kondotier Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 @suchyyy1 kilka postów wyżej dałem Ci poradę. Jest na czerwono w #1. Spolszczenie będzie działało tylko i wyłącznie z modem pobranym z linka w tej poradzie. Nie kombinuj, bo to nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Siemka słuchajcie. Chciałbym pograć w tego moda. Ale trochę przeraża mnie instalacja. Istnieje jakaś złączona paczka którą nakładamy na grę i gramy? Czy jednak trzeba wszystko z pierwszego posta robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @Ignachinio - Ta instalacja tylko może wyglądać na skomplikowaną. Opis jej robił ktoś, kto stawiał ją od pierwszych wersji. To wstawianie gamedaty do gamedaty, to jest zwyczajnym patchem na nowszą wersję. A aby uniknąć tego wylotu po starcie moda, wystarczy przed jego uruchomieniem zmienić nazwę tego pliku na prawidłową. Takie błędy występują, gdy plik jest opisany grażdanką. A że część znaków grażdanki wygląda tak samo jak łacińskie, na oko tego nie widać. Ale tak szczerze. Radzę poczytać oceny tego moda. Mod wybitnie nie dopracowany, zabugowany, przekoloryzowany, tekstury przesadzone. Trzeba grać na niskich ustawieniach, a i tak wyloty zapewnione. Fabuła momentami nielogiczna. Twoja wola grać lub nie. Ale jak się jednak zdecydujesz, to radzę nie brać kontraktu, a grać za stalkera. Przed decyzją zrobić twardy zapis i go zachować poza modem. Gra ciekawsza. Po jej ukończeniu, jak nerwy na to pozwolą, wgrać ten zachowany zapis i grać na kontrakcie. Nie będzie nudno, bo gra toczy się inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Czyli ogólnie nie polecasz? Mod słaby i nieodpracowany.. a szkoda bo opis nawet w miarę.. Dzięki za ostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @Ignachinio - Autor moda po prostu przesadził z teksturami. Nawet po zmniejszeniu trawy do zera, ilość kwiatuszków jest kłująca po oczach. Praktycznie rzecz biorąc, są to dwa różne mody wrzucone do jednego garnka. Całkiem dobrze każdy z nich powinien być z osobna. A teraz momentami się gryzą i mod głupieje. Są do moda wprowadzone tekstury mutantów z gier "kosmicznych" niezbyt dobrze wkomponowane. Tak jak już napisałem, grać można, ale decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie. Zapoznaj się z opiniami innych graczy i podejmij decyzję. Nawet jak nie doprowadzisz moda do końca, będziesz miał satysfakcję z poznania było nie było, ciekawego pomysłu na moda. A jest kilka takich nietypowych rozwiązań. Nigdy nikomu nie odradzałem gry. Chyba że że nie był to w gruncie rzeczy mod, a jakaś szczątkowa wprawka początkującego autora. Uznaję zasadę wolna wola gracza. A nuż się powiedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @Ignachinio Podchodziłem do Alternatywy już kilka razy, za każdym się odbijam, bo nie wyrabiam w pewnym momencie nerwowo. @kondotier dobrze prawi, ale najlepiej będzie, jak sam spróbujesz. Mimo ww. problemów i co najmniej kilku idiotycznych rozwiązań (obcy...), mod może zaciekawić na tyle, że właśnie chce się próbować. A jak się zdecydujesz, to daj znać - może i ja znajdę w Twojej próbie inspirację do podjęcia własnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Znalazłem rozwiązanie problemu, który dotyczył nie tylko mnie, ale i kilku innych graczy. Chodzi o rozmowę ze Starszym Monolitu w kinie Prometeusz. Po zranieniu, delikwent nie chciał nawiązać dialogu. Koledzy ze StalkerMod.ru podpowiedzieli co zrobić. Po rozmowie z Sokołem wywabiamy monolitowców z kina. Wystarczy podejść do pomnika koło placu i poczekać aż zajmą stanowiska wartownicze. Usuwamy ich i czekamy do godz. 24. Po północy zajmujemy miejsce przy wejściu, u góry, w sali z pianinem, wyjmujemy nóż i czekamy aż pojawi się starszy. Gdy wejdzie do sali pojawia się cut scenka (o której pisał @Anton Gorodecki) ataku nożem i po chwili mamy info, że otrzymaliśmy kod do sejfu w porcie. Problem rozwiązany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Rozwiązanie które wystepuje także w wersji 1.3.2. - ranisz Sokoła resztę zabijasz, potem tak samo w klubie/domu kultury Prometeusz: ranisz dowódcę resztę zabijasz, idziesz spać do wieżowca. Wstajesz o północy, leziesz do dowódcy - staje się rozmowny i misja - po ponownych odwiedzinach w porcie zaliczona. Wersja Hardcore Addon Alternativa 1.3.2. - podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Hejka, mogę poprosić na szybko o pomoc z altenativa 1.3? Po wrzyceniu spolszczenia wykłada się przy uruchamianiu. W logu jest błąd o nieznalezionych liniach w xml. Sorka, że tak tu, ale już godzine się męczę. Spolszczenie wrzucam na repacka. log: [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found string_table_includes.xml, for language pol jak zmieniam język na rus gra uruchamia się OK, ogarnąłem, musiałem usunąć wpisy o brakujących plikach XML dla polskiej wersji z pliku localization.ltx. (string_table_includes, stable_dialogs_deadcity, ui_st_mapdesc, stable_game_credits) Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Phoebus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 @Phoebus a w localization.ltx masz [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 @tom3kb Nie kombinuj... Poza tym jeden średnik za dużo @Phoebus Nie masz pliku string_table_includes.xml. Wrzuć to -> pol.7z do katalogu text w gamedata/config, ze zgodą na zamianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 @Sierioża to jest paczka ta tekstami z polskiej podstawki? Tam chyba było to kiedyś w instalacji ale teraz nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Nie, to nie jest z polskiej podstawki. Czy coś było o instalacji to nie wiem, nie przypominam sobie. Imć Gorodecki rozpisał się na kilometr, ale zapomniał o najprostszych rzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Ja też już nie pamiętam jak to szło ale tam z tą instalacją to i ja miałem problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Oki, gra się uruchamia, intro z "hotelu" ładnie przelatuje, po załadowanii wywala się z logiem o braku mesh: [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 111 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'weapons\ammo\ammo_10x22mms_w.ogf'. to zrobiłem taki pliczek teraz [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'swmt\ammo\privi8mm' no to zrobiłem teksturę i wykłada się inna tekstura. Możliwe, że ten repack to taka siermięga? Wypakowywałem go dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Skąd masz repack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Z linka na pierwszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 No to nie pomogę, bo nie mam go u siebie. Brakuje Ci tekstur i modeli, więc spróbuj wywalić wszystko i zainstalować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Ściągam jeszcze raz repacka, słabo idzie mi po rosyjsku ale jest tam link do nowej wersji https://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_globalnye_modifikacii/alternativa_1_3_2/136-1-0-3120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 To prawda. Instalacja tego moda wcale nie była taka prosta jak się wydaje. A pierwszy post przed poprawą pozostawiał wiele do życzenia. Ponad połowa linków przepadła na dobre i musiałem wstawić nowe. Jeżeli @Phoebus odpali moda i wszystko będzie działało jak należy to warto było się pomęczyć z edycją wstawki Alternatywy. @Sierioża Tak. Rozpisał na kilometr, ale jego porady odnośnie do rozgrywki są bardzo pomocne. Zwłaszcza dla nowych graczy, a pomijam już fakt, że to on stworzył spolszczenie do tej modyfikacji. Tak więc czepianie się go, że zapomniał o najprostszych rzeczach jest nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Ale z nią to już polonizacja nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Dlatego też ściągam starą wersję Spolszczenie jest stricte do wersji 1.3 czy też pasuje do 1.3.1? Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Phoebus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 @Phoebus 1.3 Ewentualnie dodatek " Wepoen Pack ". @Sierioża Według ciebie zbędne, a wielu z nich skorzystało. Podał ogólne porady oraz najczęściej zadawane pytania. Spokojnie można zamieścić je w spoilerze w pierwszym poście. Każdy będzie mógł skorzystać i przygotować się odpowiednio do gry. Zwłaszcza że są to jedynie ogólne wskazówki odnośnie moda, a nie cały poradnik omawiający najdrobniejsze zadania. Cieszę się, że jesteś dorosły i cię nie pouczam. Jednak jeżeli chcesz napisać mi coś więcej to tylko PW. Dalsze odbieganie od tematu moda będzie traktowane jako spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 To ukaż najpierw siebie, sam zacząłeś Ja tylko grzecznie czekam, aż @Phoebus postawi moda jeszcze raz i zareagowałem na wywołanie przez Ciebie, więc daruj sobie proszę tę słabą próbę zdyscyplinowania mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 @Phoebus spolszczenie na 1.3, sprawdziłem u siebie na płytkach jaką mam Alternatywę v1.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi