Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@ZapomnialemLoginubądźmy szczerzy - STALKER akurat w rozwoju bardziej się cofnąć nie może aniżeli był w 2007. Zresztą, na zwiastunie limit wagowy wynosi u GG 60 kilo, co przy założeniach, że przedmioty będą wagowo zbliżone do tego co było w oryginale, jest absurdalne.

Znowu będzie się targać 500 sztuk amunicji i 40 apteczek tylko dlatego, że będzie gdzie to upchać, żadnego wyzwania nie będzie bo zapasów gracz będzie miał niczym mała ciężarówka.

A co do tego czy gra będzie przebiegać liniowo czy nie, to prawda jest taka, że każdy STALKER był koniec końców liniowy, tylko większość ludzi nie chce tego przyznać. Co byśmy nie robili, głównego wątku nie szło rozgałęzić albo wybrać innej opcji. Tylko końcówka Cienia Czarnobyla była inna, ale to jest dosłownie godzina gry i tyle. Czyste Niebo czy Zew Prypeci - tutaj to już jak po szynach... pomijam fakt, że główny wątek w Zewie to rozpoczynał się tak naprawdę dopiero po przejściu jakichś 70% gry.

• Dodatnia 1
  • Ekstra 1

• Odpowiedzi 636
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Możliwe, że padło na karbowaniec, ale jedna waluta w Zonie, to głupota moim zdaniem. Handlarze mogą mieć różne kontakty i w zależności od tego mogliby zaproponować za ciekawy artefakt euro. Skorumpowany żołnierz dorabiający na boku zaoferuje amunicję, może broń, naukowcy medykamenty lub nawet artefakty na wymianę, a jeszcze inny handlarz płaci w hrywnach lub rublach. Możliwości jest dużo. 

• Dodatnia 1

• 5 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
3 godziny temu, vidkunsen napisał(a):

Jeszcze tylko niech gsc wyda kolorowanki oraz wycinanki i ... komplet widzów na stadionie ... .

To już nawet nie jest śmieszne. 

Ale o co ci chodzi? GSC nawet tej planszówki nie robiło, tylko studio Awaken Realms, które swoją drogą jest z Polski.

Wątpię żeby którykolwiek deweloper Stalkera 2 brał większy, jeśli jakikolwiek udział w produkcji tej planszówki.

Jeżeli ktoś lubi gry planszowe to, czemu nie? No i oczywiście ma dużo kasy, bo kosztuje ok. 600 zł.

GSC i tak za nią nie odpowiada, dodatkowo sama planszówka nie ma niczego wspólnego z terminem wydania S2. A czy samo GSC dotrzyma terminu... Obstawiam, że szansa wynosi jakieś 50% ;) 

• 3 miesiące temu...

Oglądając te materiały które publikowane są przed premierą przez deweloperów, jedna rzecz jest strasznie irytująca. Wszędzie pchanie na siłę tego angielskiego. Ja rozumiem, że jest jaka jest sytuacja geopolityczna i rosyjskiego nie uświadczymy, ale chociaż żeby to był ukraiński z napisami angielskimi... Bo jak się słyszy ten angielski (przynajmniej w moim wypadku) to jakby ość stanęła w gardle. Nie wiem czy macie podobne odczucia.
Rozumiem też, że używanie angielskiego w tych materiałach jest powodowane chęcią poszerzenia spektrum zainteresowania grą, ale to zabija klimat... 

• Dodatnia 1

Bober32 - zawsze powtarzałem/am, że ten chamski slang z wyspy (nie mylić z prawdziwymi językami) pasuje do stalkera jak widły do maku.

Taka pararela - w powieści Aleksandra Głowackiego (ksywka B. Prus) "lalka" Wokulski jest światowcem rzadkiej maści, zna około 15 - 17 języków obcych ale nie zna jezyka "elyt" bardaszanych czyli francuskiego więc "elyty" drą z niego łacha.

Skojarzenie narzuca się same - on jest z Elity oni są z "elyt", tak samo jest z w/w chamskim slangiem z wyspy, niby "światowy" a i tak rosyjski, niemiecki, hiszpański, włoski jest bardziej znany i są to prawdziwe języki, dla nas obce ale znajome.

Niech mieszkańcy wyspy się uczą języków a nie na odwrót, ich czas minął.

Stalker powinien być - do wyboru - Białoruski lub Ukraiński, w opcjach Polski, Słowacki, Polski, Rumuński, Rosyjski jako sąsiadów państw w których jest strefa.

To jest rzeka Prypeć a nie Pripyat River. :)

• Super 1
  • Dodatnia 1

Hej @suchy1280. Nie znam studia, które przesunęłoby premierę gry po "złotej płycie". Co do brania pre-orderu, to już zależy, czy nie boisz się w jakim stanie będzie gra na premierę. Ale tak, nic nie wskazuje już na to, aby wydanie na 20 listopada zostało przesunięte.

Edytowane przez stalker1997

Masz rację i pewnie wyjdzie chociaż wiesz jak to w dzisiejszycg czasach 😀 Mam nadzieję, że będzie wielka emisja na tą premierę i zacznie się niekontrolowane Alife 2.0😁 a co do pre orderu to już wziąłem tak jak i powiedziałem w końcu to Staker 2 inaczej nie mogłem zrobić. W Jedynkę gram już 17 lat także nie było wyjścia i trzeba było kupić. Ciekawi mnie tylko ilu braciszków jeszcze zakup zrobiło ? Hymmmmm. Pozdrawiam. 

Edytowane przez suchy1280

Tak czytałem sobie dzisiaj o jakimś tam gościu co bana dostał od GSC za okłamywanie graczy przez GSC na temat wymagań, itd itp, ale wywnioskowałem z tych wiadomości, że jednak te wymagania są zaniżone albo jest coś na rzeczy skoro gościa odbanowali, tak czy siak będzie chyba potrzebny dość mocny sprzęt żeby pociągnąć S2 w1440 nie? Tak się zastanawiam czy mój poczciwy już i9 da radę hymmmmm?