ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Poczekamy zobaczymy Tak btw, kupiłbym sobie Pre-order Stalkera 2 ale, nie wiem czy będzie polski interfejs i napisy jak zapowiadali twórcy. Wiesz coś o tym @Szczepan9205? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Lolo Coś Ty, skąd bym miał wiedzieć Ja się często wyświetlam jako zalogowany na forum bo mam zaznaczoną opcję, żeby mnie nie wylogowywało Ciężko stwierdzić, ale jeśli mieliśmy tyle lat temu cała trylogię z lektorem to podejrzewam, że na premierę minimum polskie napisy dostaniemy. Aczkolwiek jeśli mam być szczery to Mirosław Utta ma już swoje lata i jeśli mieli by dać jakiegoś młodszego lektora, który w ogóle by nie pasował do klimatu to lepiej niech dadzą napisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Szczepan9205 Wiem że pana Utty nie będzie ale, chodziło mi o to że w tej wersji specjalnej s2 będzie polski interfejs czy poczekać do premiery... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Lolo A to co do tego chyba na razie nie ma żadnych informacji, ale obstawiam, że będą chociaż polskie napisy na premierę - wątpię, żeby w dzisiejszych czasach nie było - Metro Exodus na premierę miało polskie napisy i interfejs. Chociaż nie powiem, że lektor pokroju Utty -mam na myśli lektorów, którzy byli podkładani pod stare filmy/seriale z lektorem kilka-kilkanaście lat do tyłu- zrobili by robotę, ale ci lektorzy też swoje lata już mają więc jak mają dać jakiegoś współczesnego lektora, który nie będzie pasować do klimatu to najlepiej niech dadzą polskie napisy i też będzie ok - zresztą jakby nie spojrzeć w dużej części modów do oryginalnej trylogii lektora nie ma tylko jest spolszczony tekst i też się gra ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Szczepan9205 Tu rację przyznam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Lolo interfejs i napisy PL będą jeśli wierzyć karcie na steamie, a lektor angielski, rosyjski i ukraiński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @tom3kb Akurat wiem ale, przyzwyczajony jestem dzięki modom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 A tak w ogóle, jaka jest wasza opinia o S2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @SusełNo po po przejściu całej gry muszę stwierdzić, że.... 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Suseł Dobrze że wychodzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 JAk jest tak późno premiera to uda będą fundusze na edycję Ultimate i unboxing . Może i ogarnie się odpalenie tej gry na RTX3090 do tego czasu :D. Chopaki do roboty, może coś z tego tortu ukroimy dla polskiego community. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Kurcze szczerze naprawdę chciałbym zagrać w tego stalkera ale patrząc na to jaki będę mieć sprzęt to se chyba będę mógł pomarzyć. No chyba że se jakoś na GeForce now będzie dało odpalić jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Susełpodobno ma być na Xbox game pass, ale czy w wersji chumrkowej to nie wiem. Trzymajk kciuki za AMD i ich edycję a'la supersamplingu. Polskie napisy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Informację o cenach i zawartości: https://www.facebook.com/667065299971700/posts/4668413026503554/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Co do Utty-nieUtty, ja tylko liczę na coś a'la Metro, gdzie można wybrać osobno język do napisów i osobno do podkładu głosowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matias Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Panowie nie będzie żadnego lektora. Ten lektor to był ewenement w gamingu z prostego powodu: trylogia Stalkera została stworzona na X-Ray Engine który był specyficzny i nie posiadał opcji implementacji napisów. Dlatego właśnie Polski wydawca był zmuszony znaleźć rozwiązanie by Polski gracz nie rozumiący angielskiego lub rosyjskiego nie przegapił sporej zawartości gry. STALKER 2 to już zupełnie inna bajka. Nowy silnik i nowe rozwiązania. Koniec z dialogami w formie czytanej. Każdy NPC będzie miał teraz nagrany dialog więc będą też napisy. Pewnie tak jak w serii Metro również opcja wyboru dubbingu. Co do miejsca i czasu akcji to najbardziej logiczne będzie przeniesienie nas do czasów współczesnych czyli jakieś 10 lat po wydarzeniach znanych ze starej trylogii. Odcięcie się od tamtych epizodów i bohaterów (o Sidorowiczu czy Strieloku mogą być wzmianki w grze ale nie sądzę by pojawili się osobiście) i opowiedzenie zupełnie nowej historii z nowymi bohaterami w odmienionych lokacjach. Pozwoli to dodać nowe mutanty i anomalie które mogły powstać w skutek ewolucji Zony na przestrzeni lat. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez Matias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Podsumowanie - jak na razie to były jakieś obrazki i jakiś filmik podobno z nowej gry stalker 2. Dopóki nie będzie linku do pełnej gry i nie będzie na youtube filmików z rozgrywki to nie ma się co rozpędzać. Co do lektora to może ktoś (raczej na naszym forum) stworzy pliki tekstowe a z lektorem to będzie jak z bajką z 1970 roku "michu uszaty" zwaną: ... a teraz drogie dzieci, pocałujcie misia w ... . I jak mawiał pewien aktor w bajkach dla dorosłych: ... i to by było na tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yascarr Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 3 hours ago, Matias said: Panowie nie będzie żadnego lektora. Ten lektor to był ewenement w gamingu z prostego powodu: trylogia Stalkera została stworzona na X-Ray Engine który był specyficzny i nie posiadał opcji implementacji napisów. Dlatego właśnie Polski wydawca był zmuszony znaleźć rozwiązanie by Polski gracz nie rozumiący angielskiego lub rosyjskiego nie przegapił sporej zawartości gry. Wydaje mi się że to nawet nie kwestia samego X-Ray, co pójścia na łatwiznę wydawcy (chyba była to Cenega?). Zamiast zatrudniać rzeszę aktorów głosowych zapłacili jednemu człowiekowi za zrobienie całej roboty. Niemniej niespodziewanym plusem był fakt, że gra nie straciła dzięki temu swojego klimatu. Wyobrażacie sobie "zaciągających" po rusku Polaków, tudzież czyściutką Polszczyznę w SSoC? Ja nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁøŁø Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 @yascarrTrzeba też pamiętać że, starego stalkera za bardzo "pozłacamy" nasze oczekiwania są zbyt wielkie względem stalkera 2. Gdyby tak być w skórze studia a, następnie wydawcy? Nic nie da się na hop siup 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 4 godziny temu, Matias napisał: Panowie nie będzie żadnego lektora. Ten lektor to był ewenement w gamingu z prostego powodu: trylogia Stalkera została stworzona na X-Ray Engine który był specyficzny i nie posiadał opcji implementacji napisów Odsyłam pana do moda Radiophobia dla ShOCa, który posiada owe napisy do kwestii mówionych. Dla chcącego nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matias Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Co do napisów to mam tylko nadzieję że nie skopią tego jak 4A Games w Metro 2033 i Last Light gdzie te pojawiają się tylko gdy ktoś zwraca się do bohatera bezpośrednio a pomijają dialogi prowadzone przez postacie w tle. W Stalkerze też był ten problem że gdy grupka NPC opowiadała sobie przy ognisku ciekawe historie to lektora nie było tak więc bez znajomości Ruskiego wiele smaczków nam umykało. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez Matias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Nie ma co szukać teorii spiskowych, GSC kasą nie śmierdzi. Trzeba się cieszyć że w ogóle ta gra powstaje. Może gdyby się dogadali z Sony a nie z MS to mielibyśmy dubbing. Samo to że są tylko 3 wersji językowe mówi za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Na grupach na Facebooku robią furorę bo niby ten gościu w trailerze na dachu to Striełok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Suseł Ja widziałem, że na VK mówili, że to Leon Kennedy z RE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 @Pancerniak77 Hahah dokładnie tak samo pomyślałem jak pierwszy raz go zobaczyłem i sobie myślę "co jest kur*a, Kennedy z RE w Stalkerze?" Może jakby mu fryz zmienili to by wyglądał bardziej wschodnio bo tak jak jest to mi ni chu chu nie pasuje do klimatu Zony Ta teoria, że to Striełok też jak dla mnie też jest "inwalidą" tym bardziej, że Vincent Stone (który był "modelem" i głosem Striełoka) chyba podkładał głos we wcześniejszych filmikach z szyfrem więc jakby Striełok miał być w S2 to raczej przemówi głosem Stone'a. Prędzej bym powiedział, że osoba o której mówi Skif i ten pseudo Kennedy w trailerze to Striełok, ale równie dobrze mogą mówić o jakimś zwykłym stalkerze, który przypadkiem dowiedział się za dużo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi