mkk7 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Dzięki @Anton Gorodecki, wspaniała robota z tłumaczeniem. Właśnie myślałem nad pytaniem @smox-a, bo sporo się dzieje w tym modzie i czasami trudno sobie przypomnieć gdzie i od kogo dostajemy konkretne zadanie, ale problem już rozwiązany . Mod jak widać z postów jest dość trudny, ale da się go ukończyć z większymi lub mniejszymi problemami ( poradniki raczej nieodzowne ). Frajda z samej rozgrywki i ukończenia gwarantowana . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 O, to widzę, że sporo namieszałem w modzie. Powiedziałem o Sonii Sidorowiczowi i dlatego nie mam tego zadania. Nie zrobiłem też zadania - Znaleźć pakiet dokumentów. Ostatnio zrobiłem zadanie na artefakty Chemika i zostało mi w PDA tylko zadanie - Bunkier CEA-2. Jest sens kontynuować rozgrywkę, czy zagrać od nowa? Jeżeli jest sens, to co teraz robić, bo nie mam pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 44 minuty temu, smox napisał: Powiedziałem o Sonii Sidorowiczowi i dlatego nie mam tego zadania. Skoro była możliwość takiego załatwienia tego questa (z wydaniem Sidowi) to i musi być jakiś sposób na zadanie z wyjściem z Zony. No chyba, że autorzy moda to tacy "frajerzy" ;), że zrobili questa, który blokuje możliwość ukończenia moda ale nie chce mi się wierzyć, żeby takiego babola zrobili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Dnia 24.11.2016 o 12:11, smox napisał: Jest sens kontynuować rozgrywkę, czy zagrać od nowa? Zadania z Sonią i Amerykanami oraz na pakiet dokumentów nie są głównymi liniami fabularnymi tej modyfikacji, tak więc Jarek możesz spokojnie grać dalej. W czasie gry posiłkowałem się tym wideo poradnikiem więc i tobie się zapewne przyda. Powodzenia w dalszej grze! Dnia 24.11.2016 o 12:11, smox napisał: co teraz robić, bo nie mam pomysłu? Odpowiedź w spoilerze, aby nie popsuć nikomu przechodzenia moda nadmiarem informacji: Spoiler Zlecenia od Kardana. Odnalezienie fleszki Striełoka (cykl zadań doprowadzi cię w końcu do znalezienia teleportera "Trzpień") Linia fabularna "Równoległy Świat" - należy kupić dom od Mera i przeczytać info z notebooka. Po pierwszej nocy przespanej w domu po wyjściu na zewnątrz będziesz miał pierwszego 'klienta' (zlecenie). Zadania u naukowców w bunkrze na Jupiterze. Do bunkra na CEA-2 nie ma co się pchać bez teleportu "Trzpień" (PATRZ pkt. 2). Zadania u Bagiennego Doktora na Bagnach. Znalezienie zaginionej żony alkoholika z Przedzonia. Szukanie 'niezbadanych artefaktów'. Późniejsze zadania będą konsekwencją tych powyżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Niektóre zadania dostajemy od przypadkowo spotkanych NPC, warto próbować rozmawiać z nimi na lokacjach. Kobitki w tym modzie nie są tylko dla ozdoby . Reszta tak jak pisał @Anton Gorodecki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Dobrze że to podkreśliłeś @mkk7 - część zadań dostępna jest u NPC i nie ma na nie innego naprowadzania jak tylko rozmowa z danymi delikwentami. Swoja drogą jest to jeden z nielicznych modów gdzie kobiety grają pierwsze skrzypce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Mam zadanie znaleźć 4 nieznane artefakty....jeden znalazłem, a pozostałe nie mogę znaleźć...proszę o podpowiedź chociaż w przybliżeniu, gdzie je szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Serce Chimery (jeszcze jako nieznany artefakt) jest w Szpitalu. Dwa nieznane artefakty są w schowku najemników na lokacji Rostok - info o schowku można kupić za 50 tyś. rubli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 W czasie mojej gry znalazłem nieznane artefakty na lokacjach: Spoiler Mroczne Ziemie.Wysypisko - za płotem we wschodniej części lokacji, dalej od rzeki ale bliżej ściany wzgórza: Mroczne Ziemie. Mózgozwęglacz - za bunkrem naukowców w północno-zachodniej części lokacji: Martwe Miasto: najdalszy południowy kraniec lokacji w środku wiaty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 @Anton Gorodeckibardzo dziękuję za podpowiedź...leci plusik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Mam problem bo nie mam konta (i nie chcę mieć) na Mega , a na Yandexie pisze że wyczerpałem limit. Skąd ja mam ten mod ściągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 @Hrothgar- a wyczyściłeś sobie Yandeksa z pobrań? To co pobrałeś przenosisz do kosza ( zaznaczasz ikony modów w oknie pobierania, klikasz w ikonę kosza i jak się pojawią przyciski to w Empty ). Po opróżnieniu kosza znowu masz 10 GB na pobrania. Najlepiej od razu po pobraniu na swój komputer, robić czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Hrothgar - jeśli dbasz o yanka, czyszczenie na nim wykonujesz regularnie itd/itp to podwyższają ci co jakiś czas limit, ja np. mam 11 GB i niedługo mi podwyższą limit jak regularnie na niego zaglądam i "dbam" o niego. p.s. Jak coś waży np. 6,7 GB a realnie 11 GB to możesz mieć kłopoty z umieszczeniem na/w jakimś schowku internetowym - np. Reborn 7.62 lub 7.63. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Nie miałem zielonego pojęcia o tym... ale to trzeba mieć konto dla tego? Bo na Yandexie też nie mam... Edytowane 29 Listopada 2016 przez Hrothgar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Założenie konta na yandex disk jest stosunkowo proste - nie musisz podawać nawet adresu e-mail. W razie problemów napisz mi PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokol Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam wszystkich. Panowie mam problem - mianowicie wylot bez loga zaraz na początku, gdy w menu wybieramy poziom trudności. gra przez chwilę się ładuje i wylot na pulpit. Dodam, że instalacje przeprowadziłem jak w instrukcji. Macie może pomysł jak temu zaradzić? Mod wydaje się warty uwagi... Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Przejrzałem @Fokol Twoje posty i widzę, że sporo masz tych problemów. Mój pomysł na Twoje problemy jest taki - po zainstalowaniu jakiejś gry czy moda przeczyść system i zdefragmentuj dysk jakimś dobrym programem. Nie mam na myśli CCleanera i systemowego derfagmentora. Jest to bardzo ważna, zwłaszcza przy słabszych kompach. Zmniejsz też ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 -nointro ewentualnie -noprefetch wpisałeś we właściwościach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 @Fokol nikt takiego problemu nie zgłaszał więc posłuchaj dobrej rady @smoxa a jeśli to nie pomoże będziemy szukać dalej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 mam podobny problem. Gra startuje a następnie robi wypad. Coś z kartą grafiki. Log * Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M15/S13, 2563.00 mhz, 65-clk 'rdtsc' * CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2 Initializing File System... using fs-ltx fsgame.ltx --found external arch mp_military_2.xdb0 FS: 34275 files cached, 6272Kb memory used. Init FileSystem 16.486813 sec 'xrCore' build 3188, Oct 26 2007 Initializing Engine... Executing config-script "user.ltx"... [c:\documents and settings\all users\dokumenty\stalker-shoc\user.ltx] successfully loaded. Starting INPUT device... Loading DLL: xrRender_R1.dll Loading DLL: xrGame.dll * [win32]: free[2003244 K], reserved[19932 K], committed[73912 K] * [ D3D ]: textures[0 K] * [x-ray]: crt heap[8900 K], process heap[1134 K], game lua[0 K], engine lua[0 K], render[0 K] * [x-ray]: economy: strings[1736 K], smem[0 K] Executing config-script "c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"... ! cant convert dik_name for dik[144], prop=[Poprzednia [c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx] successfully loaded. Executing config-script "user.ltx"... Executing config-script "c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx"... ! Unknown command: r__dtex_range ! Unknown command: r__ssa_glod_end ! Unknown command: r__ssa_glod_start ! Unknown command: r__wallmark_ttl ! Unknown command: rs_detail ! Unknown command: rs_skeleton_update ! Unknown command: vid_bpp [c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx] successfully loaded. Executing config-script "c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"... [c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx] successfully loaded. [c:\documents and settings\all users\dokumenty\stalker-shoc\user.ltx] successfully loaded. SOUND: OpenAL: enumerate devices... SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present devices Generic Hardware SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is SOUND: OpenAL: cant open device Generic Hardware SOUND: OpenAL: cant open device Generic Software OpenAL: Can't create sound device. Starting RENDER device... * GPU [vendor:0]-[device:0]: * GPU driver: 5.1.2600.0 Failed to initialize graphics hardware. Please try to restart the game. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Podaj swoją konfiguracje sprzętową, wygląda na to że za słaby komp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 @Stanley Cytuj GPU driver: 5.1.2600.0 Z tego co kojarzę jest to bardzo stary sterownik więc zaktualizuj sterowniki karty graficznej i dźwięku.No i tak jak napisał @mkk7 podaj konfiguracje sprzętową żebysmy mieli pewność że spełnia wymagania moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 sorry, powinienem podać konfigurację na wstępie Windws XP SP3 procesor Intel Core Duo E4500 2,2Mhz Ram 4Gb karta NWIDIA GeForce GT 610 2Gb pamięci, sterownik najnowszy Podstawka chodzi normalnie. Zastanawiam się czy dobrze skonfigurowałem gamedatę. Zainstalowałem podstawową gamedatę moda, zmianę gamedaty z dbm następnie nakładkę na moda, zmianę katalogu rus na pol i polonizację i zmiana fsgame.ltx, i Z innymi modami czegoś takiego nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 @Stanley na pewno 2,2 Mhz? powinno hulac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 @Stanley Z tego co napisałeś wcześniej wnioskuje że crashuje jeszcze przed pojawieniem się menu głównego.Mam rację ? Dodałeś parametr -nointro do skrótu gry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi