu taka sytuacja... A swoją drogą artefaktu jak nie było tak nie ma i co za tym idzie dalszej rozmowy z profesorem. Obawiam się że gdzieś musiałem coś pominąc albo zrobić źle czy w złej kolejności i przez to scenariusz nie idzie dalej. Tylko co, jak i gdzie to już sam diabeł tylko wie... Obawiam się, że to jest mod typu zgaduj zgadula, co autor miał na myśli i nie jest wystarczająco jasno powiedziane co i kiedy zrobić. Nie chcę się piąty raz cofać pół gry wstecz i daję sobie z tym spokój... Edytowane 5 Grudnia przez aaa1112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 6 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia W dniu 1.12.2024 o 16:50, aaa1112 napisał(a): Problem w tym, że artefakt tracimy w chwili, kiedy dostajemy w Laboratorium od Nestora wisiorek , który jest konieczny do tego, aby się dostać do bunkra Profesora. Dobrą metodą na nie utracenie dobrych rzeczy przy wchodzeniu w jakieś miejsce (oczywiście, jeśli w danym momencie nie są potrzebne do wykonania tam zadania), jest pozostawienie artefaktów, czy jakichś innych ważnych rzeczy w plecaku, który zostawiamy w jakimś ustronnym lub niedostępnym miejscu. Ja w tym modzie tak robiłem - zapis, wchodzenie w dane miejsce, a jak mi coś tam zniknęło, lub ważny artefakt zmienił się w Brukowca 9nie zawsze tak się dzieje), to wczytałem zapis i pozostawiałem ważne rzeczy i wtedy dopiero tam właziłem. Cofnij się w zapisach, zastosuj tę metodę, a wtedy poczujesz ulgę i będziesz miał tę satysfakcję, że mimo cholernych trudności, jednak poradziłeś sobie. Bądź wytrwały, w życiu też to się przydaje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Metoda w/w jest przeze mnie stosowana prawie w każdym modzie. Staram się mieć schowek na każdej lokacji gdzie zostawiam chwilowo zbędne bambetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 6 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Próbowałem już nie utracić artefaktu przed rozmową z Nestorem - zostawiłem go na podłodze, ale... wtedy nie ma rozmowy. Żeby rozmawiać, to trzeba mieć artefakt, a wtedy go tracimy i dostajemy wzamian wisiorek, który umożliwia wstęp do bunkra naukowców. Przychodzimy do profesora, a misja się nie zalicza, bo nie ma artefaktu. Coś tu nie gra. Chyba że w ogóle nie o ten artefakt chodzi, albo dostaniemy go może jeszcze raz... Ale i tak po zrobieniu misji dla szefa Czystego Nieba nie ma już w ogóle rozmowy z profesorem na ten temat. Chcąc grać dalej musiałbym powtarzać chyba 3/4 dotychczasowej gry któryś raz z kolei a i tak nie wiem czy zrobiłbym wszystko dobrze i czy znowu gdzieś bym nie utknął. Szkoda, bo to fajny mod, ale nie ma to już sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Aaa1112 - zjeść ciastko i mieć ciastko - spałner: https://www.playground.ru/stalker_shadow_of_chernobyl/cheat/s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_chit_mod_cheat_mode_spawnermod_dlya_oblivion_lost_remake_2_5_chiternye_predmety-830045 https://www.playground.ru/stalker_shadow_of_chernobyl/file/s_t_a_l_k_e_r_spawnermod_dlya_oblivion_lost_remake_2_5-954577 https://disk.yandex.ru/d/xp1pStKWpWYVo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 6 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia @aaa1112, a jakiż to artefakt trzeba dać Nestorowi? Dawno w to grałem i tłumaczyłem, więc niezbyt tę sprawę pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 6 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia (edytowane) Chodzi o artefakt kinetyczny, który wcześniej posłużył do uwolnienia gościa schowanego za barykadą ze skrzynek w laboratorium. Nie żeby trzeba było go specjalnie dać Nestorowi, tylko tracimy go jak ten wręcza nam wisiorek dla naukowca, który umożliwi wstęp do bunkra profesora. Ale i tak coś jest nie tak, bo gra zachowuje się tym razem inaczej. Wykonałem w międzyczasie misję dla szefa Czystego Nieba (inaczej: próbowałem wykonać, bo ta też się nie zalicza z powodu braku dialogu). Po wczytaniu dawnego twardego zapisu sprzed tego wszystkiego, gdzie mam zdobyte obydwa prototypy plus graviguna i jestem gotów wręczyć je profesorowi, tym razem gra zalicza zadanie mimo iż nie mam artefaktu, ale prototypów nie tracę tak jak bym ich nie dał profesorowi (który przecież o nie prosił). Więc dalsza gra po twardym zapisie zmienia zachowanie się gry po powrocie do niego. To jest już totalny kogel-mogel 😀 Edytowane 6 Grudnia przez aaa1112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Aaa1112 - też tak miałem i traktuję takie zagrywki jak kolejna anomalię i gram dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi