Ignachinio Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Chodziło by o grupę Taką jak weterani tylko jeszcze dużej na forum. Np od 7-10 lat na forum to już Ekspert było by to nagrodzenie tych którzy wytrwali. Oczywiście warunkiem było by udzielenie się a nie ostatnia wizyta rok temu post trzy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 40 minut temu, Agrael napisał: Wbicie 5000 postów będzie nie lada wyczynem Bez urazy. Jak widać po postach @vidkunsena to chyba jest inaczej. Informacje bez ładu i składu, "myśli nieuczesane" etc. etc. Przypominam, że jako jedyny (czyżby jednak Elitarny?) użytkownik na tym Forum ma do dyspozycji swój własny dział, w którym pozwalacie mu droga Administracjo, uprawiać jego radosną twórczość. 42 minuty temu, MaklerR napisał: Myślałem, że wyjdzie mi to gorzej, ale wygląda zacnie. Miałem cichą nadzieję, że będą tam pestki 7,62 mm 33 minuty temu, wariat napisał: O proszę.... Nie spodziewałem się... Dlaczego? Z braku plusików pod Twoim wpisem? Widocznie twój pomysł się spodobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 2 minuty temu, Anton Gorodecki napisał: Miałem cichą nadzieję, że będą tam pestki 7,62 mm Nie moja decyzja, ale mogę zrobić "prototyp", a nuż spodoba się wierchuszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Tu i tak jest spoko z tym zdobywaniem postów. Nikt nie pisze dla pisania i tematów w stylu ,,ulubiona frakcja" wymyślona frakcja.. którą broń lubisz, jaką lokację lubisz, kogo szanujesz z gry też nie widziałem. Tutaj raczej wszyscy piszą w działach modów Co jest zajebiste.. gdyż na konkurencyjnej stronie gdy widziałem tematy gdzie ktoś wstawiał 50 postów w ciągu trzech dni że lubi powinność to szło się załamać.. było to dramatycznie głupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 2 minuty temu, Anton Gorodecki napisał: Dlaczego? Z braku plusików pod Twoim wpisem? Widocznie twój pomysł się spodobał. Nie o to chodzi Tylko o to że to była tylko taka mała propozycja Co do "plusików" jak to nazwałeś, to dobrze, że nie było Nikt nie dał plusa, bo może nikt nie chciał się wychylać Ale minusa też nikt nie dał, znaczy, że nikomu moja propozycja nie przeszkadzała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 @wariat Dzięki za miłe słowa Fakt, twoja propozycja mi się spodobała. Według mnie jest bardziej klimatyczna. I jak wspomniałem - można pomyśleć nad zmianą pozostałych + ich opis. 21 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Bez urazy. Jak widać po postach @vidkunsena to chyba jest inaczej. Informacje bez ładu i składu, "myśli nieuczesane" etc. etc. Zgadzam się Antonie. Administracja wielokrotnie próbowała się porozumieć z @vidkunsen. Były ostrzeżenia, a nawet bany. Były prośby i upomnienia. Koniec końców myślę, że każdy z nas w mniejszym lub większym stopniu przyzwyczaił się do @vidkunsen i przymyka oko na jakość jego wstawionych modów czy same posty. Otrzymał on nawet swój własny dział, o czym wspomniałeś, ale nie można tego porównać do grupy Elitarni. W niej mogą znaleźć się tylko Najbardziej zasłużeni użytkownicy. To, że udało mu się wbić 5000 postów, wcale nie oznacza, że chociaż połowa z nich okazała się pomocna lub wartościowa. Wszyscy wiemy, że tak właśnie jest, więc nie ma się co oszukiwać. 48 minut temu, Anton Gorodecki napisał: pestki 7,62 mm Można spróbować. Zamiast aktualnych " Pipów " możemy mieć coś innego - chociażby wspomniane pestki 7.62 mm Myślę, że takie drobne zmiany wyjdą nam na plus. @MaklerR zna się na rzeczy więc możemy działać @Ignachinio To jest dobry pomysł, ale byłby podstawowy warunek - Aktywność. Taka grupa miałaby sens tylko wtedy, jeżeli znajdowaliby się w niej sami aktywni użytkownicy. Brana byłaby także pod uwagę ilość/wartość postów, jak i sam staż. Tak czy siak - decyzja nie należy jedynie do mnie. Porozmawiam na ten temat z @portals, @tom3kb i @apg2312, ale myślę, że to formalność O "konkurencyjnej" stronie się nie wypowiem, bo takowa przestała właściwie istnieć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Kurcze patrząc na liczbę postów w stosunku do lat to może dam radę @kondotiera przeskoczyć....za kilka lat Co do @vidkunsen to nie wiem dlaczego mial taki luz, wydzielony dział? To chyba jakieś pozostałości z dawnych czasów pisze dużo ale dla mnie spora część mocno niezrozumiała. Jeśli chodzi o zwykłe posty to nie ma dla mnie większego problemu ale np za wstawianie modów w ten sposób to bym lał kijem zamiast zrobić wszystko konkretnie żeby każdy wiedział o co chodzi to faktycznie większość to "myśli nieuczesane". Czasem nawet jak wrzucał ciekawe mody to i tak wolałem zamknąć jego tematy i napisać wszystko od zera żeby miało ręce i nogi. Od czasu do czasu potrafi się tak zebrać w sobie ale nie trwa to przesadnie długo. Mi się wydaję, że to trochę taka "anomalia" do której wszyscy się przyzwyczaili. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Czy nie sądzicie że te "pestki" na poniższych zrzutach powinny być ułożone na środku, a nie przesunięte w lewo? Nie można tego skorygować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerus666 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) Owszem, zgadza się, powinny, byłoby bardziej estetycznie , tak jak to wygląda u Ciebie @Anton Gorodecki Edytowane 20 Czerwca 2020 przez sewerus666 babol jakich mało :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @sewerus666 "Ostatni Samotnik" to tylko tytuł, nick jest nieco wyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerus666 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) @MaklerR (przewodnik`u mój) faktycznie o f mode ale babol, już poprawiłem, dzięki Edytowane 20 Czerwca 2020 przez sewerus666 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @Anton Gorodecki Myślimy z @MaklerR nad całkowicie nową grafiką dla tych '' pipów " ( ta nazwa ciągle kojarzy mi się z jednym.. ). Myślę, że taka zmiana to dobry pomysł Jeżeli macie jakieś swoje propozycje, to śmiało 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 7 minut temu, Agrael napisał: '' pipów " ( ta nazwa ciągle kojarzy mi się z jednym.. ) "Pipy" są spoko A co do wyglądu, hmmm... Może dałoby się zrobić coś w tym stylu? Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerus666 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @wariat pięknota , ale łuska musi być matowa, bo te odbicia są takie niezbyt ładne, a po pomniejszeniu i tak ich nie będzie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 @wariat Jeżeli chodzi o amunicję, to próbujemy znaleźć odpowiednią grafikę ( większość się świeci, a najlepiej znaleźć bez połysku ) z jej kalibrem. Padł pomysł, żeby wraz z rangą rósł także kaliber amunicji. Czyli.. Nabój 9mm. Gość w Zonie - 1 nabój Turysta - 2 naboje Kot - 3 naboje Nabój 10mm Wędrowiec - 1 nabój Twardziel - 2 naboje Doświadczony - 3 naboje Itd. Rozważaliśmy też opcję zastąpienia nabojów inną grafiką. Np. znaczkiem radioaktywności lub detektorami ( jednak są one zbyt szczegółowe i po ich zmniejszeniu prezentowałyby się dość mizernie. Poza tym jest ich zbyt mało ) A zatem pytanie do wszystkich. Macie własny pomysł na nowe '' pipy " ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Dodam od siebie i przypomnę, że artefakty też nie wchodzą w rachubę, chyba, że ktoś ma naprawdę dobry pomysł jak je wkomponować/wykorzystać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 @Agrael Co do tej amunicji, którą zaproponowałem, to bardziej chodziło mi o wzór/kształt, tak by były ostrzejsze, a nie okrągłe jak te obecne "pipy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Jaka ekipa takie i te całe tam "pipy" Ekologi - menzurki Wolność - liście canabis Powinność - dachówki (dla mniej kumatych lub tych co nie byli - suchary wojskowe) Rozbójniki - banknoty Samotnicy - elektrony (wolne) Trepy - psie blaszki (nieśmiertelniki) Renegaci - flakony z dingsem (denaturat) Monolit - obeliski My, w tym ja - czaszki lub kości tych na których były kwity oraz tych co to "zapomnieli" zapłacić za robotę - tzw. "janusze zony" Kopacze - kilofy Łowcy zwierzaków - pyski tuszkanów Trep stalkery - wyciory do AK Czyste Niebo - żółto - czarne znaczki bio hazardu Inne frakcje w zależności od tego z czego słyną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 A może zamienić je na śruby? Jak przeglądałem, to znalazłem obrazek, na którym jest napisane: "Tylko prawdziwy stalker doda do ściany te 3 niezbędne dla przeżycia rzeczy": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Co sądzicie o grafice śrub ? Na próbę, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać, dałem jednej randze. Posiada ją @tom3kb lub @vidkunsen. Na profilu użytkownika jest stosunkowo dość mało miejsca na " pipy ", a więc szczegółowe grafiki nie wchodzą w rachubę, bo po zmniejszeniu nie prezentują się zbyt ładnie. Moglibyśmy dodać trochę miejsca na nową grafikę, to wtedy @MaklerR miałby większe pole do popisu i można by było np. myśleć nad grafiką detektorów lub czegoś innego w klimatach stalkera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ciekawe dlaczego ja robię za królika doświadczalnego albo ochotnika Te śrubki chyba lepiej wyglądają niż te "czopki" wcześniej, to były granaty do granatników m203 ze stalkera? Najlepsze by były foty jakiegoś ładnego pojedyńczego naboju karabinowego, już mniejsza o kaliber. Nawet i 12,7 może być byle ładną fotę znaleźć Bo jak wiadomo pocisk musi mieć ostry czubek, a nie zaokrąglony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Noooo, fajne te czopki, jaki "bul" taki czopek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Znalazłem jeszcze takie rangi: (ŹRÓDŁO) Lub takie: (ŹRÓDŁO) Albo takie z Czystego Nieba: (ŹRÓDŁO) Nowicjusz: Doświadczony: Weteran: Mistrz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 4 godziny temu, Agrael napisał: Co sądzicie o grafice śrub ? Moim zdaniem prezentują się dużo lepiej niż naboje do granatnika M203 i powinny zostać na stałe. Śruby zdecydowanie bardziej kojarzą się z uniwersum S.T.A.L.K.E.R.a niż amunicja do granatnika. @MaklerR chylę czoła 4 godziny temu, Agrael napisał: Na profilu użytkownika jest stosunkowo dość mało miejsca na " pipy ", a więc szczegółowe grafiki nie wchodzą w rachubę, bo po zmniejszeniu nie prezentują się zbyt ładnie. Moglibyśmy dodać trochę miejsca na nową grafikę, to wtedy @MaklerR miałby większe pole do popisu i można by było np. myśleć nad grafiką detektorów lub czegoś innego w klimatach stalkera. Można by pomyśleć o niewielkich ikonach reprezentujących nagrody/osiągnięcia tak jak np. na forum amk. Klikając na daną ikonę przenosi nas do profilu użytkownika, gdzie można przeczytać czego dotyczy dana ikona. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Godzinę temu, Anton Gorodecki napisał: @MaklerR chylę czoła Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi